Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her

Nyheder

Netfugl starter nedlukning ved årets udgang

Artiklen er tilføjet af JSH torsdag 5. december 2013 kl. 23.49. Læst 47371 gange
Af Jens Søgaard Hansen
Efter godt 12 år med Netfugl er det besluttet at tiden er kommet til at starte nedlukningen af hjemmesiden den 1. januar 2014.

Da der efterhånden ligger en meget stor mængde informationer på siden er det dog ikke noget vi bare gør fra den ene dag til den anden. I første omgang vil nyheder, forum og turrapporter blive lukket ned. Ligesom muligheden for kommentering i galleriet bliver lukket.

Opdatering af artslisterne mm. vil stadig være muligt og der arbejdes i øjeblikket på at forsætte en begrænset løbende opdatering af galleriet.

Der er som udgangspunkt INGEN planer om at slette noget eller gøre noget på hjemmesiden utilgængeligt førend det eventuelt er flyttet til anden hjemmeside. Det er derfor også aftalt med DOF at lade hjemmesiden ligge på DOF's server.

Flere vil sikkert spørge hvorfor? Men der er ikke en enkelt eller for den sags skyld to klare grunde til at denne beslutning er taget. Det er en kombination af en lang række årsager som bl.a. er manglende tid, manglende resurser, manglende motivation og gejst, manglende opbakning og en teknisk gammel og aldeles utidssvarende hjemmeside.

Netfugl takker for den store opbakning og arbejdsindsats der har været lagt i hjemmesiden igennem alle årene fra såvel brugerne som de mange frivillige, der har hjulpet med at holde hjemmesiden kørende.

Mvh. Netfugl

Henrik Korsbæk, Morten Bentzon Hansen og Jens Søgaard Hansen

Kommentarer:

Troels M. Krogh skriver fredag 6. december 2013 kl. 00.21
Først en kæmpe stor tak for alle de timer i tre har lagt i vores alle sammens hjemmeside for feltornitologer. Den bedste i Europa.

Jeg mener at Netfugl.dk er det vi feltornitologer har brug for. Nedlæg Pandion og overfør midler og økonomi til at føre Netfugl videre. Kom nu DOF, støt op om feltornitologerne og før det medie videre som vi alle sammen bruger hver dag... Det kæmpe frivillige og ulønnede arbejde som folkene bag Netfugl har udført må ikke falde til jorden, pleace...Tau Rasmussen skriver fredag 6. december 2013 kl. 00.22
Først Juletræet, så Mandela, og nu dette.
Bodil for helvede!!!


Klaus Malling Olsen skriver fredag 6. december 2013 kl. 01.01
Tre personer kan vel ikke bestemme, at Netfugl sådan bare forsvinder. Derå være andre, der kan tage over og videreføre den hjemmeside, der har opnået en særstatus blandt aktive feltornitologer. Det er for arrogant bare at nedlægge den, når så mange gennem årene har bidraget med stof i form af fotos, kommentarer og diskussioner. DOF må kunne spille aktivt med, eller C300, som måske ville være de mest oplagte, målgruppen taget i betragtning.


Lars Hugo Elvstrøm skriver fredag 6. december 2013 kl. 02.07
Det kan I ikke mene? Netfugl er intet mindre end mit faste holdepunkt i tilværelsen. Det er min startside på alle mine pc´ere. Jeg kommer aldrig på Pandion men flere gange om dagen på Netfugl. Jeg bruger galleriet for at blive dygtigere og elsker at læse diverse indsigtsfulde billedkommentarer. Jeg bruger dofbasen dagligt til at orientere mig om livet uden for mit arbejde - fuglelivet - det rigtige liv, som jeg lever alt for lidt. Jeg læser turrapporter for at planlægge mine rejser og benytter ofte en af de mange links. Og endelig morer jeg mig herligt over de momentvise lidenskabelige stridigheder, der afspejler, at fuglemiljøet rummer præcist den samme mangfoldighed af mennesker som alle andre foreningsmiljøer. Det er ikke for højttravende at sige, at jeg elsker Netfugl. Det er jeg fandeme ked af at høre!


Michael Westerbjerg Andersen skriver fredag 6. december 2013 kl. 02.16
Galleriet er som mange bekendt af verdensklasse. Derfor bør det overtages af et tilsvarende site. Det er alt for værdifuldt til at det bare lukkes, og ifald ville det være et stort spild og meget trist.

Jeg forstår lukningen af Netfugl hvis det skyldes manglende tid og lyst, men IKKE hvis det er mangel på opbakning.

NETFUGL er internationalt anerkendt og respekteret. Derfor bør arven forvaltes meget meget forsigtigt. DOF har mange kvaliteter, men kan ikke føre et Netfugl ved evt at sammenlægge sitet med deres egen hjemmesider.

Stor tak til de ansvarlige og især folkene bag Netfugl. I har gjort et fantastisk arbejde.

Det har været sjovt, lærerigt, udfordrende, givet anledning til rasen, vrede men langt langt mere glæde.

Netfugls lukning virkede som en umulighed, men nu er dagen kommet. Pas godt på arven, og især Galleriet. Der er ufattelig mange timers arbejde fra fotografernes og kommentatorernes hænder ;)

Farvel og goddag igen m.a.o. PÅ GENSYN

Michael Westerbjerg Andersen, Bishkek, Kirgisistan

Michael Westerbjerg Andersen skriver fredag 6. december 2013 kl. 03.40
Ovenstående var den pæne version!

Lukker Netfugl ved årets udgang, knækker man ryggen på dansk feltornitologi. Intet mindre!

Netfugl har i 12 år været danske ornitologers uofficielle mødested, stedet hvor man på neutral bane kan udveksle meninger om alt med relevans for dansk ornitologi.

Sådanne steder har alle interesseorganisationer BRUG for. Nu forestår der at slås om lunserne fra fedekalven. Club300 vil gerne ha artslisterne, hvem vil ha Galleriet og de mange hidsige diskutioner.

Nixen - det duer ikke. Opløses samlingsstedet, skal der såmænd nok findes nye veje, men hvorfor ødelægge en hæderkronet institution som Netfugl. Historien har gang på gang vist at det blot medfører tristesse og modgang når gode institutioner opløses.

Der skal nok være nogen der gnider sig i de krogede fingre over en lukning af Netfugl; for vist har den været en torn i øjet på nogen.

Netfugl er samlingssted for ikke blot de danske ornitologer men for hele Skandinavien og resten af Europa. ALLE - og det er efterhånden ganske mange - udenlandske ornitologer som kommer til Centralasien PRISER Netfugl, og glædes over at et sådan samlingspunkt eksisterer. Ikke alene Galleriet er vidt respekteret - men hele Netfugl modellen.

Der er ikke mange fælles samlingspunkter og fiksstjerner i ornitologiens verden - især ikke i Skandinavien. Kig blot på hvordan ornitologerne driver rundt fra sted til sted i Sverige og Finland. Der er ingen central forening.

DOF har virket som en garant bag Netfugl. Uden at kende alle detaljer har jeg altid følt at DOF stod bagved og sørgede for at tingene på en vis hang sammen. Jeg VED godt at opbakningen har været diskuteret, men ikke desto mindre er Netfugl samlingsstedet for både KLUB-medlemmer og IKKE-KLUB-medlemmer. Er der nogen som er i tvivl om hvor værdifuldt et sådan site er????

Club300.dk og DOF er som navnet antyder BETALINGSKLUBBER, og hvis der er noget den "frie ånd" og ytringsfriheden kræver, er det neutralt område. Alt skal ikke indhegnes og reguleres!

Såfremt Netfugl lukker, står dansk ornitologi uden samlingssted. Nogen driver afsted til Facebook grupperne, andre til club300, og resten... DOFs hjemmesider??? Næppe.
M.a.o. KNÆKKER ryggen på dansk feltornitologi!

Der er INTET OVER ELLER VED SIDEN af Netfugl!

Hvad kan vi gøre?

Det er ganske tydeligt hvad der står på og mellem linierne: "...der er ikke en enkelt eller for den sags skyld to klare grunde til at denne beslutning er taget. Det er en kombination af en lang række årsager som bl.a. er manglende tid, manglende resurser, manglende motivation og gejst, manglende opbakning og en teknisk gammel og aldeles utidssvarende hjemmeside."

Er jeg den eneste som ser det?

KMO skriver at det er ARROGANT at de tre lukker Netfugl!
Arrogant??? Den eneste som er "arrogant" i dette tilfælde er KMO (ikke ondt ment KMO) for hvordan kan vi andre forlange at de tre skal drive Netfugl ved:

1) "Manglende tidVi kan ikke på 12.år forlange at de afsætter x-timer til Netfugl.

2) "Manglende RESSOURCER, manglende OPBAKNING"

SELVKLART at både motivation og gejst forsvinder under de vilkår...

Skal Netfugl reddes (selvfølgelig) må vi skride ind.
Umiddelbart kan jeg kun se en løsningsmodel, og det er PENGE. Det ville opveje og frigøre ressourcer til Netfugl. Spørgsmålet er blot hvor mange og hvordan det skal konstrueres. Men noget så "simpelt" som økonomiske midler er måske vejsen frem.

Der kan laves flere modeller, men hvis Netfugl-folkene gider indgå en dialog og fremkomme med løsningsforslag ville det være velkomment. Folkene bag Netfugl ved bedre end os andre hvad der kan gøres. Om det er realistisk, ved jeg ikke, men så har vi ihvertfald prøvet.

Jeg ser gerne et forandret, OMSTRUKTURERET og nyrevideret Netfugl. Som Jens skriver er sitet ikke tidssvarende, se bare på Facebook og andre lignende sites. Men det koster PENGE, og det er i høj grad anken og løsningen for Netfugl.

Det behøver måske ikke være så forbandet kompliceret!

Hvad foreslår I at vi gør?

Med venlig hilsen

Michael


Erik Vikkelsø Rasmussen skriver fredag 6. december 2013 kl. 06.00
DOF har tidligere kørt en undersøgelse for at få klarlagt, hvad der bl.a har betydning for dagens feltornitologer.

DOF bør overtage Netfugl.dk og køre hjemmesiden videre, som den fremstår i dag - også foreslået af flere ovenfor. Man kan overveje, at fusionere med Pandion.dk og potentielt videreudvikle siden. Eller alternativt nedlukke Pandion.dk og Netfugl.dk, men inden da komme med noget bragende nyt, der afløser begge hjemmesider, men indeholder begges nuværende elementer.

Man kan ikke bare nedlukke Netfugl.dk, som KMO skriver. Ved ikke hvor mange 1000-brugere /-læsere der er dagligt, men det er mange.

De tre personer, der primært driver hjemmesiden, melder kontant ud - Netfugl.dk lukkes!. Men det stiller også spørgsmålet om, hvorfor man ikke har oprettet en tråd her på siden for at undersøge alternative muligheder. Er der andre i læserkredsen, der kunne tænkes at bidrage / overtage / eller på anden måde byde ind med muligheder.

Som jeg læser det virker det som om, at der har været en form for debat (med DOF ?), hvor læserne ikke kender detaljerne.

Lad os for sandheden frem.


Morten DD Hansen skriver fredag 6. december 2013 kl. 07.56
Respekt for at store arbejde, som er lagt i netfugl. Det er en fremragende hjemmeside, men jeg forstår fuldt ud bagmændenes overvejelser. Når man ligesom ikke føler, at klaveret spiller, bliver det i længden svært at opretholde gejsten.

Jeg vil plædere for det slags samarbejde, som Naturhistorisk Museum har med fugleognatur.dk: Når museet (eller F&N) får en god idé, finder vi pengene i en fond eller en pulje af en slags. Så kommer der eksterne programmører på, og så er den opgave løst. Netfugl mangler økonomiske midler, men med det enestående galleri (som ved gud er rygraden) burde det i samarbejde med DOF være muligt at finde skejser til en videreudvikling.


Per Rasmussen skriver fredag 6. december 2013 kl. 08.09
Først tak for det kæmpe arbejde som folkene bag netfugl gennem årene har leveret. Netfugl er i dag blevet så store på den feltornitologiske scene i Danmark at man ikke bare kan lukke den ned!
En løsningsmodel som Morten foreslår er klart at foretrække, da man ved at få netfugl ind under DOF, også vil sikre kontinuitet, så man ikke om 10 år står med samme problem, at en skare frivillige bliver udbrændte og vil lukke.

Det er nu DOF skal vise at de faktisk også vil noget for feltfolket, for hvis netfugl lukkes bliver vi da godt nok bombet tilbage!


Hans Henrik Bay skriver fredag 6. december 2013 kl. 08.30
Kæmpe respekt for at opbygge og køre det bedste fuglesite. Så vidt jeg ved findes det ikke bedre.
Der må kunne findes en løsning for en videreførelse, Netfugl er en guldgrube af viden og information. Der må kunne findes nogle lønkroner til at køre netfugl eller langsomt overføre databasen til et nyt site med tidssvarende teknolgi, så data ikke går tabt. Al den opsamlede viden og information må ikke gå tabt.


Helle Dyrting skriver fredag 6. december 2013 kl. 09.30
stormen kunne vi ikke gøre noget ved og heller ikke Mandelas død. Men denne ulykke MÅ kunne forhindres! At I bag Netfugl ikke har fået en nobelpris endnu for jeres arbejde skyldes udelukkende, at der ikke er indstiftet sådan en pris inden for ornitologi. Alfred var simpelthen ikke fremsynet nok, og han roterer i sin grav lige nu af ærgrelse.
Uden feltornitologi ingen ornitologi, og denne side er uden sidestykke en støtte og et forum for feltornitologer, hvis lige ikke kan reproduceres. DOF må og skal på banen og hvis det betyder forhøjet kontingent, så må det være sådan. Vi må stå sammen om det her og forhindre at denne side forsvinder.
Bedste hilsener
Helle


David Brian Collinge skriver fredag 6. december 2013 kl. 09.43
Kræfter i DOF København arbejder for at Netfugl kan forsætter, men der er en resource udfordring som skal løses


Hans Henrik Bay skriver fredag 6. december 2013 kl. 10.15
Kan man ikke forstille sig folkene bag netfugl, offentliggør en liste over hvad der skal til for at videreføre netfugl.
Så kunne det jo være der kunne findes en løsning blandt alle de brugere som sætter så stor pris på netfugl.


Troels M. Krogh skriver fredag 6. december 2013 kl. 10.35
Måske kunne man forestille sig en slags abbonnement-ordning hvor man betalte et fast beløb om året. Eller kontingent.


Henrik Böhmer skriver fredag 6. december 2013 kl. 11.05
Kære netfugl-admin

Som i kan læse ovenfor er der en kæmpe opbakning til at hjemmesiden skal videreføres. Og jeg er kun enig. Både i Danmark og udlandet er hjemmesiden meget anerkendt og velbesøgt. Jeg har hørt mange snakke om at de synes der sker for lidt på siden, men face it: der sker altså ret meget og må stadigvæk betragtes som feltornitologernes samlingssted. Personligt er jeg ikke medlem af c300 fordi jeg har alt hvad jeg skal brug på netfugl. Men hvis der kommer gebyr på adgang til artlister, diskussioner, VP-obs og galleri vil jeg med glæde betale for det - og det kan jeg kun forestille mig mange andre også vil. På lige fod med vi skal betale for birdalarm. Det er en service og det koster! Hvis DOF vil overtage hjemmesiden er det bare fedt. De har mandskab og kan med lidt midler fra OS garanteret afsætte nogle mandetimer på at holde siden ved lige plus måske flere nyheder og feltartikler.

Hvis folk har mod på at tage en del af ansvaret og være med til at drive en "kulturarv" videre er det nu! Jeg ved ikke hvad folkene bag c300 siger til alt dette, men en fusion med deres egne idéer og inputs ser ikke umulig ud for mig. Jeg synes Pandion skal blandes helt uden om det her for det handler ikke om det samme og har på mange måder en anden målgruppe.

Feltornitologien skal nok leve videre, ingen bekymring der. Men hjemmesiden her er simpelhent i topklasse og derfor er opbakningen til den også stor.

Jeg synes på ingen måde det er arrogant eller egoistisk at jer bag netfugl ikke har gejsten til det mere. Det er hårdt arbejde og mange frivillige timer at lægge i det. Hvis der havde været en årlig ornitologisk hæderspris ville I have modtaget den flere gange! Good job!


Aage Kabbelgaard skriver fredag 6. december 2013 kl. 11.20
Jeg ville på stormsvalen.com´s vegne meget gerne betale for at annoncere...så hvis det er et økonomisk spørgsmål, er der adskillige udveje for Netfugl´s overlevelse.


Troels M. Krogh skriver fredag 6. december 2013 kl. 11.47
Jeg har været medlem af Dansk Ornitologisk Forening i mange år. Jeg bruger Netfugl.dk hver dag og har stor glæde af det.

Her en sammenligning af mit forbrug af netfugl i forhold til fire af DOF`s officielle hjemmesider:

netfugl.dk = 67%
dofbasen = 23%
dof.dk = 6%
pandion.dk = 3%
dof.dk/kbh = 1%


Illustrerer hvad der opfylder mine behov for information omkring fuglene og min store passion…

Venlig hilsen
Troels


Hans Henrik Bay skriver fredag 6. december 2013 kl. 12.04
Super indlæg Böhmer, kunne ikke være mere enig. Og hvis Netfugl fusionerer med C300 kunne det måske samle kræfterne.


John Jensen skriver fredag 6. december 2013 kl. 12.06
Jeg er daglig bruger af netfugl og finder det utrolig trist, hvis hjemmesiden lukkes. Det er ingen tvivl om, at vi skylder folkene bag siden en stor tak. Og det er også forståeligt, at man på et tidspunkt kan køre træt.
Jeg håber godt nok, at nogle noterer sig den store opbakning bag netfugl og der findes en løsning,så siden kan fortsætte og meget gerne i en moderniseret udgave, enten indenfor DOF eller i en form for samarbejde. Der er allerede ovenfor skitseret flere muligheder.


Carsten Svejstrup Sørensen skriver fredag 6. december 2013 kl. 12.39
Jeg kan også kun være enig med HBø. Jeg bruger Netfugl dagligt og finder nærmest sitet uundværlig. Jeg håber også meget på en holdbar løsning fremover. Også herfra tak til folkene bag Netfugl.


Egon Østergaard skriver fredag 6. december 2013 kl. 14.32
Kære Netfugl

Først en meget stor tak til jer, der har drevet Netfugl som et feltornitologisk samlingssted i 12 år. Det har været et imponerende stykke frivilligt arbejde. I DOF har vi værdsat jeres indsats og altid bestræbt os på et godt samarbejde, hvor vi delte opgaverne imellem os og stadig holdt armslængdeprincippet. Det er jo bl.a. derfor, at DOF har støttet Netfugl med 60.000 kr. om året til driften og ikke har brugt Pandion til konkurrerende aktiviteter. Nu har I lagt op til, at tiden er inde til at tænke nyt. I DOF har vi det seneste års tid haft en feltornitologisk task force, der har undersøgt feltornitologernes behov og ønsker. Vi vil nu se på dette arbejde i lyset af den nye situation for Netfugl. Og vi vil se nærmere på økonomien i de feltornitologiske initiativer. Det er jo lige så vigtigt for DOF som for Netfugl, at aktiviteternes indhold drives af et stort frivilligt engagement. Så kan vi i fællesskab finansiere rammerne for aktiviteterne. DOF vil gerne understøtte det feltornitologiske miljø i Danmark, så der ligger en spændende opgave foran os. Det kræver medspil fra alle, for at det lykkes.

Mange hilsner

Egon Østergaard
Formand for DOF


Alex Sand Frich skriver fredag 6. december 2013 kl. 14.39
Glædeligt at DOFs formand melder så klart ud og dermed viser at også vores allesammens forening betragter Netfugl som en fredet fugl.

Men også en stor tak til de 3 ildsjæle bag denne fantastiske hjemmeside.


Ole Brauer skriver fredag 6. december 2013 kl. 15.04
Bare for at lægge endnu en stemme i den samme kurv: Selvfølgelig skal der findes et Netfugl eller noget der ligner rigtig meget, også selv om skaberne forståeligt er blevet trætte.
Hvordan modellen præcist skal skrues sammen kan jeg ikke mene meget om, men hvis det kræver at DOF skal (mere) til lommerne, så må det være sådan!


Henning Vikkelsø Rasmussen skriver fredag 6. december 2013 kl. 15.07
Et fabelagtigt og ønsket statement fra Egon Østergaard, hvilket roses herfra.

Meget tyder nu på, at julefreden kan sænke sig over det feltornitologiske miljø og vi alle kan se fremad.

Også herfra en stor tak til personerne bag Netfugl for det arbejde der er præsteret i årene forløb.Michael Westerbjerg Andersen skriver fredag 6. december 2013 kl. 16.19
Ja det er gode udmeldinger, også fra DOFs formand. Jeg er 100% enig i en armlængdes princippet. Omvendt er jeg også ganske sikker på at DOFs opbakning stimulerer interessen for DOF. Hvis det er pengene som trykker SKAL vi finde ud af det.

Når lokummet brænder står vi sammen.

Der er plads til Club300 som jeg også er medlem af, samt DOFs Pandion som jeg også er medlem af. Men Netfugl er flagskibet, og det er i alvorlig knibe. Alle gode kræfter må ud af skabet, også de passive som følger Netfugl fra sidelinjen.

Med venlig hilsen

MichaelOle Zoltan Göller skriver fredag 6. december 2013 kl. 16.49
Ja, tak til formanden - det er betryggende. Der må være penge til flagskibet - det handler om prioriteringer. Jeg betaler gerne et beløb i brugerkontingent, men synes samtidig en af forcerne ved Netfugl, og måske derfor der er så mange profiler, er at den er åben for alle.

... og tak til de tre garvede birdere som ikke længere magter opgaven. Det er forståeligt, og det er også længe at holde ud! I har netop skabt et ornitologisk flagskib, som næppe matches andre steder. Det er jo derfor, vi er bekymrede - fordi netfugl er forrygende!

Jeg håber DOF tager sagen op øjeblikkelig - op øverst på dagsordenen med Netfugl!

Hans Henrik Larsen skriver fredag 6. december 2013 kl. 16.57
Også en stor tak herfra til folkene bag Netfugl, for lang og tro tjeneste.

Jeg kan kun tilslutte mig alle de ting der allerede er skrevet.

Det vil være en katastrofe af uhørt størrelse at miste Netfugl.

Mvh. Hans Henrik.


Freddy S. Hansen skriver fredag 6. december 2013 kl. 17.31
Herfra skal også lyde en mega stor
tak til folkene bag netfugl, I har
ydet en fantastisk præstation og har
sat Netfugl på den ornitologiske
verdenscene.
Spændende bliver det at se hvordan
Netfugl fremad bliver søsat, der er
jo over 5600 profiler, så hvis nu man
lagde et beskeden medlemsbidrag på 50
kr.(mindre end 2 pakker cigaretter)
og satte overliggeren lidt lavt
så kunne der vel komme over 200000 kr
ind om året til få det til at løbe rundt
økonomisk.
Enig med Ole at Netfugl skal øverst på
dagsordenen.


Michael Westerbjerg Andersen skriver fredag 6. december 2013 kl. 18.25
Synes ikke der skal fastsættes et kontinhent, men "opdtilles" et barometer så brugerne løbende kan være med til st yde. Det virker andre steder og er mindre bureaukratisk.

Galleriet skal opjusteres og gøres mere tjekket...

Forum/ kommentarer skal gøres mere brugervenlige så skribenter kan ændre/slette/forbedre indlæg de kommer med.

Mvh

MichaelKlaus Malling Olsen skriver fredag 6. december 2013 kl. 18.34
Først og fremmest og stor tak til inderkredsen omkring Netfugl. Jeres arbejde kan ikke værdsættes nok, og som jeg ser det lige nu på udmeldingen fra DOF-formanden er man villig til at finde en løsning, der forhåbentligt på sigt betyder, at forskellene bliver minimale mellem det nuværende og det fremtidige Netfugl.
I forbindelsen med udmeldingen igår lækkedes der tidligere på dagen, bl.a. via Facebook og gennem mails til kræfter, der har ydet en speciel indsats for Netfugl en mail, med en tekst, der afveg noget fra den "officielle". Min bemærkning om arrogance, som enkelte kan eller ønsker at misfortolke, var fremprovokeret af denne sætning i det oprindelige indlæg

"Nogle vil måske spørge om beslutningen står til at ændre eller om ”noget kan gøres”? Svaret til dette er et klart nej."

Beslutningen var nedlæggelsen af Netfugl, og netop den formulering fandt jeg iskoldt afvisende, hvilket måske ikke har været hensigten. Men hellere melde (lidt for) klart ud end at gemme sig bag bløde formuleringer såsom "vi ønsker nye medarbejdere".

Jeg imødeser at DOF nu finder en tilfredsstillende løsning for alle parter. De seriøse feltornitologers væsentligste talerør har jo også for DOF betydet at en række DOF-initiativer let har kunnet promoveres, som ATLAS-undersøgelse, specielle dagsarrangementer og Felttræf. Ved at medvirke til Netfugls fortsatte bevarelse vil DOF kunne få en del credit fra feltornitologerne, der undertiden har været en ganske krævende fraktion. Nu har man muligheden for at vise, at man også prioriterer den del af medlemsskaren højt. Og det ville nok være den bedste løsning.

Hvis forhandlingerne med DOF mod forventning skulle vise sig at bryde sammen, ville det være oplagt at C300 kom på banen og blåstemplede sig som en kreds, der kan andet end at arrangere weekendarrangementer under obscure navne. Det vil også betyde, at C300 blev mere udbredt udenfor den fortsat ret snævre kreds, og det håber jeg at man vil være interesseret i.


Allan Haagensen skriver fredag 6. december 2013 kl. 18.43
Tak til netfugl-folkene for den mest geniale hjemmeside nogensinde for os nørder ud i feltornithologien.

Hjemmesiden er overhovedet ikke gammeldags, og er yderst behagelig at anvende og bruge tid på. Der kan selvfølgelig altid udvikles på en hjemmeside, og sådan skal det jo være.

Det vil ikke være til at bære, hvis de sorte monstre Club300 og Pandion, skulle overtage netfugl, da jeg ikke kan holde ud at se på disse to sider i ret mange minutter af gangen. Og Facebook (læs Fjæsbog) er et forbudt ord i min verden.

Jeg håber og ber til at DOF overtager netfugl i sin nuværende stand, og ikke lader netfugl gå ind under andre hjemmesider. Der må bestemt være folk, der har mod, tid og lyst til at drive siden videre. Vi kan ikke undvære netfugl.

Det glæder mig med udmeldingen fra DOF's formand, og jeg håber at DOF tager netfugl under sine vinger.

Det virker absurd, at al den energi og tid, der er brugt på netfugl af adminer og brugere skulle gå tabt. At et galleri i Verdensklasse skulle gå tabt.

Det hele virker som en meget forsinket aprilsnar.

Mvh. Allan

p.s. Jeg ville også blive ked af at skulle miste min netfugl-internet-forside.


Lars Tom-Petersen skriver fredag 6. december 2013 kl. 18.52
Respekt herfra for en klar udmelding, og respekt for de tre bagmænds mangeårige arbejde.

Jeg kan kun tilslutte mange mange tidligere indlæg. Selvfølgelig skal DOF bakke op om og være med til at finde den holdbare og varige løsning, så vi stadig har et netfugl eller noget, der ligner rigtig meget. Vi kan ikke undvære et sted som netfugl, og DOF kan ikke undvære det. Tænk hvor mange af DOFs arrangementer, initiativer m.m., der promoveres via denne side. Det skal fortsat være åbent for alle, også ikke DOF-medlemmer.

Jeg har tidligere i anden sammenhæng beklaget mig over nedlæggelsen af Fugle i Felten - en evt. nedlæggelse af netfugl er et langt større tab, som burde have været med i indlæg om DOFs ornitologiske taskforce. Derfor er det helt på sin plads, at Egon lover at netfugls fremtid vil indgå i gruppens videre arbejde.

Men det haster, så lad det ske hurtigt!

Bedste hilsner
Lars


Anton Herrig Liebermann skriver fredag 6. december 2013 kl. 20.38
Allerførst en kæmpe hånd til de tre mand bag denne fantastiske hjemmeside. Det var faktisk denne hjemmeside, der bragte interesse frem for mig! I 2009 lavede min far en profil herpå til mig. Da jeg så for alvor begyndte at bruge siden, ja så var der så meget information og data jeg bare kunne gå ned i. Så jeg vil altid være evig taknemmelig for at denne side har eksisteret......
Jeg har nydt, at kunne se billeder af gamle fund, udenlandske fugle og ikke mindst de danske. Hver gang der bliver meldt noget ud, har det altid været netfugl, der har billederne først. Nyhederne og forumet har været fantastiske, med forskellige arrangementer, finderberetninger og ikke mindst alle diskussionerne der har været. Så et stort tak herfra!
Første gang jeg hørte om nedlukkningen, troede jeg det var en joke. Men der fandt jeg ud af, at det var en realitet. Jeg håber bare at der er nogen erfarne der tager over, så alt denne information, billeder, forum, nyheder, data og artslisterne ikke går tabt!
Trist........., men tak for alt!


Lars Paaby skriver fredag 6. december 2013 kl. 21.05
Det kan nok være jeg fik rødvinen galt i halsen, da jeg for lidt siden læste denne triste nyhed. Jeg beder til, at siden videreføres under en eller anden form. Ingen andre fuglesites når Netfugl til sokkeholderne, og det er suverænt den side, jeg besøger mest. En stor og varm tak til folkene bag siden for en imponerende indsats. Jeg har i mit stille sind ofte frygtet, at det ville ske en dag, og nu er det en realitet :-(


Michael Westerbjerg Andersen skriver lørdag 7. december 2013 kl. 04.21
KlausMO, der er næppe nogen der ønsker at misfortolke ordet "arrogant" - "nogen" kan jo ikke fornæmme (eller korrekt stavet: fornemme) at du baserer dit ordvalg fra ikke angivne kilder. Nu kom opklaringen, og det er godt at du trækker i land, for det er hverken arrogant eller "iskoldt" at melde klart ud.

Monstro ikke vi alle er enige om at Netfugl skal reddes, og at vi fremover (også undertegnede) lægger kræfterne i et fortsat og positivt Netfugl.

Med venlig hilsen

MichaelFlemming Holmslykke Nielsen skriver lørdag 7. december 2013 kl. 11.48
Som alle andre åbenbart også mener, så synes jeg det vil det være et tab af dimensioner, hvis Netfugl lukker. Hjemmesiden er i meget, meget høj grad med til at udbrede interessen for fugle og ornitologi i Danmark, og er vel også med til at hverve mange nye medlemmer til DOF. Jeg har indtryk af, at mange unge mennesker bliver glimrende introduceret til fuglekikkeriet via Netfugl. Her kan DOF's hjemmeside ikke stå alene, med mindre den da bliver udbygget med mange af de faciliteter, der netop findes på Netfugl. Det store billedmateriale i Galleriet på Netfugl med bestemmelses-diskussioner er uvurderligt, og med til at gøre os alle til langt bedre feltornitologer. Jeg har i hvert fald lært utroligt meget herigennem. At blive dygtigere til bestemmelse af fugle er med til at endnu flere vil være med til frivillige aktiviteter i DOF, f.eks. Atlasprojekter, punkttællinger mv. Jeg mener, DOF bør have stor interesse i at en hjemmeside som Netfugl bliver bevaret, eller videreført i et eller andet regi. Jeg kan næsten ikke forestille mig konsekvenserne, hvis siden helt lukker ned.

Bedste hilsner
Flemming


John Dreyer Andersen skriver lørdag 7. december 2013 kl. 12.12
Jeg ved ikke hvor mange aktive brugere der findes her på Netfugl.dk men jeg vil personlige hellere betale for at være bruger på Netfugl. dk end så meget andet. hvad siger I andre.

Fuglehilsner
John Andersen


Martin Liebermann skriver lørdag 7. december 2013 kl. 13.36
Jeg siger også tak for en fantastisk hjemmeside. Jeg bruger den dagligt. Der er stor opbakning til at den skal fortsætte. Hvordan gør vi. Vi betaler til DOF, Birdalarm og jeg vil også gerne betale som bruger for at Netfugl.dk kan fortsætte. Hvis den ikke kan køres frivilligt mere, kan det måske blive en ekstra levevej for Henrik, Morten, Jens eller nogle andre feltbisser med IT-kendskab. Når noget er godt, må det ikke forsvinde.

Venlig hilsen Martin Liebermann


Martin Strømkjær skriver lørdag 7. december 2013 kl. 13.44
Kan kun være enig i, at en vis brugerbetaling vil være acceptabel for mange brugere. Her ser jeg at det kunne være lidt som club300 hvor det er de betalende medlemmer der får lov at deltage i diskussioner og arrangementer, men hvor alle kan følge med udefra. For som jeg oplever det, er DOF.dk og Pandion.dk med til at fastholde fugleinteresserede i deres interesse, men når de får kendskab til Netfugl boostes denne interesse. Der er så mange facetter i netfugl at den alt andet lige vil fange nogen på et helt bestemt område indenfor ornitologien. Der er nævnt op til 5700 medlemmer, men jeg tror der er mange flere der sidder på sidelinjen, som er potentielle fremtidige aktive feltornitologer, og ikke "bare" sofalæsere af dof.dk og Pandion. Med Netfugls afgang vil det blive svære at hverve flere mere aktive feltfolk samt feltbisserne mister, som det er nævnt i mange tidligere indlæg, deres fælles base.
Ser frem til hvilke løsninger der bringes på bordet og med positive forventninger.
VH Martin Strømkjær


Arne Volf skriver søndag 8. december 2013 kl. 09.18
Først, som i alle andre indslag, et kæmpe tak til de tre ildsjæle, der har formået at skabe den måske bedste ornitologiske hjemmeside overhovedet.
Jeg har Netfugl som startside og bruger den hver eneste gang jeg åbner min pc. Ikke mindst Galleriet, som jeg betegner som ”Verdens største ornitologiske opslagsværk” vil det være en katastrofe at miste.
Det vil være et tab af dimentioner hvis Netfugl lukkes og da DOF i en årrække har haft samarbejde med Netfugl, ville det klæde DOF at gå foran for at sikre videreførelsen af selve den bærende søjle i feltornitologiens Danmark.
Selvfølgelig er det også et spørgsmål om økonomi og der vil jeg, som så mange andre, være parat til at betale et årligt kontingent eller lignende.
Netfugl SKAL bare reddes! :o)


Michael Westerbjerg Andersen skriver søndag 8. december 2013 kl. 09.42
Er det her blot 20-30 positive læsere eller HVOR mangler opbakningen?

Det er oplagt at de tre eller hvem af dem som måtte være intetesseret fortsætter, i det mindste som konsulenter. Eller er det helt ude i hampen.

Positive tilkendegivelser er halvvejen til målet. Nu mangler vi blot de konkrete tiltag som der arbejdes på. Hvad mener eksempelvis styregruppen med de tre pionerere og ildsjæle. Det må da gøre indtryk at se denne massive opbakning?

MvhAnders Brinch Thygesen skriver søndag 8. december 2013 kl. 09.46
Også herfra skal der lyde en stor tak til de 3 netfugle. ja det vil være en katastrofe hvis Netfugl lukker. Det er og bliver den bedste fugleside. Skal set koste penge, så må det være sådan. DOF må og skal føre siden videre.


Jørgen S. Christensen skriver søndag 8. december 2013 kl. 10.18
Det bliver meget trist at skulle sige for farvel til Netfugl. Og vil gerne udtrykke en dybfølt tak for en fantastisk hjemmeside og mange timers/års indsats. Et fyrtårn i dansk feltornitologi.

Og fuld forståeligt, at initiativtagerne ikke vil bruge tiden/har gejsten mere. Det korte varsel får dog lidt karakter af et ”statement”. Brandærgerligt. Men effektfuldt.

Det er godt at se Egon Østergaard (DOF) på banen hurtigt og garantere vigtigheden af - og en økonomisk ramme til - en feltornitologisk hjemmeside, men form / format / praktik vil naturligt nok indgå i den feltornitologiske udredning (task force). Der er dog flere spørgsmål end svar, hvorfor en afklaring næppe ligger lige for i regi af DOF.

Netfugl var tidligere et centralt placeret feltornitologisk samlingspunkt - ”the third place” - men de seneste fem år har vi været vidne til en kraftig spredning af det feltornitologiske miljø og stof, hvor meget relevant aktivitet er forsvundet ud på især flere gode blogs, Club 300 – og senest nu også to meldesystemer.

Det har været med nogen vemod at iagttage denne udvikling, Og tror desværre, at fremtiden vil byde på en endnu større spredning. Men håber min pessimisme bliver gjort til skamme


Anders Hammergart skriver søndag 8. december 2013 kl. 10.51
Jeg kan kun tilslutte mig de mange rosende ord, der fuldt fortjent, er kommet ildsjældende bag Netfugl til del. Jeg håber at DOF kan, og vil påtage sig ansvaret for at drive dette enestående projekt videre. Jeg vil meget også meget gerne være parat til at bidrage til dette rent økonomisk.
Bedste hilsner
Anders


Carsten Murmann skriver søndag 8. december 2013 kl. 11.48
Se venligst min kommentar d.d. om NETFUGL som en GENERATOR for fugleinteresse i Danmark, under

NETFUGL foto, Baglafecht Weaver / Væver 23-6-11.
______________________________

NETFUGL skal naturligvis videreføres af DOF - som et Moderne
medium, der udvider fugleuniverset - og Medlemsskaren.

STOR tak og hæder til personerne bag NF

- for en vidtskuende, realiseret Vision
og en Kæmpe! personlig indsats
ign. Mange år!

PS :
En del andre lande vil naturligvis adoptere konceptet.

VH ,,,,,,,,,,, C.


Frank Desting skriver søndag 8. december 2013 kl. 13.25
Ja, selvfølgelig skal Netfugl fortsætte, på den ene eller anden måde, og gerne i DOF-regi.

Vh
Frank


Erik Vikkelsø Rasmussen skriver søndag 8. december 2013 kl. 13.25
Netfugl har stor betydning for alle os feltornitologer. DOF skal overtage denne hjemmeside, uanset hvordan.

Personligt vil jeg tage den konsekvens - og det står for egen regning - at såfremt Netfugl ikke fortsætter vil jeg:

1: Slut med indtastning i DOF-basen. I år har jeg bidraget med 11.000 observationer hidtil - er ude at tælle fugle hver dag.

2: Udmelding af Atlas projektet, som jeg p.t er tilmeldt.

Når de ikke gør noget for mig - gør jeg ikke noget for dem !

Hvis konsekvensen bliver, at Netfugl helt nedlægges vil jeg gerne benytte lejligheden til at sige tak til de personer, som har fået hele maskinrummet til at fungere. Utroligt mange feltornitologer har haft glæde af denne hjemmeside.

med feltornitologisk hilsen

Erik


Anni og Peter Nielsen skriver søndag 8. december 2013 kl. 13.53
I kølvandet på ovennævnte brainstorm, ergo: Der må være masser af kræfter og initiativ til stede - lad nogle af de toneangivende her samle trådene/tankerne og nedsætte en overlevelseskerne, en håndfuld sjæle med både nøgternhed og ild i hovederne. Lad dem bore i problemerne i flersidige manøvrer; høste vundne erfaringer og markere faldgruber, få de 3 afgående kreatører til at øse af deres erfaringer og viden om, hvor det brænder på og hvad det for dem at se, vil være relevant at arbejde med for at transformere Netfugl til noget stabilt og overlevende. En anden vej må tydeligvis gå synkront via Dof, med lige så stor nøgternhed, dykke ned i realiteterne og i en slutfase holde hinanden fast på en model, nogle tiltag, nogle økonomiske forudsætninger for at finde fremtidigt fodfæste. Som med garanti vil blive modtaget med kyshånd af brugerne på ”Netfugl version 2.0”.

Jeg opfattede faktisk udmeldingen fra de 3 som et diskussionsoplæg. Og havde ikke forfærdelig svært ved at skimte vejens ende med den hidtidige konstruktion. (Ligesom ”Fugle og natur.dk” uden samarbejdsaftale med Naturhistorisk Museum (og diverse øvrige samarbejdspartnere, pt.: Naturhistorisk Museum, Dansk Pattedyrforening, Bryologkredsen, Syddjurs Kommune, Vejle Kommune, Albertslund Kommune, Hjørring Kommune, Gladsaxe Kommune, Ikast-Brande Kommune, Biogis I/S, Nationalpark Thy, Københavns Universitet) formentlig også før eller siden, med stor sandsynlighed ville kollidere med fatale økonomiske barrierer).

Vh/Peter


Michael Westerbjerg Andersen skriver søndag 8. december 2013 kl. 16.21
Det er meget svært at forholde sig til, og foretage konkrete vurderinger af noget som helst, når vi ikke kender flere detaljer. Herunder konkret info om HVORFOR Netfugl pludselig skal lukkes. Umiddelbart kan jeg godt se udsigten til forbedringer mht layout og brugermuligheder. På den anden side opfylder Netfugls nuværende layout egentlig undertegnedes behov. Så HVORFOR er det så svært at fortsætte?

Jeg noterer mig bastante meldinger og krav om at DOF SKAL på banen. De ER allerede på banen som jeg læser Egons indlæg. Derfor... hvad mere skal der til, eller rettere noget HALTER i denne historie...

Desuden ser jeg ikke ubetinget at DOF skal pålægges ansvaret for Netfugls overlevelse, men gerne at de fortsat deltager. Jeg ønsker ikke en Netfugl som ubetinget er DOF.

Club300 er nævnt, men pt ville den gode klub ikke kunne bære byrden. Ej heller Pandion som lever sin helt egen zombietilværelse dybt inde i DOFs mavse :)

Uden Netfugl splittes dansk feltornitologi i fraktioner og det ville være en reel nedtur.

Vh

Michael

Thomas Hasle Ravn skriver søndag 8. december 2013 kl. 17.42
En kæmpe tak til ildsjælene bag Netfugl, hvis fantastiske site bliver vanskelig at undvære. Jeg håber, at formandens udmelding kan tolkes sådan, at DOF er interesseret i at træde op på Netfuglgrundlæggernes skuldrer og videreføre en Netfuglbaseret platform for medlemmer og feltornitologer. Det ville være årets julegave.
mvh.
Thomas H. Ravn


Anders Bojesen skriver søndag 8. december 2013 kl. 19.02
Som alle andre synes jeg det er fantastisk ærgerligt hvis netfugl lukker.
Uanset hvad der sker, skal der lyde et kæmpe tak til de tre guttermænd, der har stået bag sitet i så mange år.
Jeg vil savne alle billederne, bestemmelsesdiskusionerne og ikke mindst et forum, hvor man kunne stille "dumme" spørgsmål og altid få kloge svar!
Så en klar opfordring til DOF om at redde det vigtigeste ornitologiske forum i Danmark.
Mvh
Anders Bojesen


Thomas Elbek skriver søndag 8. december 2013 kl. 20.14
Citat Michael Westerbjerg Andersen
"Uden Netfugl splittes dansk feltornitologi i fraktioner og det ville være en reel nedtur."

Den udtalelse kan jeg til fulde støtte. Jeg anser Netfugl for at være det eneste danske sted på nettet for engagerede feltornitologer, jeg kan kun frygte DOF's indblanding i eller overtagelse af sitet. Jeg synes at DOF med Pandion har bevist at feltornitologi og DOF er en kedelig cocktail.

Jeg synes det ville være rigtig godt hvis folkene bag Netfugl ville komme op med en mere konkret årsagsliste til hvorfor Netfugl ønskes/tænkes lukket ned, og hvad de ser kunne bidrage til at bevare Netfugl.dk, friske kræfter, økonomi eller ???.

Ligesom som med Mandela's bortgang, vil en nedlukning af Netfugl.dk medføre 3 dages sørgeoptog på Mandø.


Lars Tom-Petersen skriver søndag 8. december 2013 kl. 21.21
Trusler og upassende ord om "at feltornitologi og DOF er en kedelig cocktail" (citat Thomas Elbæk) er bestemt ikke vejen frem lige nu. Dette skal ikke udvikle sig til en diskussion om, hvem der bidrager mest til feltornitologien i Danmark. Det gør netfugl og DOF på hver deres måde på fremragende vis.

Jeg konstaterer lige modsat, at DOFs formand har været flot og hurtigt ude med en positiv melding. Lad os bakke den op og videreudvikle på det. F.eks. ved at følge udmærkede forslag fra Peter/Anni Nielsen og Michael Westerbjerg.

Hvis netfugl skal have en chance, skal DOF på banen mere aktivt end nu, men netfugl skal ikke være et DOF-organ.

Bedste hilsner LarsJens Ballegaard skriver søndag 8. december 2013 kl. 22.19
Kære ildsjæle i Netfugl.
Tak for den bedste hjemmeside. Man går på opdagelse i timevis: Billeder, stemmer, artslister, mennesker, debat, rapporter mmm. Det er god service fra jer. Service koster! Jeg betaler gerne et "kontingent", frivilligt bidrag eller lignende. BLOT I/HJEMMESIDEN FORTSÆTTER.

God jul og godt nytår.

De bedste hilsner
Jens


Morten Jenrich Hansen skriver søndag 8. december 2013 kl. 22.41
Først og fremmest en stor tak og respekt til de folk, der gennem årene har brugt kræfter på at skabe Netfugl.

Mange har allerede nævnt galleriet, men personligt har jeg også nydt, at Netfugl skabte én indgang til at følge med i hvad der sker - ikke kun i DK, men også rundt omkring i europa.

Det virker lidt uoverskueligt, hvis man skal til at åbne en lang række forskellige hjememside, for at få et aktuelt blik på, hvilke sjældne fugle, der nu er set.

Som aktiv i DOF-Østjylland vil jeg give min stemme til, at DOF støtter videreførelse af Netfugl i en eller anden form.
Egon Østergård har jo åbnet for muligheden og jeg vil håbe, at det kan ske meget tæt på den nuværende form.

Når Erik Vikkelsø Rasmussen og Thomas Elbek vender DOF ryggen, er det absolut ikke konstruktivt.
DOF er mange ting, men feltornitologi er sadig en del deraf og DOF har i høj grad brug for feltornitologer.
Ikke mindst dem der er aktive og også bidrager med ønsker til forbedringer, artikler m.m.

Det hedengangne blab "Fugle i felten" var jo netop kun interessant fordi feltornitologer bidrog med f.x. id-artikler m.m..

Samtidigt syntes jeg så, at det nogle gange virker som om, at feltornitologi kun skal bestå af id og forekomst af sjældne fugle - emner der er nok så interessante, men arbejdet på fuglestationerne og f.x. Atlas-projektet er da også feltornitologi - og hvem andre end DOF kan egentlig gennemføre et Atlas-projekt?

Tilbage til Netfugls overlevelse, så kræver det også, at nogle vil være aktive og gøre en masse arbejde.
Måske skal det ikke være direkte under DOF, men jeg vil absolut mene, at DOF kan og skal være en støtte/samarbejdspartner til noget, der er alt for godt til at vi skal lade det forsvinde efter nytår.

Mvh
Morten


Peter Bonne Eriksen skriver søndag 8. december 2013 kl. 23.02
Jeg tilslutter mig den store ros til folkene som står bag Netfugl og har skabt et fremragende medie for fugleinteresserede.
Det må være en absolut topprioritet for DOF at sikre en fortsættelse; der bør straks etableres et projekt inkl en efterlysning af ildsjæle der er klar til at gøre en indsats, en kortlægning af arbejdsopgaverne og -mængden, og en model der sikrer de nødvendige resourcer.
1000 tak til jer der har trukket det store læs i årevis !
hilsen Peter


Michael Westerbjerg Andersen skriver mandag 9. december 2013 kl. 00.10
DOF støtter Netfugl årligt med 60.000 dkk. Er det prisen for at drive en Netfugl? Næppe!

M.a.o. der skal flere boller i suppen.

Morten DD og Peter nævner natur og fugle.dk som eksempel til efterfølgelse. På Netfugl er der 5600 brugere og på N&F en del mange flere. Så sammenligningen er måske ikke den bedste omend forslaget om eksterne økonomiske midler er godt.

Fundamentet for Netfugl skinner ikke tydeligt klart igennem - ej heller det økonomiske fundament.

5600 brugere på Netfugl...men HVOR ER I HENNE??? på egne feltornitologiske blogs, eller er det reelt kun fuglefotografernes Galleri som spiller på Netfugl.

Folkene nævner manglende opbakning! Hvad menes der egentlig med det.

Noget forties ved denne afslutningsrunde som måske og sandsynligvis lukker Netfugl, og uden indblik bliver det kun gætterier. Det hjælper ikke Netfugls overlevelse!!!

Noget stemmer ganske simpelt IKKE.

Hvem ejer f.eks domænet?

Ud af busken, så vi reelt kan forstå denne pludselige meddelelse om at Netfugl skal lukkes.

Uret tikker.Michael Westerbjerg Andersen skriver mandag 9. december 2013 kl. 02.54
Det er heller ikke længe siden at en anden dansk ornitologisk kollos kollapsede: travellingbirder.com Den lukkede bare... Vi som havde bidraget med læssevis af rapporter stod bare tilbage som store spørgsmålstegn. Det var en kold klud i fjæset. Især fordi foretagendet bare lukkede uden varsel og uden at vi kunne hjælpe. Vil ikke sige jeg var sur, men det irriterede mig umådeligt at vores tilbud om hjælp (jeg sendte adskillige mails til folkene bag. Mails som altid tidligere blev besvaret) totalt vlev ignoreret.

Netfugl var endda på banen for at overtage. Men forgæves.

Sammenligningen holder ikke 100% En lukning af Netfugl vil være et større tab.

Der er Facebook, som har udmærkede kvaliteter, men flere ulemper...og i bund og grund er FB et stort egoflip. Og det site kollapser stensikkert også på et tidspunkt hvis ikke brugerne er flygtet over hals og hoved forinden.

Netfugl kan videreudvikles til noget bedre end FB, og især med trojkaen bag det nuværende Netfugl.

og uret tikker fortsat ildevarslende...

Michael Trasborg skriver mandag 9. december 2013 kl. 08.46
Først stor tak til Jens, Morten, Henrik og alle jer der også frivilligt har bidraget til Netfugl. Vi skal vel også i denne forbindelse takke ABK, var det ikke ham som lagde grundstenen til denne side ?, dog under andet navn. Jeg har de samme følelser som alle andre, jeg forstår godt EVR`s udmelding, følelserne sidder jo, i denne stund, "uden på tøjet". Det samme med Thomas Elbek`s udmelding, han frygter at hvis DOF overtager, bliver det kogt ned til ingenting. Lad os nu se om DOF VIL eller EVNER at overtage denne fantastiske side. Der skal jo folk til som er lige så skrappe som Jens og co. Netfugl har over mange år forstået at tilgodese alle os "hardcore" feltornitologer ( DK-twitcher, WP-twitcher, World-twitcher, artsgruppe-twitcher, familiegruppe-twitcher etc.) Alt dette twitcheri er i bund og grund et stort egotrip, men gjort i aller største respekt og kærlighed til fuglene. Jeg vil også gerne betale kontingent hvert år for at denne side kan bestå. Det SKAL så være folk der fortsat kan udvikle og gøre siden bedre. Jeg frygter også at hvis DOF overtager, og ikke rigtigt har hjertet med, at det så bliver til en havenisse-side. Som MWA efterlyser, så mangler vi fortsat nogle svar. Det kan være at vores kære formand, Egon, skal tage pandelampen på og så dykke ned i suppedassen og finde svar.
Bedste hilsner
Michael


Michael Westerbjerg Andersen skriver mandag 9. december 2013 kl. 09.24
Kan vi evt få et prisoverslag fra trojkaen, om hvilke ressourcer der mangler samt en evt pris for at lade Netfugl køre videre og i tilgift udvikles til en tidssvarende site.

Jeg mener ikke at et årligt kontingent er vejen frem men et opstillet barometer så man løbende kan få en ide om omkostningerne og pengetankens tilstand. Så kan seriøse Netfugl tilhængere løbende spytte i kassen. Et årligt kontingent er administrativt fordyrende og antageligt vil flere af os, f.eks undertegnede gerne spytte mere end 100-200 dkk i kassen om året. Måske mondre hvis sitet ikke vedligeholdes eller misrøgtes.

Jeg tror på de frie markedskræfter og beløning efter fortjeneste, ohså når det gælder sites...


Eyvind Malchow-Møller skriver mandag 9. december 2013 kl. 11.37
Der er nok mange, der - som jeg - er lidt mindre nørdede, fordi fugleinteressen er i konkurrence med andre interesser. Og når man så ikke er så aktiv i felten, kan man jo netop følge med på Netfugl - og så er man lidt mere klar, når der igen skal skrues op for fuglekikkeriet. Også jeg kommer dagligt på Netfugl, mens jeg ikke har vænnet mig til at gå på Pandion (endnu). Genial side og stor tak til ildsjælene, der har kørt den. Og selvom I nævner noget om utidssvarende teknik, synes jeg faktisk at Netfugl er ganske lækkert designet - den vil blive svær at undvære, så jeg håber meget på en eller anden form for fortsættelse.


Kim Frost skriver mandag 9. december 2013 kl. 14.22
Også jeg havde de frie markedskræfter i tankerne, da jeg for adskillige år siden forespurgte vor troja, om Netfugl var til salg. Jeg var da overbevist om, at sitet dengang kunne kombineres med både annoncering og fuglerejser i det mere luksuøse segment (som savnes) - og så var jeg lige blevet "deaktiveret" fra siden formedelst en fripostig bemærkning, der ikke faldt i redaktionens smag; så jeg tænkte: "Så kan jeg lige så godt købe Netfugl og så komme på igen".. Selvsagt med de tre som fortsat daglige og lønnede ledere af den feltmæssige del af forretningen. Men altså med mig som chef.
Those were the days.
Siden er meget andet foruden Facebook kommet til; og de unge ildsjæle er blevet ældre gløder (hvilket ikke må forstås negativt, blot at andre gøremål monne være kommet til).
I dag tror jeg ikke rigtig på Netfugl som en profitabel forretning. Men desværre langt mindre på en fremtid i DOFs regi. Den vil dér blive en horeunge og ikke et hjertebarn.
Så en opsplitning i det "materielle" - fotogalleriet og "kundekartotekets" profiler og artslister til højestbydende - og så det "immaterielle" - DOF-basen o. lign. til fremtidig varetagelse og videreførelse i DOF-regi.

Ærgerligt, men alt har sin tid...
Tempora mutantur et nos mutamur in illis!

En hjertelig tak til jer bag Netfugl!

Kim


Arne Olesen skriver mandag 9. december 2013 kl. 14.50

FELTORNITOLOGIEN I DANMARK OVERLEVER UDEN NETFUGL –

men sitet må meget gerne fortsætte i en eller anden form!


Endnu en gang sættes der lidt for hurtigt lighedstegn mellem feltornitologi og twitching! Dermed mener jeg ikke, at alle Netfugl-brugere kun er twitchere, men når man er aktiv i feltornitologiske projekter som Atlas II og III, caretakerprojekt og punkttællinger, så kender man ganske mange feltornitologer, som sjældent eller aldrig bruger Netfugl. Nogle viger tilbage for den debatform, som ofte forekommer på Netfugl, og som er årsag til, at jeg selv nu kun sjældent deltager.

Det er helt ved siden af, når en mand som Erik Vikkelsø Rasmussen truer med at stoppe indtastninger på DOFbasen og trække sig fra Atlasprojektet, hvis ikke DOF her og nu sikrer Netfugls fortsættelse i en eller anden form. Jeg har haft stor respekt for EVR’s feltornitologiske arbejde, og jeg vil helst tro, at det er en overilet bemærkning, som han trækker tilbage! Netfugl blev startet af private i egen regi og fik hen ad vejen en vis støtte fra DOF, i år er det kommet op på 60.000 kr. Men DOF har aldrig udstedt nogen garanti for bevaring af dette private site!Netfugl har tilmed gennem årene givet plads for en del heftig kritik af DOF, oftest helt uberettiget! Men nu appellerer brugere til DOF, når det kniber.

Jeg er ikke imod, hvis DOF på en eller anden måde kan sikre Netfugls fortsættelse, men det forudsætter vel, at der er nogle, som har evner, lyst og tid til at drive foretagendet videre. Med den horisont, som Netfugl arbejder inden for, bør det naturligt være mere twitcherindstillede folk, som påtager sig opgaven. Men det er værd at lægge mærke til, at ingen indtil nu har tilkendegivet villighed til det! Og det er vel en forudsætning for, at man kan forvente, at DOF skal hjælpe med at drive Netfugl videre. Hvis DOF osse skal skaffe folk til opgaven, er det helt klart nødvendigt for DOF at rationalisere driften, således at Pandion og Netfugl smelter sammen til noget nyt med indhold fra begge sites bevaret! Det ser jeg gerne, for selv om artlisterne egentligt er ret private, er det fint at kunne forholde sig til videnskabeligt opdaterede artlister. Og billedarkivet er righoldigt og oftest af fin kvalitet og en god kilde til arbejdet med feltbestemmelse.

Caretakerprojektet, som nu er afsluttet efter ti år men fortsætter med lokale IBA-grupper, Atlas I og II samt III, som starter 1.3.2014, punkttællingerne, DOF-basen m.m. er feltornitologiske projekter, som kun har kunnet køre, fordi mere end tusind aktive feltornitologer gennem årerne har brugt uanede mængder af tid på dette arbejde. Lad mig bemærke, at Netfugl aldrig har spillet nogen rolle af betydning for mig – og sikkert heller ikke for andre - i dette feltarbejde, og det kommer det heller ikke til fremover, med mindre horisonten bliver større! Jeg ser som ovenfor skrevet meget gerne, at sider af Netfugls virksomhed bevares og indgår i et nyt site under DOF, dermed kunne der åbnes op for den debat, som det i dag er ganske svært at rejse i DOF uden for de fastlagte rammer! Men selvfølgelig kan man som aktiv feltornitolog fint leve videre uden Netfugl, når man har DOFbasen og Bird Alarm. Og artlister findes der efterhånden ganske mange steder! Og billedarkiver lige så.

Men vil twitcherfolket bevare Netfugl i næsten uændret form, så skal der nok nogle aktive og fornuftige folk fra denne gruppe på banen NU! Held og lykke og gerne abonnement, hvis de dukker op!

Bedste hilsener

Arne Olesen, feltornitolog.


Arne Olesen skriver mandag 9. december 2013 kl. 14.54
Hej Kim Frost,

En kort bemærkning: DOFbasen har altid været drevet af DOF og har intet med Netfugl at gøre!

A r n e


Thomas Elbek skriver mandag 9. december 2013 kl. 19.14
Okay, jeg var nok lidt chokeret igår aftes, hvilket skinnede igennem i mit indlæg, det beklager jeg.

Men når det er sagt, så vil jeg også gerne sige at Netfugl står mit ornitologiske hjerte nær, jeg bruger Galleriet til at træne feltbestemmelse stor set dagligt, jeg har min egen DK-Liste herinde (håbløst bagefter...) og nyder i den grad et site der er så nemt at finde rundt på og så flot sat op, samtidig med at det faglige niveau er helt i top.

Så derfor blødte mit hjerte ved tanken om en fremtid uden Netfugl.dk

Jeg ville gerne melde mig under fanerne (som IT-udvikler) til at bevare Netfugl.dk i en eller anden form, hvis jeg altså kunne noget PHP, det kan jeg ikke og er for gammel til endnu en ny teknologi, jeg bliver ved min læst hos M$.


Ole Zoltan Göller skriver mandag 9. december 2013 kl. 20.49
NB: Jeg har lånt dit indlæg, Arne, og skrevet en (i mine øjne) mere virkelighedstro udgave af det:


FELTORNITOLOGIEN I DANMARK OVERLEVER IKKE UDEN NETFUGL –

og sitet bør fortsætte i en eller anden form!

Endnu en gang skal vi huske på at sætte lighedstegn mellem feltornitologi og twitching! Dermed mener jeg, at alle Netfugl-brugere er twitchere i et eller andet omfang, og når man er aktiv i feltornitologiske projekter som Atlas II og III, caretakerprojekt og punkttællinger, så kender man meget få feltornitologer, som sjældent eller aldrig bruger Netfugl. Nogle viger tilbage for den skarpe, men sobre (og moderatorregulerede) debatform, som ofte forekommer på Netfugl, som er årsag til, at jeg selv deltager meget.

Det er lige i skabet, når en mand som Erik Vikkelsø Rasmussen truer med at stoppe indtastninger på DOFbasen og trække sig fra Atlasprojektet, hvis ikke DOF her og nu sikrer Netfugls fortsættelse i en eller anden form. Jeg har haft stor respekt for EVR’s feltornitologiske arbejde, og jeg vil helst ikke tro, at det er en overilet bemærkning, som han trækker tilbage! Netfugl blev startet af private i egen regi og fik hen ad vejen en vis støtte fra DOF. I år er det kommet op på 60.000 kr. DOF har aldrig udstedt nogen garanti for bevaring af dette private site, og det frie forum under Netfugl har gennem årene givet plads for en del heftig kritik af DOF, som vidner om et upolitisk site, hvor vigtige emner kan debatteresfrit – inkl. DOF! Og nu appellerer brugere på netfugl til DOF, at det kniber. Det må DOF tage meget seriøst.

Jeg mener det er essentielt, at DOF på en eller anden måde sikrer Netfugls fortsættelse, men det forudsætter vel, at der er nogle, som har evner, lyst og tid til at drive foretagendet videre – ellers må der folk til udefra. Med den horisont, som Netfugl arbejder inden for, nemlig alle grene af ornitologien, kunne det være twitcherindstillede folk, dvs. folk med drive og mål indenfor ornitologien, som påtager sig opgaven (de påtager sig jo rigtigt mange!), men det kunne være alle med evner. Og det er ikke bekymrende, at ingen indtil nu har tilkendegivet villighed eller evner til det, for tiden er jo stadig ung her på tredjedagen! Dette er måske, men forhåbentligt ikke sikkert, en forudsætning for, at DOF skal hjælpe med at drive Netfugl videre. Hvis DOF også skal skaffe folk til opgaven, er det helt klart nødvendigt for DOF at rationalisere driften, således at Pandion evt. nedprioriteres – måske med bevarelse af det bedste herfra under Netfugl. Det ser jeg gerne, for selv om artlisterne egentligt er ret private, er det fint at kunne forholde sig til opdaterede artlister. Og billedarkivet er righoldigt, af fin kvalitet og en uerstattelig kilde til arbejdet med feltbestemmelse og til motivation af unge som gamle.

Caretakerprojektet, som nu er afsluttet efter ti år, men fortsætter med lokale IBA-grupper, Atlas I og II samt III, som starter 1.3.2014, punkttællingerne, DOF-basen m.m. er feltornitologiske projekter, som kun har kunnet køre, fordi mere end tusind aktive feltornitologer gennem årerne har brugt uanede mængder af tid på dette arbejde. Lad mig bemærke, at Netfugl har spillet en vigtig rolle i dette feltarbejde (søg blot på Atlas i forum), og det kommer det helt sikkert til fremover, selvom horisonten ikke bliver større! Jeg ser som ovenfor skrevet meget gerne, at alle sider af Netfugls virksomhed kan bevares som nu og uden der bør bruges kræfter på at bygge et nyt site under DOF. Selvfølgelig kan man som aktiv feltornitolog umuligt leve videre uden Netfugl, selvom man har DOFbasen og Bird Alarm. Artlister er ikke samlet så fornuftigt og brugervenligt andre steder! Der samme gælder for billedarkivet.

Hvis ”twitcherfolket” (dvs. de fleste meget aktive ornitologer inkl. flere medlemmer af hovedbestyrelsen) vil bevare Netfugl i næsten uændret form, så skal der nok nogle aktive og fornuftige folk fra denne gruppe på banen NU! Held og lykke til netfugl og gerne med abonnement, hvis de dukker op!

Bedste hilsener

Ole Zoltan Göller, feltornitolog.Lars Andersen skriver mandag 9. december 2013 kl. 21.23
Jeg vil gerne melde mig i koret af begejstrede brugere, der vil komme til at savne mit daglige netfugle-fix - om det så er for at kompensere for at jeg heller ikke kom afsted i dag eller det dejlige punktum på en god dag i felten, hvor der skal krydses nye arter af på netfugl.dk eller uploades et billede.

Til MWA - domænet netfugl.dk blev registreret den 4. december 2001 - 12 år og 1 dag før annonceringen af lukningen. Det er Jens Søgaard Hansen, som er registrant af domænet.

Håber, at I tre som har drevet udviklingen af netfugl.dk finder energi og tid til at overdrage artslisterne og galleriet til andre, som kan videreføre det. Håber I finder nogen, som vil skabe en ny ramme for disse gulklumper og at denne ramme er lige så åben og rummelig som netfugl.dk.


Palle Nygaard skriver mandag 9. december 2013 kl. 22.35
12 år er meget lang tid for et frivilligt engagement af denne størrelse og betydning for mange mennesker, så det fortjener til fulde den ros og respekt som alle giver udtryk for. Personligt kan jeg sagtens forstå hvis de tre herrer foretrækker et rent snit og ikke vil lade sig besnakke til lige at hjælpe et år eller to med en videreførelse.

Det vigtigste er vel at der er lagt op til at indholdet gerne videreføres i andet regi. Om det bliver et eller flere sites vi skal til at følge fremover tror jeg ikke er afgørende. Intet er så skidt at det ikke er godt for noget og jeg håber at flere kunne få lyst til at tage kampen op. Lidt a la DOFcall, hvor der er flere bud. Netfugl har dækket de flestes behov og i troskab nok forhindret andre i at spire.

Jeg er meget enig i Arnes indlæg - men lige nu er jule stemningen sgu da ødelagt, selvfølgelig er den det. Mit største ønske for et nyt site er et sobert og velfungerende debatforum. Det har i perioder ikke just været Netfugls stærkeste side. Det har man inden for biavl og det er også en mandeverden med passion og hjerteblod så det kan lade sig gøre.

Men at DOF er den rette til at overtage og løfte opgaven tror jeg ikke på. Meget af Netfugls indhold ligger for langt fra hvad DOF vil prioritere, så jeg tvivler på det vil blive lykken. Det kunne meget vel blive et fornuftægteskab uden drive. Jeg kan desværre ikke få det til at stemme med de sidste 5 års udvikling/ prioritering af det feltornitologiske stof i DOF. Men DOF ønsker at støtte et - eller flere? - sites og det er det vigtigste signal, som man skal holde fast i.


Arne Olesen skriver tirsdag 10. december 2013 kl. 00.08

OZG forplumrer debatten

Så skete der igen det, som man desværre alt for ofte støder på i Netfugl-debatter. Der er ringe respekt for andres synspunkter, og i stedet for at imødegå dem på en saglig måde latterliggør man dem og forplumrer debatten. Bare et par timer efter, at jeg som ældre feltornitolog med 25 års feltarbejde bag mig i en række projekter fremlægger mine synspunkter på spørgsmålet om Netfugls fremtid – og vel at mærke med en sympatisk indstilling til sitet trods slinger i valsen gennem årene – tillader OZG sig at genbruge hele mit indlæg og med enkelte omskrivninger eller tilføjelser gøre Netfugl til feltornitologiens alfa og omega, hvad Netfugl aldrig har været og næppe kommer til at blive uanset fremtiden – og heller ikke behøver at være for at eksistere!

Det er muligt, at OZG selv synes, at han er kvik og vittig. Som gammel redaktør og skribent på flere felter synes jeg, at det er en helt uacceptabel debatform. Det er den slags ting, som kan få seriøse folk til at opgive Netfugl.
OZG’s metodiske misbrug af mit indlæg afslører imidlertid osse denne twitchers selvopfattelse og syn på anvendt feltornitologi, en diskrepans som med et sådant indlæg ikke bliver mindre!

MEN – alligevel står jeg fortsat inde for de synspunkter, som jeg skrev i mit originale indlæg og ser gerne en fortsættelse af Netfugl i en eller anden form!

Og jeg afstår fra yderligere indlæg i denne debat uanset hvad der måtte komme.

A r n e .


Michael Westerbjerg Andersen skriver tirsdag 10. december 2013 kl. 00.11
Jeg er 100% enig med Ole Zoltan og Erik Vikkelsø.

Lukker Netfugl mister dansk ornitologi sit flagskib og danske ornitologer mister det største og mest betydelige forum overhovedet og nogensinde. Jeg taler af 40 års erfaring. Jeg har set på fugle det meste af mit liv og er vokset op med DOF siden de flyttede til vesterbrogade, Således også erfaret dansk ornitologi før Netfugl.

Det bør og må da for H...... gøre indtryk på dem som står vag Netfugl (hvad med alle de andre frivillige som også har trukket store læs i Netfugl; moderatorer, gallerimedarbejdere, etc??? HVAD mener I?).

Jeg fornemmede ikke at Netfugl lukkede...måske at det ville ændre form i takt med tiden. Vist er Netfugl blevet en ældre dame, og rynkerne synlige, men ikke tilnærmelsesvis klar til at kaste sig i graven.

Erfaringen er også den smukkeste og vigtigste baggage i livet, og det kommer kun med årerne. Det samme gælder for Netfugl. Man kan ikke bare ignorere et så betydningsfuldt site...kaldet flagskibet i dansk ornitologi.

Javist store ord. Dansk feltornitoligi vil overleve, men vi bliver bombet tilbage til den ornitologiske Middelalder og vi mister et internationalt site.

Jeg skrev i ocenstående, at ALLE udenlandske ornitologer som besøger os hernede i Centralasien, kender og respekterer dansk ornitologi via Netfugl. Det er umådeligt respekteret. Hvad kan dansk ornitologi ellers diske op med i internationalt regi? Nej vel...

personligt er jeg blevet beskyldt for at promovere min virksomhed via mine indlæg og udtalelser her på sitet. Intet er mere forkert... det havde forretningsmæssigt været bedre for mig at holde k... og bare bringe fine billeder. Jeg har stort set ingen danske ornitologer her mere.

Lukker Jeg ville gerne yde mit bidrag til Netfugl, men i disse år er det stort set logistisk og arbejdsmæssigt umuligt, men jeg kan og vil til enhver tid bakke op om en fortsat Netfugl

Mvh

MichaelPeter Leth Olsen skriver tirsdag 10. december 2013 kl. 00.21
Herfra skal der lyde en stor tak for den indsats, der ligger bag hjemmesiden.

Jeg twicher og tæller fugle med lige stor interesse.

Personligt er jeg meget glad for artslisterne, selv om jeg ikke er nogen supermand.

Som stadig "ny" fuglekigger vil jeg fremhæve netfugls uddannende potentiale

Her er jo oplysninger om alt, der rør sig i DK.

Med håb om der findes en måde, hvorpå siden kan føres videre.

Hilsen PLO


Ole Zoltan Göller skriver tirsdag 10. december 2013 kl. 08.23
Hej Arne
Det var måske en af de vittige indslag, jeg skulle have afholdt mig fra, da det jo vitterligt er en alvorlig sag den her. Ikke desto mindre mener jeg præcist det modsatte af dig, Arne, og synes du tager direkte fejl på flere områder. Derfor lå den lige til højrebenet at tage rent udgangspunkt i dit indlæg – ganske vist med lidt humor i tankerne. Jeg mener bestemt du mangler fornemmelse for Netfugls betydning, nationalt som internationalt, selvom du ikke selv er bruger.

Netfugl fungerer som lim der holder alle de ornitologiske interesser samlet, frem for fraktioneret i nicher. Her kan man fokusere på det man interesserer sig for, imens man på sidelinjen kan følge med i resten af den ornitologiske verden.

Jeg synes ikke tonen er hård på Netfugl. Jovist, der har da været et par eksempler, men i lyset af de kilometerlange debatter og de mange følelser, som ofte er involveret, interesser og knivskarpe holdninger, så er tonen i gennemsnit ren, sober og professionel.

OZGMichael Westerbjerg Andersen skriver tirsdag 10. december 2013 kl. 09.44
Ok...nu har jeg grædt snot nok.

Jeg vil gerne udstikke et forslag - vi er jo nær deadline og skal vi stable noget konstruktivt på benene kan vi jo begynde her!

Det er antageligt temmelig naivt da vi mangler en del informationer for at kunne danne et bedre udgangspunkt pt. Vi kender for lidt detaljer vedrørende Netfugls administration, erfaringer og problemer.

Som jeg umiddelbart ser det... har vi et Netfugl som layoutmæssigt er på banen. Godt nok med det samme layout som i de sidste flere år, men det funker!

Der skal findes nogle redaktører, og med udgnagspunkt i den nuværende styring mener jeg at 3-4 ansvarlige er fint - så hænger det ikke kun på en person.

Derudover skal der være en styringsgruppe på x-personer, og det vil det selvfølgelig være oplagt at nappe de 3-4 ansvarlige fra denne gruppe. Der er jo personer andre end de tre ansvarlige som i årevis har deltaget i Netfugls arbejde - jeg håber nogle af disse har lyst til at fortsætte!

Styringsgruppen kan bestå af x-antal personer, f.eks 15-20, og selvsagt med de personer der i det daglige deltager i Netfugls vedligeholdelse. Styringsgruppen består af moderatorer, billedgallerifolk, og andre som har lyst til at være med.

Jeg har INGEN antipatier mod nogen som helst, og mener at alle er velkomne!!!

Der skal være nogle folk som kan programmere skidtet - ellers må vi nbetale os fra det! men jeg håber der er folk derude som ved mere end jeg om programmerings problematik.
M.a.o der skal være en EDB-ansvarlig! Skal vedkommende have penge for det, så ingen problemer fortsat vi har penge...

Galleriet skal opdateres og udvikles en tand mere. Derfor en billedredaktør ville være oplagt - igen har jeg ingen antipatier mod nogen, og mener at enhver med lysten og gejsten kan agere. jeg ved ikke hvordan det nuværende Galleri køres i praksis, men det kan vi måske også få mere at vide om.

Forum skal fortsætte - men der kan vi låne lidt fra de lidt mere moderne sites som f.eks FB, og f.eks lade brugerne kunne oprette, redigere og slette indslag. Tiden må være moden. Moderatorer skal selvfølgelig stadig være tilstede, og gældende retningslinjer er en fin pegepind.

Så er der aktuelle fugle... hvad skete der egentlig med Birdcall og de andre alternativer? Noget må kunne findes og anvendes.

Artslisterne ligger stadig på netfugl, og der ligger de godt.

Links - skal der luges i - og gogs meget gerne medtages i større omgfang.

Så er der ejerskabet og økonomien!

Jeg mener som udgangspunkt at Netfugl skal være selvejende, og konsolideres så vi ikke engang til oplever denne panik før lukketid. Det var unfair at lukke butikken med mindre end en måneds varsel!

Der er mange som ytrer om at spytte i kassen - så hvad med at oprette en fond! Håbet er - sikkert naivt - at denne kan vokse og skabe grobund for Netfugl. DOF vil gerne spytte i kassen, og det er de meget velkomne til, men af princip synes jeg Netfugl stadig skal virke i en armslængde fra DOF. IKKE at jeg er imod DOF, men i princippet synes jeg ikke at vi skal trække veksler på en forening som i forevejen gør godt. Og jeg mener det er fint at Netfugl har et tæt forhold til DOF.

Der er også andre veje at skrabe penge sammen, og derfor er et bugdet et af de første ting som på banen.

JSH ejer domænet til netfugl - er Jens overhovedet interesseret i at lade Netfugl køre videre evt i andet regi. Dermed også sagt at domænet skal tilknyttes et sikkert sted - JSH kan fortsat eje det, men det kan også overgå til andre hænder.

Dette er et groft udkast til en redning af Netfugl, og blot mine tanker.

Hvad siger I andre?

Mvh

Michael


Mogens Holme skriver tirsdag 10. december 2013 kl. 10.26
Enig med Michael, bortset fra, at jeg synes. det nye netfugl skal være direkte under DOF på en eller anden måde. og så, på sigt, lægges sammen med Pandion.

Håber det bedste.

Synes Netfugl vil være meget svær at undvære.

Mange hilsner

Mogens


Henrik Kisbye skriver tirsdag 10. december 2013 kl. 10.32
For ca halvanden år siden nedsatte DOF en feltornitologisk task force. Det kan undre mig meget, at denne task force ikke har opdaget de problemer, der har været i feltornitologiens fundament noget tidligere. Hvordan har man kunnet undgå dette? Hvis task forcen havde haft fingeren på pulsen hos Netfugl, kunne en fortsættelse/overdragelse (what ever) være sket langt mere diskret og smidigt end tilfældet er nu.
Det er lidt sent at opdage lækagen i flagskibet umiddelbart før det rammer havbunden.

Mvh
Henrik Kisbye
Feltornitolog og kernemedlem i DOF


Henrik Møller Hestbech skriver tirsdag 10. december 2013 kl. 10.51
Hej.

I al den tid, jeg har kigget fugle, har netfugl været en temmelig stor kilde til inspiration og læring. Næsten dagligt i mange år.

Utallige er de dage, hvor det kun er blevet til kontorstolsornitologi.

Mange, mange tak for en ret fantastisk netside, og for alle de timer, jeg har grinet og hygget mig med forum, rejsebeskrivelser, SU-diskussioner og det fede, fede galleri.

Jeg forstår godt, hvis man løber træt i det, efter så lang tid.

Jeg har ingen forslag til den fremadrettede løsning. Havde netfugl været mit, ville jeg ikke forære den væk.

Det er en skam, en stor skam, og jeg er ked af, at netfugl lukker.

Men alting har sin tid.

Der vil stadig være fugle at kigge på, og der vil stadig være nørdede diskussioner, slåskampe om lister, tøsefornærmede primadonnaer i grå-guld-alderen, rapkæftede opkomlinge på SU, og wannabes der blander sig i noget de ikke ved en skid om. De vil bare foregå på nye sites, på blogs, på fjæsbogen eller andre steder. Måske kommer der med tiden en ny samlende pendant.

So long, and thanks for all the fish.


Mathias Hauberg Glavind skriver tirsdag 10. december 2013 kl. 12.02
Det bliver interessant at se hvordan DOF i virkeligheden reagerer på at Netfugl lukker ned. Jeg er enig med alle de, der mener at Netfugl er samlingsstedet for dansk feltornitologi, og vel også for mange fra det øvrige Skandinavien? Det er i hvert fald det indtryk jeg får med alle de billeder fra især svenske fotografer samt deres indlæg, profiler mm. Det er betryggende at formanden kommer så hurtigt på banen! Jeg synes dog også, at meldingen fra DOF kan gå begge veje. Der loves for mig at se ikke noget om at man vil videreføre Netfugl i dens nuværende form, men det skinner klart igennem at man tager feltornitologien alvorligt i fremtidsplanerne. Task force' en som DOF har kørt i et stykke tid får nu virkelig en kæmpe opgave i og med den alene skal skabe grundlag for et nyt samlingssted for feltornitologerne - hvis ikke DOF helt overtager driften af Netfugl. Ikke et ondt ord om Pandion her, men jeg tror ikke at den hjemmeside kan løfte opgaven. Jeg kunne godt frygte at DOF havde i tankerne at Pandion i fremtiden skal være den store, samlende side der både indeholder noget for den mere afslappet fugleinteresserede samt feltornitologerne og twitcherne. Jeg tror ikke det vil fungere for nogle af parterne men tværtimod blive for uoverskueligt og mudret. Jeg har ikke noget at have min frygt i, så det er helt for min egen regning.

Mathias


Ole Friis Larsen skriver tirsdag 10. december 2013 kl. 12.06
Kære Henrik kisbye - og alle andre. Netfugl har været repræsenteret i taskforcens arbejde, så vi har skam været opmærksom på, at der kunne ske det, som nu er sket. At det er kommet så pludseligt og på den måde har vi ikke vidst, men jeg kan heller ikke se, at det kunne være foregået meget anderledes.

Flagskibet Netfugl er jo sit eget rederi og må derfor også selv bestemme, hvordan og hvornår skibet skal gå ned.

Jeg hører som hb-medlem og medlem af felttaskforcen med til dem, der beklager Netfugls afvikling.

Jeg kender ikke alle detaljerne, men jeg tror ikke, at DOF bare kan overtage og så føre videre, som om intet var sket. Netfugl har været drevet af frivillige folk, som har lagt en enorm arbejdsinsats i at udvikle og drive siden. Et af de store problemer er åbenbart ikke penge. Netfugl har fået 60.000 kroner om året fra DOF, og der er mange tilbud om kontingent og økonomisk støtte i kommentarerne til nedlukningen. Men det store problem er snarere at finde andre, som vil lægge så meget frivilligt arbejde i siden, som det er nødvendigt. Måske tager jeg fejl, men det er i hvert fald mit umiddelbare indtryk, at det er en stor hurdle.

Hvis Netfugl ikke kan trylle de nødvendige ildsjæle frem, er jeg heller ikke sikker på, at DOF kan.

Derfor må flagskibet måske - måske - nødvendigvis gå ned, som det gør nu, voldsomt og dramatisk. Og så må vi alle sammen finde os ud af, hvordan vi så kommer videre.

Netfugl har blandt andet vist os, at feltornitologerne har brug for deres eget forum, at fotograferne har brug for et forum, at folk synes, det er sjovt at have et forum for lister - og måske flere andre ting.

Selvfølgelig er det også noget, DOF er og skal være opmærksom på. Felttaskforcen skulle generelt tage pulsen på feltornitologi i foreningen - og rapporten er derfor heller ikke koordineret med specielt Netfugl og Netfugls problemer, men det er måske meget behændigt, at rapporten netop er afleveret til hb, som ikke har nået at diskutere den endnu. Det har helt tiden været vores tanke i taskforcen at sige tak for de mange bidrag, vi har fået, ved at lægge rapporten frem eller skrive en artikel på basis af den, men rapporten er altså lavet til hb, og derfor vil det ikke være rigtigt at gøre det, før hb har diskuteret den - og nogle af ideerne forhåbentlig har fået støtte fra hb. Jeg regner også med, at feltornitologien i DOF kommer til diskussion på rep-mødet i april på basis af rapporten.

Mvh Ole Friis


Michael Westerbjerg Andersen skriver tirsdag 10. december 2013 kl. 12.19
vi kan IKKE vente til et Rep-møde i april. Det er helt hen i vejret hvis Netfugl ikke skal stækkes. Prøv nu at se lidt konstruktivt på forslagene. Der ER jo et fint layout, og med lidt hjælp fra de ansvarshavende burde skuden kunne vendes. 60.000 kr...er ikke mange penge - nok. I denne sammenhæng. Penge kan betale nogle arbejdsomme hænder. Kom nu til fadet...


Jan Lindgaard Rasmussen skriver tirsdag 10. december 2013 kl. 14.21
Netfugl har - for mig at se - 3 vigtige styrker:

1: Det er for alle! Det har i høj grad beriget siden, at prominente svenskere, tyskere, englændere, finner, franskmænd osv deltager. Hvis Netfugl skal være et members-only-betalingsforum dør det. Jeg mener, at pengene har været givet godt ud for DOF, da siden har løst mange opgaver efterspurgt af feltornitologerne.

2: Et galleri af høj klasse med mulighed for kommentering. Indtil videre har balancen mellem fotografernes udtryksformer, dokumentationshensyn og redaktørernes kvalitetskrav været god.

3: Muligheden for at føre lister på en sammenlignelig måde.

Som Arne bemærker jeg også, at mange gerne vil nyde, men helst ikke yde (jo penge, men ikke tid) for Netfugl. Jeg vil gerne melde mig! Desværre aner jeg ikke hvad jeg går ind til, da evnerne nok ikke står mål med drømmene. Som fremadrettede forslag til et Netfugl 2.0:

Mine 3 første punkter skal være Netfugls kerneydelser. Det er muligt, at manglende(?) moderatorer og redaktører gør løbende og daglig opdatering umulig, men det må kunne "tåles" af Netfugls publikum.

Som MWA mener jeg, at siden kan gøres mere FB-agtig i den forstand, at der skal være større mulighed for brugerne for at skrive/rette/slette deres indlæg.

En verdensliste, der giver mulighed for at man opretter sine egne lister, og en langt større variation af fælleslister: matrikellister, ø-lister, større områder (fx Sjælland + sydhavsøerne, Danmark før 1645:-)

Jeg går ud fra, at alle disse tanker har været overvejet, men i mangel på tid droppet eller udskudt. Som med alle de gode hedengangne fugleblade, så strander det på folks lyst til selv at bidrage. Alle vil gerne have fede artikler, men ingen skriver noget, og alle vil gerne opdateres, men hvem skal gøre det? Som MWA savner jeg nogle facts, men jeg frygter det værste, at Netfugls problemer er noget så banalt som ALLES manglende lyst til at bidrage.

Tak til Jer, der intil videre har gjort Netfugl til noget særligt. I ved hvem I er! VH Jan.


Freddy S. Hansen skriver tirsdag 10. december 2013 kl. 14.43
Hej
som Jan, melder jeg mig også gerne, og jeg ved sgu heller ikke hvad jeg går ind til , men er åben , håber at flere
aktive feltornitologer melder sig på banen, så vi kan få
netfugl til at fungere også fremover.
Det må kunne lykkes, at vi har et samlet forum, der er jo masser af ornitologer som har egne blogs osv, hvorfor ikke lægge disse blogs indhold op på netfugl osv. Der er jo mange perleindlæg ¨på disse blogs.
MVH
FSH


Nis Lundmark Jensen skriver tirsdag 10. december 2013 kl. 15.14
På opfordring fra MWA, der savner tilkendegivelser fra Netfugl ”medarbejdere”, kommer her et par refleksioner fra en moderator…

Debatten præges af en samstemmende ærgrelse og frustration over at Netfugl har proklameret lukning. Det er fuldt forståeligt, og jeg deler disse følelser 100%.

Der er også fremkommet en del statements og holdninger til, hvordan Netfugl sikres bevaret – og dem kan man da bestemt have lov til at have – men jeg vil tillade mig at sige at flertallet af debattører aldeles synes at have glemt rollerne i denne sag. Der er ejere, medarbejde og forbrugere - og vi er forbrugerne...

Hvis Dansk Supermarked proklamerede at Netto lukker – så kan vi forbrugere ærgres og fustreres lige så tosset vi vil. Men vi kan ikke gøre en hujende fis ved det. Alternativt kunne man forestille sig, at Dansk Supermarked vælger at sælge Netto til Coop, hvorefter Coop kører Netto videre, eller at Coop kører Netto i sænk med et anderledes forretningskoncept. Nettos ejer, Dansk Supermarked, vil have nogle klare holdninger til hvad de finder bedst, og det er suverænt deres beslutning – uanset hvad vi forbrugere måtte mene, tænke og ytre…

Her er det faktisk samme sag. Der er en ejerkreds af Netfugl, som naturligvis har Netfugl som deres hjertebarn – og det gør naturligvis meget ondt at lukke Netfugl, også for dem. Vi brugere kan mene og tænke hvad vi vil – det er suverænt dem der bestemmer.

Og, dermed også sagt, at forslag om at DOF skal overtage, samt andre fremførte forslag, alene vil skulle tjene som input til dem som i sidste ende beslutter og bestemmer – ejerne af Netfugl.

Hvis de finder, at den bedste måde at køre Netfugl videre på, er at sælge det til Kim Frost for 2 mio DKK, og Kim vil købe, så er det sådan Netfugl køres videre.

Hvis de enes med DOF om at DOF ansætter 3 mand på fuld tid i 5 år, samt finansierer nødvendig hard- og software til at opgradere Netfugl sitet – så er det sådan Netfugl køres videre.

Hvis de vurderer at Netfugl – alt i alt - er bedst tjent med at lægges i graven – så er det sådan det bliver…

Her på tråden kan vi tilkendegive vore holdninger og synspunkter, men den reelle afgørelse om, hvorledes Netfugl videreføres, eller om Netfugl videreføres, træffes ikke gennem denne debat tråd.

De folk og eller foreninger/institutioner, der måtte have konkrete tanker om, selv at bidrage til Netfugls videreførelse – de bør søge direkte og privat kontakt til Jens, Morten og Henrik, for at forhandle…

Statements her på tråden om at man er villig til at betale kontingent, yde sponsorater m.m. er formentlig væsentlige input for eventuelle fremtidige ejere.

Jeg vil tro, at tilkendegivelser om at ville bidrage med administration, IT udvikling, nyhedformidling, moderering, billedgodkendelse m.m. med fordel kan rettes direkte til Netfugls ejere (og jeg har selv meldt mig med det jeg mener jeg kan/vil bidrage med) - sådanne input kunne også tænkes at være væsentlige bidrag til den fremtidige afklaring af Netfugls fremtid..

Jeg håber inderligt at der findes en løsning, så Netfugl kan bevares.

Bh
9s


Michael Westerbjerg Andersen skriver tirsdag 10. december 2013 kl. 16.55
Imteressant. Jeg forstår dit svar Nis. Netfugl ejes således af de tre nævnte, og de bestemmer suverænt værdien af Netfugl eller salgsprisen om man vil. Hvad med alle de "medarbejdere" som har været med til at skabe værdien i Netfugl? Jeg kan efter bedste evne ikke forestille mig at lukningen af Netfugl er cool cash tænkning eller...? De tre ejere må således melde klart ud til os 5600 brugere.

Er Netfugl til salg, og hvad koster den?


Michael Westerbjerg Andersen skriver tirsdag 10. december 2013 kl. 17.13
Jan... Har det ikke undret dig at meldingen om lukningen er meldt så pludseligt. Især for denne site hvor tonen altid har være ligetil og dog behagelig uformel. Det kan opfattes som en kniv for struben, men også som et meget effektivt salgsvåben. Ingen aner en skid og vi vælter rundt i tågen, og jeg ville til enhver tid have meldt ud, at skuden er ved at synke, og IKKE at båden reelt er på vej mod bunden. Derfor sætter det nogle ubehagelige tanker igang som jeg ikke havde overvejet eller forestillet.


Morten Kofoed-Hansen skriver tirsdag 10. december 2013 kl. 17.24
Som en opfølgning på OFL's glimrende svar, skal det da også nævnes, at frygten for netfugls lukning allerede blev lanceret på den af Task force oprettede ønskeliste for danske feltornitologer". Tråden, der lå som nyhed her på netfugl, skulle netop tage pulsen på de danske feltornitologers præferencer, så Task force havde noget at gå videre med. Ganske få var inde og give deres besyv med, men nu hvor skaden er sket, sker der da noget, skal jeg love for.
Det er lidt den samme mekanisme, der kan have spillet ift netfugl lukning. Alt for meget bliver taget for givet...og alt for få bidrager. Jeg ved, at det har været en kamp at få skribenter, artikler osv - og så er det altså svært at holde skuden oven vande. Dette har tidligere været udmeldt fra adm., under diverse "netfugl går i stå"-tråde, så den med at "det har vi ikke hørt", kan man godt glemme.

Måske vi skulle kigge os lidt i spejlet og sørge for at være lidt mere banen selv, frem for at skyde efter foreningen og hjemmesider.

mvh Morten


Michael Westerbjerg Andersen skriver tirsdag 10. december 2013 kl. 17.48
Nis, Morten MKH, og mange andre har ret. Jeg vælger at tro det bedste (for jeg har ingen årsag eller informationer) om andet. Forfærdeligt at vi kunne overse at det stod så galt til. Jeg vil også gerne prøve at gøre det godt, og jeg er blot vant til at folk henvender sig til mig hvis de kan bruge mig.

Som det er nu famler vi rundt, og var det min hjemmeside, mit hjertensbarn om man vil, havde jeg omgåene reageret og taget imod med kyshånd. Jeg ser ingen reaktion fra "ejerne"

Derfor afventer jeg og skriver ikke mere. Jeg er klar uanset hvad, og skal jeg tage en dukkert og i redningsbåden må det være sådan. Nu har jeg forsøgt, og vil ikke famle mere rundt.Eva Foss Henriksen skriver onsdag 11. december 2013 kl. 01.58
Kære Netfugl og brugere

Hvis dette uforlignelige Netfugl Fælles sites fremtid, udover alle meget relevante kommentarer i forb. med Netfugls nedlukning, kunne finde styrkelse i en art masseunderskrifter, vil også jeg gerne bidrage.

Helt utroligt, at et privat initiativ har kunnet holde så stærkt gennem 12 år og hurtigt dannet stammen i et dansk, fælles fugleforum for både feltornitologer og alment fugleinteresserede. Det har så herligt været et stort, alsidigt, bundsolidt og frit forum, som der også internationalt er blevet interesse for, og som der bl.a. frit har kunnet krydslinkes til fra andre ID fora.

Også herfra en stor tak for dette store arbejde - ens daglige inspiration og store glæde - men intet under, hvis de ganske få drivere på et tidspunkt kører træt.

Vi lever i en opløsningens tid, hvor alt afspaltes uforudsigeligt til fordel for enheder af utallige mikrotilbud.

Det må dansk feltornitologi imødegå omkring dette site !

Hvor tænderskærende sølle, hvis man i stedet for Netfugl skulle finde ID debatter på tre-fire sites, lidt hist og pist på facebook, væk efter to dage, fuglefotos på 5-10 private hjemmesider og lidt tilfældigt ID her og der, samt dokumentation af danske fuglenyheder rent tilfældigt.

Ohh – lad os beholde Netfugls lyse, fremmelige side og dens hurtige, dagsaktuelle klare nyhedssammenfatninger, med billeder og debat på prikken !

Netfugls Galleri er i helt international særklasse, især pgra de sikkert artsbestemte fugle. Kun få fotosider på nettet kan man tilsvarende rent bestemmelsesmæssigt stole på. Billedgoogle f.eks. en fugl – så er der et lige par fotos af den, så står der en hest, en ny motorcykel og derefter alt muligt andet endnu mere betænkeligt, bare en billedskraldeplads.

Netfugl har savnet opbakning, vi ved ikke helt præcist hvordan, for sitet har til dagligt udgjort et samarbejde med alskens indsendere, af ID, kommentarer, beretninger,men måske især af fotos, der har det da vrimlet ind med næsten for overvældende daglig support.
Er det økonomisk, ville også jeg være helt med på en art årligt gebyr,evt. kontingentforhøjelse, samt at DOF sikkert overtog siden som arv for fremtiden.

Jeg kunne også evt. se Pandions gode artikler indgå som en selvstændig,løbende del af et videreført DOF Netfugl fællesforum.

Sitet bør være et frit forum tilgængeligt for alle, så bl.a. også ubesværet udenlandsk tilgang og udveksling stadig bevares.

Summa summarum – hvor stor en katastrofe med Netfugls nedlukning !

Mvh Eva


Lars Tom-Petersen skriver onsdag 11. december 2013 kl. 09.26
Tak til Ole Friis, Moderator 9s og Morten Kofoed for kloge og indsigtsfulde indlæg til os uvidende netfugl-brugere. Det kan lyde som om, vi indtil videre må afvente de tre bagmænds afgørelser vedr. galleri, lister m.m.- og i stedet koncentrere os om sorgbearbejdelsen.

Bedste hilsner
Lars


Jan Fischer Rasmussen skriver onsdag 11. december 2013 kl. 12.10
"Hvis Dansk Supermarked proklamerede at Netto lukker – så kan vi forbrugere ærgres og fustreres lige så tosset vi vil. Men vi kan ikke gøre en hujende fis ved det. Alternativt kunne man forestille sig, at Dansk Supermarked vælger at sælge Netto til Coop, hvorefter Coop kører Netto videre, eller at Coop kører Netto i sænk med et anderledes forretningskoncept. Nettos ejer, Dansk Supermarked, vil have nogle klare holdninger til hvad de finder bedst, og det er suverænt deres beslutning – uanset hvad vi forbrugere måtte mene, tænke og ytre…"

det er ikke helt korrekt, Coop ville engang lukke Irma, omfattende protester medførte, at Irma stadig eksisterer (i de mere civiliserede egne af landet).


Kirsten Jacobsen skriver onsdag 11. december 2013 kl. 20.53
Jeg har næsten været i chok, siden jeg pludseligt for 4 dage siden opdagede at netfugl lukker. Fik faktisk kaffen galt i halsen. Jeg har gennem flere år luret lidt på netfugl en gang imellem og det sidste år været daglig bruger af netfugl - har kun misset nogle få dage pga ferie og arbejde. Jeg synes netfugl er et genialt sted at følge med i hvad der rør sig i ornitologien. Fedt at følge med i de forskellige diskussioner her. Genialt at kunne få hjælp fra andre ornitologer til bestemmelse af fugle man selv er i tvivl om - dette har jeg benyttet mig af et par gange. Super flot galleri. Genialt med artslister. Ja, jeg har kun ros til netfugl, og ser det som noget nær en katastrofe at netfugl lukker. Jeg vil meget gerne være med til et årligt kontingent, som andre har foreslået, hvis det kan redde netfugl. Jeg krydser mine fingre for at DOF eller andre griber ind, så vi kan bevare netfugl.
Tusind tak for en helt igennem fantastisk hjemmeside.

De allerbedste hilsner
Kirsten


Michael Westerbjerg Andersen skriver torsdag 12. december 2013 kl. 10.06
Ok... Ingen løsningsmodeller og modløshed har vi nok af.

Ja, mit forslag var naivt. Som pt udlandsDK'er kan jeg fortælle at mine oplevelser i de sidste par år, når jeg har været hjemme i DK for eksempelvis at skulle hente papirer på kommunen, forny medicinske recepter, forny førerbevis/Pas, etc. Det er vederstyggeligt bureaukratisk, og jeg ser tydeligt hvor hurtigt folk løber her for at klare til dagen og vejen. Hvor er vi privelligerede i DK - vi har endda tid til at se på fugle og skrive på Netfugl.

Ovenstående sagt fordi, der vil antageligt ikke ske en skid med mindre nogen af os bliver ved med at presse på, og ovenstående sagt fordi DOF er nævnt - Oles sudmærkede indlæg (som jeg ikke er kritisk overfor) fortæller om et REP møde i april!!! Sidstnævnte fangede mig, og fik mine tanker på afveje omkring det at få ting til at ske i DK.

Når det er sagt...

Jeg tror netfugls redning kan blive en realitet hvis DOF går ind i sagen, og hvis Netfugls ejer samtykker. Vi behøver ikke diskutere om hvem der egentlig ejer netfugl, men jeg ville mene at brugerne - præcis som i Irma - har været med til at skabe netfugls succes. Derfor bør brugerne også respekteres, og det synes jeg IKKE de bliver.

DOF har Pandion. Et fint og udmærket projekt, men som jeg oplever det, er Pandion en hjemmeside der lider i mørket. Der er masser af fremragende indlæg og ideer, og der sidder en sød og dygtig redaktør. HVORFOR kan hun ikke blive redaktør for Netfugl?

M.a.o mener jeg DOF skal overtage Netfugl, og gøre det til foreningens. MEN stadig holde en armlængdes princip - for det har alle fuglekiggere garvede som begyndere brug for - og i princippet også foreningen selv, for de har nok at se til!

Fusioner Pandion og Netfugl. Behold forum (eller rettere forny det med f.eks brugernes egen ret til at indsætte, redigere og slette indlæg). Behold de nuværende moderatorer - hvis de gider. Brug Pandions store force til at lade folk skrive læseværdige artikeler - som ALLE kan læse. Jeg FATTER ikke hvilken nytte det har først at "frigøre" artiklerne efter x-uger, og jeg er decideret modstander af ikke at dele viden om fugle i.e. artikler om fugle. Det er præcis hvad der sker pt på Pandion. Hvilken glæde har vi DOF medlemmer af, at læse artiklerne før end alle andre. Det er som at spise kager bag nedrullede garidner, fordi man ikke under andre en bid - og det hader jeg. DOF kan sagtens fremlægge aktiviteter KUN-for-medlemmer på et sådan site, og DOF kan HVERVE medlemmer på et sådan site.

Desuden SKAL DOF også nytænke og fremtidssikre foreningen - hvorfor ikke begynde med et fantastisk projekt som Netfugl.

Det koster i forvejen KASSEN for DOF at holde Pandion kørende. Hvorfor ikke lidt kassetænkning - DOF hælder i forvejen 60.000 kr/år til Netfugl. Hvad koster Pandion???

En DOF Netfugl, skal beholde navnet NETFUGL (hvis ejerne tillader og kan forhandles til en løsning). Pandion lugter af hengemt gummisko og leder tankerne hen på en jagt-fiskeri butik.

Et Netfugl skal således forblive GRATIS, evt med lidt mere annoncesalg på banen. PS/ Kim frost skrev: "Jeg var da overbevist om, at sitet dengang kunne kombineres med både annoncering og fuglerejser i det mere luksuøse segment (som savnes)." MWA svarer: DK er for lille region til fuglerejser i det luksuøse segment. OG - jeg har netop afsluttet aftaler med to rejsende som kommer herned næste år. Sidst jeg mødte dem, var i ørkenen i Turkmenistan. Der havde de inviteret et lille selskab på tur. 7 stk. 4x4 køretøjer (heraf to til bodyguards) samt flere med mad & drikkelse. Jeg blev inviteret på kaffe, og vi talte om en rejse. Jeg modtog en "ønskeliste" og sendte svar retur med en pris formedelst 1250 USD/person + udgifter til kun tre bodyguards. Jeg aner ikke hvad de ejer, men penge er ikke noget problem - de ankommer i eget fly. Blot for at nævne Kim! Det ER indholdet og ikke det luksuøse som trækker læsset. Og pt er rejser i det luskuøse segment for kriseplagede danskere IKKE sagen.

Men annoncer - ja, det burde kunne lade sig gøre. Vi har Naturbutikkens på Netfugl, og endda fra en Fotofestival som forlængst ER AFSLUTTET :)Det kan gøres bedre.

Min mail er ÅBEN, og jeg vil gerne bidrage med både indhold, artikler, diskussioner (no problem) på et sådan site. Jeg er sikker på at der er mange fuglefolk som har noget på hjertet - se blot alle de mange blogs (som jeg i ovenstående kom til at kalde for "gogs") hvor aktive fuglefolk (som pt ikke er at finde i disse spalter) har travle med at selv-realisere og ytre sig om nørdede gråsiskener og smukke landskaber... SKAB plads til disse gode folk på et Netfugl - så kommer artiklerne også, og dermed indholdet. Brug Facebook-modellen, hvor folk skirver som skidt ud af en spædkalv. Desværre er det pt sådan at folk foretrækker små loge-segmenter som "Fugle i felten" på facebook, fremfor at dele viden og fugleglæde med alle andre her på sitet. DERFOR skal disse personer tækkes, så de vender tilbage i det fri!

Ergo! Pandion + Netfugl = Netfugl vs.2

Jeg tror det er det bedste vi kan opnå med den korte frist til lukning.

PS/Ole. REP-medlemmerne har garanteret også en computer og en mailadresse. Vi lever snart i 2014.

De allerbedste hilsner

MichaelCarsten Murmann skriver torsdag 12. december 2013 kl. 10.16
100% tilslutning til KIRSTENs indlæg ovenfor.
___________________

Se venligst min komm. om NETFUGL Funktioner i fh.t. Universiteter, DOF o.a. institutioner under

NETFUGL foto af 'Amerikansk Småspove/Hudsonian Whimbrel',
Christer Brostam, Peru 21. okt. '13.

[ Fotoet flyttes muligvis til 'Småspove / Whimbrel / Num. phaeopus. ]

Yours ,,,,,,,,,,, C.


Mogens Holme skriver torsdag 12. december 2013 kl. 11.02
Fuldstændig enig med Michael,og jeg håber meget, at der foregår noget bag kulisserne i øjeblikket.
Mange hilsner

Mogens


Michael Westerbjerg Andersen skriver torsdag 12. december 2013 kl. 11.21
Tak Mogens!

Tror de (ejerne), at det er for sjov vi brugere fægter rundt herude. Det er IKKE specielt værdigt at mase på for nogen af os, og jeg FATTER ikke at det skal være så hemmeligt. Er Netfugl til salg? Er det et svært spørgsmål... Nej! Det er ikke en aftale om Uran-salg der måske fedtes med i kulissen. Hvad menes egentlig med KBH afdelingens indlæg i ovenstående? Vil KBH afdelingen overtage Netfugl; som de ejer DOF rejser?


Søren Brinch skriver torsdag 12. december 2013 kl. 12.51
Organisationsteori i dag lægger ikke skjul på, at transparens og åbne dagsordner er opskriften på det stærkest mulige engagement og medejerskab fra organisationens interessenter.

Som Michael rigtigt pointerer, er der igen i DOF ved at være analogier til, hvad der foregår i andre overpolitiserede organisationer, og det producerer ikke andet end at oplyste intelligente mennesker afholder sig fra at tage et medejerskab.

At vi har selvbestaltede smagsdommere, der i artikler og tråde udstiller egen mangelfuldhed er hvad det er - at vi ude i naturen oplever selvbestaltede politifolk - fred med det! Men at DOF begynder at lukke sig om sig selv, og bliver selvrefererende som organisation uden fokus på andet end sig selv, det må ikke ske - og jeg tror på, at vi med Marco og andre kompetente kompetencer på kommandobroen har en indbygget sikkerhed for ledelsesmæssig kvalitet, overblik og udadvendthed...... Men kom ud med en åben dagsorden og agér på forandringer som en moderne organisation med den involvering der efterspørges - også i denne tråd.

I en digital tidsalder er websitet udstillingsvinduet! Netfuglgruppens fremragende indsatser, må ikke forfalde til laveste fællesnævner, når det tidligere altid har været højeste.


Hans Pinstrup skriver torsdag 12. december 2013 kl. 19.05
Netfugl bør videreføres i en eller anden form. Det kunne f. eks. være DOF, som overtager og fortsætter siden - det kunne også være en helt anden konstruktion. Under alle omstændigheder må det konstateres, at Netfugl er en uundværlig del af den danske (og internationale)ornitologiske "bevægelse" - vi kan simpelthen ikke undvære Netfugl.
At lukke siden helt ned vil være den hidtil største katastrofe for danske (og udenlandske) feltornitologer -DER SKAL FINDES EN LØSNING NU......


Flemming Holmslykke Nielsen skriver torsdag 12. december 2013 kl. 20.06
Enig i at en slags fusion af Pandion og Netfugl kunne være en ide. Adgangsbegrænsningen på Pandion giver ikke nogen mening. Jeg kommer meget sjældent ind på Pandion, da jeg glemmer mit medlemsnummer, der er adgangskoden. Det er alt for besværligt! Bedre at give fri adgang til det hele, uanset medlemskab af DOF. Det vil være fint, at få de mange artikler på Pandion lagt over på en side som Netfugl. En fordel for både Pandion og Netfugl at blive lagt sammen.


Anders Mørup-Petersen skriver fredag 13. december 2013 kl. 09.30
Min datter (Freya) og jeg vil i den grad savne Netfugl. Vi har adgang til Pandion, men har efter 1½ års medlemsskab endnu ikke fået logget på - vi glemmer også medlemsnummeret! Netfugl besøger vi begge flere gange dagligt.
Freya har gennem de sidste måneder fået tastet sin DK-liste med stor samvittighed - hun er snart halvvejs igennem (210+ arter) og har pt. solsort som blocker ;-) Men nu er hun naturligvis meget ked af, at det ser ud til at være tabt. Vi har taget back-up af listen (csv-fil), men det giver jo ikke meget mening for en 13-årig. Derudover er vi meget flittige (kigge)gæster i galleriet og følger debatterne herinde.
Vi håber at Netfugl består - gerne under DOF's vinger, når bare det beholder sin åbne form!


Kim Søvæld skriver lørdag 14. december 2013 kl. 14.10
1.) Vedr. indlæg fra Flemming Holmslykke Nielsen og Anders Mørup-Petersen. Man behøver ikke at huske sit medlemsnummer for at logge på Pandion. Jeg benytter min mailadresse.

2.) Vedr. indlæg fra Arne Olsen. Tak for et par rigtig gode indlæg! Lige præcis mine ord! Godt at se, at der er nogen som kan beholde begge ben på jorden og bruge et sobert sprogbrug. Tak!

Til brugerne af Netfugl: Det ser ud til at nedlukningen af Netfugl er en kendsgerning, men så må man jo være lidt optimistisk og finde andre muligheder.

Der er vel ikke noget i vejen for at f.eks. galleriet, forum og nyheder fra Netfugl kan fortsætte på www.fugleognatur.dk. Det bliver måske ikke helt det samme, men det er vel bedre end ingenting.

M.v.h. Kim Søvæld

http://www.fugleognatur.dk/forum/show_message.asp?MessageID=1058139&ForumID=50


Lars Hugo Elvstrøm skriver lørdag 14. december 2013 kl. 14.25
Efter at have læst alle disse dybt engagerede indlæg, som er lige så "rystede" som jeg over at miste Netfugl, håber jeg, at man i DOF har fattet betydningen af denne hjemmeside for fugleinteressen generelt.

Jeg har været medlem af DOF siden 1963, og selv om andre gøremål "undervejs" har været prioriteret, har jeg heldigvis altid haft fugleinteressen (læs kikkerten) i baglommen efter, at den én gang er blevet puttet derned. Netfugl har været mit anker, mit friske pust i en anden hverdag, der ikke altid levnede plads til hver weekend uhæmmet at nyde sin fritidsinteresse, og mon ikke mange andre har det på samme måde?

Jeg opfatter således alle de følelsmæssige reaktioner, også dem der umiddelbart støder andre, som signaler om betydningen for hver enkelt og selvfølgelig også som en værdsættelse af det kæmpemæssige arbejde bag denne hjemmeside, der efter min mening er "moderne" nok.

Jeg tror alle disse reaktioner blot er "toppen af fuglefjeldet". For mit vedkommende var den annoncerede lukning af Netfugl det chok, der øjeblikkelig overskred tærsklen for kommentering her på Netfugl. Og jo, selvfølgelig vil jeg gerne betale for et abonnement i en aller anden udstrækning, hvis det i sidste ende er det, det kommer til at handle om.Anton Herrig Liebermann skriver lørdag 14. december 2013 kl. 14.34
Hej alle!

Nu hvor vi er halvejs igennem december, og vi stadig står i samme situation. Jeg synes det er mærkeligt, at netfugl administratorene ikke har kommenteret overhovedet. Hvorfor?
Nu hvor der er flere der har meldt sig frivilligt, til at gøre en indsats for hjemmesiden. Så hvorfor har vi ikke hørt noget fra de tre ildsjæle? Mit største ønske til jul, er klart at denne hjemmeside for lov til at gro videre!
Jeg håber den danske fugleverden finder ud af det, for det ville være surt at miste noget, som mange holder af!
Jeg bliver ved med at krydse fingre ;)
// Anton Liebermann


Nis Lundmark Jensen skriver lørdag 14. december 2013 kl. 15.43
Vi har nu rundet de 100 indlæg til denne nyhed.

Mange har "grædt" over at Netfugl skal lukke. Mange har krævet at der MÅ findes ind løsning. Mange har peget på DOF - nogle har krævet DOF kommer på banen. Rigtigt mange har tilbudt økonomisk bidrag for at redde Netfugl.

Egon Østergaard har skrevet "Det er jo lige så vigtigt for DOF som for Netfugl, at aktiviteternes indhold drives af et stort frivilligt engagement." Hvordan mon dette er ment Egon ? Jeg tænker at du mener at Netfugl fortsat skal drives ved hjælpe af frivillig indsats... Og i så fald, vil DOF vel ikke sponsorere selve arbejdet med ar drive Netfugl ?

I de 101 ovenstående indlæg finder jeg en halv tilkendegivelse fra én der gerne vil bidrage med egen indsats...

Når Morten Kofoed skriver "Måske vi skulle kigge os lidt i spejlet og sørge for at være lidt mere på banen selv, frem for at skyde efter foreningen og hjemmesider" er jeg så uendeligt enig !!

Jeg siger ikke der sidder 5600 forkælede brugere, der igennem 12 år har været vænnet til at nyde - uden at yde...(og jeg mener ikke at det at uploade billeder, og kommentere er at yde...)

Men jeg håber at der på denne tråd, og i private mails og kontakter til de tre bagmænd bag Netfugl, snart kommer andre boller på suppen...

Nogle mener /kræver at de tre ejere skal på banen her i denne tråd og kommentere, forklare, sætte priser og krav. Jeg forstår så inderligt godt, hvis dette ikke sker. Tror I Coop forhandlede om og besluttede Irmas fremtid i det åbne rum ?

I fortsat håb om at der findes en løsning for Netfugls levende fremtid..
9s


Hans Henrik Larsen skriver lørdag 14. december 2013 kl. 15.56
Du har helt ret Nis.

Men der er ikke meget ved at tilbyde sin hjælp til fortsat drift af siden, når man ikke er en "ØRN" til EDB.

Jeg håber stadig der findes en løsning, hvor Netfugl kører videre stort set som nu, men med flere folk om de praktiske ting.

Mvh. Hans Henrik.
Ps. Betaler også gerne et abonnement, hvis det er løsningen :-)


Tau Rasmussen skriver lørdag 14. december 2013 kl. 16.02
Hej Nis. Jeg fatter ganske enkelt ikke hvad det er du giver udtryk for.
Mener du helt seriøst at fotografernes uploadning af billeder og andres kommentering af disse ikke er at yde?
Nu er jeg slet ikke med?
Mvh Tau.


Nis Lundmark Jensen skriver lørdag 14. december 2013 kl. 16.20
Hej Tau
Jeg mener at brugeres upload og kommentering af billeder ikke er indeholdt i det basale (store) frivillige arbejde der er med at drive et site som Netfugl.
9s


Michael Westerbjerg Andersen skriver lørdag 14. december 2013 kl. 16.40
Jeg forstår heller ikke hvad du mener. Forhandles der overhovedet om Netfugls fremtid. I så fald ved du mere end os andre. Hvis du havde læst ovenstående ville du nok fornemme at vi - ihvertfald til en begyndelse - forsigtigt spurgte til sagen og forløbet. Tonen er blevet mindre sød men det skyldes udelukkende at uret tikker. Sjovt nok kommer de mest neutrale indlæg fra brugere der sjældent eller ikke mere bruger Netfugl i deres dagligdag. Fugleognatur er en udmærket hjemmesife men ikke god nok til at glæde hovedparten af de danske feltbisser.

Det er ikke særligt nefordremde for den uformelle tone at de tre ejere pludselig er på den anden side af grøften mens vi andre pludselig blot er degraderet til brugere.

zJeg forstår ikke at indsigtsfulde personer blot fremhæver ejermændenes store arbejde. Det er edderhugme også brugerne der qua detes engagement og virkelyst som har gjort Netfugl til en succes. Vi har ikke pevet over sidens manglende renovering og opdatering. Siden har set sådan ud i årevis! Og vi brugere er fremkommet med forslag til forbedringer.

Redaktionen kunne derfor undervejs orientere os tydligere. Lukningen kom som et lyn fra en klar himmel, og jeg har ikke fanget at Netfugl hang så meget med næbbet.Tau Rasmussen skriver lørdag 14. december 2013 kl. 16.46
Hej igen Nis.
Jamen vi kan da ikke være 5600 mennesker til den basale site-drift. Alle bidrager vel med det de har at bidrage med. Det er vel styrken og ideen med en interaktiv, og på mange måder decentraliseret hjemmeside som netfugl.
Uden centralnervesystem kan sansning være ligegyldig, vise versa.
Nu tilhører jeg ikke inderkredsen, og aner af gode grunde ikke hvad der foregår bag linierne. Men i dyb respekt for de 3 ildsjæle, forekommer det mig at deres rolle i.f.b. afviklingen af deres hjertensbarn igennem 12 år er uværdig.
Min intuition siger mig at de ganske enkelt er kørt trætte. Selv som geniale fædre til måske verdens bedste nationale hjemmeside for feltornithologi, er det naturligt at kreativiteten med tiden kræver nye udfordringer. Hidtil drejer megen spekulation sig om økonomi og hjemmeside-overdragelse. Måske er den største udfordring at finde en ny innovativ kerne af ildsjæle.
Det var ærgerligt at Beatles gik i opløsning, men hverken penge eller organisations-ophæng kunne ændre det.
Men hvorfor skal det hele være så hemmelighedsfuldt?
Mvh Tau


Allan Haagensen skriver lørdag 14. december 2013 kl. 18.42
Jeg mener ikke at noget som helst af netfugl bør flyttes over på fugleognatur.dk, så længe der findes brugere som ikke kan eller må få adgang til den ellers udemærkede hjemmeside.

Jeg er helt på linje med OZG, MWA med mange flere, og er helt uenig med Arne Olesen.

Når i skriver der kun er 3 personer til at drive siden, så er det vist ikke helt korrekt. Der er i alt 18 personer, de fleste dog til at opdaterer VP-observationer.

Jeg er ikke selv en ørn til EDB, men elsker faktisk at rode lidt med systematik mv. Jeg er nemlig et ægte ordensmenneske. Dem findes der ikke så mange af, bortset fra alle dem der siger de er det, men i virkeligheden er nogle rodehoveder.
Så længe der ikke, er meldt noget ud om, at der ønskes hjælp eller medarbejdere på siden, kan jeg ikke se, at vi alle sammen skal springe frem, og tilbyde vores hjælp til diverse.
Mvh. AH


Stinne Aastrup skriver lørdag 14. december 2013 kl. 22.55
OZG skrev:Netfugl fungerer som LIM der holder alle de ornitologiske interesser samlet - ENIG!! Unge og gamle, nybegyndere og "gamle garvede".

Netfugl kan ikke undværes overhovedet. DOF må finde en løsning, som ikke er på frivillig basis.
Ungdomsmedlemmer (dem vi alle sukker efter) bruger netfugl som inspiration og til listeføring - det er motivationen for dem - HUSK det!!!
Jeg synes penge/arbejde med Pandion skal overføres til Netfugl. Det må være den ene af de stillinger som DOF skal betale/besætte.
Netfugl er uundværlig i hvervning af nye medlemmer (eller rettere motivering og fastholdelse af "nysgerrige" nye DOF'er)
Netfugl er uunværlig for gamle garvede dof'er, feltbisser, "amatører", nybegyndere,folk der lige har været på fuglekursus og vil lære mere, fotografer, hitjægere, osv osv

Hvis artiklerne fra Pandion kom over i Netfugl ville netfugl blive endnu bedre til gaven for os ALLE.

Kære HB og Fuglenes hus og og og...please tag ikke Netfugl fra os!


Michael Westerbjerg Andersen skriver søndag 15. december 2013 kl. 03.35
Mit forrige indlæg var naturligvis stilet til Nis.

Tau har forlængst fanget det... Essenden er hverken at forlange eller vyde andre det tunge læs. Vi prøver at fremkomme med løsningsmodeller og mange tilbyder faktisk hjælp. Bl.a undertegnede. Og vi byder ind med det vi kan. Penge er ikke altid løsningen men jeg kan sagtens forestille mig at en bedre økonomi kan løse mange problemer og lette byrden for de tre ejere. Jeg tilbyder min hjælp men bor ikke i aDK og fører ingen lister, men har altid deltaget i diskussioner som virkelig også er vigtige at få vendt. Stort som småt. Jeg prøver at tilføje Galleriet materiale fra Centralasien, og vil gerne bidrage til Netfugl med flere artikler fra denne region; også ID hvis det nskes. Min arbejdskalender er en tung dame at danse med, ofte er jeg væk i uger, og pt er tiden ved at være fyldt op langt ind i 2015. Men jeg bidrager gerne, og Netfugl er den første ting jeg læser inden mails åbnes...HVER gang jeg kan komme på nettet.Aage Kabbelgaard skriver søndag 15. december 2013 kl. 09.54
Jeg antager at Netfugl´s tid er ovre. Jeg vil gerne takke folkene bag Netfugl for mange års godt samarbejde i min tid som butikschef i DOF, men i høj grad også som privat person.
Mange har udtrykt den glæde, og det afsavn Netfugl har givet og vil forårsage. Men, der er næppe nogen, der kommer til at lide alvorlig overlast, for inden længe er jeg sikker på, at nye tiltag som erstatning for Netfugl vil finde sted...
Ildsjæle som Jens, Morten, Henrik og resten af Netfugl banden er jeg overbevist om, ikke vil stoppe op og hvile på laurbærrene, men en dag være i gang igen til gavn for alle os der just love birds.

Jeg vil da heller ikke undlade, at påpege, at markedet for brugt optik, ikke vil stoppe, da vi hos stormsvalen.com ikke kunne drømme om, at nedlægge den del af vores forretning.
Annoncer med tilbud på optik via Netfugl har Naturbutikken så ikke heller ikke længere monopol, hvilket helt sikkert vil gavne alle der efterspørger kikkert og teleskop.


Peter Bonne Eriksen skriver søndag 15. december 2013 kl. 09.55
Opfordring til ledelsen i DOF :
Etabler straks et Netfugl fortsættelses projekt.
Tag kontakt til de nuværende fremragende drivkræfter bag Netfugl.
Kortlæg hvordan en fremtidig model kan sikre
1) den faglige linje, ambitioner, vurdering af indsendte fotos, evt samarbejde med Pandion, etc og hvordan frivillige ildsjæle til disse opgaver kan findes
2) administration af et sådant website mht drift, server kapacitet, log-in procedurer,opadtrering af links, lister,lay-out , økonomi mm
3) indlæggene her understreger at alle brugerne vil bakke stærkt op og fortsætte med at bidrage og gøre en Netfugl fortsættelses website til en levende og uundværlig kilde til viden og inspiration for fugle Danmark og alle de mange også i udlandet der følger Netfugl,
4) det haster !!!

hilsen Peter


Ole Zoltan Göller skriver søndag 15. december 2013 kl. 11.06
Det der ser lovende ud Peter!

Vedr. indsats er jeg helt i tråd med Taus holdninger ovenfor. Jeg kan ikke programmere, det er der sgu ikke mange der kan. Derfor skal man jo "bare" betale for den opgave til folk som kan. Vel en enkelt stilling på fuld tid. Om det skal komme fra kontingent, annoncer er ligegyldigt. Det skal bare i gang!

OG DET ER VEL TOPPRIORITET i DOF lige NU?


Hans Henrik Bay skriver søndag 15. december 2013 kl. 12.16
Det kræver ikke en programmør at drive en moderne hjemmeside i stil med netfugl. Kun folk med erfaring i at bruge CMS (Content Management System). En side som Netfugl tager omkring en måned at kode og koster vel i omegnen af 70.000- 100.000 kr. at få lavet. Når det er gjort skal der kun bruges programmører hvis der skal oprettet helt nye kunktioner.
Det store arbejde ved at drive Netfugl må være at tage stilling til billeder, opdatere wp lister, holde øje med debatter, lave nye tiltag etc.
Jeg håber virkelig der nu foregår nogle forhandlinger mellem de 3 ejere af netfugl og DOF.


Jørgen Munck skriver søndag 15. december 2013 kl. 12.30
DOF...? så vidt jeg er orienteret har de ikke betalt noget til Netfugl i 2013 og ej heller for 2014, så jeg tror hellere at de vil sende penge til Afrika o.s.v.;-)


Arne Olesen skriver søndag 15. december 2013 kl. 14.45
ATLAS III er en topprioritet hos DOF lige nu!

Jeg skrev, hvad jeg mente, i et indlæg 9. december, og det mener jeg stadigvæk! Et indlæg som jeg i øvrigt flere gange er blevet rost for i de feltornitologiske kredse, hvor jeg kommer oftest, f.eks. på et Atlasmøde i Nordsjælland forleden. Og jeg har ikke indtryk af, at ret mange DOF-aktive - hvis nogen - ser deres verden bryde sammen, når/hvis Netfugl lukker, om end det kan være ærgerligt. Så jeg skal ikke blande mig yderligere i debatten.

Men når en debattør i dag skriver: OG DET ER VEL TOPPRIORITET I DOG lige NU - (at redde Netfugl), så vil jeg gerne bemærke, at blandt alle de løbende opgaver, som DOF varetager, så er det nok ATLAS III, som starter 1. marts 2014, der er en topprioritet - et projekt over fire år, som skal registrere både udbredelse og tæthed samt antal af Danmarks ynglefugle og vintergæster. DOFbasen udvikler en helt særlig afdeling for projektet med høj ikke før set teknisk standard og muligheder for indtastninger. Lige nu afholdes orienteringsmøder landet over, som samler hundreder af allerede tilmeldte kvadratansvarlige og andre interesserede deltagere. Jeg håber og tror, at det er en topprioritet lige nu!

Men derfor kan Netfugl godt hjælpes under en eller anden for DOF akceptabel form - hvis Netfugl vil det?

A r n e


Michael Westerbjerg Andersen skriver søndag 15. december 2013 kl. 15.39
Arne OlEsen,

Det er vist også en hjælp til DOF at slå pjalterne sammen med Netfugl; en hulens masse Netfuglelæsere deltager OGSÅ i ATLAS III. Jeg er IKKE en af dem som ubetinget mener at DOF skal køre parløb med Netfugl, men HVIS jeg tvungent skulle prioritere går min 2014 DOF-kontingent hellere til Netfugl, hvis det kan redde Netfugl. Hvis Jørgen Munck har ret i sit indlæg om at DOF ikke har betalt til Netfugl har DOF et forklaringsproblem, men det kan jeg simpelthen ikke forestille mig.

Er det korrekt at DOF ikke har betalt 60.000 DKK til Netfugl i år?

Til Netfugls ejere: Jeg får antageligt ingen svar på mine spørgsmål, og det undrer mig såre, men jeg HÅBER at I læser alle de indlæg, opfordringer og tilbud om hjælp der er tilbudt i ovenstående.

MI C H A EL


Allan Haagensen skriver søndag 15. december 2013 kl. 16.52
Nedlukningen af netfugl starter efter årsskiftet, og ATLAS begynder jo underligt nok først for alvor efter 1. marts. Så jeg vil da nok lige mene at netfugl har førsteklasses toppriotet.

Jeg er aktiv feltbisse og anvender DOF-basen til indtastning, og er sådan set ret ligeglad med ATLAS III. ATLAS har overskæring af lokaliteter, og er derfor en underlig størrelse, som jeg næppe gider spilde tid på.
Hardcore-feltbissers verden bryder temmelig meget sammen med netfugls lukning. Netfugl er stedet hvor alle kan mødes uanset medlem eller ikke medlem af DOF, samt folk fra det store udland. Netfugl har kort sagt alt, hvad feltbisser har brug for med undtagelse af indtastninger, hvilket jo varetages glimrende af DOF-basen.


Allan Haagensen skriver søndag 15. december 2013 kl. 16.54
For øvrigt er jeg ret sikker på at jeg i langt de fleste tilfælde, kan høre/se flere arter i mit lokalområde end tilmeldte ATLAS III-projekt-deltagere. Det handler jo blot om erfaring og kendskab til lokalområdet ;-)


Morten Jenrich Hansen skriver søndag 15. december 2013 kl. 17.00
Angående DOF-tilskud til Netfugl, så har jeg kopi af Årsregnskab fra DOF 2012 og budget for 2013, der blev fremlagt til repræsentantskabsmøde 20-21. april 2013.

Det fremgår af årsregnskab, at DOF de senste år har ydet tilskud til Netfugl som følger:
2011: 54.896kr, 2012: 76.904kr

I 2013 budget er der afsat 60.000kr til Netfugl.

Jeg aner ikke, om de penge er betalt eller ej, men det vil for mig være en stor overraskelse, hvis DOF undlader at give en støtte, der er godkendt på et repræsentantskabsmøde!

Mvh
Morten


Michael Westerbjerg Andersen skriver søndag 15. december 2013 kl. 17.21
Hej Morten,

Tak for orienteringen. Eneste årsag til at jeg spørger er netop at et manglende 2013-tilskud kunne være dråben hos Netfugl-folkene.


Arne Olesen skriver søndag 15. december 2013 kl. 18.56
Hej Allan,

Jeg har ingen grund til at betvivle din feltornitologiske kunnen, som du selv mener overgår viden hos dem, der måtte dække dit lokalområde i Atlas. Men i så fald er det jo osse oplagt, at du deltager i ATLAS III og yder et værdifuldt bidrag af varig, videnskabelig værdi!

Hilsen - Arne.


Lars Tom-Petersen skriver søndag 15. december 2013 kl. 18.58
Jørgen M. Hvorfor forplumre en ellers fornuftig tråd om netfugl med udokumenterede udsagn som:
"DOF...? så vidt jeg er orienteret har de ikke betalt noget til Netfugl i 2013 og ej heller for 2014, så jeg tror hellere at de vil sende penge til Afrika o.s.v."

Allan H. Hvorfor forplumre en ellers fornuftig tråd om netfugl med din private mening om DOFs stort anlagte Atlas-projekt og dine egne mulige fortræffeligheder.
For at skabe modvægt til dit udsagn vil jeg sige, at hardcore feltornitologer selvfølgelig deltager i et Atlas-projekt, som er det der giver os den helt nødvendige opdaterede viden om de danske fugles udbredelse, og bliver benyttet i stor udstrækning af myndigheder og andre.

For en ordens skyld vil jeg gerne gentage, hvad jeg tidligere har skrevet her på tråden:

"Dette skal ikke udvikle sig til en diskussion om, hvem der bidrager mest til feltornitologien i Danmark. Det gør netfugl og DOF på hver deres måde på fremragende vis.

Hvis netfugl skal have en chance, skal DOF på banen mere aktivt end nu, men netfugl skal ikke være et DOF-organ."

Og tilføje: Det helt enestående ved netfugl er, at her kan DOF-elskere og DOF-hadere som regel mødes om et fælles projekt.

Bedste hilsner
Lars Tom-Petersen
Aktiv feltornitolog


John Dreyer Andersen skriver søndag 15. december 2013 kl. 20.16
For at rydde eventuelle misforståelser og dårlige rygter af vejen, så kan jeg bekræfte at der i DOFs budget for 2013 var afsat 60.000 kr til Netfugl (da vi ikke kender 2013 regnskabet endnu kan vi ikke vide hvor meget der er blevet brugt) og at repræsentantskabet i efteråret vedtog et budget for 2014 også med 60.000 kr til Netfugl.

Hilsen John Andersen


Michael Westerbjerg Andersen skriver søndag 15. december 2013 kl. 21.46
Det ligner IKKE Munken blot at plukke noget ud af luften. Er det en misforståelse Jørgen...


Allan Haagensen skriver søndag 15. december 2013 kl. 22.35
Arne Olesen: Jeg bidrager, som jeg altid har gjort med de observationer, jeg gør rundt omkring. Det behøver jeg ikke deltage i et ATLAS-projekt for at bidrage med. At jeg kender mit lokalområde bedre end de fleste, og ved hvor jeg f.eks. skal stampe Enkeltbekkasin op, eller hvordan jeg kan finde stort set samtlige reder af Pungmejse i Porsemosen og omegn, hvilket ikke er sket siden ca. 1984. Det sidste er enormt energikrævende junglearbejde, og det gør jeg ikke igen.

Lars Tom-Petersen: Hov hov... Det var ikke mig, der bragte ATLAS III på banen i en diskussion omhandlende lukningen af netfugl. Jeg synes, det er helt fint med et ATLAS-projekt. Jeg selv vil gerne bruge min tid på andet end at bruge al min tid på ATLAS, som faktisk kræves for at få et ordentlig overblik over et kvadrat. Folk deltager i, hvad de har lyst til. Det er ikke min eller din opgave at bestemme, hvad hardcore ornithologer deltager i. Den opdaterede viden om de danske ynglefugle og rastefugle findes allerede i punkttællinger og diverse. Som altid når man går i felten, er det muligt at finde overraskelser uanset om man deltager i ATLAS eller ej.

Velbekomme
Allan


Tau Rasmussen skriver søndag 15. december 2013 kl. 23.12
GYS og SUK, endnu en pind til ligkisten.


Mads Aastrup Paulsen skriver mandag 16. december 2013 kl. 02.03
Jeg er, som så mange andre, daglig bruger af netfugl og ville blive meget ked af hvis sitet forsvandt. Som forholdsvis ny ud i ornitologien vil jeg nævne at jeg er helt enig i at netfugl har et enormt uddannende potentiale! Yderligere, som Stinne A. nævnte er arts-listerne og den naturlige konkurrence-lignende tilstand der opstår som resultat af at have rang-lister, ekstremt motiverende for mange - måske især unge - det motiverer til at dygtiggøre sig og til at være aktiv og komme ud i naturen.

Som en mulig vej ud af økonomiske problemer, vil jeg lige nævne crowd-funding, som vist ikke er blevet nævnt endnu. Der findes forskellige services, som gør det meget enkelt at samle penge ind til forskellige formål. Man fastsætter f.eks. et mål for hvor meget der skal samles ind - det kunne være den pris man antager det koster at drive netfugl i ét år, og så kan folk ellers bidrage med beløb af varierende størrelse. Pengene trækkes først fra folks konto, hvis mål-beløbbet opnås. Man kunne f.eks. have en årlig indsamling blandt brugerne, hvis der manglede penge i kassen. Mange lyder til at være villige yde bidrag til noget de holder meget af, så sådan en crowd-funding model virker i mine øjne oplagt. Et påkrævet kontingent ville garanteret udelukke nogen fra at deltage og netfugl ville ikke længere være den åbne platform det er i dag - åbent for alle.

Som datalog har jeg en stor lyst til at melde mig som frivillig, til at hjælpe med driften/udviklingen af siden. Men jeg er enig i, at før vi ved noget mere om hvad der kommer til at ske rent praktisk, er det svært at vide om det overhovedet giver mening at tilbyde sin hjælp.


Michael Westerbjerg Andersen skriver mandag 16. december 2013 kl. 02.30
Hej Mads,

Super godt forslag. Jeg skrev "fond" men din ide er bedre. Hvad vi VIRKELIG mangler er et overslag på driften per år. Det er jo præcis hvad vi mangler samt - for #+-&=&(8'\ gang - en melding fra ejerne. Uden deres mening, ideer og tilkendegivelse, famler vi stadig i blinde.
Anton Herrig Liebermann skriver mandag 16. december 2013 kl. 18.51
Hej.

Jeg kunne godt hjælpe med et eller andet på siden. Jeg er god til IT, når jeg først har sat mig ind i det! Så min hånd er med, hvis der er brug for det ;)


//Anton Liebermann


Erik Groth-Andersen skriver mandag 16. december 2013 kl. 21.03
Jeg ved ikke om det er blevet foreslået, men som jeg ser det ville den bedste løsning være at Dof lønnede de tre ejere af Netfugl for at drive siden videre på samme måde som hidtil. De kunne, i denne tænkte situation, enten gøre det ved egen hjælp eller vælger at ansætte folk til at gøre arbejdet.

Ejerne oplyser manglende tid, manglende resurser, manglende motivation og gejst og manglende opbakning som årsag til at siden lukkes ned, de fleste af disse årsager afhjælpes på denne måde.

På denne måde sikres det at siden fortsætter som en åben, reklamefri side som ingen af os kan undvære, en side som er er af de væsentlige grunde til at undertegnedes fugleinteresse blev vakt til live igen efter mange års dvale.

Ligegyldigt hvordan det ender vil jeg gerne benytte lejligheden til at sige tak for 10 gode år med Netfugl som startside.

Mvh

Erik Groth-Andersen


Jørgen Munck skriver tirsdag 17. december 2013 kl. 10.52
Siden er ikke reklamefri, DOF har bare "købt" eneretten.


Michael Westerbjerg Andersen skriver tirsdag 17. december 2013 kl. 13.17
Det har aldrig været muligt for os andre at købe annonceplads. Det havde ellers nemt kunne gøres æstetisk og ikke anmasende.

Vi nærmer os deadline. Jeg vil ikke mere byde ind med forslag da det bliver totalt ignoreret, og min tid var knap. HVIS der kommer svar og tilkendegivelser fra ejerne og/eller DOF er det konstruktivt og imødekommende.

Men det her fedtspilleri er ubehageligt.

Jeg ser gerne og vil gerne støtte en fortsættelse af Netfugl. Men jeg FATTER ikke at 16000 læsere af denne tråd bliver holdt hen.

ignoreret, men sådan er det åbentbart i dagens fugle Danmark. Jeg er virkelig skuffet.

Lukker siden vil jeg formode at billeder o.lign bliver fjernet.

Farvel & tobak

Michael

Sebastian Klein skriver tirsdag 17. december 2013 kl. 14.10
Jeg deler alle debattørers frustration over Netfugls nedlukning. Jeg vakler konstant mellem forståelse for ejernes afmagt og bitterhed over, at de dog ikke har set det komme og på en eller anden måde ladet Netfugl køre videre - om ikke andet så på andres hænder.
Jeg bruger dagligt meget lang tid på Netfugl (også mere tid end jeg egentlig bryder mig om at indrømme!) og jeg er meget trist ved nyheden om, at det hele lakker mod enden.
Netfugl er det mest sublime feltornitologiske site på nettet - og så er det oven i købet dansk. Lige så stolt jeg har været af at kunne bidrage til sitet, ligeså skuffet er jeg over, at det er kommet så vidt.
Som alle andre ville jeg gerne betale penge for at sikre sitets fortsatte eksistens, men hvis ejerne ikke vil/magter mere og samtidigt ikke kan/vil lade det gøre videre i andet regi - så er det jo sådan.
Jeg ved i øvrigt at Jens Søgaard er ude at rejse i Asien et sted, hvilket nok er en del af årsagen til tavsheden fra Netfugls ejere.
Øv, øv og atter øv...

Mvh Sebastian


Arne Olesen skriver tirsdag 17. december 2013 kl. 16.06

Et gok i nødden - men osse lidt trøst i nøden

Til alle de fortvivlede - læs nu dette fra Jens Søgårds nyhed igen:

Opdatering af artslisterne mm. vil stadig være muligt og der arbejdes i øjeblikket på at forsætte en begrænset løbende opdatering af galleriet.
Der er som udgangspunkt INGEN planer om at slette noget eller gøre noget på hjemmesiden utilgængeligt førend det eventuelt er flyttet til anden hjemmeside. Det er derfor også aftalt med DOF at lade hjemmesiden ligge på DOF's server.


Fremsatte bemærkninger om Atlas og punkttællinger er helt ved siden af! Punkttællinger, som foretages på ruter, der lægges af den enkelte punkttæller, siger noget om en almindelig arts frem- eller tilbagegang eller status quo i.f.t. tidligere men intet om ynglefugles udbredelse, tæthed og bestandsstørrelse. Alt det gør Atlas III gennem dækning af hele landet, opdelt i 2.000 kvadrater, tilmed med nye videnskabelige metoder som time-tælleture. Desuden foretages en præcis registrering og optælling i hele landet af 18 fåtallige og måske udsatte arter. Tror nogen, at Aage V. Jensens Naturfond ville bevilge millioner af kroner til et fireårsprojekt med en stab på fire biologer og it-folk og vel omkring 1.000 kvadratansvarlige samt andre tællere, hvis det ikke ville bringe både ajourføring af status og nye landvindinger? Fonden har tværtimod stillet skærpede videnskabelige krav til dele af projektet.

Og så findes der heller ikke ”diverse”, som skaber de tal, som et Atlas-projekt gør. Det efter ti år afsluttede Caretakerprojekt 2004-13 drejede sig om overvågning og registrering af fuglelivet i EU-fuglebeskyttelsesområderne - de c-grupper som fortsætter i samarbejde med de respektive lokalafdelinger har samme opgaver. DOFbasen er en mægtig fond af fugledata, men det er jo helt vilkårligt, hvad der kommer ind af data, som derfor ofte kan være ret svære at bruge i en større sammenhæng. Netop ynglefugle dækkes dårligt, fordi alt for få indtaster ynglefugle i skemaet Ynglepar. Dette afspejles osse meget tydeligt i den ellers glimrende publikation Fugleåret/i>, for resten osse et DOF-projekt!

Ja, projektet starter først til 1. marts, men det er blevet forberedt længe, og forberedelserne tager til nu, både centralt og lokalt. Men der er sikkert nok alligevel tid til, at andre i DOF kan kigge på en eventuel fortsættelse af Netfugl på en eller anden måde, selv om det ikke er en ”topprioritet”. Om ikke andet synes der ikke indtil videre at være grund til bekymring for fotos og artslister, igen takket være DOF! Så ”katastrofen” overlever man nok uden de store ar på sjæl og sind, og så må vi se, hvad der sker.

Velkommen til et rigtigt godt nytår, hvor endnu et stort og krævende feltornitologisk DOF-projekt starter – og gamle som punkttællinger og caretakergrupper fortsætter. Det bliver nok at tage fat i for den målrettede feltornitolog – og hvis man så i en ledig stund kan kigge på billeder eller føre artslister på et lille site ved siden af, er det da helt fint!

Bedste hilsener

A r n eArne Olesen skriver tirsdag 17. december 2013 kl. 16.16
KORREKTION:
Et lille tegn smuttede, og så fortsatte kursiv efter Fugleåret. Men sidste afsnit skulle være i kursiv, som det fremstår nu, derimod ikke næstsidste.

Jeg er vant til at bruge fed, kursiv og understregning på Gribskovgruppens hjemmeside på DOFbasen - og osse på Netfugl, men på Netfugl har man ikke mulighed for at se og rette i et indlæg, med mindre det er start på en tråd.

Arne.


Jan Lindgaard Rasmussen skriver tirsdag 17. december 2013 kl. 17.42
Kære Arne, Allan, Erik et al.

Jeg mener også Atlas III og DOF-basen er vigtigt, men kunne vi ikke tage den et andet sted, en anden gang? Lige nu gælder det Netfugl, der er vigtigt uanset Atlas osv. Hvor finder vi ellers (og udvikler) et godt galleri? Hvor skal nu føre endeløse diskussioner? Hvor skal vi nu gøre af de historiske billeder af gamle forekomster, folk i felten, historiske begivenheder osv? VH Jan.


Allan Haagensen skriver tirsdag 17. december 2013 kl. 20.28
Fuldstændig enig JLR. Netfugl har første prioritet. Netfugl SKAL bevares! Netfugl er vores allesammens side og ikke kun ejernes side.

Mvh. Allan


Tau Rasmussen skriver tirsdag 17. december 2013 kl. 23.11
Endelig et (forsigtigt) pip fra inderkredsen.
Kære Sebastian. Hvad mener du med "ejernes afmagt ?
Vi hungrer jo efter forståelse, og derigennem mulige løsninger. HVILKEN AFMAGT ?
Mvh Tau


Carsten Murmann skriver onsdag 18. december 2013 kl. 01.09
Jens Søgaard Hansen specificerede 'afmagten' i NETFUGL med al tydelighed, i meddelelsen 5. dec. (ovenfor).

Jens' diagnose må naturligvis adresseres ved en langtids-holdbar videreførelse af NETFUGL.

P.t. er der IKKE behov for at grave grøfter mellem Netfugls ledelse/brugere/DOF !

KH ,,,,,,,,, C.


Jens Toftelund Madsen skriver onsdag 18. december 2013 kl. 16.34
Først og fremmest en kæmpe tak til Jens, Morten og Henrik for en kæmpe indsats i de 12 år, I har drevet og udviklet Netfugl til en internationalt anerkendt tophjemmeside for feltornitologisk interesserede. Jeg tror, det er de færreste hjemmesider drevet af enkelte ildsjæle, der lever mere end 2-3 år. Problemet er, at hvor det i starten er nyt, spændende og udfordrende at etablere sin hjemmeside, vil der med stigende succes opstå et stadigt større behov for mere kedelige vedligeholdsopgaver samtidigt med, at det ikke længere er nyt og spændende på samme måde.

Også en stor tak til Andreas, der i sin tid startede Udstødningsrøret, forløberen for Netfugl samt til Administratorer og Moderatorer mfl, der gennem tiden har støttet op om driften af Netfugl.

Nu står vi så der, hvor ildsjælene er brændt ud og kaster håndklædet. Jeg håber så bare inderligt som mange andre, at Netfugl bliver videreført i en eller anden form. Det ville være skammeligt, hvis billedarkivet med dets utallige bestemmelsesmæssige kommentarer skulle gå tabt.

Som jeg ser det kræver en langsigtet videreførsel af Netfugl følgende fem ting:

Overdragelse fra JSH, MBH og HKO af domænet Netfugl.dk (Siden ville kunne køres videre under andet navn, men det optimale er, at domænet fortsætter), substansen i hjemmesiden, dvs Galleri, Brugernavnelister, Fugleartslister, Nyheder, Forum mm. Derudover håber jeg også at JSH, MBH og HKO vil formidle til dem, der tager over, hvilke akutte aktioner, der er nødvendige her og nu for at holde siden kørende, samt hvilke ideer de har liggende til hvordan de kunne have tænkt sig at udvikle siden, hvis de havde fortsat.

Organisatorisk forankring. Hvis Netfugl skal langtidssikres kræver det en eller anden form for organisatorisk forandring. Hvis det bare overdrages til en ny gruppe ildsjæle vil vi stå i samme situation igen om få år. Jeg tror umiddelbart den mest langtidsholdbare løsning er hos DOF på den ene eller anden måde. Det vil give en mulighed for samtænkning med Pandion, så Pandion forbliver DOFs talerør, mens Netfugl forbliver brugernes talerør og brugerstyret.

En styregruppe til at stå for organisering af løbende ideer til udvikling af hjemmesiden, administration af galleriet, moderering af debatter mm. Mindst et par medlemmerne bør have tilstrækkelig indsigt i hjemmesidens tekniske funktion til, at de kan genstarte den ved simple driftsproblemer.

Programmører til at udføre den grundlæggende kodning af hjemmesiden. Disse behøver ikke være medlemmer af styregruppen, men kan som Morten DD er inde på hyres til opgaverne efter behov.

Finansiering. Som jeg forstår det, bidrager DOF pt med ca 60.000 kr/år plus serverkapacitet. For dette beløb får de en eksklusivaftale mht annonceplads, samt en effektiv kommunikationsplatform til feltornitologerne. Er der et rimeligt forhold mellem pris og ydelse eller ville der kunne genereres flere annonceindtægter, hvis man åbnede op for andre annoncører. Dette kan sagtens gøres uden at siden sander til i annoncer. Jeg tror sagtens siden kunne være interessant annonceplads for international arrangører af fuglerejser, internetboghandler mm. Udover bidraget fra DOF og annonceindtægter er andre mulige finansieringskilder: fundraising og crowd funding. Jeg er derimod ikke tilhænger af abonnement, da det dels kræver resourcer i sig selv at drive et sådant system, og dels fordi en af Netfugls forcer er den åbne adgang.

Dette var mine alt for mange ord for nu. Med ønsket om en Glædelig Jul, et Godt Nytår og Netfugls beståen

Mvh Jens


Egon Østergaard skriver torsdag 19. december 2013 kl. 10.53
Kære Netfugl-brugere

Det er godt at se den store interesse, der er for et forum som Netfugl. I DOF deler vi, som jeg tidligere har skrevet, ønsket om at skabe de bedste forhold for feltornitologerne. DOF’s feltornitologiske task-force har indkaldt til møde mellem task-forcen, DOF’s kommunikationschef og Netfugls redaktion i januar. Her vil gruppen drøfte behovet og mulighederne i de funktioner, som Netfugl indtil nu har faciliteret. Herefter skal DOF’s hovedbestyrelse tage stilling til kommende initiativer i slutningen af januar.
Vi vil løbende informere om resultaterne af disse møder på DOF’s digitale medier Pandion (i åbne artikler) og på FaceBook-gruppen Fugle i felten, som bliver administreret af medlemmer af den feltornitologiske task-force. Her er der også mulighed for at fortsætte diskussionerne, når Netfugl-forummet lukker.
Jeg er sikker på, at der findes en god løsning på udfordringen, når alle bidrager konstruktivt.

Glædelig jul til alle.

Egon Østergaard


Sten Nielsen skriver torsdag 19. december 2013 kl. 11.15
Så bliver det jo alligevel en glædelig jul og et godt nytår! :o)

Tak til Egon og resten af DOFs ledelse for denne melding.
Tak til de 3 Netfugle mfl.


Ole Zoltan Göller skriver torsdag 19. december 2013 kl. 14.52
Rart at høre, Egon!


Jørgen Munck skriver torsdag 19. december 2013 kl. 15.10
Michael- du spørger om det med pengene er en misforståelse.
Det ved jeg ikke, men som jeg hører det, så foreligger der ingen skriftlig kontrakt med Netfugl for 2013.
Jeg har også hørt, at den eneste omkostning DOF har haft i 2013 er serveromkostninger og som jeg forstår det, så har folkene bag Netfugl ikke modtaget en eneste krone fra DOF i 2013.
Men da formanden lige har været på banen igen, så kan han vel be- eller afkræfte om det er korrekt, at der ikke er en skriftlig aftale mellem DOF og Netfugl for 2013 og om det er korrekt, at den eneste udgift DOF har haft til Netfugl i 2013 og serveromkostninger?


Jørgen Munck skriver torsdag 19. december 2013 kl. 15.20
Det sidste "og" skal være et "er".


Frank Desting skriver torsdag 19. december 2013 kl. 19.25
Det lyder godt Egon Østergaard,

ser frem til en god løsning,

glædelig jul,

Frank


Michael Westerbjerg Andersen skriver torsdag 19. december 2013 kl. 19.27
I ovenstående spørges om nogen tror, at Aage V. Jensens Naturfond ville bevilge millioner af kroner til et fireårsprojekt med en stab på fire biologer og it-folk og vel omkring 1.000 kvadratansvarlige samt andre tællere, hvis det ikke ville bringe både ajourføring af status og nye landvindinger? Fonden har tværtimod stillet skærpede videnskabelige krav til dele af projektet.

Atlas III er et udmærket projekt - interessant at Tommy Dybro stort set ene mand mestrede det til dato mest velkomne Atlas-projekt. Atlas II kom på banen med to (il en begyndelse) biologer, og nu i 2014 hvor vi har rå mængder af computerkræfter skal der såmænd bruges fire biologer...

Det er helt ude i skoven, men god fornøjelse.

Nogle af fondens penge havde været godt brugt til at støtte Netfugl, for er der nogen som tror at der blandt Netfugls 5653 registrerede brugere (var det et "lille" site Arne O kaldte det - om få år har DOF antageligt ikke mange flere...) ikke befinder sig en hel del Atlas optællere, så det er ganske klogt af DOF at tækkes Netfugl-brugerne. Og ja det er helt korrekt et gok i nøden ikke at betale posterede 60.000 til Netfugl; ej heller hvis det dækkes ind under betalte udgifter i forbindelse med lån af DOF-server. Fratrækkes de 60000 fra server "driften." Det bliver interessant at høre DOFs svar herom!

Desuden har Pandion aldrig været en konkurrent til Netfugl dertil er sidstnævnte for suveræn.

"Vi vil løbende informere om resultaterne af disse møder på DOF’s digitale medier Pandion (i åbne artikler) og på FaceBook-gruppen Fugle i felten, som bliver administreret af medlemmer af den feltornitologiske task-force. Her er der også mulighed for at fortsætte diskussionerne, når Netfugl-forummet lukker."

Det er et angiveligt utilsigtet hold-kæft-bolsche. Der er relativt FÅ Netfugle brugere på FBs "Fugle i felten" så det bliver mere eller mindre task-force gruppens egne medlemmer der kommer til at diskutere med sig selv. Fint at det bliver Pandions åbne artikler, men igen - hvem er inde på Pandion i samme frekvens som på Netfugl.

Hvorfor ikke holde DENNE TRÅD åben indtil diskussionerne og beslutningerne er taget; det virker malplaceret at flytte diskussionen om Netfugl et andet sted hen. Hermed et forslag til at holde denne tråd åben. Ikke midnst for alle de udenlandske gæster som ikke er blevet orienteret om lukningen.

Forum lukker, ja - og i princippet lukker Netfugl om en lang uges tid. Så ER det slut, og vi er tilbage til den ornitologiske Middelalder. Forum var dansk ornitologis friske åbne rum hvor mange vigtige ting er blevet drøftet gennem årerne. Det er vist kun få som ikke kommer til at savne det åbne forum.

Mht Galleriet er jeg GODT klar over at tingene ikke bliver slettet, men til Arne som ikke fangede den, er jeg en af de brugere som IKKE har lyst til at have mine billeder stående på en død side, hvor det ikke er muligt at kommentere og diskutere; så jeg vil give tingene en chance og følge forløbet i januar inden jeg river mine billeder ud af Galleriet.

Nu venter ski-/juleferie, og en masse dejlige Stellers Havørne lige om hjørnet - samt en masse dejlige ornitologiske oplevelser i det kommende forår. Jeg kommer ikke til at kede mig uden Netfugl og Atlas III, men dansk ornitologi mister deres eneste internationale flagskib og dermed anseelig kredit ude i den store fugleverden. Kun ignoranter mene andet.

Desuagtet TAK DOF og glædelig jul. Det har været en fornøjelse.

Kirsten Jacobsen skriver torsdag 19. december 2013 kl. 21.35
Tak til Egon Østergård for den positive udmelding.

Ja så bliver det forhåbentligt også et godt nytår ( læs nyt år ) for alle os flittige brugere af netfugl.

Tusind tak !

God jul og godt nytår til alle brugere af netfugl - både folkene bag netfugl, dem der oploader til det unikke galleri, dem der bidrager til debatterne og alle dem der bare kigger med.

De allerbedste hilsner
Kirsten


Allan Haagensen skriver torsdag 19. december 2013 kl. 22.01
Endnu et godt indlæg af MWA :-)

Hvis det er korrekt at netfugl ikke har fået de 60000,- kr. af DOF, så aner jeg mellem linjerne at DOF vil tiltvinge sig netfugl på en meget ufin måde.

Hvad skal jeg med Facebook? Jeg nægter forsat at tilmelde mig et system, som siges at være verdens bedste virushenter.


Paul Patrick Cullen skriver fredag 20. december 2013 kl. 04.38
The Worst Christmas present ever!

Netfugl represents the best possibilites of the internet. Where a "Community of Knowledge" communicates with itself sharing information and expertise. Where a wonderful database has grown like a living organism. Netfugl cannot be allowed to die.
Netfugl is simply the BEST bird site on the planet.Henrik Korsbæk, Morten Bentzon Hansen and Jens Søgaard Hansen deserve huge thanks and can be proud of their Work. But why the sudden demise, with no warning or call for help? There is a huge pool of goodwill out there to draw on in the form of the sites avid fans and even addicts!
mvh paul


Jan Fischer Rasmussen skriver fredag 20. december 2013 kl. 12.35
Jeg tager det ikke så tungt med lister osv., men at galleriet selv hvis det ikke forsvinder, mister muligheden for kommentarer og nye billeder, vil ret hurtigt forringe dets værdi drastisk.


Carsten Murmann skriver fredag 20. december 2013 kl. 12.36
Helt - 110 % - enig, Paul.

NETFUGL er Driver for fugleinteressen i DK.

Som påpeget af Erik Groth-Andersen (ovenfor 16/12):
Ikke alene for unge, men også som ilt-forsyning til ældre,
der simpelthen får vakt interessen

'...til live igen, efter mange års dvale'.

Smile ,,,,,,,,, C.


Steen Brølling skriver fredag 20. december 2013 kl. 16.12
Ja hvis de lukker - vil det jo omtrent svare til at ha' startet hver dag siden 1987 med at høre Lars H.U.G's "hvor går vi hen" på 113 dB og så lige pludselig at miste LP'en og ikke kan købe den igen............ = træls!


Jakob Ugelvig Christiansen skriver fredag 20. december 2013 kl. 16.30
Nogen kunne lige så godt have fortalt mig, at jeg havde mistet et familiemedlem... jeg ser først debatten NU. Og er lige så rystet som alle andre. Jeg vil ikke skrive mere end allerede skrevet - men er enig i alt det positive der er skrevet. Og så må jeg og man bare HÅBE at "min/vores bestyrelse" i DOF gør det bestyrelser er der for... at finde en løsning og en vej frem. Penge eller ej - arbejde eller ej - jeg er med; - kald bare på os 'menige', hvis det er et krav eller en nødvendighed. De bedste hilsner fra Jakob = xxl-daglig bruger !! ps... hvem som helst kan fra nu ønske mig god jul og godt nytår - det bliver det IKKE! - i det mindste ikke før der findes en god løsning for NETFUGL - og den meldes ud


Tau Rasmussen skriver fredag 20. december 2013 kl. 20.19
Du har ret Steen.
Enhver krise rummer et udviklingspotentiale :-)
God jul til alle, uanset hvad.......Tau.


Jørgen S. Christensen skriver lørdag 21. december 2013 kl. 01.07
En god melding fra Egon Østergaard / DOF. Ingen tvivl om det. Det vil have været fatalt, hvis alt det som Netfugl har bygget op over 12 år skulle falde til jorden.

Men en ting er den tekniske ramme og galleriet, noget andet er om det feltaktive miljø kan samles om at udfylde denne. Det meste af det feltaktuelle stof har holdt flyttedag for længe siden og er tilsyneladende ikke på vej tilbage.

Kunne ønske at feltornitologerne stod sammen – gerne i Club 300 med et lidt bredere formål – men med Netfugl som digital rygrad. Selvom der kan være meget god logik i en ”DOF-løsning” og sammenlægning af Netfugl & Pandion, foretrækker jeg en feltornitologisk side i armslængde fra DOF, hvor nørderiet kan gives et større relevant spillerum - med dybde og nerve – og lidt galskab, uden at det bliver useriøst.

THH har spurgt til om Club 300 kunne overtage artslister/klassementet. Hvorfor er spørgsmålet ikke om Club 300 kunne overtage Netfugl?


Erik Vikkelsø Rasmussen skriver lørdag 21. december 2013 kl. 10.41
Tak for en god, konstruktiv og positiv udmelding fra Egon Østergaard. Der er rigtigt mange feltornitologer, der er glade for den udmelding.

Jeg glæder mig meget til at se det endelige resultat af forhandlingerne.

God Jul til alle herfra og Godt Nytår :-)

Knus og kys til alle


Carsten Murmann skriver lørdag 21. december 2013 kl. 11.12
Det er stimulerende, at NETFUGL er konstrueret med BREDDE:

¤ Daglige nyheder fra Felten - øverst og i DOF-basen.

¤ En fotosamling fra DK og hele Kloden, som et unikt opslagsværk/leksikon.

¤ Oversigter over VP-arter, birderes resultater/artslister,
etc.

¤ Tråde der åbner for debat om aktuelle enkeltemner, p.t. fx. om Mellemflagspætte og NETFUGL.

¤ Profiler af de PERSONER, der bidrager med fotos, debat og kommentarer.
_________________________

Denne BREDDE / Cocktail giver spillerum og Udbytte for både

¤ Nørdere i flere brilliante!! udgaver,
¤ For nye (in spe) interesserede, der ad åre vil videreføre og udvikle ornitologien i Danmark,

¤ Og, som Erik Groth-Andersen nævner 16/12, sågar aktiverer veteraner '...efter mange års dvale'.

Mon ikke Egon Ø./DOF vil fastholde en frugtbar BREDDE i
et PAN-Netfugl ?

VH og smil ,,,,,,,,,, C.


Axel Mortensen skriver lørdag 21. december 2013 kl. 17.44
Som fotograf har jeg gennem årene bidraget med en del fuglefotos til Netfugl - det har glædet mig, at andre fugleinteresserede har haft gavn af mine billeder.

Det kommer noget bag på mig, at Netfugl lukkes ned, da jeg har haft en opfattelse - opnået ved den positive omtale af Netfugl i min bekendtskabskreds i miljøet - af, at Netfugl danner grundlaget for manges kendskab til det at "se på fugle" og her at finde ud af, hvad det er for en fugl, de har set. Og her taler jeg selvfølgelig ikke om hardcore-folket, men om "almindelige" fugleinteresserede mennesker, som også bruger Netfugl.

Jeg kan være i tvivl om DOF's interesse i at overtage Netfugl, da DOF står for DANSK Ornitologisk Forening.

I fotogalleriet er der gennem nogle år opstået en overvægt af fugle, som meget sjældent/aldrig ses i Danmark, så jeg kan forestille mig, at DOF - hvis de går ind i projektet - vil prioritere den danske fugleverden højere end disse fugle?
Det synspunkt hører jeg meget tit, når jeg møder folk i felten - Netfugl er blevet for "eksotisk".

Det er trist, hvis Netfugl lukkes ned, men jeg forstår mændene bag, hvis de føler, at de ikke mere har kapacitet til at videreføre siden.
Bare det at skulle vurdere de mange fotos, som bliver uploaded, er vel et heldagsjob?

Så jeg takker for den store fornøjelse, jeg har haft som bruger og leverandør af fotos og håber, at der findes en god løsning.

Venligst

Axel Mortensen


Jan Fischer Rasmussen skriver mandag 23. december 2013 kl. 13.13
Jeg må så lige erklære mig 112% uenig med den sidste taler. Hvis en eventuel DOF overtagelse af netfugl skulle medføre, at man fjernede alle fugle, der ikke kan ses i i Axels nærområde, så kunne man for min skyld lige så gerne lukke sitet. Hvis DOF under en eller anden form kommer til at videreføre Netfugl, kan jeg dog heldigvis heller ikke forestille mig, at de ville gøre noget SÅ tåbeligt.

Der er i øvrigt IKKE nogen overvægt af eksotiske fugle i galleriet, de fleste udenlandske arter er blot repræsenteret med ganske få billeder, og mange er der slet ikke (endnu?). Til sammenligning er der 181 gråmåger, 101 sneugler, 140 ismåger, 163 hedehøge, 103 hvidsiskener, 111 gråsisken, 90 gråspurve, 153 spurveugler, 196 vandrefalke, 118 røde glenter, 204 tårnfalke og ikke mindre end 270 havørne. Det sgu rigeligt med billeder af danske arter efter min mening, for min skyld må de gerne være der, og der må såmænd også gerne komme flere (hvis sitet overlever i en eller anden form), men en overvægt af udenlandske arter er det guddødemig ikke. Stop dog den der smålige provinsialisme!Jan Fischer Rasmussen skriver mandag 23. december 2013 kl. 13.16
I øvrigt mener jeg, at Netfugl NETOP er for hardcorefolket (i bred betydning). Almindelige fugleinteresserede serviceres mindst ligeså godt på Fugle og Natur.


Jan Fischer Rasmussen skriver mandag 23. december 2013 kl. 13.35
Der er forresten også 272 sølvmåger , 286 musvåger og sidst men ikke mindst hele 415 billeder af hvidvingede måger. Disse topscorere er selvfølgelig meget variable arter, hvorfor det er naturligt med et stort materiale, men der er altså også 222 billeder af ret ens høgeugler. Den talrigst repræsenterede art, som ikke er set i DK, er, såvidt jeg hurtigt kan overskue det rovørn med 59 billeder. Først når vi kommer ned på arter repræsenteret med i omegnen af 30 billeder er der flest udenlandske arter på listen - på trods af at de danske kun udgør en meget lille del af alle fugle. cirka 60% af arterne i galleriet er repræsenteret med fra 25 ned til 1 billede, disse er næsten alle ikke-danske arter.


Jan Fischer Rasmussen skriver mandag 23. december 2013 kl. 19.58
DOF hedder også BirdLife, Denmark ikke Denmarks birdlife.


Carsten Murmann skriver mandag 23. december 2013 kl. 21.27
Ovenfor påpeger Axel M. de danske fugle vedr. DOF.
Jan F.R. skelner ml. 'NETOP ...hardecorefolket' og 'almindelige fugleinteresserede' og er fortaler for NETFUGLs udenlandske og hardcore islæt.

DOF har i adskillige år ved BIRDLIFE, afr. og SØ-asiatiske rapporter herfra og ved rejsearrangementer rettet blikket mod omverdenens fugle.
En naturlig og relevant global vinkel!
_______________
Som inden for kunst og videnskab udgør 'hardcore' = hård kerne en mindre, oftest hårdt arbejdende elite inden for et speciale.

NETFUGL har skabt en frugtbar kommunikation ml. hardcore og
alm. fuglinteresserede, inkl. lejlighedsturister til Skagen og fjerne destinationer.

PS: En del fagfolk og 'alm.' har dog nok trukket sig fra Aktive bidrag til NETFUGL pga nok så kontant respons fra NETOP (nogle) hardcore...

Men NETFUGLs flertal af 5-6.000 brugere er IKKE hardcore.
De udgør tilmed et uundværligt vækstlag for fremtidige 'hardcore'.

Så bredden i et fremtidigt NETFUGL II el. PAN-NETFUGL,
om dansk og udenlandsk fugleliv skal da IKKE indsnævres !

De bedste ønsker for Jul og NETFUGL

VH ,,,,,,,,,,,,, C.


Pernille Birgitte Fortmeier skriver onsdag 25. december 2013 kl. 17.07
Hvad med DOFbasen?
Suk!


Sten Nielsen skriver onsdag 25. december 2013 kl. 18.15
Hej Pernille

DOFbasen bliver ikke berørt af dette - uanset hvordan fremtiden bliver for Netfugl/Pandion.

Netfugl er et selvstændigt uafhængigt site drevet af en række feltbisser - DOFbasen er drevet af foreningen.


Martin Strømkjær skriver onsdag 25. december 2013 kl. 18.17
Dofbasen hører vel under DOF, under alle omstændigheder har den ikke noget med Netfugl at gøre?
Men kan MBH ikke snart løfte sløret om et evt viderførelse af netfugl i DOF regi eller noget helt andet eller venter vi på JSH?
VH Martin der trods alt har haft en god og fornøjelig jul.Arne Olesen skriver onsdag 25. december 2013 kl. 18.23
DOFbasen ejes og drives af DOF!Netfugl har blot et link til DOFbasen. Det er ikke os i DOF,som er kørt træt - tværtimod! �� - Arne.


Arne Olesen skriver onsdag 25. december 2013 kl. 18.38
Hov - de to ?? er ikke mine, skrev fra min smartphone og lagde en smiley på, som sku ha stået lige der! Sku ha brugt computermmodellen :-)
NB. DOF's formand har jo meldt ud,at der afholdes møde med Netfugl i januar.Prøv at følge med i, hvad der skrives løbende, især fra DOF-toppen!

Arne


Axel Mortensen skriver fredag 27. december 2013 kl. 10.00
JFR.

Jeg er fsv ligeglad med fuglene i nærområdet - jeg taler for en større synliggøring af danske fugle generelt på Netfugl.

Venligst Axel Mortnesen


Jan Fischer Rasmussen skriver fredag 27. december 2013 kl. 11.45
Og jeg synes de fylder alt rigeligt (dvs lidt for meget).


Carsten Murmann skriver fredag 27. december 2013 kl. 11.57
Kære Axel

Først tak for Dine mange flotte bidrag til Galleriet, fx

- Vandrende Vinterrørdrum 11. jan. 10
- Gulspurvepar 17. juni 13
- Syv Alke i fart over brænding ved Tisvilde 4. dec. 12.

Jeg synes, at danske fugle - både ynglende, træk- og vintergæster, og i alle landskabstyper -
er glimrende og mangfoldigt! præsenteret på NETFUGL.

Men der ér måske oversete arter/dragter/aspekter ?
________________________

Personligt finder jeg det MEGET stimulerende og forfriskende at følge med i, hvad der rør' sig på stepper,
i regnskove og deltaer i fjerne verdensdele.

Ud over forundringen over fx eksotiske el. Alaska-fugle,
flyver associationer/tanker/spørgsmål/perspektiver ofte tilbage til vores egne! arter og natur.

Et stort tab, hvis det 'globale' måtte udgå i NETFUGL II.

Yours ,,,,,,,,,, C.


Jesper Leegaard skriver fredag 27. december 2013 kl. 13.54
Jeg vil blot melde mig i koret af folk, som virkelig vil komme til at savne denne side - hvis den forsvinder !

Om ikke andet, er denne tråd også blevet et supergodt eksempel på, hvor mange forskellige "fraktioner" af den danske fugleverden, som bruger "Netfugl".

Venlig hilsen

Jesper


Mikkel Thorup skriver lørdag 28. december 2013 kl. 12.03
Jeg mener at Netfugl, bla fordi det er gratis (og super godt), gør enormt meget for at udbrede fugleinteressen.

Det var takket være Netfugl, at jeg genoptog min fugleinteresse, og mit DOF-medlemskab.

Pandion er kun for dem, der har råd, og som allerede er fanget. Hvad nu hvis fotograferne ikke gider, at være med, og hvad med de flotte skud fra internationale fotografer?

Netfugl er internationalt kendt, og via Google ender man nemt hos Netfugl. Det vil aldrig ske med en betalingsside.

Det med at forlange penge up front er gammeldags og ødelægger gennemslagskraften. Jeg er selv flittig bruger af Wikipidia, som jeg også sender penge en gang imellem.

Hvis DOF ikke vil støtte netfugl, så vil jeg heller ikke støtte DOF. Hvis der var en måde at støtte videreførelsen af gratis Netfugl, så ville jeg meget gerne være med.

Mikkel
Arne Olesen skriver lørdag 28. december 2013 kl. 12.54

Det er ikke DOF som lukker Netfugl!

Her på falderebet: Mikkel og andre fremstiller det, som om DOF ikke vil støtte Netfugl. Men Netfugl har ikke bedt DOF om støtte for at kunne fortsætte, det melder ejergruppen ikke noget ud om. Den melder ud, at den er kørt træt og vil stoppe og begynder nedlukningen 1. januar. Der er ikke kommet en eneste kommentar fra de tre ejere til de snart 200 indlæg og idéer om Netfugls fremtid. Kun DOF har meldt ud, at der i januar afholdes et møde mellem DOF og ejertrioen om en eventuel fortsættelse af Netfugl i DOFs regi.

Altså: efter 1. januar er der ikke et uafhængigt Netfugl, som DOF kan støtte. Der er ikke efter hvad vi ved nogen/nogle, som kan/vil videreføre Netfugl uændret. Så havde de nok meldt ud nu! Der synes ikke at være andre end DOF på banen. Hvis Netfugl fortsætter i en eller anden form under DOF, må det være op til DOF at fastlægge rammerne for en sådan side. Det ville således ikke være af vejen med en debatredaktør, som kunne afgrænse en debat til emnet og lægge sordin på grove udfald (se blot tråden Feltornitologer …. i Galleriet!).

Vi har lov at håbe, at DOF kan hjælpe Netfugl til en eller anden form for overlevelse, men det kan ikke med rimelighed forventes, at DOF uden forbehold vil støtte Netfugl, hvis det videreføres af andre. Nye ejere/udgivere betyder altid forandringer, det ligger i sagens natur. Der er mange, som nu påberåber sig en slags medejerskab til Netfugl i kraft af deres fotos, artslister, debatindlæg m.m. Men der er ikke noget kollektivt ejerskab til Netfugl. Og det må være op til de kommende udgivere/redaktører, hvordan Netfugl måtte komme til at se ud, om det så er DOF-folk eller helt nye folk!

Og med mindre en ny gruppe, som vil overtage og videreføre Netfugl, dukker op som en anden nytårsraket, må vi vente til januarmødet. Umiddelbart tror jeg, at det lykkes at finde en fornuftig og bæredygtig løsning!

Godt nytår!

A r n e, feltbissen fra Gribskov.


Jørgen S. Christensen skriver søndag 29. december 2013 kl. 11.03
Hej Arne

Tror at flertallet udmærket forstår, at Netfugl ikke er DOF. Omvendt vil jeg lige rette en misforståelse i dit indlæg fra 17. december.

Du skriver, at Fugleåret var et DOF-projekt. Det var det ikke, men de første fem år et 100% frivilligt initiativ; lidt ligesom Netfugl. Blev først herefter indlemmet i DOFs kernemedlems tilbud, som en del af ”medieforliget”.

Projektet var de første fem år for 50-90% vedkommende brugerfinansieret. Det var Rapportgruppens årlige budget (30.000 DKK) som vi fik lov at anvende som ”opstartskapital” og efterfølgende årligt tilskud fra DOF. Det andet år gav Fugleåret dog et underskud > 30.000 DKK, som DOF dækkede.

Så parallellen findes i DOFs nyere historie (DOF – Fugleåret = DOF – Netfugl). Tror dog stadig, at det bliver afgørende, at ”driften” kan baseses på en gruppe frivillige ildsjæle.

Godt Nytår
Jørgen


Ole Laursen skriver søndag 29. december 2013 kl. 16.31
Også herfra en tak for et site, som vil blive svært at undvære. Først og fremmest til dem, der har startet det op og lavet det daglige arbejde men i høj grad også til dem, som har bidraget med stof gennem tiderne.
Jeg benytter det selv flere gange dagligt for blandt andet at se, om der er nyt i Forum eller nye fotos i Galleriet.
Ikke mindst kommentarerne fra dygtige ornitologer til fotos har været en stor hjælp for mig til at lære mere om artsbestemmelse.
Håber der kommer en løsning og gerne med DOF som ansvarlig men stadigvæk med fri tilgang også uden medlemskab.

Mvh og med ønsket om et Godt Nytfugleår 2014
Ole Laursen
Grenå


Carsten Murmann skriver mandag 30. december 2013 kl. 21.34
Som NETFUGL bruger siden 2008:

Stor tak for utallige smukke og sjældne NETFUGL shots fra alle årstider og mange breddegrader.

Også for skarpe kommentarer og beretninger, der belyste fugle, landskaber og farverige birdere i felten.

Tilsammen et enestående forum - aktuelt, stimulerende og meningsgivende for aktive fuglefolk.
________________

We hope NETFUGL will continue as a highly stimulating
platform for dedicated birders in DK and abroad!
Thanks for Your great contributions!

Yours ,,,,,,,,,,, C.


Klaus Malling Olsen skriver mandag 30. december 2013 kl. 22.42
Siten er altså ikke lukket ned endnu, og der er ikke publiceret meddeleleser på udenlandsk.

Vi må altså gå ud fra at Netfugl fort
sat eksisterer


Flemming Holmslykke Nielsen skriver tirsdag 31. december 2013 kl. 14.11
"Netfugl.dk produceres i samarbejde med Dansk Ornitologisk Forening" står der jo faktisk på forsiden af hjemmesiden, så der må være et vist håb om, at samarbejdet kan videreudvikles i fremtiden.

Godt nytår.


Morten Christensen skriver tirsdag 31. december 2013 kl. 15.47
Godt nytår til alle i dejlige fugleelskere på Netfugl :) Ses i felten i 2014 og forhåbentlig også her!


Peter Bonne Eriksen skriver tirsdag 31. december 2013 kl. 16.53
Med håb om godt nytår for Netfugl hermed nogle ideer til initiativer i dialogen mellem igangsætterne og DOF ledelsen der kan sikre at 2014 versionen af Netfugl fortsætter med at blive verdens bedste diskussions- og informationskilde for danske og udenlandske fugleinteresserede
1) Kortlæg hvordan Netfugl nu anvendes baseret på facts : hvordan er det typiske brugermønster : hvor mange unikke brugere, hvor ofte logger den enkelte unikke bruger på Netfugl, hvilke emner er mest besøgt på siden, hvor længe varer hver enkelt besøg ? Hvor mange fotografer bidrager med billeder ? Hvor mange billeder afvises/accepeteres ? osv
2) Foretag en kvalitativ brugerundersøgelse : hvad er særligt værdsat i den nuværende form ? hvilke ønsker er der til nye funktionaliteter ?
3) Med inspiration fra dette : Udarbejd en vision og en målsætning for fortsættelsen af Netfugl

Jeg tror der er et stort momentum etableret i Netfugl som risikerer at gå tabt, og som ikke er let at genoprette hvis ikke der meget hurtigt demonstreres en stærk vilje til hurtigt at komme videre, og se dette som et absolut højprioritets projekt med den rette "sense of urgency" og handlekraft.
hilsen Peter


Rune Sø Neergaard skriver tirsdag 31. december 2013 kl. 17.42
Først og fremmest er det dejligt at høre alle de positive tilkendegivelser vedrørende den fortsatte eksistens af Netfugl. Gang på gang er galleriet blevet fremhævet som noget af det mest værdsatte af Netfugls aktiver, hvilket jeg kun kan erklære mig enig i. Der er flere årsager til galleriets store værdi, følgende er hvad jeg betragter som de vigtigste:

- Langt de fleste danske og VP-arter er repræsenteret med mange fotos, hvilket giver rig mulighed for at granske fjerdetaljer, alderskendetegn, feltkendetegn generelt og variation inden for en given art i ro og mag derhjemme bag skærmen og blive klogere på denne måde.

- Ved at følge med i diverse feltbestemmelsesrelaterede kommentarer kan man blive klogere på eventuelle kendetegn og dragtvariationer, som man ikke tidligere var klar over.

- Man kan i høj grad kan stole på, at bestemmelsen af en given art på et billede er korrekt. Dette skyldes først og fremmest, at galleriet er åbent for kommentarer fra brugerne, hvorved eventuelle fejlbestemmelser oftest bliver korrigeret af årvågne brugere.

Når ovenstående er sagt, så kan det undre mig, at der ikke ikke har været større aktivet blandt netfugls brugere i henhold til at skrive feltbestemmelseskommentarer til billederne på netfugls galleri. Således er der blot 44 personer, der i hele netfugls levetid (>10 år) har skrevet over end 50 kommentarer vedrørende feltbestemmelse. Generelt bæres en meget stor del af byrden af meget få personer, hvoraf jeg især vil rose Klaus Malling Olsens, Peter Sunesens og Jan Jörgensens store engagement.

Netfugls galleri er altså noget alle sætter pris på, men nøgternt set, så har langt de fleste altså i mine øjne kun villet nyde, mens kun få har villet yde.

Disse ”nydere” tæller både personer, der kun meget sjældent har bidraget med noget feltbestemmelsesmæssigt på trods af åbenlyse evner, samt et efterhånden ikke så lille antal dygtige birdere, der tidligere har kommenteret ret flittigt, men sidenhen er blevet trætte af eller ligefrem sure på netfugl (det gik der vist mode i på et tidspunkt, fornemmer jeg) og følgelig ikke længere blander sig i feltbestemmelsesdebatterne i galleriet. Nogle af disse er ligefrem blevet så trætte af/sure på Netfugl, at de har startet deres egen site/forening i stedet for at prøve at forbedre/være mere aktive på et allerede fungerende site, som jeg antager, at de til stadighed drager nytte af.

På trods af denne opsang - godt nytår, RSN


Jan Fischer Rasmussen skriver onsdag 1. januar 2014 kl. 00.03
Ikke helt slut endnu?
Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.071 sek.
til toppen