Invitation til Felttræf 2008
For tiende gang inviterer Feltornitologisk Udvalg og Naturbutikken til Felttræf i uge 42, fra lørdag d.11/10 til lørdag d.18/10. Vi vender tilbage til rødderne og indtager Blåvand Aktivitetscenter, der også dannede rammen for de to første felttræf i DOF-regi. Blåvand er altid god for spændende fugle i efterårsferien, og aktivitetscenteret ligger centralt placeret for flere førsteklasses lokaliteter. Hvad enten du er til fods eller i bil, udgør Blåvand et uudtømmeligt fugleområde, med masser af muligheder for lusk, småfugletræk, havfugle og vadefugle. Der ringmærkes dagligt på Blåvand Fuglestation, og når de fanger en godbid, er vi godt placeret. Ligeledes ringmærkes der dagligt ved Sneum og i Jedsted Digekrat.
I anledning af jubilæet har vi udvidet træfområdet og indlagt daglige happenings i felten. I år omfatter felttræfområdet strækningen fra grænsen til Vejers.
Vadehavsregionen og Blåvand har de senere år vist sig at være voldsomt spændende i 42. Ikke mindst sidste år, hvor en af Danmarkshistoriens sjældneste fugle, en Langhalet Tornskade, blev fundet på Skallingen, sydvest for Blåvand. Forrige år var det den Stribede Sanger på Mandø, der løb med overskrifterne på Felttræf, og området har i uge 42 tidligere budt på lækkerier som Schwarz Løvsanger, Nonnestenpikker, Purpurhejre samt flere Brune Løvsangere, Humessangere og Dværgværlinger. Ligeledes er efterårsferien et oplagt tidspunkt, hvis du gerne vil finde din egen Hvidbrynede Løvsanger eller Fuglekongesanger, der er så godt som årlige med flere fugle under felttræf i regionen. Skulle det utrolige ske, at perioden bliver præget af hård vestlig vind, er Blåvand et førsteklasses havfuglested, hvor man kan forvente arter som Sodfarvet Skråpe, Stor Stormsvale, Thorshane og flere arter kjover.
Læs mere om basen, felttræfområdet, programmet, de mange konkurrencer og andre praktiske oplysninger på den særlige
Felttræf 2008 side, hvor du naturligvis også har mulighed for at tilmelde dig træffet.
Vel mødt på Felttræf 2008!
Naturbutikken og Feltornitologisk Udvalg