Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere her



Galleriet

Billede:



Fejl i visning af billede!



Billede information:
Fugleart: Hvidstrubet Spurv - (Zonotrichia albicollis) - White-throated Sparrow
Fugleart (IOC): Hvidstrubet Spurv (Zonotrichia albicollis) White-throated Sparrow - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Skørping, NJ, Danmark
Dato: 5. juli 2010
Billede info: Flere billeder af fuglen kan ses her.

SKr
Billede opsætning: Canon EOS 40D + 400/5,6L
Fotograf: Søren Kristoffersen, Danmark
http://www.pbase.com/nature_pix
Uploadet den: 5. juli 2010
Hits: Billedet har været vist 8928 gange.
DK List Ranking: Set af 235 ud af totalt 1510 personer!
Mere detaljeret information om dette fund findes her: [fund information].
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].



Kommentarer:

Søren Kristoffersen skriver mandag 5. juli 2010 kl. 18.56
Geo-tag med den præcise lokalitet kan ses her.

Den er dog set i hele området omkring Mølleparken.

Bedste hilsner
Søren


Jan Jörgensen skriver mandag 5. juli 2010 kl. 20.34
Det är ju ett fantastiskt fynd - och vilka bilder!

JanJ


Tau Rasmussen skriver mandag 5. juli 2010 kl. 20.36
Hej. Tillykke til alle der har set denne ualmindeligt smukke fugl. Jeg kan desværre ikke rykke førend imorgen.
Tænk sig at Skørping også står for Danmarks eneste fund af Mørkøjet Junco. Håber ikke at dette skyldes andet end usandsynligt sammenfald, Juncoen´s optræden er trods alt 30 år gammel. Med forventningsfuld hilsen....Tau.


Alex Sand Frich skriver mandag 5. juli 2010 kl. 20.55
Hej Tau. Kan du ikke forsøge at holde de lidt for ivrige personer i kort snor til om eftermiddagen hvor jeg, og nok mange andre, først kan "rykke".

Sidst jeg "rykkede" kom jeg 20 min. for sent til en måske lidt for presset spottesanger...man behøver ikke stå lige under træet hvor den synger...og man kommer alligevel aldrig tæt nok på til at se den med lup...


Allan Haagensen skriver mandag 5. juli 2010 kl. 21.49
Jeg undrer mig over, at dem der har set fuglen, endnu ikke har krydset den på DK listen her på netfugl.

Det er jo DK's andet fund. Den første blev set 23-05-1976 i Kongelunden.


Morten Heegaard skriver mandag 5. juli 2010 kl. 21.51
Hvorfor er der ikke nogen der har krydset den - den er vel bare blevet hængende et par dag efter at have deltaget i den nærliggende Rebild-fest, som jo er kendt for at tiltrække ameriknaske gæster?

Go' obs fra Feehaar


Peter Sunesen skriver mandag 5. juli 2010 kl. 22.12
Lige mine ord Morten....og så er Skørping jo kendt for at være stedet hvor en exentrisk fugleholder af og til lader sine amerikanere smage på friheden uden for volieren....sidst i 1980 hvor han lod en af sine Snefugle (nu Mørkøjet junco) futte ud af buret:-)

Mvh.
Peter


Morten Bentzon Hansen skriver mandag 5. juli 2010 kl. 22.36

En ganske seværdig fugl, der gav lidt liv i gaden i Mølleparken. Hermed en stor tak til alle beboere på Mølleparken, der enten aktivt deltog i ”fuglefestivalen” eller iagttog den på afstand samtidigt med at folk fra nær og fjern studerede hver en busk på Mølleparkens matrikler.

En stor tak til Rikke og Chris på Mølleparken 10 for at melde fuglen ud og for at lade mange af os ”invadere” deres have i håbet om at få et glimt af fuglen. Som tak for det blev der, mod deres vilje, frivilligt samlet lidt penge ind som de forhåbentligt kan bruge til et par gode flasker vin eller lignende.

Fuglen har med sin meget karakteristiske sang været et mysterium i Mølleparken. Et mysterium der nu endeligt er blevet løst, men sikkert afløst af en forundring over, at så mange dukkede op i Mølleparken.

Som jeg forstod det, har fuglen været i området siden 20. juni, så de der endnu ikke har været så heldige at se fuglen, har sikkert en god chance i morgen.

Beboerne på Mølleparken har virkelig været fantastiske over for alle os, der kom langvejs fra. Der var alt fra åben have til legoudlån til twitcherbørn.

Mølleparken er en ganske smal vej, der ikke er så parkeringsvenlig. Der rådes til fornuftig parkering og de næste twitchere bør lige sikre sig, at beboere på modsatte side af vejen også kan komme ud.


Alex Sand Frich skriver mandag 5. juli 2010 kl. 22.42
Øhhh...Peter Sunesen...ved du mon noget som jeg ikke ved om fugleholdere i Skørping og omegn. Er der fx. kendskab til en fugleholder i Skørping med interesse for yanks eller laver du gas?


Morten Heegaard skriver mandag 5. juli 2010 kl. 23.07
Hej Alex,

Forklaringen på Peters indlæg findes i SU-listen:

Fugleart: Mørkøjet Junco - (Junco hyemalis)
Titel / info: adult male
Lokalitet: Skørping, Danmark
Dato: 13-12-1980

Begge fugle er fundet på datoer, som ikke lige ligger i forlængelse af arternes formodede trækmønster.

Go' obs fra Morten


Tommy Frandsen skriver mandag 5. juli 2010 kl. 23.30

Morten 3 ud af 12 fund til og med 1992 af Mørkøjet Junco fra England, er fra December til marts, der ud over var der 2 vinter fund i wp i 2009 samt et i 2008, hvor er det lige at fundet fra dk ikke passer ind?

hvad ang. hvidstrubet, så passer sommer fund fint med andre nord europæiske fund, der ud over er arten set med min 7 fugle i UK denne sommer,


Stinne Aastrup skriver mandag 5. juli 2010 kl. 23.55
Lige en kommentar til min dofcall om at vi lægger 20 kr. Modtog ikke selv hele call'en men ordlyden var til slut; "...i privat have hvor vi må stå. Naboer er også orienteret. Vi lægger alle 20 kr så der er til fest bagefter"

Jeg har hørt at man i Sverige og England af og til lægger et lille beløb i lignende situationer. Jeg kunne godt tænke mig en lignende kultur af en slags i DK, så efter hurtig samråd med - og absolut positive tilkendegivelser fra - DOF'erne på stedet, bla MBH som var med til at sende ud, besluttede vi at det skulle afprøves.

10-20 kr kan vi alle undvære. Vi er mange der kommer, og som her, står på terassen i haven bag huset. Det giver lidt som TAK, og f.eks hvis der måske skal "sludres" lidt med naboerne over det store rykind, eller at man har givet tilladelse til at vi var "overalt" ;-)

Nogle(få) troede i dag at det var "entre" vi skulle betale for at få lov... Det er VIGTIGT for mig at påpege at det er MIG/OS der besluttede det og at Rikke og Chris sagde "at det skulle vi da så sandelig ikke" og "det var da sjovt" Nu bliver de forhåbentligt ikke så trætte af os når vi fylder i haven de næste dage ;-)

Jeg fortalte Rikke at jeg på netfugl ville nævne at det IKKE er dem, det tager entre, men mange af os DOF'er der synes at det simpelthen bare er rimeligt - vi fik forresten også kaffe. Pludselig stod der tre kander....

Herlig fugl iøvrigt og hvilken sang. Så anderledes og speciel.

Iflg Rikke og Chris er der sang fra 5 morgen til 22 aften
- og det er højt, når der er lige undefor vinduet;-)

Håber vi fremover kan få en slags "kultur" al la ovenfor beskrevet i de specielle situationer som her, hætteværling, Sort ibis, osv....

Godt jeg fik denne idag, når jeg dippede Hvidkronet i går ;-)
Stinne


Morten Heegaard skriver tirsdag 6. juli 2010 kl. 08.23
Hej Tommy,

Jeg skrev trækmønster - ikke noget om WP-forekomst. I USA ligger forårstrækket i maj mens eftreårstrækket overvejende foregår i september.

Feehaar


Jens Søgaard Hansen skriver onsdag 7. juli 2010 kl. 23.55
En karismatisk fugl og en god historie, som flere medier naturligvis ikke har været længe om at tage til sig. Bl.a. kan der på TV2Regionerne ses dette indslag og på DRUpdate ses dette.

/Jens


Sebastian Klein skriver fredag 9. juli 2010 kl. 14.17
Hej Alex

Jeg tror Peter Sunesen laver sjov, når han taler om en exentrisk Skørping-borger med hang til udsætning af amerikanske småfugle. Smiley'en plejer at være en god indikator for spøg og spas.
Jeg bemærker i øvrigt, at du i dit indledende indlæg antyder, at Spottesangeren ved Blåvand blev presset af folk, som stod under træet den opholdt sig i. Er det virkelig sandt eller har du også bare meldt dig i koret af folk, som brokker sig når der er hits?




Alex Sand Frich skriver fredag 9. juli 2010 kl. 15.16
Hej Sebastian,
jeg tror også Peter gasser...;-)

Om det virkelig er sandt at spottesangeren måske blev presset lidt for meget umiddelbart op til den forsvandt (= sidste gang den sang) ved jeg ikke - for som nævnt kom jeg for sent. Men det var det der blev mig fortalt på stedet.

Jeg har iøvrigt set den hvidstrubede men ikke "hvidkronen på værket"...og det var helt selvvalgt.

Men nu hvor chancen byder sig vil jeg ikke afstå fra at brokke mig over det, hvilket hermed er gjort ;-)


J Staarup Christensen skriver lørdag 10. juli 2010 kl. 09.17
Der er efter min opfattelse ikke noget, som taler imod spontan forekomst af den aktuelle fugl; dels er den tidligere truffet i DK, dels er der i UK set rekordmange dette forår, eneste norske fund er ligeledes et juli-fund.
(Har ikke set fuglen/krydser ikke - men synes alligevel at dette fund er moderligt interessant/spændende!)

MEN der har været flere nordamerikanere i Nordjylland med

Rævespurv i januar 2010: http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=31260

Og "Indigofinke" i juli 2009: http://www.netfugl.dk/pictures.php?id=showpicture&picture_id=28541

Begge med sikkerhed undsluppet fangeskab, sidstnævnte hvor burfugle-holderen selv meldte sig på banen. Dette giver en lille nagende usikkerhed om oprindelse af nordamerikanske spurvefugle. Det vil derfor være interessant, hvis Peter Sunesen ville uddybe sin kommentar; fremfor blot at lade denne hænge i luften....

Jørgen


Peter Sunesen skriver lørdag 10. juli 2010 kl. 10.02
Så gerne Jørgen,

Min kommentar var, som opfattet af flere andre, ment som en spøg:-) og en sådan kan man vel godt 'lade blive hængende i luften'.

Iøvrigt helt enig med dig i at Hvidstrubet Spurv er en god kandidat til at blive godkendt som spontan, ligesom Orientsejler helt sikkert vil blive det.
Mht. Hvidkronet Stenpikker er jeg knap så sikker, men det er jo (heldigvis) SU og ikke jeg der skal afgøre dette.
Mvh.
Peter


J Staarup Christensen skriver lørdag 10. juli 2010 kl. 10.49
Hej Peter

Tak for din tilbagemelding - det er fortsat lidt svært at se "glimtet i øjet" i dette medie, trods mange .-), ;-)). :- etc... - beklager.

/Jørgen


J Staarup Christensen skriver lørdag 10. juli 2010 kl. 10.57
PS: Jeg er naturligvis enig i, at det er SU som suværent afgør dette. Jeg kan ikke helt forstå, hvorfor du er så mistænkelig omkring den hvidkronede - mange nordafrikanske/sydeuropæiske standfugle har med tiden nået Nord-europa ?? - selvom baggrunden at tysken har placeret deres fund i kat. D-fund selvfølgelig bør klarlægges. Kender du til burfugle-hold af denne ?


Tim Hesselballe Hansen skriver lørdag 10. juli 2010 kl. 12.32
Nu er Alex Sand Frichs evindelige brok blevet overgået.
På Fugle og Natur er en skribent sur over, at folk ikke sørger for, at den stakkels fugl får en mage:
http://www.fugleognatur.dk/forum/show_message.asp?MessageID=488446&ForumID=1
Det fremgår, at det er meget sørgeligt at høre på den enlige fugl fra morgen til aften.
Men Alex og alle de andre gjorde ingenting...


Henrik Knudsen skriver lørdag 10. juli 2010 kl. 17.17
I det sidst nye nummer af Birding World kan man læse, at der i dette forår er registreret ikke mindre end 12 Hvidstrubede Spurve. Faktisk blev der fundet 2 fugle i juni og begge opholdte sig i haver....

Tænkte denne oplysning kunne være interessant i forhold til det danske fund.

HKn


Søren Kristoffersen skriver søndag 11. juli 2010 kl. 14.32
Under fund-info i DK-listen står følgende om fundet i Kongelunden i 1976: se DOFT 71, 1997 NR 3-4 side 147 for nærmere information om fundet...

Er der måske en, der kan videreformidle omstændighederne om dette første fund?

Bedste hilsner
Søren



Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.



Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.



til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.071 sek.
til toppen