Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her





Nyheder

FeltUd Program 2018

Artiklen er tilføjet af JSH tirsdag 16. januar 2018 kl. 11.39. Læst 3695 gange
Af Feltornitologisk Udvalg
By-dysten, 1. januar til 30. juni
Som noget nyt, introducerer FeltUD en ny slags konkurrence, der varer hele første halvår af 2018. Konkurrencen handler i bund og grund om at se så mange arter som muligt indenfor bygrænsen af en valgfri by mellem 1. januar og 30. juni. Regler for konkurrencen og tilmelding findes efter årsprogrammet.


Chrø-satsning, 18. til 21. maj
I stedet for Overshooter i Lolland-Falster-området, rykker vi vores forårstræf til Christiansø, som de seneste år har vist sin kvalitet med flere rariteter og flotte tal. Træffet ligger i forbindelse med pinsen og varer fra fredag til mandag. Mere information om træffet kommer i løbet af foråret og senest en måned før træffets start.


Tangetræf, 3. til 5. august.
Vi gentager succesen med at udforske de to nordvestjyske tanger (Thyborøn og Agger) i starten af august. Træffet kommer til at ligne de to forgangne års, men ligger en uge tidligere end sidste år, hvilket statistisk giver større rariteter. Mere information om træffet kommer i løbet af sommeren og senest en måned før træffets start.


Felttræf, 13. til 20. oktober
Årets felttræf kommer til at ligge i Vadehavsområdet, som sidste år viste sig fra sin bedste side. Vi er ikke sikre på, hvor basen kommer til at ligge, så hold gerne lidt igen med at bestille sommerhuse.


Nytårsbirdrace, 1. januar 2019
Den første dag i det nye år afholder vi igen det populære endagsbirdrace, som handler om at se så mange arter som muligt i løbet af 1. januar. De seneste år er folk kommet godt fra start med omkring 90 arter.


Alle arrangementer vil blive offentliggjort på følgende medier: Netfugl.dk, Pandion, FeltUD’s facebookside, Feltornitologen's facebookside og DOF's kalender.


Retningslinjer for ture i felten - Feltornitologisk Udvalg.

Alle er velkomne på Feltuds ture og arrangementer i felten. Vi gør dog opmærksom på, at fokus er på fuglene. Der vil derfor ikke altid være tid til at fortælle om kendetegn eller gennemgå stemmer. Det betyder ikke, at man skal være en erfaren fuglekigger, for at være med på turene, da alle kan være med til at finde fuglene. Men hvis man søger begynderture, hvor der hovedsageligt er fokus på at lære kendetegn og stemmer, så henviser vi til de over 100 årlige ture og kurser hos DOF’s lokalafdelinger. Vi vil derudover så vidt som muligt skrive, hvilket niveau en gælden tur er, samt skrive i arrangements teksten, hvad formålet med turen er.


Der vil for hvert arrangement blive lavet et event på FeltUD’s facebook. Opdateringer af events eller vigtige beskeder under træf vil blive offentliggjort under de respektive events.


BYDYSTEN
De fleste danske birdere bor i byer og kører hvert år mange kilometer for at opleve fede fuglene. Imidlertid kan der være lige så stor chance for at finde noget godt i den by, som du bor i. Eksempler på dette kan være rosenmåge på Esbjerg Havn, østlig turteldue i Bække, sørgedue i Skagen, sibirisk jernspurv på Stubben, mere end én sortstrubet drossel i København og rosenbrystet kernebider i Esbjerg By.

Derfor introducerer FeltUd: BYDYSTEN

Konkurrencen går i al sin enkelthed ud på at se så mange arter som muligt indenfor en bestemt bygrænse som muligt – i løbet af første halvår af 2018.

Regler:
- Konkurrencen er personlig, hold kan ikke deltage.
- En enkelt person kan godt vælge flere byer, men de enkelte byer tæller hver for sig.
- Registrer så mange arter som muligt indenfor det afgrænsede område.
- Konkurrencen løber fra 1. januar til 30. juni 2018 – dvs. at de arter du har set i din by indtil videre i år også tæller med.
- Der er valgfrihed mht. hvor og hvordan arterne registreres. FeltUd opfordrer til, at så mange observationer som muligt indtastes i DOFbasen.
- Arterne kan registreres fra den dato, hvor man tilmelder sig.
- Man skal opholde sig indenfor grænsen af området, men alle fugle man kan se kan noteres. Dvs. at man gerne må kigge ud over havet, langt ind over landet eller ud over søen.
- Sjældne fugle skal dokumenteres efter gældende regler for DKU og SU.
- Grænserne for København, Aarhus, Odense, Aalborg og Esbjerg er som Danmarks fem største byer pre-definerede.
- København afgrænses ved motorvejsring 3. Alt udenfor anses for individuelle byer.
- Man kan vælge hvilken som helst by, også selvom du ikke bor i en by.
- Senest d. 1. august 2018 sendes listen til feltud@dof.dk.

Tilmelding
Tilmelding sker ved at sende en mail til feltud@dof.dk. Sammen med din tilmelding skal du sige hvilken by, du vil deltage med – sammen med et kort over byen (med mindre det er en af de pre-definerede). Hvis du vil deltage med en af de fem prædefinerede byer, kan du også nøjes med at sende en SMS til Henrik på nedenstående nummer.
1. Præmien er et gavekort på 1000kr. til Naturbutikken.


Spørgsmål og kommentarer rettes til Henrik Böhmer på tlf. 22 30 22 44.

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.




til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.047 sek.
til toppen