Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:Fejl i visning af billede!Billede information:
Fugleart: Mågehybrid sp. - (Larus-hybrid sp.) - Gull hybrid sp.
Lokalitet: Vedbæk Havn, Sjælland, Danmark
Dato: 14. november 2013
Billede info: Denne pudserlige sag holder til i Vedbæk Havn, og er idag rapporteret på DOF-basen af MKH. Den skulle også have været pp sidste år, og skal være ringmærket i Norge.
Det antages at der er tale om en hybrid Sølvmåge x Sildemåge, ikke mindst er de ret store dragtkontraster samt de mørkt stålgrå rugfjer (med indslag af nogle lidt lysere)karakterer, der peger på, at Sildemåge er indblandet. Fuglen er formen ganske tæt på Sølvmåge, hvilket understøtter teorien om hybrid herkomst, men synspunkter på fuglen er meget velkomne.
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 15. november 2013
Hits: Billedet har været vist 2727 gange.Kommentarer:

Sune Riis Sørensen skriver fredag 15. november 2013 kl. 21.02
hej
Den ser sjov ud og spøjst med det lille sorte øje. Den minder mig om én jeg fandt på Nexø havn for et par år siden. Den kom jeg aldrig helt videre med end mulig graellsii... -bortset fra øjet minder de en hel del om hinanden
Se den her på linket: http://www.youtube.com/watch?v=w944K4r9reQ


Erik Groth-Andersen skriver fredag 15. november 2013 kl. 22.01
Sjovt, den var i Gilleleje Havn den 8 november. Jeg har billeder af den hvor man kan se at nummeret på ringen er det samme.


Hans Henrik Larsen skriver lørdag 16. november 2013 kl. 05.34
Jeg har registreret den på Hirtshals havn første gang D.28/07-2013. Derefter har jeg registreret den yderligere syv gange. Sidste gang var D. 23/09-2013

Man kan indberette den på denne hjemmeside, og efterfølgende se alle data på fuglen.

http://www.ringmerking.no/cr/default.asp

Mvh. Hans Henrik.


Nis Lundmark Jensen skriver lørdag 16. november 2013 kl. 09.03
Hvad står der præcist på ringen ?
Jeg troede der stod J4594 - men dér får jeg ingen hits på dit link Hans Henrik.. ?
Bh
9s


Nis Lundmark Jensen skriver lørdag 16. november 2013 kl. 09.05
Ups, jo, det ER det der står, jeg skulle bare registrere mig - som du skrev Hans Henrik…


Kim Fischer skriver lørdag 16. november 2013 kl. 11.50
Jeg tænker svartbagXsølvmåge, når jeg ser den robuste fremtoning, det mørke øje og hovedform. Rygfarven ligger godt nok ikke midt imellem, men det kan vel tippe til begge sider.


Jørgen Hulbæk Christiansen skriver lørdag 16. november 2013 kl. 12.36
Og så lige 100 kr's spørgsmålet. Hvad er den ringmærket som ?


Hans Henrik Larsen skriver lørdag 16. november 2013 kl. 12.55
Ifølge den Norske hjemmeside er den ringmærket som en Sølvmåge.


Rune Sø Neergaard skriver onsdag 20. november 2013 kl. 01.38
Jeg synes umiddelbart, at fuglen ligner meget godt en 2. vidr. Sølvmåge, uden dog at være skråsikker.

Det virker ikke til at være så usædvanligt, at 2. vinterdragts Sølvmåger giver indtryk af at være mørkere på oversiden end adulte Sølvmåger og især på skapularerne og dækfjerene, mens ryggen er lysere end skapularerne. Dette ser også ud til at være tilfældet på fuglen fra Vedbæk, hvor rygfarven ser ud til at være noget lysere (vel næsten normal farve for argentatus-Sølvmåge?). Det kunne derfor være sjovt at se et foto af fuglen lige bagfra, så man rigtig kunne vurdere farven på selve ryggen.

Kent Olsen har lavet et indlæg på sin blog GullDK vedrørende disse mørke fugle.

På Aarhus Havn har vi (KO, RDN, SSL og undertegnede) gennem tiderne således set flere af disse "noget mørkere end gennemsnittet 2. vidr. Sølvmåger", og vi endte altid med at kalde dem for Sølvmåger, da de lignede dette udover det generelt mørkere helhedsindtryk på oversiden.

Sølvmåger kan variere utrolig meget mht. jizz alt efter, hvilken positur de indtager, og jeg vil derfor personligt afstå fra at drage nogen konklusioner vedrørende jizzet på denne fugl og eventuelle hybridtanker ud fra blot et enkelt foto af en stående fugl.

Mvh RSN


Rune Sø Neergaard skriver onsdag 20. november 2013 kl. 13.16
Oversidefarven på denne fugl ville være noget lettere at vurdere, såfremt der var fotos af den sammen med andre Sølvmåger ?

En sjov detalje vedrørende denne fugl er desuden, at den har et hvidt vindue på den yderste håndsvingfjer, p10, hvilket ses på flugtfotoet af fuglen. Dette ses kun ret sjældent på 2. vidr. Sølvmåger og vidner om, at håndsvingfjersfældningen er komplet. Et hvidt vindue på p10 ses oftere på 2. vidr. Kaspiske Måger se fx. her. Jeg må dog hellere slå fast med syvtommersøm, at dette ikke skal forstås som om jeg mener, der er Kaspisk Måge i fuglen overhovedet.

Mvh RSN


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 20. november 2013 kl. 20.12
Fuglen blev kun fotograferet alene, men alle tre observatører kan bekræfte, at oversiden var meget klart mørkere end hos alle de omkringstående Sølvmåger.

Under arbejdet med "Gulls" brugte jeg Kodaks gråscala, hvor trin 1 er hvid, trin 20 er sort. Hos argentatus-Sølvmåge blev værdierne (4)5-7(8), altså en ret stor variation. Hos sildemåge graellsii - den lyseste form, er værdierne 8-10(11), hos intermedius 11-13. Svartbag har 11-13. Teoretisk kan mågen altså ende i den allermørkeste sølvmågetype. Rune fremhæver tilstedeværelsen af hvidt vindue på p10, der er sjældent hos 2K Sølvmåge, hyppig hos 2K Kaspisk måge - men også hyppig hos 2K svartbag. Derimod er det ikke kendt hos 2K sildemåge intermedius/graellsii (men ses sjældent på 2K fuscus, der har en hurtige dragtudvikling end de to andre former).

Tilstedeværelsen af hvidt vindue på p10 må siger at passe bedst på en fugl, hvor Svartbag er impliceret.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.069 sek.
til toppen