Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Lille Skrigeørn - (Clanga pomarina) - Lesser Spotted Eagle
Fugleart (IOC): Lille Skrigeørn (Aquila pomarina) Lesser Spotted Eagle - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 3k+
Lokalitet: Saftevandsbakken, Skagen, Nordjylland, Danmark
Dato: 9. maj 2013
Billede info: Nok den fugl, der har forårsaget den største kollektive begejstring i mange år, da den for en skare af over 100+ lod sig bese på Skagen Fuglefestivals første dag, og - sammen med den pludselige opklaring og varme forårssol, en rastende Sort Glente, en ligeledes rastende Vandrefalk og en ung Steppehøg skabte en nærmest euforisk stemning.
Der er kun lagt et enkelt billede ud af fuglen i forvejen, så her kommer oversiden, der jo er meget typisk for Lille Skrigeørn. Der ser ud til at være lidt smalle lyse spidser på nogle af de store dækfjer, men næppe så meget som det vil kunne ses på en 2K. Andre fotos viser en lidt uregelmæssig vingebagkant og tilsyneladende mere slidte yderste håndsvingfjer end de øvrige, hvilket i så fald siger 3K. Men midt i al aldersbestemmelsessnak, der hersker i de mere hardcore kredse eller dem, der gerne vil (lidt ligesom dengang håndsvingfjers-projektionen blev introduceret i 1980´erne)skal man aldrig glemme, at aldersudvikling kan påvirkes af både ydre og indre forhold, og at en fugl godt kan være et år ældre eller yngre, end den ser ud til, hvilket jo er set på en del skånske ørne, der kombinerer dragtkarakterer fra en alder med dragtkarakterer fra en anden.
Det vigtigste er, at det er en Lille Skrigeørn, og at det var fedt at den dukkede op netop på førstedagen og i øvrigt sås glimrende morgenen efter, da den gjorde trækforsøg over Nordstrand og senere stak sydpå.
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 14. maj 2013
Hits: Billedet har været vist 2527 gange.
DK List Ranking: Set af 414 ud af totalt 1510 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.059 sek.
til toppen