Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0
Purpurhejre, Grækenland 19. maj 2009 Foto: Kim Duus


Håndbog update

Klaus Malling Olsen

sidst opdateret lørdag 29. december 2001, 14.57

Følgende arter opdateret:

Klaus Malling Olsen har været så venlig at indvilge i at publicere supplerende oplysninger til FUGLENE i Europa, Nordafrika og Mellenmøsten af M. Beaman, S. Madge & Klaus Malling Olsen på Netfugl.dk.


FUGLENE I EUROPA, NORDAFRIKA og MELLEMØSTEN

M. Beaman, S. Madge & Klaus Malling Olsen

Håndbogen udkom i november 1998, og er forhåbentligt fast inventar hos mange, motiverede feltbisser. Den danske version blev opdateret til og med maj 1998, men der sker hele tiden nyt: nye WP-arter opdages, racer, der dårligt er omtalt eller kendt for få år siden bliver bedre kendt, der sker splits og rejser bringer nyt for dagen. Desuden er det hele tiden muligt bedre at formulere kendetegnene, jo mere erfaring man har.

Håndbogens modtagelse i den engelske version var noget lunken, efterhånden som det kom frem, at der stort set ikke var medtaget udenlandske oplysninger, samt informationer publiceret efter 1980! Derfor tog det mange år at udarbejde den danske version, der løbende blev opdateret med nyt - ikke mindst fra mange ikke-engelske tidsskrifter eller fra fotos og notater udarbejdet på rejser.

Under navnet Håndbog update bringes løbende supplementer til den trykte udgave. Det kan være nye artstekster for arter, der har optrådt i Vestpalearktis, det kan være nye informationer om feltbestemmelse fra de nyeste artikler i de gængse tidsskrifter, eller nye kendetegn opdaget i udlandet eler herhjemme. Jeg håber mange vil følge Håndbog update og på internet-demokratisk vis bidrage med oplysninger. Her må "redaktøren" KMO, dog selv vælge, hvilke oplysninger, der bør lægges ud på nettet.

Det er planen, at man skal kunne "klikke sig ind" på de ater, man er interesserede i. Som en ændring i forhold til Håndbogen bliver vigtige kendetegn sat i kursiv.

I første omgang vil nye arter for WP blive omtalt, vekslende med større, nye afsnit, der skal fungere som erstatning eller supplement for det, der allerede er skrevet i Håndbogen. For nogle arters vedkommende vil der blive lagt mindre sætninger til, hvis de skønnes at have væsentlig bestemmelsesmæssig værdi. Der medtages ikke opdateringer, der er under trykning andetsteds eller som er i trykken i Fuglebogen -luxusversionen af Fugle i Felten, der forventes udsendt okt-nov 2000; undtagelser kan dog forekomme.

Bemærk, at der kun undtagelsesvis vil blive rettet i trykfejl, og at det er teknisk umuligt at ændre udbredelseskortenes mange unøjagtigheder, der udelukkende skyldes sjusk fra M. Beamans side.

Klaus Malling Olsen
calidris@worldonline.dk 
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.022 sek.
til toppen