Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0
Fejl i visning af billede!


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Gærdesmutte - (Troglodytes troglodytes) - Eurasian Wren
Fugleart (IOC): Gærdesmutte (Troglodytes troglodytes) Eurasian Wren ssp. troglodytes - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Vingestudie af 1K Gærdesmutte
Lokalitet: Keldsnor Fuglestation, Danmark
Dato: 19. oktober 2010
Billede info: Læg mærke til fældningsgrænsen på Greater Coverts. De tre inderste fjer (kun to synlige) er gamle, ufældede ungfuglefjer og resten er nye "friske" fjer. Derfor 1K.
Fotograf: Anders Odd Wulff Nielsen, Danmark
Uploadet den: 20. oktober 2010
Hits: Billedet har været vist 2537 gange.
DK List Ranking: Set af 1200 ud af totalt 1510 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Rune Skjold Tjørnløv skriver onsdag 20. oktober 2010 kl. 18.37
Hej Anders.

Det er dejligt at se nogle vingebilleder og diskutere aldersbestemmelse på helt almindelige arter. Gærdesmutter bestemmes af mange ringmærkere bare som 1k+, men det kan som du skriver, sagtens lade sig gøre at bestemme en hel del af dem til 1k eller 2k+ afhængig af, om der er fældningsgrænse eller ej i større dækfjer. Er der en fældningsgrænse imellem de inderste 3, 4 eller 5 GC og de ydre, er der tale om en ungfugl. Er der ingen fældningsgrænse kan det enten være en frisk ungfugl (juli, agugust), der ikke er påbegyndt postjuvenil fældning eller en 2k+, der har afsluttet sin komplette sommerfældning.
Du skriver, at de 2 indre GC, til venstre for fældningsgrænsen er ungfugle-fjer og de yderste 5 er af adult type. - Dette er ikke korrekt, da næsten alle spurvefugle fælder indefra og udefter. Dette individ har 5 (2 synlige) indre GC, der er koldere farvet, og de er af adult type (postjuvenile), imens de 5 yderste GC er ufældede ungfuglefjer, med den rette varmt-brune glans og sorte mønster.

Der kommer jo snart et forum på ringmærkerforeninges nye hjemmeside, hvor vi kan udveksle erfaringer og diskutere fældninger mm., så det er vi mange, der ser frem til.
I øvrigt et meget illustrativt billede af en fældningsgrænse, der kan være svær at se, særligt i de tidlige morgentimer!

Bedste hilsner

Rune Tjørnløv
Gedser Fuglestation


Anders Odd Wulff Nielsen skriver onsdag 20. oktober 2010 kl. 19.05
Hej Rune.

Mange tak for din meget brugbare kommentar! Jeg kunne have sagt mig selv at det var de inderste der var fældet, da de fleste spurvefugle, som du også påpeger, fælder indefra og ud.

Endnu engang tak for påmindelsen!

Hilsen
AndersNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.270 sek.
til toppen