Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0
Fejl i visning af billede!


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her

Nyheder

CHRISTIANSØ, 21. - 24. Maj 2020

Artiklen er tilføjet af MBH fredag 24. april 2020 kl. 20.10. Læst 3974 gange
CHRISTIANSØ, 21. TIL 24. MAJ 2020

Det er med stor glæde at FeltUD atter engang kan invitere til træf på Christiansø i en af årets bedste fugleperioder. De isolerede klippeøer nord for Bornholm er kendt for at tiltrække mange sjældne fugle og i de rigtige forhold, stort fald af småfugle og regelmæssige forekomster af lundsanger og lille fluesnapper sammen med tusindvis af alke og lomvier. I denne periode har øen tiltrukket sjældne arter som korttået lærke, østlig middelhavsstenpikker, hvidskægget sanger, buskrørsanger, bjergløvsanger, hvidhalset fluesnapper og pileværling. Derfor inviterer FeltUD i Kristi Himmelfarts-ferien alle interesserede til at lave en fælles indsats i området.

OVERNATNING
Vi har allieret os med Hans Ole Matthiesen, der er naturvejleder på Christiansø. Han har sørget for at vi får ordentlige forhold at bo på (hhv. Gaden og Bagerens hus) og fællesspisning om aftenen. Tre overnatninger samt tre varme måltider på kroen koster 780 kr. per person, som afregnes direkte med Hans Ole ved at sende de 780 kr. til ham på mobilepay på nummeret 26 97 26 47 med teksten ”FeltUD Chrø”.
Der er pt. 12 pladser til denne pris, og derudover vil prisen stige for mere luksuriøse forhold. Spørgsmål vedrørende ovenstående rettes direkte til Hans Ole. HUSK sengelinned og/eller sovepose.

OBS: Sidste dato for booking af overnatning ved Hans Ole er d. 15. maj kl. 20.00.

Vil man benytte sig af en løsning med mere friluft, kan der bookes plads på teltpladsen her:
https://www.christiansoe.dk/besog-oen/overnatning/christiansoe-teltplads/

HVORDAN KOMMER MAN DEROVER OG HJEM
Denne gang skal vi nok tage jer i hånden og vise vej.
Vi mødes ved færgeterminalen i Køge ved Bornholmerfærgen onsdag d. 20. maj senest kl. 23.30 (færgen sejler kl. 00.30). Efter 5t30m sejlads ankommer vi til Rønne Havn kl. 6.00. Derefter tager vi bussen kl. 6.32 til Gudhjem, hvor vi gør et stop ved brugsen for at handle ind (købmanden har lukket når vi kommer til Christiansø). Færgen sejler fra Gudhjem Havn kl. 10.00 og ankommer til Christiansø 55 minutter senere.

Hjemturen er lidt kortere. Vi sejler fra Christiansø søndag d. 24. maj kl. 14.00 og ankommer til Gudhjem kl. 14.55. Vi skal med bussen fra F24-tankstationen i Øvre Gudhjem kl. 15.14 og ankommer til Rønne Havn kl. 16.03. Herefter tager vi færgen til Ystad kl. 18.15. Herefter går vi ombord på bussen, der kører os til DGI-byen i København med ankomst kl. 21.45. Alternativt kan man tage færgen fra Rønne til Køge, hvorved der vil være ankomst i Køge kl. 22.30.

BOOKING, BILLETTER MV.
Selv om man er tilmeldt, skal man selv stå for at købe billetter til transport og booke overnatning ved Hans Ole. Herunder finder du en liste over de nødvendige billetter.

1. Køge til Rønne
Book en envejsbillet til ”gående” på https://www.bornholmslinjen.dk/

Dato skal være 21. maj, afgang kl. 00.30.
Du kan tilvælge kahyt, men der findes også gratis sengepladser i fælles sovesal.

2. Rønne til Gudhjem tur/retur
Billetter kan købes direkte i bussen, men det er billigst med 10-turskort.

3. Gudhjem-Christiansø tur/retur
Færgebilletten kan købes på https://www.christiansoefarten.dk/176we.htm
Køb udrejse 21. maj kl. 10.00 og vælg hjemrejse til d. 24. maj kl. 14.00

4. Rønne til Ystad/København
https://www.kombardoexpressen.dk/ kan man købe billetter fra Rønne til København med færge og bus. Sådan kommer vi hurtigst hjem. Køb billet fra Rønne til København d. 24. maj kl. 18.15.

Alternativt kan man tage færgen fra Rønne til Køge med afgang kl. 17.00 og ankomst kl. 22.30. Denne billet bookes på Bornholmerlinjen sammen med billetten fra Køge til Rønne.

KONKURRENCER
Som sædvanligt udlover FeltUD en præmie til den, der finder den sjældneste fugl. Vinderen modtager et gavekort til naturbutikken på 1000 kr. Alle kan deltage i konkurrencen, men kun DOF-medlemmer kan modtage præmier.

I samme periode arrangerer FeltUD også et landsdækkende Birdrace, hvor det handler om at registrere så mange arter som muligt på 24 timer. Det vil selvfølgelig også være muligt at deltage i dette på samme tid, selv om Christiansø næppe kan hamle op med en dedikeret indsats i resten af landet.

Eksempler på sjældne fugle fundet i maj på Bornholm og Christiansø ses her: Netfugls DK-liste

KOMMUNIKATION
Til udmelding af fugle og meddelelser benyttes appen Zello under gruppen ”Birding Feltud”. Desuden vil det være en fordel at benytte sig af Birdalarm, så resten af Danmark også kan følge med. Vi skal nok hjælpe dig med at få sat det op, hvis du endnu ikke har det. Da der kan være dårlig dækning på øen (hvis man ikke har TDC), vil det også være en fordel af medbringe en walkie talkie. Vi bruger kanal 2, underkanal 10.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig via vores Facebook-event her: https://www.facebook.com/events/635392333707984
eller ved at sende en SMS til Henrik Böhmer på nedenstående nummer med dit navn.


FORHOLDSREGLER
For at mindske smitten med Coronavirus opfordrer vi til at alle tager de gældende forholdsregler, udstedt af myndighederne. Dvs. holde god afstand til andre, holde god hygiejne mv. I tilfælde af fund af sjældne fugle, opfordrer vi ligeledes til god afstand mellem folk og tage hensyn til andre, så alle kan få set fuglen.

Er der spørgsmål til turen, kan man henvende sig til Henrik Böhmer på 22 30 22 44.

Vi ses derude!


Denne blev fanget tilbage i maj 1977. Skal vi have en gensyn i 2021? © David Boertmann

Artiklen er senest opdateret: fredag 24. april 2020 kl. 20.11

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.
Fejl i visning af billede!
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.062 sek.
til toppen