Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Audouinsmåge - (Ichthyaetus audouinii) - Audouin's Gull
Fugleart (IOC): Audouinsmåge (Ichthyaetus audouinii) Audouin's Gull - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: ad.
Lokalitet: Helsingør Havn, Sjælland, Danmark
Dato: 9. juni 2006
Fotograf: Axel Mortensen, Danmark
Del af temaet: Førstegangsfund for Danmark
Uploadet den: 9. juni 2006
Hits: Billedet har været vist 3876 gange.
DK List Ranking: Set af 282 ud af totalt 1510 personer!
Mere detaljeret information om dette fund findes her: [fund information].
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Knud N. Flensted skriver fredag 9. juni 2006 kl. 22.26
Fin måge, som jeg også havde stor fornøjelse af at se i dag.

Men det slid på halefjerene og det meget symmetriske slid på spidserne af de yderste håndsvingfjer på begge vinger minder desværre umiskendelig meget om det slid der ses på mange måger, der holdes i voliere. Naturligvis kan vilde fugle også slide deres fjer på mystiske måder, men, men, men ...

Gad vide om der er en tysk fuglepark der mangler en gammel Audouinsmåge?

Surt at være lyseslukker, og for min skyld må tvivlen gerne komme fuglen og fuglekiggerne til gode, men jeg måtte altså lige sprede min tvivl om fuglens oprindelse.

Hilsen og ønsket om at alle fortsat vil nyde den flotte måge.

Knud Flensted


Rasmus Strack skriver fredag 9. juni 2006 kl. 22.41
Det var en spænende oplysning om måger i fangenskab. Hvis man ser ordentligt på fuglen kan på overvingen se at der er indslag af få brunlige fjer, hvilket kunne tyde på at fuglen ikke er helt Adult, men nok snarere en 4k. Se specielt på de yderste storedækfjer, disse ville være grå på en Adult, men på denne fugl er de yderste to sorte, og desuden ser hele den yderste del af hånden ikke helt Adult ud.
Nu har jeg også set en del måger igennem tiden, og min påstand er at ikke Adulte måger er nogle lasede bæster på denne tid af året.

Mvh Rasmus Strack


René Rantzau skriver lørdag 10. juni 2006 kl. 12.20
Hej
jeg synes halefjerenes tilstand ligner de gråkrager jeg ser med hvidt vingebånd, på dem ligner det ikke slitage men mere et sydoms symptom ???
Hånden ser heller ikke for godt ud!
Manglende hvide perler på håndsvingfjerne peger på som RS skriver at det er en 4k-3 sommerdragt.

Mvh. René


Hans Ægidius skriver lørdag 10. juni 2006 kl. 12.41
Den 16. juli 1997 blev der set en audouinsmåge (forfærdeligt navn) i farvandet øst for Helgoland i Tyske Bugt. Billeder af fuglen viser nøjagtig samme fældningsmønster som Helsingør-fuglens. Mon det støtter forekomstens spontanitet eller ej? Fotos kan ses i Limicola, nr. 6, 1997 og i Helgoland-rapporten fra 1998.

Mvh
Hans Ægidius


Nis Lundmark Jensen skriver lørdag 10. juni 2006 kl. 15.52
Hej,

Jeg skla på nigen måde give mig ud for mågeekspert. Men blot bidrage med at en hurtig googling gav bl.a. disse eksempler på temmeligt slidt dragt:

http://www.gonzalez-solis.com/fotos/Larus_audouinii3.jpg

http://www.maudoc.com/maudocbirding/photos/carad/gabbiano_crs.jpg

http://images.google.dk/imgres?imgurl=http://fulmar.free.fr/images/audouin_vol0202.jpg&imgrefurl=http://fulmar.free.fr/photo_409.html%3Ftype%3D1&h=750&w=595&sz=89&tbnid=eP8dhQElikrtNM:&tbnh=140&tbnw=111&hl=da&start=86&prev=/images%3Fq%3DLarus%2Baudouinii%26start%3D80%26svnum%3D10%26hl%3Dda%26lr%3D%26sa%3DN

Jeg har ikke evner til vurdere om alle drejer sig om 4k dragt, men for mig kunne det godt ligne ikke helt adulte dragter.

Lasede dragter hos ungmåger kendes jo også fra andre arter - eksempelvis den ringnæbede..

Måske det ikke er helt ualmindelig slitage hos en 4K Audouinsmåge ??

9s


Knud N. Flensted skriver søndag 11. juni 2006 kl. 11.56
Ifølge B.-O. Flores artikel i Limicola (refereret i KMO's Gulls-bog og nævnt af Hans Ægidius ovenfor) havde en lignende Audouinsmåge ved Helgoland den 16. juli 1997 også meget slidte halefjer, da fældning af disse endnu ikke var påbegyndt. Så måske er slidt fjerdragt hos Audouinsmåge mere almindeligt end som så. Bemærkelsesværdigt i øvrigt, at der er dette fællestræk mellem to fund af Audouinsmåge langt uden for deres sædvanlige udbredelsesområde.

Det er erkendt at hvide fjerdele slides og knækker mere end sorte fjerdele. Det er derfor at de små hvide fjerspidser på Kronborgmågens ydre håndsvingfjer er væk. Jeg er i øvrigt helt enig i at det mest sandsynligt er en 4K-fugl i 3. sommerdragt, navnlig på grund af de mørke store overvingehånddækfjer.

Dårlige fjer med misfarvning og øget slitage kan skyldes ensidig kost. Brogede gråkrager med delvis hvide svingfjer menes at skyldes fejlernæring og ses særligt hyppigt på bylevende, affaldsædende krager. Det er også set hos bl.a. danske storkeunger, der kun havde adgang til ensidig kost bestående af fisk (så vidt jeg husker). Disse storkeunger fik så forkrøblede vingefjer at de ikke kunne flyve normalt. Sådanne misdannelser ses oftest hos fugle der lever uden for deres naturligt miljø. Den slags fugle (uden for deres sædvanlige miljø) kan måske derfor udskyde deres naturlige fældningsrytme og vil dermed fremstå med mere slidt fjerdragt end normalt. Indtil videre er Kronborgmågen dog vist ikke forsinket i sin fældning, idet fældningen af håndsvingfjerne til adult vinterdragt normalt først påbegyndes omkring juni/juli.


hilsen
KnudNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.074 sek.
til toppen