Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her





Nyheder

Afrunding af Felttræf 2004

Artiklen er tilføjet af JSH tirsdag 2. november 2004 kl. 01.47. Læst 2230 gange
Af Michael Mosebo Jensen
Afrunding af Felttræf 2004

Se afrundingen med tilhørende billeder ved at klikke her.

Felttræfgruppen (Rasmus Strack, Thomas W Johansen og Michael Mosebo Jensen) takker alle deltagerne for et godt og entusiastisk træf. Der var 115 tilmeldte mod 123 sidste år, hvilket nok var forårsaget af en beskæring af området i nord og øst (således var Blåvand ikke med i år); men til gengæld blev der fyldt op på vores base på Vester Vedsted Friskole. Desuden var der op mod 50 ikke-tilmeldte, der gæstede Vadehavsområdet. Det skyldtes især to ting: foredrag med koryfæet Lars Svensson og 3 stationære SU-arter.

Det blev på mange måder et anderledes træf end sidste år, der var domineret af vingebånd i sub-hitsklassen. I år var der kun ét. Til gengæld var det én af de dyrere: en Humes Sanger, der gæstede en have på Mandø om torsdagen. Hermed viste Mads Jensen Bunch i praksis, hvad han havde delagtiggjort os andre i med et fornemt foredrag om det noget vanskelige emne kratlusketeknik et par aftener forinden (download MJB's foredragsoplæg i Power Point her). Naturbutikken havde udlovet to gavekort på kr. 500,- , dels til træffets sjældneste fugl og dels til den mest populære (sammenfald var på forhånd udelukket); men det var ikke her, præmierne faldt.

En Dværgværling blev fundet i Mandø By allerede lørdag af Sune Riis Sørensen, hvor den ikke var specielt medgørlig. Det gik meget bedre de næste tre dage, hvor fuglen vandt så meget i popularitet, at fundet overlegent kunne løbe af med gavekortet - afgjort ved afstemning pr. sms blandt deltagerne.

Den sjældneste fugl blev jaget op af en grøn Berlingo i Ny Frederikskog onsdag eftermiddag på et tidspunkt, hvor vi alle trængte til fornyelse i repertoiret, selv om vi på intet tidspunkt kunne klage over mangel på fugle at arbejde med. De tre fynske findere, Hans Rytter, Erik Danielsen og Freddy S. Hansen, fik hurtigt bestemt fuglen, da den velvilligt gik ned 25 m fra det synkrone "hov!" fra bilen. Mange felttræfdeltagere nåede at se den juvenile Purpurhejre blive endnu mere forgyldt i skæret fra den nedgående sol, mens den åd sig mæt i frølår. De næste dage var den dog mere skulkende i adfærd.

Der var således hele tiden SU-fund til beskuelse, mens også fugle som Rødhalset Gås (4-6), Rødtoppet Fuglekonge (8), Sortstrubet Bynkefugl (min. 10) og op til 16 Nordiske Lappedykkere trak folk fra sted til sted. Mere flyvske var Islom, Sorthovedet Måge, 3 Storpibere, Stribet Ryle og Jagtfalk. I alt blev der noteret 194 arter.

Ellers var aktiviteten i høj grad præget af det nye tiltag holdkonkurrencen, der var en kombination af et ugelangt birdrace og indsamling af bonusarter. Den blev vundet af X-Team (Carl Christian Tofte, Gert Green, Thomas W Johansen, Søren Skov og Michael Mosebo Jensen) med 188 point.

Her var Morten Bentzons introforedrag lørdag aften vældigt nyttigt, mens Thomas W Johansens og Rasmus Stracks flotte billedgalleri ”Eastern Rarities” gav gejst til enhver kratlusker på træffet.

Tirsdag var dog aftenen, vi alle havde set frem til, og Lars Svensson skuffede ikke! Det blev et sublimt foredrag i yderst nyttige bestemmelsesnøgler til problembarnet Hippolais-komplekset. 98 var mødt frem til dette fængslende foredrag af en absolut kapacitet.

Gættefuglemareridtet nåede nye højder torsdag, hvor Tim Hesselballe Hansen og Rasmus Strack sendte 46 sjove billeder ud i lokalet. Andreas Bruun Kristensen var bedst til at fange essensen (34 rigtige) og vandt Naturbutikkens udlovede præmie: et gavekort på kr. 500,-. Der var dødt løb om 2.- og 3.pladsen (32 rigtige), hvor en lodtrækning afgjorde, at Troels Eske Ortvad fik en termokande og Carl Chr. Tofte en bog om fjerbestemmelse fra Naturbutikken. Gættefuglebillederne kunne i høj grad vinde ved at komme under Ole Kroghs kyndige billedbehandling, som han havde givet prøver på forinden samtidig med talrige andre fif om digital fotografering! Et yderst brugbart foredrag med god pin-pon til et meget spørgelystent publikum.

Det hele sluttede fredag aften med et festmåltid af rang som ”Kokken og Hønen”, Edda Riiser og Eske Frank Mortensen, elegant og yderst velsmagende trakterede med. De 36 deltagere fik en herlig finale på et kanon træf. Endnu engang en stor tak til alle deltagerne, Naturbutikken (sponsering), Netfugl (formidling), Fuglenes Hus (administration) og Hans Rytter (teknisk support) fra

Felttræfgruppen v.
Michael Mosebo Jensen.

Kommentarer:

Niels-Henrik Højbjerg Nielsen skriver tirsdag 2. november 2004 kl. 09.28
lige et opklarende spørgsmål:

Var det Edda Riiser, Eske Frank Mortensen eller dem begge to, der var yderst velsmagende?

vh NH




Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.




Fejl i visning af billede!
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.044 sek.
til toppen