Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her

Nyheder

Operation NYTÅRSKUR 1. januar 2020

Artiklen er tilføjet af MBH tirsdag 10. december 2019 kl. 17.15. Læst 1565 gange
Af Anders Wiig Nielsen
Endnu engang afholdes det traditionsrige nytårsbirdrace den 1. januar i det nye år. Du har således den perfekte undskyldning for at gå tidligt i seng aftenen før, hvis du da ikke lægger direkte ud med at finde ugler, så snart rådhusklokkerne har slået det nye år i gang.

Som altid handler det om at finde flest mulige forskellige fuglearter indenfor årets første 24 timer. Reglerne er simple: Find flest mulige fuglearter indenfor rigets grænser og registrer dem i DOFbasen. Tidligere har Sønderjylland haft 99 arter, skarpt efterfulgt af Fyn med 92, Sydsjælland med 83 og Østjylland med 82.


I år er det et krav, at du indtaster et fund af hver art i DOFbasen, der vil blive opdateret efter klokken 24.00. Der vil således løbende være mulighed for at kunne følge deltagernes indtastninger på DOFbasen. Husk at der kan indtastes direkte i felten via DOFbase-app’en, på iphone og android telefoner.

Udover en frisk start på det nye år lover feltudvalget en præmie til den deltager, der får set flest arter i løbet af dagen. Der vil være en særlig præmie i ”klima-klassen”, for deltagere, der udelukkende transporterer sig til fods, på cykel eller med offentlige transportmidler.

Det er naturligvis tilladt at køre fælles, men præmien tilfalder kun den eller dem, der har set det højeste antal arter. Du skal desuden være DOF-medlem for at kunne vinde præmier. Playback er ikke tilladt. Vinderne vil blive offentliggjort den 2. januar inden kl. 12.00 på Netfugl.

Gå allerede nu i træningslejr og find ud af hvor skovhornuglerne sidder, hvor der er gode chancer for en sangdrossel eller en vandstær, hvornår kutterne kommer til havn med en god portion måger osv.

Rigtig god fornøjelse!

Mvh Feltud

Artiklen er senest opdateret: torsdag 19. december 2019 kl. 08.42

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.044 sek.
til toppen