Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her





Nyheder

Østlig Kravetrappe indfanget i Belgien

Artiklen er tilføjet af ABK torsdag 23. januar 2003 kl. 15.15. Læst 1626 gange
Af Andreas Bruun Kristensen
19. januar 2003 opdagede en ikke-fuglekigger en Østlig Kravetrappe nær byen Lombardsijde, på den Belgiske Nordsøkyst ca. 110 km VNV for Bruxelles, hvilket indtil videre er vinterens største hit nord for Alperne. Heldigvis informerede han en fuglekigger på sin arbejdsplads, og næste dag kunne et par heldige belgiske twitchere krydse Østlig Kravetrappe som ekslusiv Belgiens art - de tre tidligere fund stammer fra november 1842, december 1844 og december 1845.

Desværre var ØK i dårlig stand og blev om eftermiddagen indfanget og sat i bur.

Det bliver spændende at se, om der er danske VP twitchere, som er parate i Lombardsijde, når ØK bliver sat på fri fod.

Kravetrappe er truffet en enkelt gang i Danmark. Det drejer sig om en han 7. oktober 1892 ved Emmerlev, Højer, Sønderjylland.

Klik her for billeder af ØK i bur i Belgien.

Artiklen er senest opdateret: torsdag 23. januar 2003 kl. 15.16

Kommentarer:

Dennis Broe Nielsen skriver torsdag 23. januar 2003 kl. 15.26
Et teoretisk spørgsmål: Må en fugl der har været indfanget og plejet godt krydses?
Hvis det er tilfældet skulle man måske sørge for bedre kontakter til diverse plejestationer!
Min personlige holdning er et klart nej! I det øjeblik en fugl har været indfanget og sat i pleje, går det vilde, det spontane og det spændende af fuglekiggeriet! Man kan nøjes med at vente på at papkassen bliver åbnet og det opfedede kræ forlader kassen med et kærligt klap på ryggen!

Mvh
Dennis Broe Nielsen, Aalborg


Andreas Bruun Kristensen skriver torsdag 23. januar 2003 kl. 15.37
Det ved jeg ikke, men Kravetrappe er i hvert fald et kanon hit i Nordeuropa!


Jens Toftelund Madsen skriver torsdag 23. januar 2003 kl. 16.18
Nedenstående er sakset fra krydsereglerne andetsteds på siden:

"En indfanget fugl kan krydses inden for en time efter, at den er fanget og kan kun krydses inden for en radius af 1 km fra fangststedet. I nogle tilfælde kan en fugl godt krydses efter én time. Eksempelvis hvis artsbestemmelsen tager længere tid, eller ringmærkeren vurderer, at det er bedst for fuglens ve og vel at blive sluppet den efterfølgende morgen."

Som jeg læser dette, er hovedreglen max én times fangenskab med enkelte undtagelser som forsinkelse grundet bestemmelsesproblemer eller afventen med udsætning af hensyn til fuglen. Flere dages pleje kan vist ikke falde ind herunder, og den må derfor blive til en kategori E fugl på linje med andre udsatte/undslupne fangenskabsfugle.

Forøvrigt en effektiv måde at sikre sig en MEGABLOKKER: Fang fuglen inden andre når frem og hold den i fangenskab en dags tid. Det strider givet vis mod jagtloven; men da det er noget, der sker, efter man selv har sat sit kryds, skulle det ikke kunne påvirkes;0)

mvh

Jens Toftelund Madsen, Søborg



Jan Fischer Rasmussen skriver torsdag 23. januar 2003 kl. 16.46
Jeg er helt enig med med Dennis og jens, den kan umuligt være krydsbar. Derimod er det noget pølsesnak at Jens kalder den kategori E. det er et kategori A FUND, at den ikke kan krydses af os hitjægere efter plejen kan selvfølgelig ikke ændre fundets status.


Tommy Frandsen skriver torsdag 23. januar 2003 kl. 17.01
Hvad vil der enige ske, hvis der blev fundet en Østlig Kravetrappe i Dk, en uges tid efter at, de har sluppet den i Belgien???



Jan Fischer Rasmussen skriver torsdag 23. januar 2003 kl. 17.09
Tjah...Godt spørgsmål...håber de ikke sætter ring på, så kan man vel altid påstå det er en ny fugl :-)


Christian Andersen Jensen skriver torsdag 23. januar 2003 kl. 17.38
Det fremgår ikke af billederne fra Belgien hvor lang tid efter, at den er sat i bur til at billederne er taget, men efter at dømme på fjerdragten ser den meget slit ud specielt halefjerne.
Kan det være muligt, at det blot er en tidligert burfugl fra en eller anden dyrpark, som igen er sat bag træmmer ?


Knud N. Flensted skriver torsdag 23. januar 2003 kl. 23.53
Tænkt eksemspel:
En fugl har være indfanget og plejet (eller blot ringmærket) og derefter holdt i fangenskab/pleje i nogle dage af en eller anden grund. Når den slippes ud igen, så kan den måske ikke krydses under eller umiddelbart efter frislipningen. Men hvis den så bliver på lokaliteten bagefter (måske endda i flere dage), så synes jeg, det er helt OK at krydse den, hvis man har lyst til det.

Konkret eksempel: Storken fra Ribe kommer i pleje i en uge på en vildtplejestation. Tre dage efter, at den er sluppet fri igen, ser Jørgen den på Ribes gamle Rådhus. Må han krydse den?


Jens Toftelund Madsen skriver fredag 24. januar 2003 kl. 08.25
Jan, jeg var ikke helt præcis i min formulering. Beklager. Du har ret, det at den bliver indfanget påvirker selvfølgelig ikke dens status med tilbagevirkende kraft. Dvs. den var selvfølgelig kategori A indtil til den blev indfanget. Men efter en eventuel genudsættelse vil jeg fastholde, at den må have kategori E status




Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.




til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.103 sek.
til toppen