Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Skoggerdue - (Streptopelia roseogrisea) - African Collared Dove
Fugleart (IOC): Skoggerdue (Streptopelia roseogrisea) African Collared Dove - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Bir Shalatein, Egypten
Dato: 14. maj 2003
Billede opsætning: Nikon Coolpix 995
Fotograf: Tommy Frandsen, Danmark
Uploadet den: 22. maj 2003
Hits: Billedet har været vist 3815 gange.Kommentarer:

Morten Heegaard skriver torsdag 22. maj 2003 kl. 12.11
Skoggerdue er ikke en art - det er en krydsning mellem to streptopeliaer, og findes kun som undsluppen fangenskabsfugl. Den burde ikke forekomme på artslisten.


Erling Krabbe skriver søndag 4. marts 2007 kl. 18.07
Hej Morten
Enig i din definition af Skoggerdue, men den der er på billedet, Streptopelia roseogrisea, er ikke en Skoggerdue! Det er en fuldgyldig og superfed art, der hedder African Collared Dove eller Pink-headed Dove. Den er udbredt i hele det tørre Sahel-bælte fra øst til vest, men ikke længere sydpå i Afrika. I Egypten forekommer den i det allersydøstligste hjørne i området nær Gebel Elba, hvor Bir Shalatein også ligger (Birds of Egypt. Goodman & Meiniger.

Den forædlede Skoggerdue bliver i nogle bøger kaldt "Ringnecked Dove" og har også et latinsk "kunsternavn" - "Streptopelia risoria", som bliver brugt i nogle fuglebøger, bl.a. Birds of North America. Skoggerduen lever som forvildet nogle steder rundt omkring i verden, i byområder, bl.a. i USA. Men "risoria" er som du selv nævner en krydsning og ikke en art, og er ikke med i nogle tjeklister. Dem jeg har set i bur ser meget lyse ud, næsten hvidlige.

Mvh Erling Krabbe


Knud N. Flensted skriver søndag 4. marts 2007 kl. 18.18
Hej Erling
Skoggerdue (= Latterdue = African Ringnecked = "risoria") regnes almindeligvis ikke for en krydsning, men for en forædlet for af African Collared Dove (S. roseogrisea). Deres stemmer er også fuldstændig ens, så det tror jeg på. På dansk bruges navnet Skoggerdue oftest om den vilde art S. rosegrisea, mens navnet latterdue i højere grad forbeholdes den forædlede form (S. roseogrisea "risoria").
Hilsen
Knud


Erling Krabbe skriver søndag 4. marts 2007 kl. 19.02
Hej Knud. Tak for fint svar.
Skulle man så ikke vedtage, at Skoggerdue for fremtiden i DOF-sammenhæng er navnet på den vilde art, som træffes i sydkanten af WP, og Latterdue navnet på den forædlede form.
Hilsner ErlingNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.030 sek.
til toppen