Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Vandrefalk - (Falco peregrinus) - Peregrine Falcon
Fugleart (IOC): Vandrefalk (Falco peregrinus) Peregrine Falcon - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: adult lys fugl, sands. calidus
Lokalitet: Skagen, Nordjylland, Danmark
Dato: 6. maj 2006
Billede info: En lysmavet adult, blot med smalle mørke tværbånd på undersiden. Mange adulte, der trækker ved Skagen i maj er lysere end hjemlige fugle, og har "karakterer af calidus". Denne fugl havde desuden meget lyst "frostgrå" overside og især overgump, der set bagfra lyste reelt op. Fuglen ligner de, der trækker gennem Sicilien først i maj, og har altså overvintret langt sydpå, indenfor det område, hvor mange calidus tilbringer vinteren.
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 15. maj 2007
Hits: Billedet har været vist 2641 gange.
DK List Ranking: Set af 1064 ud af totalt 1510 personer!Kommentarer:

Peter Sunesen skriver lørdag 21. december 2013 kl. 23.18
Hallo Klaus,

Meget fin, typisk no-nonsense kommentar......

Særlig kærkommen, fordi jeg for nylig har diskuteret calidus med Andrea Corso på et andet forum. Han hævder at calidus har meget længere hale (se bare falken hér!), og slankere, mere langstrakt krop end peregrinus......

Jeg opponerede naturligvis, og såede forhåbentligt lidt tvivl i hans sind. Satte faktisk en rigtig god kasse vin på højkant, hvis han kunne bevise det med halelængden....kommer nok til at drikke den selv.
Eller måske skulle vi dele en flaske til maj på Skagen, når vi har set den næste mulige calidus, og sammen brygget en teori sammen om at en calidus faktisk kan let kan kendes på sin korte hale:-)

Skål!


Peter Sunesen skriver lørdag 21. december 2013 kl. 23.27
Ups, I sidste sætning: Stryg lige det andet 'sammen', og det første 'kan', for ellers lyder det som jeg allerede HAR drukket en af flaskerne.....Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.127 sek.
til toppen