Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0

Netfugl.dk Forum

Netfugl.dk Forum -> Fotografering, digiscoping, video, lyd etc. -> Godt råd til køb af kamera

Forfatter Indlæg
Helle Dyrting
postet: 13. marts 2013 kl. 13:29  emne: Godt råd til køb af kamera 
Jeg tror Gud havde en absence, da jeg nåede frem til montagehallen for teknisk begavelse

Med andre ord har jeg ingen forstand på ”teknisk grej”, samtidig med at jeg frygtelig gerne vil have et kamera, jeg kan tage gode billeder af fugle med. Uden nogen som helst professionelle ambitioner. Blot til dokumentationsbrug – mest til mig selv.

Jeg vil derfor spørge om et godt råd, hvis nogen skulle have ét. Jeg skal bruge et kamera, der er nemt at håndtere. Også rent praktisk. Altså ikke et med en megalang linse. Et der ikke vejer eller fylder så meget. Samtidig skal det gerne dú til noget.

Jeg er kommet så langt, at jeg har indkredset et Nikon D7000.

Ville det være et godt valg?
Er der bedre valg?

Og så det helt dumme spørgsmål: Når man slår op på det, angives der en pris for kamerahus. Vil det sige, man skal købe en linse separat? Og hvis man kun vil have en mindre linse, hvilken er så nok, hvis man samtidig gerne vil kunne zoome ind nogenlunde ordentligt?

På forhånd tak

Helle Dyrting
Tip moderator
Peter Christiansen
postet: 13. marts 2013 kl. 15:23  emne: Re: Godt råd til køb af kamera 
Hej Helle!

Du søger et kamera, hvormed du kan tage gode billeder af fugle. Samtidig skal det være til at håndtere, og du vil gerne slippe for en lang linse.

Et spejlreflekskamera med en linse, der kan bruges til fuglefotos, vil uundgåeligt blive en tung løsning, da linsen er lang (uanset producent), hvis det skal være en bare nogenlunde forstørrelse (vil foreslå mindst 400 mm og gerne fast brændvidde – altså ikke zoom som i en 100-400 mm linse). Se evt. andre tråde om valg af kamera, hvor dette er berørt. 50 mm svarer til 1:1 gengivelse og en 400 mm derfor f.eks. 8 ganges forstørrelse. Dertil kommer vist noget ekstra, fordi den sættes på et digitalkamera, men det er jo så kun en bonus for fuglefotografer.

En anden løsning er et kompakt kamera, som f.eks. Canon Powershot SX30 IS, som måske vil passe dine krav om let håndtering og let udstyr. Prøv at gå ind på galleriet og søg på Jens Thalunds billeder. Han bruger dette kamera, og jeg kan f.eks. oplyse at det vejer 601 gram (min canon 400 mm vejer vist 1.2 kg bare for linsen). Jeg vil ikke bytte, men jeg tænker måske at løsningen kunne være interessant? En hurtig søgning viser priser omkring 4.000 kr.

Du kan se mere på Canon’s hjemmeside.

Mvh

Peter Christiansen
Tip moderator
Morten Heegaard
postet: 13. marts 2013 kl. 17:20  emne: Re: Godt råd til køb af kamera 
Hej Helle,

Jeg fotograferer ikke selv, men flere af mine venner har forskellige Lumix-modeller fra Panasonic - se f.eks. billeder af Henrik Kisbye her på siden.

Det nyeste(?) DMC-FZ200 skulle være super godt, men både min kone og søn har gode erfaringer med de lidt ældre modeller.

Det nyeste kan fås for ca. 3600 kr. over nettet: http://www.pricerunner.dk/pl/29-2830623/Digitalkameraer...

god fornøjelse

morten heegaard
Tip moderator
Helle Dyrting
postet: 14. marts 2013 kl. 8:58  emne: Re: Godt råd til køb af kamera 
Hej Peter og Morten

Mange tak for jeres gode råd her. Panasonic Lumix modellen ser rigtig fristende ud:-)

Er der fotoforretninger, I særlig kan anbefale? Hvor man får god vejledning?

MVH
Helle
Tip moderator
Leif Schack-Nielsen
postet: 14. marts 2013 kl. 9:23  emne: Re: Godt råd til køb af kamera 
Hej Helle

Hvis du skal bruge kameraet til dokumentation, er der netop kommet noget helt nyt, som kan være løsningen for dig og i øvrigt også for mange andre.

Canon Powershot SX50HS.

Det har fast linse og kan forstørre utrolig meget i forhold til størrelsen. Prisen bør vel ligge omkring 3500 kr.

De fleste fotohandlere kan ikke vejlede dig med fuglefotografering (det tør jeg godt sige - har selv arbejdet som fotohandler). Det er nok ikke godt at gøre reklame her, men jeg kan da fortælle, at fotohandleren i Sorgenfri ved en masse om fugle og tilhørende emner....

hilsen
Leif
Tip moderator
Morten Heegaard
postet: 14. marts 2013 kl. 9:27  emne: Re: Godt råd til køb af kamera 
Hej igen

Jeg har selv købt til familien over nettet, men jeg tror at du får god service hos Sorgenfri Foto (Sorgenfri Torv 19 - 2830 Virum - Tlf.: 45 83 83 66). Jeg kender ejeren Paul Nilsson fra fuglekigning, og han er en meget venlig og behagelig person.

På hans hjemmeside (http://www.sorgenfrifoto.dk/varer/289) har jeg lige set at han har en ældre model, Lumix FS45 på tilbud til knap 1000 kr og den næstnyeste model Lumix FZ 150 til 2995 kr. Det er for kamera klar til brug - dog skal der nok købes datakort.

Du må gerne henvuise til mig.

god fornøjelse

morten
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 14. marts 2013 kl. 9:29  emne: Re: Godt råd til køb af kamera 
Hej Helle,

En af de væsentlige forskelle mellem Powershot (som jeg ofte og med glæde anvender) og Lumix-modellerne er bl.a at du kigger gennem objektivet via et søgervindue med Canon, hvorimod det er via en skærm på Lumix-modellerne. Personligt synes jeg det er svært at fotografere via en skærm, men mange bekendte anvender Lumix-med glæde. Kvalitetsmæssigt er begge kameraer fremragende.

Godt råd fra Leif med at besøge Sorgenfri Foto!

Mvh

Michael
Tip moderator
Helle Dyrting
postet: 14. marts 2013 kl. 10:26  emne: Re: Godt råd til køb af kamera 
Igen mange tak til jer alle. Det er virkelig brugbart til at sortere i mine egne overvejelser. Det er meget afgørende, hvad du skriver, Michael, at Canon har søgervindue. Jeg har prøvet en andens kamera, hvor der skulle fotograferes via skærm, og det var virkelig svært at undgå, at solen gjorde skærmen mørk, så man ikke kunne se, hvad man rettede kameraet mod.

Jeg har også kun hørt godt om Sorgenfri Foto, så der vil jeg prøve lykken.

MVH
Helle
Tip moderator
Anders Mørup-Petersen
postet: 14. marts 2013 kl. 14:23  emne: Re: Godt råd til køb af kamera 
Jeg har selv et Panasonic Lumix TZ30 og er ikke top-glad. Jeg synes generelt der er meget støj på billederne, selv ved ISO100 og trods hurtig lukketid og/eller brug af fod. Ved fuld optisk zoom (20x) er der så meget støj på billederne, at man lige så godt kunne tage billedet på x10 og så croppe.
Jeg er på mit 4. digitalkamera og var gladere for mit gamle Canon PowerShot.
Kameraet tager dog super video i FullHD (kan redigeres og brændes til BluRay) og jeg synes det er et plus at fotografere via skærmen (what you see is what you get!).
Tip moderator
Michael Westerbjerg Andersen
postet: 14. marts 2013 kl. 14:46  emne: Re: Godt råd til køb af kamera 
Hej Anders, man kan jo begge dele på PowerShot: Søgervindue eller skærm :)
Tip moderator
Jan Fischer Rasmussen
postet: 15. marts 2013 kl. 18:36  emne: Re: Godt råd til køb af kamera 
Hvad med et bridge-camera som Fujifilm S-X1?
Tip moderator
Helle Dyrting
postet: 15. marts 2013 kl. 19:56  emne: Re: Godt råd til køb af kamera 
Hej Jan,
kender du nogen, der har sådan et, og hvor glade de er for det?

mvh
Helle
Tip moderator
Jan Fischer Rasmussen
postet: 16. marts 2013 kl. 0:17  emne: Re: Godt råd til køb af kamera 
Ja, jeg kender en. Han har haft det nogle måneder. Han er ikke helt tilfreds til macro, men ellers fint-fint tilfreds. Han har taget nogle (for mig) overraskende gode fuglebilleder på en tur til Sydafrika. Hvis jeg ikke skulle bruge spejlrefleks, tror jeg, valget vilde falde her.
Tip moderator
Palle Nowack
postet: 10. september 2013 kl. 14:27  emne: Re: Godt råd til køb af kamera 
Hej Helle & Co.,

Jeg er i disse dage meget tæt på at trykke på "købe-knappen" til et EOS 70D (som erstatning for mit gl. 20D), da jeg faldt over denne tråd. Planen var så, at næste investering ville være et Canon EF 400mm f/5.6 som fugle-supplement til mit Tamron 18-270mm.

Hvad endte det med? Nu overvejer jeg selv at skifte fra spejlrefleks til et kompaktkamera med voldsom zoom (PowerShot eller Lumix). Eller i hvert fald supplere :-)

mvh
Palle
Tip moderator
Janni Christoffersen
postet: 28. september 2013 kl. 18:24  emne: Re: Godt råd til køb af kamera 
VEDR. KAMERAKØB:
En god bekendt har købt Nikon Coolpix P520 - det har zoom svarende til 1000 m tele - optisk. Har taget fremragende fotos også af fx dagsommerfugle på 4 m afstand. Selvfølgelig med det sædvanlige problem for ikke-spejlreflekskameraer: fuglen er af og til fløjet inden billedet er taget :-( . I begyndelsen blev der sammenlignet fotos med Nikon Spejlrefleks m 400 m tele og så P520. Alle fotos faldt ud til P520's fordel.
Siden foråret er prisen i øvrigt faldet fra 3500 til ca. 2500 kr.
Nu er alt det tunge spejlrefleksgrej solgt, da fuglefotograferingen især var til dokumentation ikke til perfekte super-fotos.
mvh
Bjarne
Tip moderator


Post et indlæg til tråden
Denne tråd er lukket for yderligere indlæg!til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.054 sek.
til toppen