Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Nordjyllands Fugle 2011

Rørvig Fuglestation - hent rapporten for 2011 her





Nyheder

Nyt fra SU

Artiklen er tilføjet af KRN søndag 5. februar 2006 kl. 23.29. Læst 3313 gange


Sjældenhedsudvalget har holdt møde i weekenden 4-5. februar 2006 i Fuglenes Hus.

Af mere interessante beslutninger kan fremhæves, at Ensfarvet Stær blev godkendt som ny art for landet. Det aktuelle fund drejer sig om en fugl, som i tidsrummet 18/4- 27/5-2002 og igen 15/4-18/5-2003 opholdt sig ved Tane Sø (RB).

Derudover godkendtes landets fjerde fund af henholdsvis Iberisk Gransanger og Gråsejler. De aktuelle fund gælder en syngende Iberisk Gransanger ved Sønderborg Sygehus (SJ) i perioden 5/5-6/6-2004 samt en rastende Gråsejler ved Esbjerg (RB) 3/11-7/11-2004.

På opfordring fra Netfugl blev den store forekomst af Rustand i sommeren og efteråret 1994 diskuteret. Det blev vedtaget, at følge raritetskomiteerne i Sverige og Finland og dermed regne forekomsten som spontan. Dermed forbliver Rustand i kategori A.
Det skal nævnes, at SU ikke tog stilling til, hvorvidt fund af Rustand fra andre år er spontane eller ej.

Det blev igen fundet nødvendigt, at diskutere andelen af forkastede beskrivelser af Steppehøg. Der forkastes således overraskende mange adulte hanner af Steppehøg, på trods af at disse sjældent anses for, at udgøre et større bestemmelsesmæssigt problem. Men måske netop derfor ”sjuskes” der lidt vel ofte med de indsendte beskrivelser. Udvalget anmoder derfor om at folk, i fremtidige beskrivelser, så vidt muligt beskriver grundfarve, proportioner, vingebagkantens tegning, samt udbredelse og placering af vingespidsernes sorte tegning.

Endelig er SU nu også indtrådt i den teknologiske tidsalder. Således har udvalget fået oprettet en database til behandling og lagring af SU-sager (herunder beskrivelser og anden dokumentation).
Dette system etableredes i november 2005 og virker særdeles lovende. Det er SU’s forventning, at dette system vil effektivisere udvalgs-arbejdet og nedsætte sagsbehandlingstiden markant.

Sjældenhedsudvalgets næste fællesmøde vil finde sted i Skagen 3-5/6-2006.

Kommentarer:

John Faldborg skriver mandag 6. februar 2006 kl. 16.52
Se nu har jeg holdt mig lidt tilbage, men nu er det slut: Hvorfor kommer nogle af alle HUNDEHOVEDERNE ikke nu med venlige og lovprisende ord til SU: Som jo har godkendt den ensfarvede stær? Det var det I ville ha', ik'?

Kom nu med lidt positivt, drenge!


John Faldborg skriver mandag 6. februar 2006 kl. 16.54
...og - øhhh - tøser!


Morten DD Hansen skriver mandag 6. februar 2006 kl. 17.04
Den umiddelbare lettelse skal vel lige fortage sig ;-)


John Faldborg skriver mandag 6. februar 2006 kl. 17.32
-:); ok, jeg giver den 24 timer til!


Allan Haagensen skriver mandag 6. februar 2006 kl. 17.45
Fedt! Langt om længe er den Ensfarvet Stær godkendt! Og dermed kan jeg jo kun godkende SU. Det er jo bare forbløffende at der kunne gå SÅ lang tid. Men ret skal være ret... SU har hermed godkendt sig selv på denne fugl. Godt gået.

Til John Faldborg vil jeg ikke sige noget som helst til. Hans sprog taler for sig selv. Ret sørgeligt sprog vil jeg lige indskylde, og jeg ville kunne finde langt federe ord frem end han er i stand til, som jeg ville kunne bruge om den "mand". Men det vil jeg ikke.


John Faldborg skriver mandag 6. februar 2006 kl. 18.47
Tak, min ven Allan! Tak!


Dennis Martinek Langholz skriver mandag 6. februar 2006 kl. 20.15
Det er altid godt med gode nyheder, men man kan undre sig over de meget lange behandlinger af de enkelte fugle. Alt respekt for de mange sager de har med at gøre, men en noget kortere behandling af fuglene vil være at foretrække. Så det må vi håbe på i fremtiden når nu de har fået denne database.


Søren Skov skriver mandag 6. februar 2006 kl. 20.26
Jeg synes nu at det tjener SU til ære, at de hellere vil behandle de indsendte fugle grundigt end at jappe fundene igennem. SU er til for at vi i Danmark kan have et troværdigt billede af sjældne fugles forekomst her til lands, ikke for at af- eller bekræfte den enkelte ornits hitliste.




Jørgen Munck Pedersen skriver mandag 6. februar 2006 kl. 20.29
I England ville en tilsvarende sagsbehandlingstid for godkendelse af en sådan ny art for landet overhovedet ikke være lang, nærmest kort!


Søren Brinch skriver mandag 6. februar 2006 kl. 21.25
Jeg respekterer også at sagerne skal behandles seriøst, og set i det lys er det en fornøjelse at SU har skredet til handling og turde træffe en svær beslutning......men det er jo Jeres ærede lod. Så godt gået!

Mvh Søren


Erik Vikkelsø Rasmussen skriver tirsdag 7. februar 2006 kl. 06.58
Det er ikke tit, at jeg får tid til at læse disse kommentarer på Netfugl. Men nu og da sker det. Fire år skulle der til, at godkende en Ensfarvet Stær - det er helt OK - det kan ikke nytte noget, at forhaste en godkendelse igennem. Iøvrigt har vi i Rørvig to godkendte observationer gennem tiderne, hvor det tog længere tid:
Spottesanger 1978: - det tog 13 år at få den godkendt, og den skulle over det svenske og engelske SU først, før vort eget SU måtte bøje sig.
Plettet Rørvagtel invasion 1972: - det tog fem år før invasionen kunne godkendes.
Derfor skaber det kun respekt om SU, at man tager sig den tid der skal til for at opnå en holdbar beslutning.
Til sidst kan jeg kun beklage, at det ikke lykkedes for mig selv at se den Ensfarvede - godt nok var der 3 erfarne folk, der råbte op at den var i luften - men jeg syntes, at den lignede de andre stære, der fløj rundt sammen med i luften. Bedre held næste gang.

Knus fra

Erik



Ulf Eschou Møller skriver tirsdag 7. februar 2006 kl. 08.29
En lang behandlingstid er for mig forståelig ved tunge sager som den ensfarvede stær, og det er vel i alles interesse at arbejdet bliver seriøs udført? Dokumentationen for det højst usædvanlige fund skal jo også gerne holde om 100 år, når alle vi observatører er "6 fod under".

Jeg synes det tjener SU til ros, at dets medlemmer frivilligt tager denne tunge arbejdsbyrde på sig, og tjener videnskabens interesse fremfor vores ønske om et hurtigt resultat.

Behandlingstiden i SU kan sandelig også være ganske kort!

Under en måned efter fundet af en Brun Løvsanger ved Nr. Lyngvig i efteråret, fik jeg positiv tilbagemelding fra SU. Velvidende at fundet rent raritetsmæssigt er i en helt anden liga, synes jeg at den korte behandlingstid er flot.

Men dette kræver jo også én fundamental ting: at observatøren sender tidligt ind! - hermed en opfrodring.


J Staarup Christensen skriver tirsdag 7. februar 2006 kl. 21.57
Jeg synes, at SU skal have stor tak for - allerede samme dag som mødet er afholdt - at lægge de vigtigste konklusioner fra mødet "on-line".




Nye kommentarer til denne nyhed er ikke muligt.




til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.042 sek.
til toppen