Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Tristan Albatros - (Diomedea dabbenena) - Tristan Albatross
Fugleart (IOC): Vandrealbatros (Diomedea exulans) Wandering Albatross - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Kaikoura, New Zealand
Dato: 3. december 2005
Billede info: På billedet ses også New Zealand Albatross (Diomedea antipodensis), Kelp Gull (Larus dominicanus)samt Nordlig Kæmpestormfugl (Macronectes halli).
Billede opsætning: Nikon D70, 30-80 mm.
Fotograf: Henrik Haaning Nielsen, Danmark
Uploadet den: 3. februar 2008
Hits: Billedet har været vist 3407 gange.Kommentarer:

John Faldborg skriver søndag 3. februar 2008 kl. 16.58
Kanon. Men hvorfor kommer de så tæt på?

Det er iøvrigt en formildende omstændighed, at kæmpestormfuglen på dette billede, ikke synes at have så ONDT ET ØJE, som det synedes på flere fugle på et af dine andre oploadede billeder. Jeg er sikker på at kæmpestormfuglen ikke er ond, men den kan have onde øjne, :-)


Henrik Haaning Nielsen skriver søndag 3. februar 2008 kl. 17.45
At se Albatrosser (og andre havfugle) ved Kaikoura er en storartet oplevelse. Man sejler ud i små både, hvor der i en kasse, der er monteret til bagenden af båden, er fiskelever.
Fiskeleveren leveres af lokale fiskere der til gengæld får øl...
Man stopper regelmæssigt og ved hvert stop bliver der lukket lidt fiskelever ud, enten direkte, eller i et net der er forbundet til båden med et reb. Det tiltrækker lynhurtigt havfugle og seancen minder om, når en fiskekutter renser fisk og kaster resterne overbord. Albatrosserne ligger i "røreafstand" og virker upåvirkede af folk på båden.


Bo Tureby skriver mandag 4. februar 2008 kl. 10.19
Hvornår er den kommet til at hedde 'Snowy Albatross'. Er det ikke 'bare' en Vandrealbatros ? Jeg har aldrig hørt navnet Snowy før.

M.v.h. Bo


Michael Westerbjerg Andersen skriver mandag 4. februar 2008 kl. 22.05
FEDE billeder Henrik... Jeg har set Kæmpestormfugle tæt på - og flyvende Vnadre- og Kongealbatros på afstand. men at betragte dine billeder af fugle så tæt på er fantastisk.

Kæmpestormfugle er på tæt hold enorme.. når man kommer fra breddegrader hvor de store "havfugle" udgøres af Sølvmåger og Svartbage. Men på dit billede ligner Kæmpestormfuglene nærmest dværge i forhold til Snowy... Det fortæller noget om hvor kolo-enorme den gruppe albatrosser er.

prøv at chekke det næb - selv en Stellers Havørns næsetøj er i miniatureklassen.

VH/Mic


René Rantzau skriver tirsdag 5. februar 2008 kl. 07.01
Hej Bo

Prøv dette link

http://www.oceanwanderers.com/Wand.Alb.html


Henrik Haaning Nielsen skriver tirsdag 5. februar 2008 kl. 10.39
Hej Bo

Vandrealbatrosserne er ifølge den rigtigt gode bog (fra 2007) "Albatrosses, Petrels and Shearwaters of the world" af Derek Onley og Paul Scofield, blevet udskilt til 4 arter: Snowy Albatross, Tristan Albatross, New Zealand Albatross og Amsterdam Albatross.
Ved Kaikoura ser man kun Snowy og New Zealand Albatross. New Zealand Albatross er repræsenteret med to racer; antipodensis og gibsoni som begge ses ved Kaikoura.


Lars Paaby skriver tirsdag 5. februar 2008 kl. 21.13
Hej Henrik,

Et lille og forhåbentligt ikke alt for ubehageligt spørgsmål - hvorfor er det lige præcist en 'Snowy'? Er det på grund af størrelsen på dyret (Snowy er den største af arterne)eller er der diagnostiske detaljer i fjerdragten jeg har overset?
Da jeg i oktober sidste år selv besøgte dette fantastiske sted sammen med min søn, lå der 25 Vandrealbatrosser omkring den lille båd (what a dream...)hvoraf en var næsten helt hvid. Yes tænkte jeg - en Snowy! Men 'no!- svarede vor meget kompetente skipper, en ældre Gibsons! ligesom de øvrige 23 pånær en enkelt antipodensis.
Flere af mine fotos viser dog individer stort set indentiske med din fugl. Ifølge vor skipper kan mange især yngre fugle slet ikke bestemmes med sikkerhed i felten på grund af størrelses-og dragtmæssigt overlap


Henrik Haaning Nielsen skriver tirsdag 5. februar 2008 kl. 23.26
Hej Lars,

Jeg spurgte også en del ind til racerne (som det var dengang...) på vores sejltur. Det var meget svært men denne fugl blev bestemt til en Snowy pga. det overvejende meget lyse indtryk, store størrelse samt de markante hvide indslag i dækfjerene.
Dette skakbrætsindtryk af dækfjerene er nævnt som diagnostisk for Snowy af Hadoram Shirihai i "A complete guide to Antarctic wildlife", men om det holder idag er jeg ikke tilstrækkelig kompetent til at vurdere.

Bedste hilsner
HenrikNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.055 sek.
til toppen