Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Fluesnapper sp. - (Ficedula sp.) - Flycatcher sp.
Lokalitet: Blåvand, Danmark
Dato: 4. maj 2006
Billede info: Vi fangede i dag en suspekt fluesnapper ved Blåvand. Uden tvivl en lidt afvigende Broget Fluesnapper, eller måske hybrid Broget Fluesnapper x Balkanfluesnapper.

Det var Jens Hjerrild der pillede fuglen ud og kunne med det samme konstatere, at denne var lidt speciel med alt det hvide den havde i vingen. Det hvide nåede også helt ud på 4. hsf. Iflg Svensson er dette ret så sjældent på Broget Fluesnapper. Vi kiggede nærmere på fuglen og især på halen, der viste typiske tegninger for Balkanfluesnapper. Det hvide på yderfanen af yderste halefjer gik helt ned og rundede halespidsen, se fotos. Dette skulle indikere Balkanfluesnapper. Også underhalefjerene viste Balkanfluesnapperkendetegn. Vingelængden lå i overlapningszonen for begge arter. 2. hsf lå mellem 5/6, hvilket indikerer Broget Fluesnapper, kan dog sjældent ses hos Balkanfluesnapper. Og hvorfor skulle man lige fange en Balkanfluesnapper med den sjældneste vingeformel for arten.


Mange hilsner

Bent
Fotograf: Bent Jakobsen
Del af temaet: Tvivl om bestemmelsen?
Uploadet den: 5. maj 2006
Hits: Billedet har været vist 1859 gange.Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.065 sek.
til toppen