Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Verreauxørn - (Aquila verreauxii) - Verreaux's Eagle
Fugleart (IOC): Verreauxørn (Aquila verreauxii) Verreaux's Eagle - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Walter Sisulu National Botanical Gardens, Johannesburg, Sydafrika
Dato: 23. juli 2005
Billede opsætning: Canon EOS 20D & Canon 100-400mm
Fotograf: Bo Tureby, Danmark
http://www.bo-tureby.dk/
Uploadet den: 26. juli 2005
Hits: Billedet har været vist 3715 gange.Kommentarer:

Ole Zoltan Göller skriver tirsdag 26. juli 2005 kl. 23.52
Det der er bare for blæret! Missede selv fuglen i Tanzania og ville ofre en gennemsnitligt SU-ædelart for denne oplevelse.


Bo Tureby skriver onsdag 27. juli 2005 kl. 22.43
Hej Ole.
Tak for de pæne ord....tror jeg nok.!
Har selv været rundt i Sydafrika 5 gange uden at træffe denne herlige ørn andre steder end i den botaniske have i den vestlige Johannesburg-forstad Roodepoort, hvor den har ynglet igennem mange år ved et vandfald.
Hunnen er i hvert fald fra 1982, mens hannen er en yngre fugl, idet den gamle han pludselig forsvandt for nogle år siden. Hunnen er klart den erfarne og aktivt fødeskaffende, mens hannen mest kommer med grønne grene til reden. Der er p.t. (juli 2005) en unge i reden, som blev født den 3. juni. Æg nr 2 var goldt og blev fjernet af forældrene, men så slap de for 'Kain og Abel opgøret', som åbenbart er almindeligt hos de sorte ørne.
Desværre er området præget af voldsom urbanisering, og trods skilte om at vise hensyn til ørnene oplevede jeg megen larm og skrigende børn lige neden for reden (50 meter derfra).
Godt nok er disse ørne vant til menneskelige aktiviteter, men det var til tider så voldsomt, at jeg skrev et klagebrev til botanisk have og den lokale avis, som de bragte under læserbreve...Botanisk have svarede, at de skrigende børn nok havde nogle dårlige forældre...(!)
Men hvis man vil være sikker på at se sort ørn her, skal man - måske - skynde sig.

m.v.h. Bo Tureby


søren poulsen skriver torsdag 28. juli 2005 kl. 00.11
Et andet sted for Sort ørn i Sydafrika er Cape Town. Så et par flere gange omkring Taffelbjerget (Table Mountain)i oktober 2000. Mere nøjagtig var det et sted kaldet Devils Peak - mener det var ved bydelen Rondebosch. Selv om der er også færdes mennesker her, er det et utroligt smukt sted at se disse ørne!


Anders Østerby skriver torsdag 28. juli 2005 kl. 08.11
I januar i år så vi sortørnen meget fint fra Kirstenbosch Botanical Garden i Cape Towns omegn. Her holdt et par til langs klipperne oven for. Den botaniske have er iøvrigt meget frodig og rummer mange andre spændende fugle.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.056 sek.
til toppen