Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Brugerprofiler - Netfugl.dk


Lars Tom-Petersen - opdateret: 05-02-2013

Generelle brugeroplysninger
Adresse: Lars Tom-Petersen
Niels Ebbesensvej 58
8920 Randers NV
Danmark
Hjemmetelefon nr.: 86418164
Mobiltelefon nr.: 28908834
E-mail adresse: larstom at proinfo dot net
Fødselsår: 1951
Initialer: LTP
Familie: Ja!
Kikkert: Leica 10x42 BN
Teleskop: Zeiss Victory
Hvem er jeg? Jeg begyndte at kigge på fugle i 1965, da jeg til min konfirmation fik en kikkert og et medlemsskab af Natur og Ungdom. Jeg fik hurtigt klassekammeraterne Jarl og Roberto med på løjerne. En kort tid i Natur og Ungdom med møder i Kåre Fogs kælder og foredrag om højre- og venstre-vredne sneglehuse, blev hurtigt afløst af varigt medlemmsskab af DOF.
Stor aktivitet sidst i tresserne. Utterslev Mose og Kongelunden, Bognæs og Kattinge Søer (vores sommerhus) og Rørvig (Jarls sommerhus) blev hurtigt de foretrukne lokaliteter - og så lige Falstebo i efterårets weekender.
Desuden langture de første år til bl.a. Sønderjylland, Skagen, Øland og Lapland/Varanger.
I 1968-72 blev Ærø besøgt flittigt fra mine forældres nye sommerhus.
Interessen dyrkes fortsat, når det kan lade sig gøre, med både Jarl (Rødvinget braksvale 2012) og Roberto (brun tornskade 2012).
I løbet af 70'erne gik det meste op i røg og røde paroler, og videre i 80'erne kone, kat og barn.
I løbet af 80'erne genoptoges fugleinteressen dog gradvist, nu med udgangspunkt i Randers, hvor jeg stadig bor.
Jeg foretrækker ture i lokaleområdet - først og fremmest Gudenåen og Randers Fjord med Sødringholm som absolut favorit. Dertil lejlighedsvis langture sammen med drengene i Team Randers - herunder faste arrangemente i Skagen og Blåvand.
Dertil fortsat ferieobs på Ærø.
De seneste år en del udlandsrejser i Europa, både kendte fugleområder som Extremadura og Bulgarien og mere ubeskrevne som NØ-Italien og NV-Grækenland.
Som tidligere matematiklærer har jeg en forkærlighed for (STORE) tal og statistik. Det har ofte den (uheldige?) konsekvens, at jeg går mere op i at tælle alle krikænderne end at finde amerikaneren, som sikkert også er der. En sjælden gang går det dog op i en højere enhed, som da jeg i efteråret 2012 fandt amerikansk pibeand blandt pibeænderne i min baghave (Hornbæk Enge).
Jeg er kontaktperson til Randers-gruppen og Caretaker for Randers/Mariager Fjorde, hvor vi er en fast gruppe på 6-8 personer.
Deltager sammen med 5 andre lokale i faste optællinger for Randers kommune i de tre naturgenoprettede områder langs Gudenå - hvilket bl.a. har reulteret i en bog om Vorup Enge.
Sidder som DOF's repræsentant i Randers kommunes Grønne Råd, i følgegruppen til naturgenopretninger mellem Randers og Langå og i Aa.V.J.-fondenes naturråd for deres arealer ved Gudenå.
Jeg bor i andelsbofællesskabet Drivhuset, hvorfra vi har direkte udsyn til den nyetablerede engsø i Hornbæk Enge. Det har medført, at min matrikelliste er boostet kraftigt til nu 170 arter bl.a. gode sager som amerikansk pibeand, stor skrigeørn, hvidvinget terne, blåhals, plettet rørvagtel, silke- og sølvhejre.
Ud over fugle er min store interesse musik, som bl.a. er blevet dyrket gennem hele livet med min gamle klassekammerat Jan - startende med, at vi lavede vores egne hitlister i 60'erne, over de første koncerter med Canned Heat, Country Joe and the Fish, Ten Years After osv. til i dag en bred smag, som også omfatter jazz og klassisk. Et kort intermezzo med Totalpetroleums i den spæde start afgjorde hurtigt, at karrieren ikke skulle gå den vej. Men guitaren luftes stadig med stor flid og fornøjelse.
Vokset op i en familie af kunstmalere og tegnere har det også dryppet lidt på degnen, så det bliver også til tegnerier og akvarelmaling ind imellem.
Senest er jeg blevet beriget med barnebarn i Århus, og da Alfreds farfar er meget ivrig lystfisker, er det store og endnu uafgjorte spørgsmål, om det bliver fugl eller fisk!
Heldigvis er der tid til det hele, når man er gået på efterløn.


Artslister
DK List Ranking
DK arter (se ranking, se kort): 364(back-up) ædel arter (se ranking): -
Seneste DK kryds (se kronologisk oversigt): Stendrossel, Ebeltoft Færgehavn 11-06-2020
DK blockers (se de 42 blockers): Stribet Græshoppesanger (69). Nummeret i parentes angiver antallet af birdere som har krydset arten.
10 største DK huller (mest krydsede arter man ikke har set): Hvidnæbbet Lom (499), Blåvinget And (414), Stellersand (411), Terekklire (395), Lille Gulben (376), Ringnæbbet Måge (323), Rødstrubet Sanger (319), Ørnevåge (306), Hætteværling (300), Rosenbrystet Tornskade (292). Nummeret i parentes angiver antallet af birdere som har krydset arten.
Uautoriseret DK kryds: (Den angivne dato for observationen er ikke godkendt af SU): Iberisk Gransanger(2018-06-06),
I alt opfylder 1 kryds ikke reglerne for afkrydsning af DK arter.
VP/Falske VP/Lifer Ranking
VP arter (se ranking, se kort): 515 (back-up) Falske VP arter (se ranking): -
10 største VP huller (mest krydsede arter man ikke har set): Terekklire (754), Steppeørn (730), Sporevibe (695), Blåvinget And (693), Ringnæbbet Måge (677), Snefinke (671), Murløber (668), Hvidhovedet Skarveand (663), Lille Stormsvale (658), Hjerpe (656)



til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.786 sek.
til toppen