DOF fandt Vandregræshoppe i Danmark for første gang i 56 år
Artiklen er tilføjet af KRN mandag 2. september 2002 kl. 21.19. Læst 1208 gange
Af Knud Flensted
DOF fandt Vandregræshoppe i Danmark for første gang i 56 år
For første gang i 56 år er Vandregræshoppen blevet set i Danmark. Et otte centimeter langt eksemplar af arten blev mandag fanget ved Gedser Fyr af en gruppe fra Dansk Ornitologisk Forening. Gruppen var på fugletur, da det sjældne insekt dukkede op i kanten af en kornmark, oplyser biolog Knud Flensted, Dansk Ornitologisk Forening.
Vandregræshoppen er den største markgræshoppe, som normalt lever i Middelhavsområdet og i Nordafrika, hvor den i store sværme hærger markafgrøderne. Det er den varme sommer, der har fået græshoppen til at bevæge sig meget længere end ellers, forklarer biolog Morten D.D. Hansen, Naturhistorisk Museum i Århus. Vandregræshoppen er kun 25 gange tidligere registreret i Danmark, sidste gang var i 1946. Morten D. D. Hansen lover, at der ikke er store svæme på vej. Vandregræshoppen så varmekrævende, at den ikke har mulighed for at overleve i det danske kilma.
Den vil gå til grunde, når det bliver koldt. At den usædvanlige fund sker ved Gedser Fyr skyldes simpelthen, at Gedser er første stop i Danmark, hvor gæsterne lander, fordi de er trætte. Ornitologerne fangede græshoppen i et sommerfuglenet og holdt den fanget i en madkasse, indtil den var blevet gennemfotograferet som dokumentation for besøget.
Artiklen er senest opdateret: mandag 2. september 2002 kl. 21.19