Joakim Engel har været så venlig at sende phyl.dk et foto af værlingen, som sås på Hønen, Fanø 7. september. Man skulle tro, at der i forvejen var rigelig med fotos af fuglen på phyl.dk. Imidlertid viser
det nye foto, at overgumpen - i hvert fald på min computerskærm - ser rødfarvet ud.
I Rare Birds of Britain and Europe kan man om Brunhovedet Værling læse:
The mantle/scaptulars and rump probably never show any rufous, which is commonly seen in Black-headed (Hætteværling, red.).
Kommentarer om overgumpens farve modtages med kyshånd og sendes til phyl@phyl.dk.
Kommentar af Jørgen Munck Pedersen:
Vedr. vingeformlen på Hætteværling og Brunhovedet Værling er længste og næstlængste håndsvingsfjer, benævnt som h2 og h3, næsten lige lange på en frisk vinge (ca 1 mm forskel) og på en slidt vinge, som Fanøværlingens og den adulte fugl i galleriet, er de sammenfaldende. Når man tæller disse fugles frie håndsvingsfjer skal man altså starte med at tælle 2 og får derved 6 frie fjer på Fanøfuglen, hvilket er et diagnostisk kendetegn for Hætteværling. Se BW vol.6 nr.5 side 196 og 197.
Som det fremgår af div. fotos har Fanøværlingen stribede øredækfjer, en karakter som en adult hun Brunhovedet Værling mig bekendt ikke har. Kald hørt af adskillige observatører og over for mig gengivet som "Tjup" eller "Djup".
Kommentar af Ole Krogh:
Rufous kan også anes på mine billeder 1, 2, 3 og 4.