Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart (IOC): Pragtspatelhale (Loddigesia mirabilis) Marvelous Spatuletail - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: Targetspecies #1
Lokalitet: Huemba, Northern Peru, Peru
Dato: ? ? 2012
Fotograf: Ole Zoltan Göller, Danmark
http://www.ozg.dk/
Uploadet den: 28. november 2012
Hits: Billedet har været vist 1655 gange.Kommentarer:

Søren Kristoffersen skriver onsdag 28. november 2012 kl. 10.53
Hej Ole

Hvor nem er Marvelous Spatuletail at få at se på lokaliteten? Det er jo næsten drømme-hummeren over dem alle!

SKr


Jan Fischer Rasmussen skriver onsdag 28. november 2012 kl. 11.13
Kan man ikke godt stryge "næsten", Søren?


Ole Zoltan Göller skriver onsdag 28. november 2012 kl. 12.58
Hola!
Den var ualmindelig svær (dvs. det lykkedes ikke) at finde på de lokaliteter som var nævnt i diverse rapporter, og ikke mindst bogen Where to watch birds in Peru. Vi fik besøgte derfor, efter vejledning fra en lokal fugleguide, et museum for selvsamme art i Huemba (ca. tre huse stor "by"). Haven var pakket med kolibrier og her sås bl.a. denne i tre udgaver. En gammel han (foto), en yngre han og en hun. Men... det var blandt mindst 500 andre kolibrier og det krævede således lidt tålmodighed.

Ovennævnte bog viste sig i øvrigt rigtig uanvendelig ved mange lejligheder, hvor både kort og anvisninger simpelthen var for ringe. Desuden er vejstenene nylagte, hvilket ugyldiggør alle tidligere anvisninger efter vejsten. Bogen er god til at give en ide om, hvad man kan se hist og her i store træk, men præcisionen er helt hen i vejret - i hvertfald i de områder vi færdedes i.


Ole Zoltan Göller skriver onsdag 28. november 2012 kl. 13.09
Apropos favoritkolibri, så er min klare favorit (sjældenhed pillet ud af ligningen), af de ca. 80-100 kolibriarter jeg har set, den højspændte, overdrevent blærede kolibri White-bellied Woodstar. Den er relativt almindelig, og jeg havde konstant optur på over den, når vi så den. Vi kaldte den "kamphelikopteren", for i modsætning til alle andre kolibrier, har den en helt speciel næsten motorisk summen i flugten, fra de kraftfulde, men hurtigt vinger.


Søren Kristoffersen skriver onsdag 28. november 2012 kl. 16.12
Tak for info. Synes nok jeg havde hørt, at den ikke skulle være så ligetil endda. Den skal nu have et helhjertet forsøg på et tidspunkt.

Det er svært at nævne blot én favoritkolibri blandt de mindst 325 repræsentanter af artsgruppen. Men skulle jeg alligevel forsøge, så må min favorit skulle findes blandt ovenstående fugl, Sword-billed Hummingbird og Snowcap fra Costa Rica. Sword-billed håber jeg at få fornøjelsen af i Ecuador i februar.

SKr


Per Smith skriver onsdag 28. november 2012 kl. 20.51
Hej Søren.
Der er to "nemme" muligheder.

Det første er at besøge Huembo - der er Spatuletail nem at se - går man i øvrigt rundt i området kan man se "vilde" fugle også. Besøgte stedet i 2010 sammen med KMO og Tau.

I 2006 var jeg også i området - før Huembo var bygget og her så vi "vilde fugle" i et lille reservat som er Sponseret af Kolibri expedtions /Gunnar engblom. Santos er manden der guider på stedet - og han er i øvrigt også manager på Huembo. Vi så her flere Spatuletails.

Og ja det er kongen af Kolibrier. Jeg har rundet 200+ arter og Woodstars er også mine favoritter. Og Helikopter passer fint - i mine øjne også på måden de flyver sidelæns, baglæns og forlæns uden besvær.

Og ja Søren - Snowcap er fantastisk. Swordbill ses nemt ved Guango Lodge samt vildt i Pappallcta pass.

God tur til Ecuador - der er vildt godt. Husk at besøge det nye område Mashpi - suverænt.

hilsen Per
Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.037 sek.
til toppen