Alle mand (m/k) af huse den 5. april: Nu skal der tælles Storspover
Lørdag den 5. april forsøger vi at få styr på antallet af Storspover, der raster i hele landet. Derfor håber vi meget, at så mange som muligt vil være opmærksomme på denne art og indtaste alle observationer i DOFbasen. En enkelt ting går dog ud over de sædvanlige informationer i DOFbasen, idet vi meget gerne vil have at vide, om fuglene opholdt sig på 1) vadeflader, 2) enge/græsmarker, 3) vintersæd eller 4) pløjemarker. Vær derfor rare også at indtaste dette under Noter med angivelse af, hvor mange fugle, der opholdt sig på hver habitat på lokaliteten. Kun hvis der også var trækkende fugle, er det nødvendigt med en ny indtastning (linie).
Et stort antal DOF’erne har allerede meldt sig til at dække udvalgte lokaliteter, men alle observationer er af interesse, inklusive fugle spredt på marker overalt i landet. Hvis du ønsker at dække en af de endnu udækkede lokaliteter, bedes du kontakte Hans Meltofte på hans.meltofte@dof.dk, som også kan sende dig et skema til brug i felten. I Vest- og Sydvestjylland vil vi også dække aftentrækket af spover til fælles overnatningspladser.
De mest oplagte lokaliteter, som vi endnu ikke har tællere til, er Hanstedreservatet, Voldum Sø, Alsted Kær, Fuglebæk-Lindholm, Ørum Sø, Ove Sø, Nors Sø, Fjand Ø og Fjand Grønne, Stauning Strand, Årø Kalv, Fynshoved Fællesstrand, Præstø Fed, Bognæs ved Roskilde samt flere områder i Vadehavet.
Projektet ledes og gennemføres af 100% frivillige i DOF i samarbejde med DMU, Kalø. Resultaterne vil hurtigst muligt blive formidlet til alle deltagerne foruden i foreningens nyhedsmedier, og efter alle de tre tællinger i år vil resultaterne komme i en artikel i DOFT.
Vær med til at tælle Storspover den 5. april. Foto: Lars Gabrielsen.