Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0
Fejl i visning af billede!


Brugerprofiler - Netfugl.dk


Klaus Malling Olsen - opdateret: 25-10-2020



Generelle brugeroplysninger
Adresse: Klaus Malling Olsen
Smørumvej 221, 2.t.v.
2700 Brønshøj
Danmark
Mobil SMS e-mail: klausmalling@gmail.com
E-mail adresse: klausmalling at gmail dot com
Initialer: KMO
Beskæftigelse: Freelancer indenfor formidling af feltornitologi, Arbejder ad hoc bl. a. som rejseleder, kursusleder, forfatter og oversætter/bearbejder.
Kikkert: Swarovski 8.5 x 42
Teleskop: Swarovski ATX95, 30-70 x
Kamera: Canon EOS 7D Mark II, 400 mm./5,6 linse
Mobiltelefon: Apple iPhone4
Bil: cykel
Drømmefuglen(e): en hidtil ubeskrevet art man selv opdager
Hvem er jeg? Freelance-ornitolog, født 28.04 1955. Begyndte at "birde" sent i 1967 efter at have fået en kikkert i julegave. Kort efter gik det løs - ikke så meget i DOF, men fra 1969 på Murmanns aftenskolehold - som jeg i 1975 overtog. Holdene blev siden udviklet til at omfatte mere specialicerede temaer, som rovfugle, måger, vadefugle og - kongen over dem alle - det avancerede hold, hvor man f.eks. spontant gennemgik topaktuelle rariteter eller bruger 3 fuldfede mødegange på hun-farvede og unge kærhøge. De fleste kurser afvikles nu om dage som flerdageskurser, bl.a. gennem Folkeuniversitet og DOF´s lokalafdelinger.

Feltbestemmelse og trækobservationer er dét jeg brænder for - samt rejser! Haveornitologi og foderbrætter er jeg ret indifferent overfor. Jeg holder af hvert eneste dyr, Jehova har skabt, især dem med blød pels.
Interessen for feltornitologi har ført til 2 ganges medlemskab af SU samt adskillige skriverier, bl.a. trilogien Gulls/Terns/Skuas (Gulls og Terns blev af Birdwatch kåret til "Bird Book of the Year hhv. 2004 og 1994), "Fuglene i Europa, Nordafrika og Mellemøsten", "Fugleture" samt "Rovfugle i Felten", og senest "Gulls of the World" Har oversat og bearbejdet flere værker, bl.a. "Fugle i Felten". Desuden har jeg skrevet et hav af feltrelaterede artikler i ind-og udenlandske tidsskrifter. For den samlede indsats er modtaget "Rudebeckstipendiatet" i 2001, DOF´s hæderspris 2009 og DBA Lifetime Achievement 2020. Konsulent for det hollandske "Dutch Birding".
Har arbejdet på Falsterbo Fågelstation og deltaget i f.eks Atlas-inventeringer samt frivilligt arbejde for DOF med fugle- og træ-registrering i Ghana. Treårs projekt på Skagen forår 2015-2017 omkring alders- og kønsfordeling af trækkende rovfugle. Holder mange foredrag om feltbestemmelse i ind- og udland.
Har arbejdet som rejseleder, bl.a. for Kipling Travel, Tikva Travel og Birdwave. De senere år er gennemført vade- og rovfuglekurser i Danmark, på Öland og ved Falsterbo, ligesom jeg har de senere år har ledet rejser i forskellige dele af Indien, Nepal, Thailand, Uzbekistan, Kina, Israel, Tyrkiet,Georgien, Armenien, Spanien, Portugal, Ghana og Peru. Rapporter fra nogle af rejserne kan læses på www.fuglerejser.dk. Nogle rapporter kan findes på Netfugl, hvor mange fotos af mere specielle arter er tilføjet kommentarer, der skal lette fremtidige besøgende i områderne. Tidligere rejseleder-tjanser har desuden omfattet Israel, USA og Australien.

Har rejst på 6 kontinenter, med Asien og Sydamerika som favoritterne i konkurrence med Østtyrkiet, Israel, Eilat samt "hjemmelokaliteter" som Falsterbo, Öland og Skagen (minus Grenen, primært grundet den brovtende stemning. Jeg har det dårligt med hooligan-agtig og "gammel han-agtig" fremfærd blandt feltens folk, og undgår idioter). Jeg foretrækker at obse sammen med nysgerrige velmotiverede feltbisser, gerne de unge.

Forbilleder: ingen indenfor feltornitologien, i stedet Bruce Dickinson fra den prægtige heavy-gruppe Iron Maiden, ligesom som Jon Fjeldså nødvendigvis må være et lysende idol for alle nysgerrige og motiverede fuglefolk.

Andre interesser: musik. Jeg kunne leve uden fugle, men ikke uden musik, og dét gælder både klassisk (især med bulder og brag og stort orkester; Wagner, Bruchner og Beethoven er favoritterne, men yndlingen er Grieg´s klaverkoncert) og rock, bl.a. Sigur Rós, Pink Floyd, Iron Maiden, Slayer, tidlig Metallica, Radiohead, Rammstein, Tool og de store, gamle mænd som Bob Dylan og Neil Young - samt Lou Reed, og af den næste generation Nick Cave og Tom Waits. Desuden suger jeg til mig af filosoffer og godtfolk som Buddha, Kierkegaard og Szandor LeVay. Engagementet i Asien har ført til interesser som politiske og sociale forhold i Sydasien, herunder udforskningen af de højeste bjerge. I den anden ende af spektret fanges jeg af prægtig fodbold, og spiller Real Madrid eller F.C. Barcelona skal man kke forstyrre mig telefonisk med fuglespørgsmål.

Er dog nysgerrig på alt nyt, og har således misset en del hits ved at prioritere Roskilde Festival og social aktivitet fremfor sjældenheder.

Ren hitjagt er uinteressant - formentligt har andre flere check på hvor mange krydser jeg har, eller hvad jeg mangler. Men raritets-"drag" kan være særdeles interessant, hvis jeg har tid, og særligt attraktivt bliver den, hvis den aktuelle fugl udgør bestemmelsesmæssige vanskeligheder -samt hvis der er nogle fede mennesker med i (deres) bil, så dagen får vinger og humøret bliver højt.

"Virkeligheden overgår fantasien, hvis du tør"









Artslister
DK List Ranking
DK arter (se ranking, se kort): 425(back-up) ædel arter (se ranking): -
Seneste DK kryds (se kronologisk oversigt): Orientbraksvale, Margrethekogen 05-07-2021
DK blockers (se de 42 blockers): Lille Tårnfalk (27), Iberisk Sanger (43), Klippeværling (47), Stor Sorthovedet Måge (49), Bartramsklire (59), Østlig Middelhavsstenpikker (60), Stribet Græshoppesanger (69), Ådselgrib (71), Kaffersejler (82). Nummeret i parentes angiver antallet af birdere som har krydset arten.
10 største DK huller (mest krydsede arter man ikke har set): Langhalet Tornskade (201), Mongolsk Præstekrave (193), Balearskråpe (161), Tyknæbbet Dværgryle (157), Spidshalet Ryle (155), Ørkendompap (154), Orientsejler (142), Gulgrå Værling (121), Brundrossel (115), Asiatisk Ørkensanger (115). Nummeret i parentes angiver antallet af birdere som har krydset arten.
Uautoriseret DK kryds: (Den angivne dato for observationen er ikke godkendt af SU): Stellersand(1970-01-18), Vestlig Middelhavsstenpikker(1996-07-03), Rødhalset Ryle(2013-07-14), Atlantisk Skråpe(2018-09-24), Orientbraksvale(2021-07-05),
I alt opfylder 5 kryds ikke reglerne for afkrydsning af DK arter.
VP/Falske VP/Lifer Ranking
VP arter (se ranking, se kort): 676 (back-up) Falske VP arter (se ranking): 1005
10 største VP huller (mest krydsede arter man ikke har set): Kanarisk Gransanger (482), Tenerife Blå Bogfinke (437), Tyknæbbet Dværgryle (424), Laurbærdue (386), Hvidhalet Laurbærdue (357), Tyknæbbet Lappedykker (348), Kanarisk Bynkefugl (337), Bergiusterne (272), Tigerfinke (266), Iberisk Grønspætte (256)
VP blockers (se de 125 blockers): Okkertræand (9), Sydpolarkjove (25). Nummeret i parentes angiver antallet af birdere som har krydset arten.
Krydser mangler dato og lokalitet for at tælle med i wp-ranking Mørk Gærdesanger
I alt opfylder 1 krydser ikke kravene.
Lifer (verdens) arter (se ranking): 5657


Billeder i galleriet?
Antal billeder: 4231 Seneste oploadede: 08-07-2021
Hits totalt: 8706971 Max hits: 15433



til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.482 sek.
til toppen