Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Steppehøg - (Circus macrourus) - Pallid Harrier
Fugleart (IOC): Steppehøg (Circus macrourus) Pallid Harrier - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: 1K han/male
Lokalitet: Juvre Enge, Rømø, Sønderjylland, Danmark
Dato: 16. oktober 2006
Billede opsætning: Canon EOS20D, 300 mm. tele og 1.4 x converter
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 18. oktober 2006
Hits: Billedet har været vist 6047 gange.
DK List Ranking: Set af 671 ud af totalt 1510 personer!
En oversigt over forekomsten af denne art i Danmark findes her: [fund oversigt].Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver torsdag 19. oktober 2006 kl. 09.55
Denne meget smukke fugl er en 1k han, da øjet er begyndt at lysne til en gullig farve. Hunnerne er i denne alder helt mørkøjede.
Fuglen er på alle måder en typisk Steppehøg. Bemærk således vingebagkantens karakteristiske svaj, hvor armen er bredere end hånden, da især de inderste 5 håndsvingfjer er korte (vigtigt i forhold til Hedehøg, der har lidt mere fylde på inderhåndens bagkant). Hovedtegningerne er typiske med en hvidlig og helt gennemgående halskrans, skarpt afsat fra det brede og massivt mørke felt på halssiden. Også den hvide plet på den mørke kind er tydelig, ligesom de kun smalle og gråtonede fingerspidser (altid bredere og sortere hos Hedehøg).
Altså intet at komme efter rent bestemmelsesmæssigt. Når man nærstuderer disse fascinerende rovfugle finder man, at næsten hvert eneste individ er forskelligt. Denne fugl har således ret lidt mørk nederst på øredækfjerene, hvor det næsten ikke når undernæbbets basis - hvilket er reglen hos Steppehøg. DEsuden ser man meget fine mørke striber på kroppen - dette har indtil nu været forbudt for Steppehøg, men jeg har hele tiden været sikker på, at også den regel faldt en dag.

Derfor er det ved bestemmelse af vanskelige artspar - i dette tilfælde Hede- og Steppehøg - vigtigt at kombinere så mange karakterer som muligt med jizzet og flugtmåden. Ved erfaring kan dette hurtigt gøres.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.026 sek.
til toppen