Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her





Nyheder

Buskrørsanger i Blåvand

Artiklen er tilføjet af KRN tirsdag 30. september 2003 kl. 19.15. Læst 951 gange
Buskrørsanger i Blåvand

De to første runder havde kun givet 17 fugle, så forventningerne til den 3. netrunde var ikke alt for høje. Da jeg kom rundt til de to første net, N1 og N3, sad der en Fuglekonge i det første net, N3, samt en anden fugl, som jeg umiddelbart troede var en phyl i N1. Fuglekongen kom hurtigt ud af nettet, fik ring på og sluppet, hvorefter jeg fortsatte til ”phyllen”. Da jeg kom hen til den, kunne jeg se, der var noget helt galt, idet den var for brun til at være en phyl, og dermed mere lignede en acro, og idet jeg begyndte at pille kræet ud af nettet, begyndte den da også at skratte som en Rørsanger. Da jeg havde fået den ud af nettet, og givet den ring på, målte jeg straks vingen på den for, at finde ud af om det ”bare” var en Rørsanger. Vingen målte 61 mm, og lå dermed uden for Rørsangers mål som kun går ned til 62 mm.

Herefter ringede jeg straks til Bent, og informerede ham om, at jeg stod med en lille acro, som han lige skulle komme og kigge på. Idet Bent så vingemålet og fuglens meget korte 2. håndsvingfjer skiftede hans ansigskulør brat - dette pegede nemlig stærkt i retning af en Buskrørsanger. Sammen begyndte vi nu at tjekke fuglen i hoved og r.., og efter ca. 30 minutter, og flere telefonopkald til folk der havde haft Buskrørsanger i hånden, var vi 100 % sikre på, at vi her stod med Blåvands første Buskrørsanger nogensinde!

Vi fik herefter hurtigt meldt fuglen ud på DOFcall via Kenneth Rude, mens et par birdere, der var i Blåvand, dukkede op. Dernæst blev der taget billeder til den store guldmedalje, hvorefter fuglen blev sluppet 10.20. Desværre blev fuglen hverken set eller hørt siden.

Det er for tiden nogle spændende dage vi oplever i Blåvand, idet vi i søndags havde en dag med mange småfugle. I alt blev der ringmærket 240 fugle, heriblandt en Nattergal som er en sjældenhed på disse kanter. I går var der hele 3 Storpibere på morgenobsen, og i dag altså en Buskrørsanger. Nu må vi bare vente og se hvad morgendagen bringer (var der nogen der sagde Pallas Græshoppesanger??).

Med venlig hilsen
Janus Ethelberg


Dagens fund af Buskrørsanger er det 4. i år og det 2. i efteråret. Det første efterårsfund gør sig gældende en fugl som blev ringmærket den 20. september på Gedser Fuglestation. Se billeder af Gedserfuglen her.

Buskrørsanger er en sjælden gæst i Danmark. Til og med 2001 er der godkendt 29 fund af 29. Dette års to efterårsfund er helt unikt da arten ikke før er truffet i Danmark om efteråret. Arten optræder hyppigst i juni måned hvor der foreligger 20 fund mens der i maj er gjort 6 fund. Dertil kommer 3 juli fund. I Sverige er arten noget mere almindelig hvorfor der eksisterer mere end 855 fund. Buskrørsangeren yngler fra Finland og Baltikum østover til Baikalsøen ned til det nordlige Indien. Overvintringsområdet er det Indiske subkontinent og Burma.

I hele Nordvesteuropa opleves der i disse dage relativt store koncentrationer af østlige fugle. Det er især Hvidbrynet Løvsanger som har imponeret med høje antal. Fra Finland meldes der mere end 100 Hvidbrynet Løvsanger inden for den sidste uge mens der også er foretaget flere fund af arten i UK og Holland hvor sidstnævnte land alene i lørdags den 27. kunne byde på hele 31 stk. alene fra Vlieland.

I dag blev der fundet en Hvidbrynet Løvsanger på Christiansø. Øen besøges i disse dage samt de næste par uger frem, af en lang række danske fuglekiggere som har sat sig i hovedet at finde en **MEGA** eller to eller ?. Det bliver spændende at se om den efterhånden årlige dyst mellem øst og vest i uge 42. igen i år bliver hård? Eller om den massive dækning af lokaliteter på den Jyske vestkyst totalt spiller de benhårde fuglekiggere på Christiansø ud? Eller om dem som opholder sig på Vestkysten må tage den hårde tur hele vejen til den lille hitø?

Artiklen er senest opdateret: tirsdag 30. september 2003 kl. 19.34

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.




til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.037 sek.
til toppen