Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her





Nyheder

April 2013 Danish Bird News

Artiklen er tilføjet af JSH fredag 3. maj 2013 kl. 09.08. Læst 5048 gange
Af Rolf Christensen/DK500club
Hereby April 2013 Danish Bird News:

The 5th Danish Black-winged Kite was seen for 15 minutes at Skagen, Nordjylland on 23rd flying SW returning from sea (4th Skagen record). A record early Alpine Swift was photographed at Lidsø, Lolland on 21st before heading NW along the coast. Two new Hawk Owls were discovered far west in Jylland, a 1st winter near Skagen, Nordjylland during 31th March to 13th April and a late bird at Nordre Feldborg Plantage east of Holstebro in central Jylland during 8th-28th. The 14th ever Long-billed Dowitcher, an early bird in summer plumage, was at Bøjden Nor, Fyn during 17th-25th. A drake Steller's Eider entangled in fishing line was at various northern Bornholm sites during 2nd-30th. The drake Lesser Scaup remained at Skælskør Inderfjord, Vestjylland until 3rd.

Other April birds include six Yellow-billed Divers including five seen on a diver boat trip in central Kattegat, 15 Great Northern Divers including 6 seen on a boat trip in central Kattegat, two Little Egrets, a flock of nine migrating Lesser White-fronted Geese, eight Black Storks during 14th-25th, an adult Greenland White-fronted Goose, a returning adult Black Brant, four Red-breasted Geese, an drake American Wigeon on 1st-2nd - and two hybrid males as well, a hybrid drake Blue-winged Teal x Shoveler near Copenhagen, nine Red-crested Pohards, an adult male hybrid Ring-necked Duck x Tufted Duck, yet another drake Ferruginous Duck x Pochard hybrid, two drake King Eiders, the regular ringed, escaped female Hooded Merganser, 21 Pallid Harriers (one on 2nd, the rest from 10th onwards), three Gyr Falcons, two Marsh Sandpipers, one Great Snipe, 17 adult Baltic Gulls, a 1st winter Iceland Gull with a Norwegian colour ring (ringed in southern Norway this winter), two Yellow-legged Gulls, three Tengmalm's Owls at Sjælland wintering sites and one caling male again at Blåbjerg Plantage, Vestjylland, eight Hoopoes during 19th-23rd, up to six Crested Larks on 12th at Hirtshals, Nordjylland, just one migrating Tawny Pipit, four Red-rumped Swallows, just four singing Savi's Warblers, an adult male Collared Flycatcher in central Copenhagen, a Pallas' Warbler, a Thick-billed Nutcracker and just one Ortolan Bunting.

Rolf Christensen/DK500club


Black-winged Kite, Skagen © Jørgen Kabel



Steller's Eider, Bornholm © Steen E. Jensen



Long-billed Dowitcher, Bøjden Nor, Fyn © Lars Andersen



Northern Hawk-owl, Ndr. Feldborg plantage © Gerner Majlandt



Gyrfalcon, Skagen © Søren Kristensen



Yellow-billed Loons, Kattegat © Jørgen Kabel



Collared Flycatcher, Holmens Kirkegård, København © Frants Kjellerup Sørensen



King Eider, Gedser Odde, Falster © Sebastian Klein



Pallid Harrier, Feddet, Sjælland © Lars Bernitt Birk

Artiklen er senest opdateret: fredag 3. maj 2013 kl. 09.16

Kommentarer:

Jan Fischer Rasmussen skriver tirsdag 7. maj 2013 kl. 07.24
Fint med disse opsummeringer, men hvis den skal dække april, hvorfor nævnes der så kun en blå glente?

Nice to have such a review for each month, but why is only one blackwinged kite mentioned, when April had two?


Sebastian Klein skriver tirsdag 7. maj 2013 kl. 07.55
Hej Jan

Der er vist ikke helt enighed om hellebæk-fuglen.

Mvh Sebastian


Henrik Mikkelsen skriver tirsdag 7. maj 2013 kl. 09.08
Hej Jan,

Du har helt ret, der er noget galt her!

Én ting er at Rolf er flabet nok til ikke at inkludere obs'en i sin månedsrapport... Rolf er en flinker, lidt speciel herre, som ikke er politimand og hvis opsummering kun er underholdning og ikke SU´s redegørelse for hvad er godkendt i den pågældende periode.

En anden ting er at blande sig i noget man ikke skal blande sig i!

Mig bekendt har én af de tilstedeværende efterfølgende tvivlet på sin egen obeservation og valgt ikke at krydse fuglen som ny art. Ærgerligt nok har denne valgt ikke at taste i DOF-basen, men fair nok, vedkommende har ingen erfaring med arten og det var ikke en optimal observation.

Endvidere har en anden af de tilstedeværende, efter indledningsvist at have krydset fuglen, valgt at slette sit kryds på DK-listen af ovenstående årsag, idet denne efter eget udsagn ikke ville skulle slette sit kryds, såfremt fuglen ikke skulle kunne godkendes. Den pågældende var dog den der meldte ud på Bird Alarm og senere én af dem der tastede i DOF-basen.

Indtil SU har truffet en afgørelse står observationen til troende og ingen perfid kommentar bør skulle kunne påvirke dén proces.

Mvh HeM


Sebastian Klein skriver tirsdag 7. maj 2013 kl. 21.28
Hej Henrik

Jeg tror du mistolker min kommentar. Ingen perfiditeter var i hvert fald tilsigtet. Det var blot min mening, at henlede opmærksomheden på det forhold, som du selv gør rede for ovenfor.

Mvh Sebastian


Michael Westerbjerg Andersen skriver onsdag 8. maj 2013 kl. 10.48
Det er en flot månedlig opdatering, men den er lige til at s.... i havnen hvis den bliver for subjektiv, som ovenstående desvæære viser... Henrik M er i vide kredse kendt som en seriøs og dygtig ornitolog, og det er trist at en Blå Glente dømmes ude af club500


Frank Desting skriver onsdag 8. maj 2013 kl. 17.07
Der er vel al mulig grund til tvivl om observationen idet den 'Blå Glente' for det første slet ikke blev meldt ud fra Vaserne (hvorfor ikke !?) og i Hellebæk blev den angiveligt set på meget stor afstand, lige som der ikke foreligger nogle doku-foto's af fuglen...


Henrik Mikkelsen skriver onsdag 8. maj 2013 kl. 17.23
Michael; Tak for ordene :-)

Frank Desting; ...!


Sebastian Klein skriver torsdag 9. maj 2013 kl. 09.55
Hej igen

Det er ret almindeligt at man som skribent af "Danish Bird News" sorterer tvivlsomme observationer fra.
Jeg har selv været DBN-skribent i flere år og som sådan foretager man jo vurderinger af det, der er blevet set.
I bund og grund kan jeg godt forstå, at Henrik bliver irriteret af at Rolf ikke har nævnt hans Blå Glente, for når man finder sådan en fugl vil man jo gerne have kreditten og anerkendelsen for det - og i hvert fald nødigt have sin egen person gjort til genstand for tvivl og mistro.
I dette tilfælde mener jeg dog ikke, at Henrik Mikkelsen skal føle sin troværdighed beklikket i forhold til ovenstående. Som Henrik beskriver det ovenfor har det jo ikke rigtig noget med personlig troværdighed at gøre.
Der er nogle mennesker som har set en fugl. Nogen af dem mener, at det var en Blå Glente. Nogle af dem kunne ikke se det og en af dem mener sågar, at det var en måge (var der også nogen, som ikke kunne finde fuglen, eller er jeg fejlinformeret?). Under disse omstændigheder tyder det jo, som Henrik også anfører, på en ikke just optimal observation og som sådan er det vel ok at udelade den fra DBN. I modsat fald kunne man jo sige, at manden som mente det var en måge havde fået sin troværdighed beklikket.
Ligesom Henrik mener jeg, at SU har det afgørende ord i denne sag og at de må afgøre, hvorvidt dokumentationen er tilstrækkelig til godkendelse af Sjællands anden Blå Glente.

Mvh Sebastian


Michael Westerbjerg Andersen skriver torsdag 9. maj 2013 kl. 11.43
Vi taler om en Blå Glente... En let bestemmelig art med markant morfologi og endda iagttaget musende. En person som ser den som "måge" må ha spist søm. Jeg synes stadig ikke fuglen er tvivlsom! Endvidere er en Blå Glente iagttaget på Skagen - og i min langdistance optik kunne de to iagttagelser ikke overraskende være samme fugl.

Mvh

Michael


Henrik Mikkelsen skriver torsdag 9. maj 2013 kl. 11.53
Hej Sebastian,

Det er pænt af dig at forsøge at redegøre for Rolfs vurderinger.

Til orientering ringede han til mig kort efter min ankomst til Hellebæk den pågældende eftermiddag for at spørge ind til min indledende obs. Fint nok. Han besvarede efterfølgende ikke mine opkald da vi genfandt fuglen. Sjovt nok. Du kender nok selv Rolf og hans væsen, men uanfægtet kunne han da i det mindste have kontaktet mig omkring observationen inden han valgte at klassificere den som tvivlsom og udelade den. Rolf er intelligent nok til at vide at aktion skaber reaktion.

Vedrørende "mågefinderen" gav han på Hellebæk utvetydigt udtryk for glæde over at have fået et nyt X (jeg fik bl.a. en krammer ;-)). At han efterfølgende er kommet i tvivl er som nævnt fair nok af ovenstående årsager, men der er stor forskel på udsagnet "Blå Glente 0" og "Xmåge 1". Jeg har talt med ham og bedt ham om i det mindste at beskrive det han husker reelt at have set. Om det kommer til at ske tvivler jeg efterhånden på. Adfærden her danner så absolut grundlag for at betvivle "Mågen" men ikke mandens integritet vedrørende sine X'er.

Tilbage til min troværdighed; det er ikke i orden at "mågen" af ovenstående årsager skal kunne danne grundlag for at drage min (og de øvrige observatørers) troværdighed i tvivl.

Tilbage til at blande sig i noget man ikke skal blande sig i; så længe det ikke tjener andet formål end at bringe "noget" i miskredit eller løbe med sladder vil jeg tillade mig at blive ærgerlig hver gang det involverer mig!

HeM


Sebastian Klein skriver torsdag 9. maj 2013 kl. 14.37
Jeg kan godt se, at det er noget speget noget altsammen. Og som Michael er inde på virker det helt skørt, når nu Blå Glente er så nem at bestemme.
Min pointe er at man som skribent i en sag, hvor erfarne ornitologer er splittet i, hvorvidt en fugl er en mega eller en helt almindelig art, i de fleste tilfælde helt naturligt vil følge dem, der siger det var noget almindeligt.
Jeg tror ikke det har været Rolfs eller nogen andens hensigt at bringe nogen som helst i miskredit (og synes heller ikke det er sket!?). Havde Jan ikke spurgt til fuglen, så havde de færreste vel tænkt over, at den var udeladt i DBN.
Der har i øvrigt ikke været langtidsstationære Blå Glenter i DK før, så sandsynligheden taler ikke umiddelbart for at der skulle være tale om samme fugl i Skagen (det ville også være lidt mystisk, hvis den skulle flyve fra Hellebæk til Skagen).

Mvh Sebastian


Jan Fischer Rasmussen skriver mandag 13. maj 2013 kl. 10.50
Mit spørgsmål var så helt uden kendskab til, at der (hos nogle) skulle være tvivl om bestemmelsen af Hellebæk-fuglen. Når man læser kommentarerne (f. eks. MKP)på DOFbasen, lyder den da god nok, selvom det uden tvivl var en skodobs.




Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.




til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.064 sek.
til toppen