Triel ved Ribe Kammersluse
Maj har hidtil været fattig på SU-arter, men dagen i dag bød på endnu en SU-art, da den Triel blev fundet nær Ribe Kammersluse.
Fuglen blev fundet af
Jørgen Peter Kjeldsen, der var på ynglefugletælling ved Ribe Holme. Fuglen forsvandt dog hurtigt i terrænet for Jørgen Peter Kjeldsen, men hjælpen var nær, da Ole Thorup som den første twitcher på stedet var med til at genfinde fuglen. På det tidspunkt havde den været væk i en time.
Fuglen blev meldt ud på Bird Alarm som først, på baggrund af manglende information, et rygte af Morten Bentzon Hansen, der fik det af vide af Søren Nygaard, som havde det fra Susanne Overgaard Petersen, der igen havde fået en telefonisk opringning fra Ole Thorup.
Kort tid efter den første udmelding kunne Susanne Overgaard Pedersen dog verificere, at det ikke kun var et rygte, men også sandheden. Susanne Overgaard Pedersen ankom til gerningsstedet som den anden twitcher, hvor Jørgen Peter Kjeldsen og Ole Thorup fortsat holdt skarpt øje med fuglen.
Fuglen kunne ses fra vejen og fra lystbådehavnen, men fælles for begge steder var det, at fuglen blev set på nogen afstand. Fuglen er ligeledes set syd for Bjerrumvej (hovedvejen ud til Kammerslusen), så eventuelle twitchere, der ikke umiddelbart kan finde fuglen, kan måske med held forsøge på nogle af de andre marker. På marken syd for Ribe Å forsvandt den flere gange, da render i marken gør, at den forsvinder i terrænet. Den er med andre ord ikke nødvendigvis helt let at arbejde med.
Bortset fra blanke år i 2008 og 2005, så har arten været årlig i DK siden årtusindeskiftet. Det er det femte fund i det gamle Ribe Amt og det første siden 1964, hvorfor de ornitologer, der går op i Ribe Amt arter, kan få sig en ny SU-art for "amtet". Men det gælder nok om at være hurtig ude, da arten ikke har ry for at være særlig stationær i maj. Af de 8 danske majfund er der således kun et flerdagsfund, hvilket var en fugl ved Hjardemål (NJ) i 2004.
Marken, hvor fuglen gik rundt.
Fotos af den aktuelle fugl ses
her.
De godkendte danske fund af arten ses
her.
Personer, der har krydset arten på deres DK-liste findes
her.