Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0
Nepal 17. februar 2012 Foto: Søren Kristoffersen


Information om Netfugl.dk


Sådan startede det!

Netfugl.dk's logo - Sabinemåge
17. februar 2000 - Phylloscopus startes op af Andreas Bruun Kristensen
Den 17. februar 2000 startede Netfugl.dk (den gang under det oprindelige navn Phylloscopus) på internettet. Phylloscopus blev lagt ud på Egmont Kollegiets server på adressen www.ehp.dk/~andreas/

Meningen med Phylloscopus var først og fremmest at opdatere spændende fugleobservationer fra Sjælland på internettet og samtidig skrive små notitser og kommentarer, når en spændende fugl dukkede op i Danmark. Disse notitser blev skrevet i Udstødningsrøret (som nu hedder Nyheder). I 40 graders varme i SØ Tyrkiet, juni 1999 fandt Andreas på, at hvis han nogensinde skulle lave et blad om sjældne fugle i Danmark, skulle det hedde Udstødningsrøret.

phyl.dk's logo!Et logo til Phylloscopus var også på plads, da Andreas havde anskaffet sig en akvarel af en Hvidbrynet Løvsanger tegnet af Peter H. Kristensen.

Ud over notitser blev Udstødningsrøret også stedet, hvor kontroversielle emner blev vendt og drejet så som spontanitet og bestemmelse (Bøffeland ved Bognæs, Roskilde i juni 1995 og den afvigende lyse Gulspurv på Stevns i maj-august 1999) samt undersøge folks meninger om beslutningen vedrørende hemmeligholdelse af en sjælden fugl (Aztekerterne på Langli, Esbjerg i maj-juni 2000).

Desuden blev Phylloscopus udvidet med billeder af aktuelle sjældne fugle i Danmark, artslister, længere artikler, og Klaus Malling Olsen har løbende opdateret sin oversættelse af Fuglene i Europa, Nordafrika og Mellemøsten med tilføjelser om feltbestemmelse af svært bestemmelige arter.


Juli 2000 - Phylloscopus skifter navn til phyl.dk
I juli 2000 blev domænenavnet phyl.dk købt, så eventuelle læsere ikke skulle besvære sig med at skrive den lange web-adresse www.ehp.dk/~andreas/. I folkemunde kom Phylloscopus derfor til at hedde phyl, og det blev derfor besluttet at ændre navnet Phylloscopus til phyl.dk.


Marts 2001 - Morten Bentzon Hansen og Jens Søgaard Hansen træder til
I foråret 2001 sluttede der sig yderligere to personer til phyl.dk. Det drejede sig om Morten Bentzon Hansen og Jens Søgaard Hansen. Nu begyndte en langvarig proces med at få udvidet og moderniseret phyl.dk. Mens Andreas havde travlt med eksaminer, opdaterede Morten hyppigt phyl.dk, så der var noget nyt for læserne, mens Jens brugte utallige timer på at tilføje phyl.dk nye muligheder ved hjælp af ASP (Active Server Pages).

Det store gennembrud skete 13. august 2001, hvor det nu var muligt for brugerne selv at oprette brugerprofiler og artslister på phyl.dk. Desuden blev alle fugleiagttagelser godkendt af Sjældenhedsudvalget indtastet i en database, så man hurtigt kunne få et overblik af antal fund af de enkelte arter samt deres årstids og geografiske optræden.

En stor tak skal rettes til de utallige bidragsydere af observationer, notitser, kommentarer og billeder.Tangmåge, Namibia november 2004 Foto: Morten Winness
 
til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.083 sek.
til toppen