Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Blå Glente - (Elanus caeruleus) - Black-winged Kite
Fugleart (IOC): Blå Glente (Elanus caeruleus) Black-winged Kite ssp. vociferus - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: adult
Lokalitet: Uda Walawe, Sri Lanka
Dato: 4. januar 2006
Billede opsætning: Canon EOS20D, 300 mm. tele og 1.4 x converter
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 11. marts 2006
Hits: Billedet har været vist 3371 gange.
DK List Ranking: Set af 295 ud af totalt 1510 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver onsdag 6. april 2011 kl. 12.02
Er der nye informationer omkring taxonomi hos Blå Glente? På stort set alle fotos nævnes Elanus axillaris som latinsk navn; i Fersuson-Lees & Christie (Raptors of the World, år 2000)er dette navn reserveret Australian Black-shouldered Kite, hvorimod de palearktiske former regnes som Elanus caerulescens.

Håber nogle kan udrede dette.


Bent Bøggild Pedersen skriver onsdag 6. april 2011 kl. 12.58
Hvis man søger på "Blå Glente" fås en lang række fotos, som ALLE kaldes Elanus axillaris.

Dette må være en fejl fra Netfugl´s side, bl.a. fordi taxon caeruleus (ikke caerulescens) er beskrevet i 1789 (og ssp. vociferus er fra 1790). Taxon axillaris er først kommet til i 1802.

I IOC´s nyeste opdatering (IOC World Bird List. Version 2.8 - March 31, 2011) er både Elanus caeruleus og Elanus axillaris blandt de nævnte arter.Bent Bøggild Pedersen skriver onsdag 6. april 2011 kl. 13.06
I linien "Titel/info" (linie 2) til ovennævnte foto står der "adult". Det er ikke særligt hensigtsmæssigt, da det er hvad står i indgangsnøglen (her under Generelt) på Netfugl ude i højre side.


Jens Søgaard Hansen skriver onsdag 6. april 2011 kl. 13.10
Som Bent Bøggild påpeger, så det er fejl, der er sket i forbindelse med implementering af IOC’s liste i galleriet. Det er hermed rettet.

Mht. hvad der skrives i titelfeltet, så er det helt korrekt at benævne f.eks. en fugls alder. Problemet med hvad der ses på forsiden i højrekolonne, er en anden uheldig følgevirkning efter implementering af IOC’s liste – det vil senere blive rettet.

/Jens


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 6. april 2011 kl. 13.12
Nu prøvede jeg at ændre "titel/info", hvorve dansk navn kom igen, engelsk navn med underart og species factsheet, hvorimod betegnelsen "adult" forsvandt. Dét finder jeg ikke særligt hensigtsmæssigt....

men Adult er, hvad denne fugl er.


Jens Søgaard Hansen skriver onsdag 6. april 2011 kl. 13.49
Det danske navn er kun opgivet "automatisk" for de arter som tidligere var indtastet i databasen på Netfugl = alle WP arter + enkelte andre. Og da Blå Glente før var sat lig med den splittede Australske Glente, så blev det Danske navn ikke vist.

Vi afventer i øjeblikket at få de Danske navne på hele IOC's liste, hvis det ellers er en opgave Navnegruppen kan løse, det tager åbenbart meget lang tid...

At ”adult” forsvandt tror jeg skyldes en fejl 40 ;-) Jeg har lige tilføjet det igen uden problemer. Ring meget gerne hvis du oplever det igen.

/Jens :-)Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.026 sek.
til toppen