Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0
Fejl i visning af billede!


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her

Nyheder

Operation Overshooter 2020 - fredag den 5. til søndag den 7. juni

Artiklen er tilføjet af JSH torsdag 28. maj 2020 kl. 22.39. Læst 2944 gange
Af Anders Wiig Nielsen
Operation Overshooter på Lolland, Falster og MønEndnu engang inviterer Feltud til Overshooter træf på Sydhavsøerne. Basen er igen Gedser Fuglestation, men træffet foregår på både Lolland, Falster og Møn. Retningslinjerne for forsamlinger og arrangemen-ter under coronaepidemien skal følges og der vil derfor ingen egentlige fællesarrangementer være. Da træffet foregår udendørs og i felten vil dette heldigvis ikke have indflydelse på træffets hovedformål: At opleve ”overshooters” og returtræk på Sydhavsøerne. Træffet starter ved solopgang den 5/6 og slutter den 7/6 kl. 16.00.
Gedser Fuglestation har fast ringmærkning og gode fugle fremvises efter ønske. Du kan kontakte Ged-ser Fuglestation ved henvendelse til Hans Lind på tlf. 6167 1843 eller pr. mail til gfu@gedserfuglestation.dk
Under træffet vil der blive kommunikeret på walkie app’en Zello, gennem gruppen ”Birding Feltud”, samt via meldesystemet Birdalarm. Fotos og informationer om eventuelle spændende fund og adgangs-forhold kommer desuden på facebook gruppen ”Feltud”.
Træffet har tidligere produceret Lille Rørsanger, Biæder, Pirol, Hortulan, Markpiber og mange andre sjældne forekomster. Blandt DOFbasens ”røde arter” set på disse datoer de sidste par år er Gåsegrib, Ådselgrib, Dværgrørvagtel, Iberisk Gransanger og Præriemåge, mens listen af grønne arter er næsten utømmelig.

Såfremt man ønsker at besøge Fuglestationen finder man den øst for Gedser og umiddelbart efter Fy-ret på Fyrvej. Gæster bedes parkere ved den offentlige parkering ved klinten, der ligger for enden af Fyrvej. Det er også her man skal parkere, hvis man ønsker at trækobse fra Sydstenen på Gedser Od-de.

Deltagere skal selv sørge for indkvartering. Der er primitive shelters ved Gedser Naturskole, ved Maribo Søerne og ved Hyllekrog/Lyttesholm og flere andre steder på LFM, ligesom der kan lejes hytter mange steder. Ved Fugleværnsfondens område ved Saksfjed kan man overnatte billigt på naturcentret Lyttes-holm. Se mere på www.lyttesholm.dk.

Østmøn, Ulvshale-Nyord og Saksfjed-området er oplagte hitzoner. I Gedser området henvises der til ”Gedser Kortet” på Google Maps via dette link.

Deltagelse i træffet er gratis og det er ikke et krav at man tilmelder sig. Hvis der findes en god fugl af en deltager vil den blive præmieret, forudsat man er medlem af DOF.

Du kan få mere at vide om Operation Overshooter ved at kontakte Anders Wiig Nielsen på 2168 6681.

Vi ses i felten!

Feltud

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.065 sek.
til toppen