Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her





Nyheder

Felttræf 2020 program

Artiklen er tilføjet af JSH tirsdag 6. oktober 2020 kl. 09.37. Læst 4382 gange
Af Feltud
Felttræffet bliver i 2020 som sædvanligt afholdt i Vadehavsområdet fra lørdag d. 10. oktober ved solopgang til fredag d. 16. oktober kl. 15.

Traditionerne holdes ved lige, men det bliver et anderledes træf i år pga. situationen med COVID-19. Som birdere er vi heldige at vi det meste af tiden befinder os steder, hvor det er muligt at holde afstand, men det betyder også at foredrag, gættefuglequizzer og hyggeligt samvær på Blåvand Fuglestation i år ikke kan gennemføres forsvarligt og det afspejler træffets program også. Vi gennemfører kun aktiviteter, hvor der er plads til at holde afstand, men holder selvfølgelig fast i de sædvanlige konkurrencer som holdkonkurrence, sjældneste fugl og publikumsfugl.

Brug mobil app’en Zello, på kanal ”Birding Feltud”, og hold øje med facebook gruppen ”Feltud” undervejs.


Træffets PROGRAM er som følger:



SØNDAG d. 11. oktober:
Kl. 8.00: Intro til området. Mødested: Obs-posten ved den høje bunker lige syd for pælerække, Blåvandshuk.
Henrik Böhmer vil fortælle om ugens program, Blåvand-området og hvor man bør tage hen for at få nogle fede oplevelser – alt imens vi ser hvad der kommer forbi af trækfugle.

MANDAG d. 12. oktober:
Kl. 12.00: Lusk i mosen. Mødested: Blåvand Fuglestation.
Nord for fuglestationen ligger et lavliggende område med krat og sump. Vi gennemgår området og den fælles indsats går at vi får det hele med. Det er en god idé at medbringe gummistøvler.

TIRSDAG d. 13. oktober:
Kl. 20.00: Foredrag med Yoav Perlman.
Yoav er en anerkendt birder og forsker, der arbejder for Bird Life partner i Israel. Han har gennem flere år forsket i differentiering og taksonomi af fugles karakteristika i Mellemøsten og han vil fortælle om hans seneste resultater.
For at alle kan være med, laver vi foredraget online og linket vil blive tilgængeligt snarest. Vi vil dele det så bredt som muligt, så alle får adgang. Det betyder også at alle kan deltage, uanset hvor de befinder sig.

ONSDAG d. 14. oktober:
Kl. 8.00: Skallingen-ende. Mødested: Vogterhuset for enden af Skallingevej.
Skallingen har gennem tiden produceret flere hits og med fælles indsats kan i få tjekket de store områder.

TORSDAG d. 15. oktober:
Vejrafhængigt. Vi tager derhen hvor vind og vejr tager os. Vi melder ud dagen før på de gængse kanaler hvor vi tager hen og hvor vi mødes.

FREDAG d. 16. oktober:
Kl. 8.00: 4 timers birdrace. Mødested: Blåvand Fuglestation.
Hvem kan finde flest arter i træfområdet indenfor 4 timer? Det skal afgøres! Reglerne listes op inden start, men vi følger standardreglerne for birdrace – f.eks. man skal være mindst 2, maks. 5 (DOF-UNG er undtaget) og at mindst halvdelen af holdet skal se/høre fuglen eller at arten skal dokumenteres behørigt.


LIDT OM BLÅVANDSOMRÅDET


Blåvands Huk er Danmarks vestligste punkt, og af samme årsag én af Danmarks absolut mest spændende fuglelokaliteter. Fugle fra alle verdenshjørner kan havne her, da de ofte vender om efter en tur ud over Nordsøen og slår sig ned, så snart de får landkending.
Blåvand fuglestation er næstyderste bygning på Blåvands Huk. Det er sidste hus på venstre hånd, når du kører mod vest af Blåvandvej. Foredragene foregår i Naturskolen ved fuglestationen, som du finder ved at gå ind i indre gård og tage anden dør i bygningen til højre. Der er ikke adgang til haven, da der foretages ringmærkning.


FELTTRÆF-OMRÅDET


Felttræf-området udgøres af vadehavsregionen fra landegrænsen mod syd til Henne og Filsø i nord, mod øst afgrænset af hovedvej 11. Mellem hovedvej 11 og Henne går grænsen langs vej 465 mod Henne mod nord, og mod SV her fra vej 181 til A11 ved Varde. Vadehavsøerne Fanø, Rømø og Mandø er naturligvis med. Kun fugle fundet i dette område tæller med i konkurrencerne.


KOMMUNIKATION


Til udmelding af bemærkelsesvældige fugle anvendes i hele træfområdet Zello på kanalen ”Birding Feltud”. Det er også på denne kanal Feltud giver vigtige meldinger, som ændringer i programmet, spontane ture mv. Vigtige beskeder bliver også meldt ud i Facebook-eventet ”Felttræf 2020 i Vadehavsområdet”.
I lokale områder som Blåvand og Mandø kan lokale Zello-kanaler også bruges.


KONKURRENCER


Til finderen af træffets sjældneste fugl udlover FeltUD et gavekort til naturbutikken på 1.000 sammen med vandrepokalen, der kan stå til skue indtil den skal gives videre. Dog kan du kun deltage i dysten om præmierne, hvis du er DOF-medlem og tilmeldt Felttræf 2019. Læs mere under tilmelding.
Træffets næstbedste fugl præmieres et gavekort på 500 kr. til Naturbutikken. Til træffets ”publikumsfugl” vil der også være en præmie, dog af mindre værdi.
Hvilke fund, der udløser præmier afgøres af FeltUD.

HOLDKONKURRENCEN
I holdkonkurrencen handler det om at finde så mange sjældne fugle som muligt i ugens løb. De mest almindelige point-arter (f.eks. lapværling) udløser et point, mens en ny art for landet vil udløse 20 point. Et hold kan bestå af 2-5 personer, dog har DOF UNG dispensation til at være et hold. For arter, der udløser mere end 4 point gælder det, at mere end halvdelen af holdet skal have set fuglen, være enig i bestemmelsen og fuglen skal meldes ud.
Regelsættet findes nederst i invitationen.
Tilmelding sker til Henrik Böhmer på tlf. 22 30 22 44. Skriv en SMS med holddeltagere og holdnavn til Henrik og I er med i konkurrencen. Først fra et hold er registreret, tæller dets fund. Der vil naturligvis være en flot præmie til det vindende hold, så tøv ikke med at tilmelde jer.

POINT I HOLDKONKURRENCEN FT 2019
Pointsystemet i holdkonkurrencen er udarbejdet med det formål, at der bliver fundet så mange sjældne fugle på træffet, som muligt.
Arternes værdi er fastlagt på baggrund af deres optræden på tidligere træf og strækker sig fra 1 point for regelmæssige fugle til 20 point for ny art for landet. Enkelte ”dyre arter”, der kan optræde talrigt udløser kun point én gang per hold.
Ajourføring med points skal udføres af holdet selv. Kun fugle, der opdages af en holddeltager udløser point for holdet. Alle arter, der udløser 4 point eller mere skal ses af over halvdelen af deltagerne på et hold eller fotodokumenteres.
Holdets liste over pointgivende arter og samlede pointsum skal sendes til Henrik Böhmer på tlf. 22 30 22 44 senest fredag kl. 17. Vinderlisten vil blive gennemgået af en uafhængig jury, hvis medlemmer ikke kan deltage i holdkonkurrencen.

BEMÆRK AT:
Kun rastende fugle er pointgivende, med mindre overtrækkende fugle ses af mindst 2 observatører eller fotodokumenteres. SU-arter og andre arter, der giver mindst 12 point, skal ses af mindst 5 observatører eller fotodokumenteres. For at arten kan give point skal det sandsynliggøres, at fuglen vil kunne godkendes af SU på et senere tidspunkt.
Alle arter, der udløser 4 point eller mere skal rapporteres på Birdalarm, Birdcall eller Zello.
Islom 5 (også for multiforekomst) – UDLØSER KUN POINT EEN GANG PR HOLD

Hvidnæbbet lom 8
Nordisk Lappedykker 1 (også for multiforekomst)
Lille stormsvale 10 – UDLØSER KUN POINT EEN GANG PER HOLD
Silkehejre 8 (også for multiforekomst)
Dværggås 5 (også for multiforekomst)
Sortbuget knortegås 4
Rødhalset gås 7 (også for multiforekomst)
Rødhovedet and 10 (også for multiforekomst)
Kongeederfugl 12 (også for multiforekomst)
Amerikansk skarveand 12 (også for multiforekomst)
Amerikansk Krikand 8
Steppehøg 8
Jagtfalk 12
Stribet ryle 10 (også for multiforekomst)
Tredækker 8
Odinshane 8 (også for multiforekomst)
Thorshane 5 (også for multiforekomst) – UDLØSER KUN POINT EEN GANG PR HOLD
Sibirisk hjejle 10
Amerikansk hjejle 15
Lunde 5 (også for multiforekomst) – UDLØSER KUN POINT EEN GANG PR HOLD
Sabinemåge 6 (også for multiforekomst) – UDLØSER KUN POINT EEN GANG PR HOLD
Gråmåge 5
Hvidvinget måge 8
Hvidvinget terne 10
Hærfugl 10
Lille flagspætte 8
Toplærke 10 point
Markpiber 10
Storpiber 7
Tajgapiber 12 (også for multiforekomst)
Blåhals 6
Sibirisk Bynkefugl 12
Høgesanger 8
Brun løvsanger 12
Schwarz løvsanger 16
Lundsanger 12
Hvidbrynet løvsanger 4
Fuglekongesanger 10
Himalayasanger 15
Rødtoppet fuglekonge 2 (også for multiforekomst)
Lille fluesnapper 8
Pungmejse 4 (også for multiforekomst)
Stor tornskade 1
Nøddekrige 8 (også for multiforekomst)
Rosenstær 10
Hvidsisken 5 (også for multiforekomst) – SKAL FOTODOKUMENTERES
Hvidvinget korsnæb 2 (også for multiforekomst)
Lapværling 1 (også for multiforekomst)
Dværgværling 10

Herudover ifølge asteriskbenævnelser i den nyeste udgave af Fugle i felten (Dansk udgave):
*=14
**=16
***=18
Ny art for landet=20

Fænologi-point:
Skovpiber 1
Grå fluesnapper 2
Rødstjert 1
Broget fluesnapper 2
Rørsanger 1
Sivsanger 2
Havesanger 1
Tornsanger 2
Digesvale 1
Bynkefugl 2
Bysvale 1
Rødrygget tornskade 2
Gul vipstjert 1
Mursejler 2

Held og lykke derude i krattene!

Feltud

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.




til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.043 sek.
til toppen