Artiklen er tilføjet af JSH onsdag 6. juni 2007 kl. 20.35. Læst 13023 gange
Af Rasmus Strack
Operation Færøerne 2007...
tekst: Rasmus Strack - fotos: Silas K.K. Olofson
Der er nu ingen tvivl, det bliver historisk når vi i år tager til Færøerne, og hvorfor nu det?
Historisk bliver det, fordi vi bliver den største samling birdere, der til dato er samtidigt på Færøerne i træktiden. Det kan næsten ikke gå galt! Der er lagt i kakkelovnen til en stor oplevelse på det nordlige ørige, med socialt samvær og mange spændende fugle.
At det bliver historisk for den enkelte, er der ej heller nogen tvivl om, det er på Færøerne at vi alle lærer at lave beskrivelser af de fugle vi ser, der er næsten statsgaranti for at finde sit eget SU-fund i den periode vi er der.
Indsatsen vil efter bedste evne blive lagt på så mange af de større øer som muligt, da det vil give det største udbytte, når vi ikke klumper os sammen.
Vi vil være på Akraberg (på den sydlige ø), på Sandø, Vágar, Mykines og helst også flere af de i alt 18 øer. Vores information til hinanden om hvad vi ser, kommer til at foregå via SMS, da der er fin dækning på øerne, og vi har fået lov til at bruge FT@dofcall.dk til de mere specielle observationer. Så alle kan (hvis de er tilmeldt DOF-call) få informationer om, hvad der rører sig på øerne.
Det er vores hensigt at indsamle de mere spændende observationer til en lille rapport om vores ophold (info følger, når vi ved mere).
At se en Lille Stormsvale i hånden er ikke noget, man har mulighed for at se ret mange steder. Det er derfor ikke uden stor glæde, at vi kan tilbyde, at man kan tilmelde sig en guidet nat-tur ud i en stormsvalekoloni med den lokale ringmærker Jens-Kjeld Jensen. Da dette ikke er gratis, glæder det os, at Naturbutikken har valgt at sponsorere turen! Udover et hyggearrangement eller to i Thorshavn bliver dette muligvis det eneste fællesarrangement, der planlægges fra vores side. Det vil være svært at samles om andet, da vi bor spredt rundt på Færøerne, men det forventes naturligvis at vi adskillige gange stimler sammen, når der bliver fundet nogle rigtig sjældne fugle! Da der kun er omkring 20 pladser på turen med stormsvalerne, bedes de, der nu ved, at de vil deltage på denne tur, sende en mail til Malerfirmaetrs@sol.dk
Transporten til Færøerne vil være med færge fra Hanstholm 22. september kl.14.00 med ankomst til Thorshavn 24. september 2007 kl. 06.00. Hjemrejsen er 4. oktober 2007 kl.18.00 fra Thorshavn, med ankomst til Hanstholm 6. oktober kl. 12.00. Ønsker man ikke at deltage hele perioden, afgår der flere gange dagligt fly fra København til Vágar og retur, det er dog ikke helt billigt at leje bil på øerne.
Vi har fået en rigtig god pris på ca. 1.200 dkr. pr. person (når der er fire i en bil!) tur retur, det kan simpelthen ikke laves billigere. Hertil kommer så prisen for overnatning, og denne vil variere fra sted til sted, men det er vores hensigt at finde så billig overnatning som muligt til alle.
Med andre ord, er der en lille pioner gemt i dig, der vil være med til at skrive historie, så er det nu du har chancen, for der er stadig i skrivende stund plads til flere. Færøerne skal på det europæiske hit-kort i lighed med steder som Utsira, Lista, Fair Isle, Helgoland ect. Geografien er med os, og når man ser på, hvad de finder på Shetlandsøerne og Island, ja så må Færøerne altså også kunne lave gode fugle. Når vejret er optimalt hiver de på Island den ene nye for WP ned fra himmelen efter den anden, og Shetlandsøerne (der alt andet lige må ligge dårligere placeret end Færøerne rent geografisk) holder sig bestemt ikke tilbage.
Så er du en af dem, der gerne vil finde en Stribet Græshoppesanger, en amerikansk skovdrossel-art eller bare se rigtigt mange fede fugle, så er det på Operation Færøerne i 2007, du har chancen.
Kommentarer:
Rasmus Strack skriver søndag 17. juni 2007 kl. 10.01
Update operation Færøerne 2007.
Vi har nu overnatning på Suderoy ved Akraberg fyr til 18 personer, Sandoy til 4 personer, Nólsoy (kun 1. nat i forbindelse med stormsvalemærkningen) i forsamlingshuset til 15-20 personer og der bliver arbejdet på at skaffe overnatning på Mykines og Vágarnar. Har i øvrige ønsker vedr. overnatning bedes i senest 1. Juli sende en mail vedr. dette til Malerfirmaetrs@sol.dk
Der er naturligvis mulighed for at veksle imellem stederne, i løbet af tiden på øerne, men det er vigtigt at i snarrest giver dette til kende.
Efter at vi har set stormsvalemærkning på Nólsoy om natten vil der være morgenlusk på øen før vi tager videre ud i landet. Øen er godt kendt for et utal af sjældne fugle, der er set på øen igennem årene, og denne morgen bør byde på Hvidbrynet løvsanger og andet godt af østens juveler.
Fyret på Akraberg er ved den sydligste spids af Suderoy (og samtidigt på Færøerne), og her er der dagligt mulighed for at se tusinde af havfugle, et fint dagtræk og godt med rastende fugle rundt om i området. Suderoy er endvidere den ø hvor på 8 svenske birdere brugte en uge, på samme tid af året og så 30+ Hvidbrynet løvs, 2 Tajgapibere, 1 Nordsanger og meget mere. Endvidere er der på Suderoy set Tennessee warbler, så muligheder for en mega i WP er der klart basis for.
Sandoy er øen lige nord for Suderoy, her har vi 4 overnatningspladser, her findes Færøernes største sø. Her bør kunnet findes stort set alle de amerikanske ænder, med også småfugle fra både øst og vest, da øen ligger uden for påvirkning af andre øer.
Mykines må være øen uden begrænsninger, øen er den mest vestlige i øriget, hvor der kun er lidt krat, men et ubegrænset antal af sjældenheder må besøge øen. Her er der set Sorthvid sanger og Tornhalesejler, så portene imod øst og vest er åbne.
Vágarnar er den store ø vest for Mykines, her ligger øens lufthavn. Her ligger et utal af små bugte med lavvandet viger hvor i der må findes masser af Amerikanske vadefugle. Endvidere har øen nogle småbyer hvor der findes små buskadser, med god plads til vores atlantiske gæster.
I Tórshavn findes det sociale liv på Færøerne, men det er jo ikke det vi kommer til øerne efter. Vi kommer efter hit´s, og derfor er hovedøerne attraktive, for det er her der findes flere plantager, hvor mulighederne er stort set ubegrænsede.
Tilmelding til stormsvaleringmærkningen er nødvendig snarrest og ønsker om hvor man vil overnatte bedes ligeledes sendes hurtigt til Malerfirmaetrs@sol.dk , da i ellers vil blive placeret hvor der er plads.
Da turen i sin tid blev lanceret var der ingen grænser for, hvor mange der ville med. Hvordan ser det reelt ud (hvor mange biler/personer og hvem)?
Er der også på nuværende tidspunkt tendenser til en opdeling af øerne deltagerne i mellem?
Hvad med udgifter til overnatning m.v. Er der noget nyt om dette?
Der skrives ovenfor, at der er fin mobildækning på øerne. Da jeg har planer om at placere mig mod syd (Akraberg/Suderoy), kunne jeg godt tænke mig på forhånd at få et praj om, hvorvidt der er dækning dernede. Kan I hjælpe?
Da jeg absolut ingen viden har om Færøerne, kunne jeg godt tænke mig at vide om hver ø har en Bilka og en 7eleven, eller om vi skal proviantere på forhånd? Kan der laves mad de steder, hvor der er overnatning eller skal vi frekventere en lokal fastfoodkæde med ”Hot Puffins”, Grindepitaer og søkonger i svøb? :-)
Stor ros for projektet, stor ros til Færøerne for at ville huse os og stor ros til Naturbutikken for at ville sponsere turen ud til de små svaler.
2)
Jeg har fået en aftale med naturhistorisk museum om, at vi kan låne Akraberg fuglestation gratis, hvis vi skriver en rapport over vores obs. Der kan overnatte 18 mand. Vi satser på at leje et hus på Vágar, hvor RS' bil bor i en uge hvorefter RS' bil rykker til Akraberg og et andet hold rykker ind i det hus. Desuden lejes et hus i den sidste uge af træffet, hvor en anden gruppe bor. Udgifterne, der jo bliver ret begrænsede, deles ligeligt. Hvis al husleje koster XXXX kr, så deles dette beløb med antal deltagere på træffet. Dette uanset om man bor to uger "gratis" på Akraberg eller splitter op ml Akraberg og et andet sted. Altså bliver hele Færøerne ikke lige godt dækket, men vi prøver at dække så meget som muligt.
3)
Så vidt jeg ved er der OK dækning på Akraberg, men jeg er ikke helt 100% sikker. Der er i hvert fald dækning i Sumba, der ligger tæt ved.
4)
På Suðuroy er der flere dagligvareforretninger. Kun småøer som Mykines, Skúvoy, Fugloy og deslige har ikke dagligvareforretninger.
5)
På Akraberg fuglestation er der køkken etc.
6) Mykines kan byde på specialiteten lunde fyldt med sandkagedej :-)
Har i dag booket færgebillet hos www.smyril-line.dk og det kan oplyses at der stadig er ledige pladser på de ovenfor nævnte afgange. De forventer dog, at begge afgange inden længe bliver fuldt booket.
Pris for 2 personer + bil tur/retur: 1.250,- pr/tur + 60,- booking gebyr/mand + evt. 95,- pr/tur/mand for dele kahyt. Dvs. 1.500,- pr/mand i delekahyt (4 personers kahyt).
Pris for 4 personer + bil tur/retur: 1.770,- pr/tur + 60,- booking gebyr/mand + evt. 95,- pr/tur/mand for dele kahyt. Dvs. 1.135,- pr/mand i delekahyt (4 personers kahyt). Er det ok med couchette, hvor man selv skal medbringe sovepose etc. så kommer prisen helt ned på 945,- pr/mand! Se yderligere priser her.
Ved undersøgelse af muligheden for fly til Færøerne, hvilket et par af deltagerne benytter sig af, kan det oplyses at det koster ca. 2.000 tur/retur fra København.
Som bemandingen af Færøerne ser ud pt. er der vel stadig ledige overnatningspladser? Og mon ikke Rasmus og Silas kan diske et par ekstra op hvis det skulle blive nødvendigt? Så det kan altså nås endnu, hvis man ellers har lidt pionerånd i blodet og lyst til at opleve Færøerne for måske første gang? Bedre anledning fås i hvert fald næppe!
Kanon initiativ, der måske nok havde fortjent en endnu større tilslutning. Vi ses deroppe…
Faktisk har vi reserveret 12 pladser på Norrøna, så folk skal bare sig til, hvis de vil med, men gerne snarest. Vi fik lov til at booke 32 pladser, men kun betale depositum for halvdelen, så det er nok en stakket frist før vi enten skal betale eller frafalde de resterende pladser.
Hvis 4 personer rejser sammen i en bil, så kommer turen til at koste ca. 1200 kr tur/retur pr mand incl bil. Diesel og benzin er en par kr billigere på FØ.
Overnatning bliver ikke noget problem, men jo længere tid der går, jo sværere bliver det at finde noget rigtig billigt.
Mvh Silas
Rasmus Strack skriver tirsdag 10. juli 2007 kl. 22.59
Vi forventer snarresk at kunne komme med en pris for overnatning. So mdet er til nu har vi huset på Akraberg gratis og en overnatning ved Stormsvale-turen til 1.000 kr. Når udgifterne deles bliver det til et meget beskedent beløb pr. nat.
Alle skal huske at der skal bruges pas, når man ankommer til Færøerne.
Navne på deltagere kommer en af de næste dage.
Mvh
RS
Rasmus Strack skriver tirsdag 10. juli 2007 kl. 23.01
Godt jeg er træt, men der skulle stå "snarrest" i første linie, og som det er til nu i anden sætning.
Jeg synes I skulle vente til næste år,da jeg så er gået på efterløn,og vil derop alligevel :-)
Så kan man vel få nogle tip til den tid.
I ønskes alle en rigtig god tur!!
Hold k... hvor er jeg misundelig :-)
Rasmus Strack skriver lørdag 14. juli 2007 kl. 12.20
Følgende folk tager til Færøerne
Jens Søgaard Hansen
Morten Bentzon Hansen
Tommy Frandsen
Poul Ulrik
Nis Rattenborg
Anders Skriver Myrtue
Trolles Melgaard
Kim Andersen
Andreas Petersen
Louise Brant Grønquist
Rune Bisp Christensen
Esben Eriksen
Jan S. Kristensen
Susanne Overgaard Petersen
Kurt Bredal Christensen
Henrik Rask
Lars Rask
Silas K.K. Olofson
Tim Hesselballe Hansen
Andreas Bruun Kristensen
Rasmus Strack
og derud over deltager nogle lokale i operationen.
Mvh
Rasmus Strack
John Faldborg skriver lørdag 14. juli 2007 kl. 14.32
Det kan godt være jeg har overset noget ovenfor - men er der mulighed for at vi kunne få daglige opdateringer via Netfugl om indsatsen i det fremmede, det kunne være rigtig fint.
Jeg er ikke det MINDSTE misundelig, men ønsker bare Jer alle en god tur.
Rasmus Strack skriver lørdag 14. juli 2007 kl. 17.26
Hej John.
Der kommer jævnlige (helst mange om dagen!) meldinger ud på DOFCALL UDL og FT. Envidere bliver der arbejdet på at lave en blok med daglige obs, så i kommer helt sikkert til at høre fra os!
Mvh RS
Rasmus Strack skriver søndag 15. juli 2007 kl. 09.48
Hermed en lille appetitvækker fra tidliger tråd om Operationen.
Disse ord gør at vi tror på helt vildt på projektet.
I Island har de op imod 25 lokale birdere kunnet hive den ene efter den anden nye for WP ned fra himmelen, foruden mange mega sjældne. F.eks. er der set 15 arter amerikanske skovsanger (bl.a. 14 stk. Yellow-rumped- og 13 Blackpoll Warblers), og der er 18 fund af Rødøjet Vireo.
Hårde hits på Shetlandsøerne i ”vores periode” t.o.m. 2003:
Sibirere og andet fra vores side af dammen:
Sibirisk Rørspurv, Brun Tornskade, Isabellatornskade 2, Sortstrubet Sanger, Gråstrubet Drossel 2, Tyknæbbet Sanger, Dværgtrappe, Steppegulbug, Hvidkindet Værling, Rubinnattergal, Blåstjert 3, Bjergløvsanger sp. 4, Alpejernspurv, Middelhavs- (3), Nonne- og Ørkenstenpikker.
+ et for os ukendt antal Pechorapibere, Pallas´ og Stribede Græshoppesangere, der ikke regnes som storhits på stedet.
I de to seneste efterår er følgende hits set på Shetlandsøerne i ”perioden”:
2005
Amerikansk Blishøne, Bobolink, Sortstrubet Drossel, Stribet Græshoppesanger, Pechorapiber, Tajgapiber, Gulbrystet Værling, Lille Gulbenet Klire, Amerikansk Hjejle, Prærieløber 2, Stribet Ryle og Dværgværling ca. 13.
Desuden begge år lidt Storpibere, Lundsangere, Høgesangere, Kongeederfugle + et hav af Hvidbrynede Løvsanger.
Vi er så optimistiske, at vi kun kan blive skuffede!
Puhadada, man bliver jo helt svedt ved tanken om alle disse mega' er.
Men må man i det hele taget krydse fugle, der er obset på Færøerne som værende i DK?
Ret beset så er Færøerne jo en del af Danmark, og hvis der skulle komme alle disse mega' er deroppe, så er jeg bestemt modstander af en løsrivelse fra Danmark ;-)
Mad på Færøerne er dyrere end i DK. Eksempelvis koster et stort brød
22,50 kr og en liter mælk 10 kr. Det er svært at opdrive rugbrød. Det
vi spiser er en blanding af fransk og rugbrød. Men hvis man giver sig
tid til at finde billige butikker og køber ind med omtanke, så kan
leveomkostningerne holdes pænt nede. Grillmad har nogle lunde danske
priser. Og man kan vidst ikke få en halv lunde med pommes frites...
Visa/dankort kan bruges i alle større forretninger. På Færøerne bruger
man danske penge. Mønterne er eksakt de samme som i DK, men vi har
egne sedler men med samme værdi.
På dette link ses komplet oversigt over færge-priser:
http://www.ssl.fo/Default.asp?sida=2977
Korte ruter: 140 kr for bil+chauffør og 40 kr pr mand ud over det.
Lange ruter (dvs til Suðuroy): 200 kr for bil+chauffør og 80 kr pr
mand ud over det.
På dette link kan en komplet rejseplan for alle færger og busser
downloades. Bemærk at der ikke sejler nogen båd til Mykines, hvor man
er nød til at tage helikopter, hvis man vil derud. Rejseplanen for
sep/okt er ikke lavet endnu, men priser kan ses her:
http://www.atlantic.fo/Default.asp?sida=67
Der er to undervandstuneller. De koster 130 kr tur-retur. Det fungerer
på den måde, at der før man kører ned i tunnellerne står om man skal
betale når man kommer op på den anden side eller først skal betale på
retur-turen. Betalingen foregår ved, at man kører ind på en tank og
siger, at man skal betale for sin bil. Så skriver man nummerpladen ned
og betaler. Det koster altså kun 65 kr pr vej. Hvis man så ert 4 i
bilen, så koster det kun 16,25 kr at køre under tunnellen pr vej.
Jeg tror ikke der er internet på Akraberg, men jeg tror man kan komme
på nettet ved turistinformationerne på øen. Andre steder på Færøerne
er der internet-caféer.
Vejene på Færøerne er generelt meget gode. Man skal være opmærksom på,
at mange små veje er ét-sporede, hvorfor der er en del vigepladser,
som benyttes, når der kommer modkørende. I visse mindre tunneller er
der også kun ét sport. Før man kører ind i disse, er der et skilt om,
hvilken køreretning, der har vigepligt. Man skal ikke tage det så
tungt, at det ind imellem går stejlt ned ved siden af vejen.
Generelt må man færdes meget frit om efteråret, da græsset er slået.
Man må ikke klatre over hegn, men der er tit porte eller andre
anretninger, der er beregnet til, at man skal kunne kommer over
hegnene. Kun hvis der står forbudtskilt eller andet må en vej ikke
benyttes.
De lokale vil næppe være sure over, at der kommer en flok fuglefolk.
De vil nok nærmere blive begejstret, hvis vi altså opfører os
ordentligt. Færinger er generelt ret interesserede i naturen og
fuglene.
Man drikker ikke øl offentligt. Og man må ikke under nogen
omstændigheder overhæle et ligtog!
Til Færøerne, der er udenfor EU, må man kun indføre:
§ 1. Folk over 18 år må medbringe:
Alkohol over 22 % alkohol: 1 liter, dog højst 60 % alkohol.
Vín o.a. ikke over 22 % alkohol:
Højst 1 liter eller bordvin: højst 2 liter.
Øl:
Højst 2 liter med max 5,8%, altså en six-pack pr mand.
Sigarettir:
200 stk., eller
Sigarillos:
100 stk., eller
Sigarir:
50 stk., eller
Tubbak:
250 gr.
Ja, hvis man kunne DK krydse på FØ, så skal jeg lige love for, at der ville komme folk oftere herop... Men sådan er det nu engang ikke. Måske man kunne oprette en rigsfællesskabsliste eller en kongerigeliste, men jeg tror ikke vi får Munken og andre med på idéen om FØ og Grønland på DK-listen :-)
Det giver nu heller ikke så stor mening, idet FØ og DK er meget forskellige biotoper, der fanua-mæssigt ligger langt fra hinanden.
Mvh Silas
Rasmus Strack skriver tirsdag 17. juli 2007 kl. 15.18
Til LaB,
Vi er hamrende ligeglade med DK-Krydser når vi først er på Færøerne, det er ikke derfor at vi tager der op. Vi vil til Færøerne for at være sande pionerre, Danmark er ikke stort nok!
Til SiO,
Hmm det lyder ikke godt det med et ligtog, jeg kan se senariet for mig.
Et hold finder en ny for WP i Sumba, de åbner hver en pils (det kan man vel godt når man har lavet?), fra nordøen er 5 biler på vej men møder et ligtog og kommer derfor fem min efter fuglen er forsvundet.... Så er det godt at man ikke kan krydse arterne på DK-listen...
Hehe... ja, så er det gode ved Færøerne bare, at rigtig mange hits er langtidsstationære. De har som regel ikke lige mod på en tur ud over atlanten lige med det samme. Selvfølgelig gælder det ikke storskråpe, kuhls og hvad der ellers kan dukke op af havfugle...
Og så kommer det manglende link til rejseplansdowloadningen:
http://www.ssl.fo/Default.asp?sida=3094
Færgepriserne er lige blevet halveret, sådan stort set. Systemet er nu sådan, at man rejser "gratis" den ene vej og betaler "dobbelt" pris retur.
Altså koster korte ruter TUR-RETUR: 140 kr for bil+chauffør og 40 kr pr mand ud over det.
Lange ruter TUR-RETUR (dvs til Suðuroy): 200 kr for bil+chauffør og 80 kr pr mand ud over det.
Det er det rene barnemad i forhold til storebælt...
Silas
John Faldborg skriver tirsdag 24. juli 2007 kl. 09.42
Hej RS,
Du er nu noteret for udtalelsen "Vi er hamrende ligeglade med DK-krydser......".
At udtalelsen så er taget ud af en sammenhæng, gør det ikke mindre morsomt.
Vent du bare til der kommer melding om en langtidsstationær Stor Græshoppes ved Brøndby Strand i den tid du er på Færøerne, :-))
Rasmus Strack skriver onsdag 25. juli 2007 kl. 21.41
Overnatningen kommer til at koste i underkanten af 35 kr. pr. nat.
Rasmus Strack skriver lørdag 28. juli 2007 kl. 19.49
Det seneste nye vedr. operation Færøerne er at det nu ser ud til at være sikkert at der bliver ringmærkning i Sumba i hele perioden.
Rasmus Strack skriver onsdag 8. august 2007 kl. 08.23
Seneste nyt er at vi får aftensmad lørdag den 22/9 og morgenmad 23/9, uden at dette kommer til at koste os en krone.
Til jer, der skal med på stormsvaletur: HUSK LYGTE!
Esben Eriksen skriver torsdag 13. september 2007 kl. 19.58
Kan I oplyse nærmere om hvad vi, der skal sove på Akraberg Fuglestation, skal medbringe. Sover vi på gulvet? Er der minibar mm. Alle detaljer som kan lette logistikken modtages med kyshånd.
Seneste ankomst til færgen i Hanstholm???
Bedste hilsner
Esben
Rasmus Strack skriver torsdag 13. september 2007 kl. 20.50
Hej Esben og alle andre.
Der vi i weekende blive sendt en mail ud til alle deltagere med disse og flere andre praktiske oplysninger.
Mvh
Rasmus Strack
Rasmus Strack skriver søndag 16. september 2007 kl. 09.13
Så skulle alt være så godt som på plads.
Prisen for overnatning vil blive 37 dkr pr. person/nat.
Nu mangler vi bare at det bliver lørdag så vi kan komme afsted.
Hej Allesammen
Har fulgt med i jeres blog her fra sidelinjen, dvs Island, hvor jeg for tiden er bosat og har genoptaget fuglekiggeriet efter en del års pause, af en eller anden grund er det jo ret inspirerende at skifte baghavens gråspurve ud med jagtfalke, lunder, topskarver og fjeldryper :)
Ville bare lige ønske jer god tur, og måske give jer lidt blod på tanden, ved lige at nævne sidste uge obs´er her i Reykjavik og omegn: Rosenmåge, Bonapartemåge (2), hvidrygget ryle, plettet mudderklire, lille gulbenet klire, amerikansk hjejle(3), thorshane, blåvinget and, amerikansk pibeand(2), brunand, laplandsværling (vil lige i parentes nævne at Reykjavik tæller ca.10 aktive birdere, så det er vel ganske godt gået). Ved ikke om jeg glemmer noget, har desværre kun selv været med på Blåvinget and, Am. pibeand, gulbenet klire, og en enkelt islom i dag, men kan vel ikke klage.. Som i kan se, amerikanske dage, og at dømme efter obs i Dk og resten af europa, så tror jeg færøerne bliver helt fint for jer. Amerikanske spurvefugle lader vente på sig, men mon ikke de findes når stormen begynder at løje af?
Et lille tips til kratluskning på Færøerne ( går udfra det minder om forholdene heroppe), der er jo ingen træer, eller ihvertfald meget få, men tjek de tørrehuse der står opstillet rundt omkring udenfor bygderne, hvor der tørres fisk, der er tit småfugle der holder til her og lever af orme og andet henfald fra processen..
Vil ønske jer en god tur, det er et superprojekt I har gang i, glæder mig til at høre nyheder deroppefra!
Mv Ulrik
Hej!
Velkommen til vores vindblæste øer! Håber I får jeres forventninger om sjældne fugle opfyldte. Weekendens storm fra syd har sikkert bragt nogle fremmede fugle i vores retning. Til Esben Eriksen: du spørger efter minibar! Vi har Færøernes hyggeligeste pub her på Tvøroyri, nemlig den "Kngl.pub og café". Huset er desuden rigt på historie. Det tager ca.30-40 min. at køre fra Akraberg og til Tvøroyri. På Tvøroyri kan så godt som alle dagligvarer købes i Brugsen eller Bónus. Glæder mig at høre om jeres opdagelser.
Hilsen Turið