Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her





Nyheder

Rosenstær ringmærket ved Gedser

Artiklen er tilføjet af KRN fredag 16. august 2002 kl. 15.00. Læst 588 gange
Af Morten Bentzon Hansen
Rosenstær ringmærket ved Gedser


Det lykkedes i dag Troels Eske Ortvad at ringmærke Rosenstæren ved Gedser Fuglestation.

Fuglen, der nu har været stationær ved fuglestationen siden den 14. august, er en 1k og den kun anden Rosenstær som ringmærkes i Danmark. Danmarks første ringmærkede Rosenstær, ligeledes en 1k, blev ringmærket af Henrik Brandt i Hjerting ved Esbjerg den 28.10.2001.

Det forlyder fra Gedser Fuglestation at TEO og stationssheriffen Palle Nygård netop i dag havde besluttet at bytte ringmærkningsområde, således at PNy mærkede i rørskoven ved Kroghage og TEO i fuglestationens have. Det sparsomme antal fugle i rørskoven havde fået TEO til at miste lysten til at ringmærke der. Da PNy var ved godt mod, lykkedes det TEO at overtale PNy til at bytte. Der er næppe noget at sige til, hvis PNy skulle være en anelse ærgerlig over denne bytning. Udover Rosenstæren er det nemlig også lykkedes TEO at ringmærke tre Høgesangere i fuglestationenes have.

Den aktuelle Rosenstær viser sig at have en adfærd, meget lig fuglen der for nylig rastede på Stubben i Københavns Havn. Gedserfuglen ses meget sjældent, idet den oftest gemmer sig i kirsebærtræer eller brombærkrat, hvor den kan sidde skjult i timer. En sjælden gang vover den sig frem og tager noget frugt, hvorefter den skyndsomt forsvinder igen. Fuglen associerer på intet tidspunkt med andre fugle.

Stubbenfuglen havde nøjagtigt samme opførsel, idet den ofte gemte sig i krattet langs Copenhagen Driving Range (sydøst for det gule hus og rundkørslen). Da ovenstående så Stubbenfuglen, gemte den sig hele tiden i en hyldebusk og kun lejlighedsvis kom den frem og tog nogle hyldebær. Dette varede dog sjældent mere end et minuts tid førend fuglen igen fortrak ind i busken. Stubbenfuglen er dog også set i selskab med de andre Stære i området, men de mange rapporter fra krattet tyder på, at den kun lejlighedsvist associerer sig med Stærene.

På grund af den skjulte adfærd er det stadigt sandsynligt at Stubbenfuglen fortsat er på plads, og ses den ikke umiddelbart sammen med stæreflokkene, så er krattet et meget godt bud. Observatører bør dog væbne sig med tålmodighed, idet fuglen godt kan sidde gemt i krattet i lang tid, meget lang tid.

Skulle nogle københavnere have mod på at lede efter Stubbenfuglen, men ikke kender til området, så kan ABKs dogmekort over området findes her.

Artiklen er senest opdateret: fredag 16. august 2002 kl. 15.00

Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!


Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.




til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.045 sek.
til toppen