Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere her



Galleriet

Billede:



Fejl i visning af billede!



Billede information:
Titel / info: Louise Brandt Grønquist ved Sneum Engsø
Lokalitet: Sneum Engsø, Ribe Amt, Danmark
Dato: 2. august 2006
Billede info: Smilet antyder to eksklusive DK-arter den dag - Skadegøg og Sortvinget Braksvale.
Billede opsætning: Nikon Coolpix 4500
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 3. august 2006
Hits: Billedet har været vist 5650 gange.



Kommentarer:

Rune Bisp Christensen skriver torsdag 3. august 2006 kl. 16.24
Ja det ser bestemt ud som om hitfeberen raser :o)


John Faldborg skriver torsdag 3. august 2006 kl. 17.17
...ja, jeg er jo nok hélt forkert på den igen. Men for mig ser det mere ud til, at hun egentlig syn's at fotografen er en meget sød ældre herre, mens hun positivt og imødekommende tænker: Men hvem er han egentlig og hvorfor kigger han hele tiden så meget på mig.
Altså, da jeg var ved Birkepøl sagde de hele tiden til mig....."John, John - gøgen sidder dérnede....det er dérnede den sidder" - mens vi stod på dæmningen syd for Birke og Pøl, hvor det kan oplyses, at en hele del kønne lyshårede piger tilsyneladende jogger hver aften....
(well, well - det ér festudgaven dether, men tæt på alligevel og hvor var det dog alle de 800 kilometer i velfærdsDanmark værd det altsammen, med venlig hilsen til mine fire nu aldeles velmættede medpatienter; Tak for en dejlig eftermiddag, drenge!!!)

ps: beklager hvis nogen synes jeg kom lidt vel vidt omkring ifht. Klaus's billede af den pæne pige.


Johnny Madsen skriver torsdag 3. august 2006 kl. 17.43
Tænk sig, at tage hele 800 km for at studere kønne lyshårede joggende piger. Der findes da også gode lokaliter for trækkende kønne lyshårede piger her på Sjælland. Det bliver muligvis uden gøgen, men den så du vel ikke så meget til alligevel.


Klaus Malling Olsen skriver torsdag 3. august 2006 kl. 17.48
Ja, der er jo prægtigt hvordan sådan en smule hits kan få humøret flere grader i vejret hos såvel mand som kvinde, gammel som ung. Ethevrt tilløb til voldelig afreaktion bliver jo taget i opløbet når DET LYKKES. Måske skulle man anbefale Thomas Graversen at blive twitcher....

Og Ja, den gode John er heelt forkert på den. Jeg er faktisk i besiddelse af et glimrende, omend noget kornet foto af ovenfor viste Louise iført bikini under hendes deltagelse i Kiplings rejse til Rhajastan sidste vinter. Billedet, der er taget med telen "for at træne til eftermiddagens tiger-session", er dog lidt for grynet til at blive lagt ud. Og desuden kunne frygtes den strøm af indignerede kommentarer fra de, der heller ikke mener at et vellignende foto af en af feltens seje mænd fotograferet på Roskildefestivallen hører hjemme i dette forum.
Her er i hvertfald Louise iført tele. 5 minutter efter at hun dukkede op ved Birkepøl havde hun iøvrigt genfundet den skadegøg, alle da ledte efter.


John Faldborg skriver torsdag 3. august 2006 kl. 17.48
....my Ammarnäs-frind Johnny, vi så den UFATTELIGT godt. Og i de 800 km. er jo også includeret Sneum Engsø,ik'

Jeg er ved at blive lidt lissom Munken........


John Faldborg skriver torsdag 3. august 2006 kl. 17.50
Hej Klaus,
Jeg VIDSTE det - jeg VIDSTE jeg var hélt gal på den.


Johnny Madsen skriver torsdag 3. august 2006 kl. 17.52
Kører han også efter lyshårede piger??
OK! Til lykke med gøgen og svalen.


Klaus Malling Olsen skriver torsdag 3. august 2006 kl. 23.28
Jamen du kunne da heller ikke vide, at gennemsnitsalder på disse arrangementer ofte er temmelig lav i forhold til,hvad man ellers forbinder med organiserede fuglerejser i bureau-eller foreningsregi. Den kvindelige gennemsnitsalder hos deltagerne i Rajahstan lå vel på ca. 29 år,den mandlige noget højere med KMO og Ole Krogh som repræsentanter for "det grå guld" over 50.......


Kim Frost skriver fredag 4. august 2006 kl. 07.50
Og jeg, der ikke begriber, at nogen gider at køre efter en enkelt fugl ("hit") mere end højst 25 km...
Hvad kan man dog ikke få af nære oplevelser i den tid, der ødes bort på vejene?
Og hvor mange gode lokaliteter ligge ikke øde hen, blot fordi man skal danne kødrand på Skagen? De(n) lokale bestiller jo ikke andet end at kigge efter hits den udslagne dag, så dén lokalitet skulle jo være sikret.
Der er ved at gå massepsykose i det - man er tydeligvis "uden for", hvis man ikke tropper op på minuttet ved en eller anden mudderflade, så såre der bippes på mobilen.
Det var ikke den form for fuglekiggeri, jeg gerne så bede sig - tvangen før lysten.
Man bliver næppe heller bedre feltornitolog - hvem har f. eks. ikke set skadegøge og sortvingede braksvaler andetsteds? Og hvor man kan studere dem i fred og ro.

Venlig hilsen

Kim Frost (som holder ferie de næste tre uger med selvvalgte hits)


Jens Toftelund Madsen skriver fredag 4. august 2006 kl. 09.24
Med min erfaring fra Indien mht Louises evner som superspotter er jeg ikke spor overrasket over, at hun finder Skadegøgen direkte efter ankomst til Birkepøl.

Det salige smil, hun har på dette billede, kunne forlede mig til at tro, at hun lige havde set en Tiger.


Klaus Malling Olsen skriver fredag 4. august 2006 kl. 09.32
Som det vil være bekendt har den sidste uges søgen efter rariteter haft sit sæde i det sønderjyske, ikke ved Skagen.
Nu er Kim jo ganske velbevandret udi det latinske, så klassikeren "o tempora o mores" (oh tider, oh skikke") kan nok fattes. Jeg kan give Kim ret i, at artsjagten kan antage groteske dimensioner og medvirke til et uheldigt focus på personer, der ifald de var af modsat køn, 13 år og gik med tandbøjle, sikkert ville have stillet op i en popstars-konkurrence.
Jeg holder selv af at tage land og rige rundt fra tid til anden, men ikke hver gang. Og jeg kan anbefale Kim at anvende samme taktik som jeg selv: dukke op mindst et døgn efter at fuglen er opdaget. Så slipper man for de værste manerer, ligesom kræets døgnrytme og dens tolerancetærskler er afprøvet - det sikrer bedst mulige obsrrvationer under de socialt set mest givende forhold; når skaren af medobservatører består af nogenlunde velafbalancerede mennesker. Og fuglen kan studeres i fred og ro.
Jeg medgiver, at man måske ikke bliver en bedre feltornitolog af at se de samme fugle, som alle andre ser herhjemme. Men enhver kan gøre deres studier og blive klogere hvis man gider. Så kan observationen senere sammenlignes med forholdene udenlands.


"Hvem har f.eks. ikke set skadegøge ellerog sortvingede braksvaler andetsteds?" Et ikke særligt velvalgt spørgsmål. Skadegøg er godt nok vidt udbredt i Sydeuropa, men som regel noget der flyver hastigt forbi. Og Sortvinget Braksvale er nærmest besværlig at få at se, hvis ikke man da lige tager til en eller anden centralasiatisk yngleplads.

Her overses i øvrigt, at alle og enhver ikke bare sådan lige kan rejse til Langbortistan hele tiden. Det koster penge, og for en del mere almindeligt funderede mennesker er det ikke en mulighed, når indkomst skal sættes i relation til udgifter, herunder ynglepleje. En sjælden fugls opdukken giver en del mennesker, der ikke ellers har mulighederne til at bese fuglearter, man ellers kun kan drømme om.

"Tvangen før lysten". sådan føler nogle det sikkert, men for de fleste er et ryk efter et hit en herlig afbrydelse i hverdagen - lynet der slog ned eller orgasmen der pludseligt indfandt sig.


Kim Frost skriver fredag 4. august 2006 kl. 10.50
Tak til Klaus for et - som vanligt - velovervejet indlæg med gode betragtninger, som jeg vil tage til efterretning.
Skadegøg og sortvinget braksvale har jeg begge set på rimeligt billige charterture (tyrkiet); og mon ikke der bruges en ikke ringe sum på at brænde benzin og gummi af - 800 km nævnte en, at måtte tilbagelægges til og fra gøgeungen.

Med venlig sommerhilsen

Kim


Simon Sigaard Christiansen skriver fredag 4. august 2006 kl. 10.58
Min religion og kultur er bedre end jeres religion og kultur.

Min hobby er mere indholdrig end din hobby.

Min moral er bedre end jeres moral.

Min måde at kigge på fugle er bedre end jeres måde.


Øverste sætning ser vi folk mene verden over - nederste sætning kommer ofte til udtryk her på netfugl.

/SSC


Ole Zoltan Göller skriver fredag 4. august 2006 kl. 11.06
Glimrende Simon! Glimrende!


Klaus Malling Olsen skriver fredag 4. august 2006 kl. 11.56
Der er ingen måde at se på fugle på, der er bedre end andre. Enhver bliver lykkelig på sin måde, og for nogle ligger lykken altså i at se uventede fugle, mens den for andre består i at gøre sig bekendt med den lokale fauna.

De måder, der bør tages afstand fra, berører på negativ vis fuglene, eller skaber en misstemning blandt meningsfæller.

"Gadeskøgen", som als-fuglens art blev til under en snakken bagvendt i Spanien i sommers, er i øvrigt usædvanlig ved at være stationær. Arten er nærmest berygtet for at vise sig i korte glimt og herefter forsvinde, lidt som Gulddrossel.



Rune Bisp Christensen skriver fredag 4. august 2006 kl. 11.56
Tak til Jens for at genopfriske hvor det sidst så det smil (tigersmilet). og dengang kunne smilet ikke dæmpes af at nogle havde set spotted creeper imens, ”det er jo bare en forvokset træløber” lød det retur. :o)


Kim Frost skriver fredag 4. august 2006 kl. 12.46
Lidt ureflekteret, unge hr. Simon!
Der er ikke tale om en bedreværdsfølelse, men om en irritation over en massereaktion, der nærmest er gået i selvsving: én fugl mere - en fugl lykkeligere, blot fordi kræet viser sig i Kongeriget.
Lad mig nævne et par eksempler, der har båret ved til ærgrelsen: En højt skattet fugleven, der helt tydeligt MÅTTE forsvare sin næsten førerpostion i DK-arter, har nogle gange været på week-end hos os. Der har været planlagt havobs. og ture i omegnen, bl. a. til Vejlerne. Ved morgenmaden den ene gang bippede mobilen: blå glente i Skagen. Næste gang var det ved frokosten: sardinsk sanger sammesteds. Hvorefter vor ven blev fjern i blik og opmærksomhed, og kort efter MÅTTE han afsted, forladende gode venner og planlagte fællesaktiviteter.
Og han HAVDE flere gange set begge arter i det sydlige (og jeg med, så jeg gad ikke bruge dagen på dem)!
Kunne det tænkes, at vi, fruen og jeg, følte os lidt skuffede over, at det fælles fuglekiggeri, VI havde tænkt os, skulle bringe fælles glæde og oplevelser, var blevet vejet og fundet for let i forhold til øjebliksrusen ved endnu et DK-kryds?
Jeg synes fortsat, det er ærgerligt, at der snart kun er 8-10 lokaliteter, man for en sikkerheds skyld helst skal frekventere visse måneder "for en sikkerheds skyld".
Nå, ferien kalder.

Kim Frost


Lasse Braae skriver fredag 4. august 2006 kl. 13.21
Et er måden at kikke på fugle på - noget helt andet er, hvad der er ornitologi eller ej.

Nogle taler nedladende om foderbræts folk, men det sker, at de bidrager med ny ornitologisk viden.

Engang imellem går der også ornitologi i en twitcher, men det bliver næppe den vindende gren, når fuglefolkets ornitologiske indsat skal vurderes ud fra en økologisk synsvinkel.

Der er ikke noget odiøst i at have fornøjelse af at se en sjælden fugl, men man revolutioner næppe verden med sin ”indsats”.

Mvh
Lasse


Freddy S. Hansen skriver fredag 4. august 2006 kl. 13.42
Nu rolig, er jeg forkert på den!!!, eller kan det fornemmes at denne tråd, der startede helt uskyldigt med Klaus`s dejlige billed af Louises glade ansigt over to super spændende fugle, nærmer sig meningsudvekslinger vi har set utallige gange her på netfugl og som der ikke er noget nyt I, og som i værste fald udvikler sig til en lang ulidelig sang for imod dit og dat.
Frost du ønskes en god ferie med masser
af god opera/ bourgogne og husk nu "Pro....." og så kommer jeg altså snart med de plader til dig.
Forsat god sommer til alle.
Med venlig hilsen
Freddy
FSH


Simon Sigaard Christiansen skriver fredag 4. august 2006 kl. 14.06
Havde egentlig tænkt et længere indlæg til hr. Frost, men hans problemer med sine venner må han selv løse.

Freddy har helt ret i at vi ikke skal svine denne kønne side til med et billede af en kvindelig fuglekigger, hvorfor kritisering af andres fuglekiggeri bedes bringes andet steds eller helst aldrig igen.

Vh
/unge og erfaringsvage SSC


Tau Rasmussen skriver fredag 4. august 2006 kl. 14.26
ups, Simon jeg ved hvad du mener og ønskede at skrive, men jeg tror at du lige skal reformulere det. Stakkels Louise sviner ikke denne side til. Kh. Tau.


Rune Bisp Christensen skriver fredag 4. august 2006 kl. 14.27
I øvrigt var det ikke kun en enkelt art vi kørte efter, det drejede sig om hele 2 arter, og 2 kongearter, det svarer næsten til en alpe-duez etape under touren... turen kunne gøres for ca. 1100 Dkr, delt i 3 er... regn det selv ud, men pointen må være at jeg ikke kan komme til Tyrkiet for 400 dkr. Så det kan vel godt kaldes for en god handel.
I øvrigt har vi været i Tyrkiet, og her så jeg kun røven af en Skadegøg og ingen braksvaler, men smukke landskaber gled forbi bilruderne, og luller en ind i en meditativ trance af bjerge og skove, afbrudt af landsbyer, mens man har sommerfugle i maven, vil det næste stop fremvise hvidhals, olivensanger eller tyndnæbbet måge. Det er lidt det samme man føler når man kører efter en potentiel ny liferart herhjemme, spænding.
Så Gadeskøge og Braksvale var et velkomment indslag på dagen, og i øvrigt ikke noget jeg blev tvunget til, men som jeg gjorde af ren og skær eventyrlyst og spænding… Hvis jeg havde formuen til det, så havde jeg nok valgt at lede efter glemte arter på ubeboede indonesiske øer eller lign.
Jeg er i øvrigt enig i at der er elementer, også indenfor ornitologien, der godt kunne begrænse deres udfoldelser i forsøget på at få nye X’er, og herunder respektere fartgrænser, adgangsforhold og bevoksning.
Mvh
RBC

God ferie Kim :o)


John Faldborg skriver fredag 4. august 2006 kl. 14.29
Hej SSC,
....arr, ta' det roligt og lad det fare - mange halvgamle mænd er tit irriterede over ungdommens skarphed - det minder dem om, at de ikke er så udødelige som de engang gik og troede. Og tænk engang - måske billedet også minder dem om noget.
Det er jo ikke til at vide, -:)

Det var iøvrigt væsentlige betragtninger du kom med i formiddags, -:)


John Faldborg skriver fredag 4. august 2006 kl. 14.31
ps: Iøvrigt kan jeg godt lide din ironi, dejligt!


Simon Sigaard Christiansen skriver fredag 4. august 2006 kl. 16.05
Ups, Ja den var ikke god. Louise er selvfølgelig den som gør siden køn, mens vi andre sviner den til... Det er jeg ked af, mine grammatiske evner svandt for en stund...

/SSC


Lasse Braae skriver fredag 4. august 2006 kl. 16.49
Undskyld, men hvori ligger svineriet?

Det er vel ligsom med religion (eller mangel på samme) - enhver bliver salig i sin tro.

Jeg kan da ikke se, at KF sviner nogen som helst til, men blot beder om lidt almindelig respekt f.eks. vdr. indgåede aftaler.

Sjovt nok bliver der et ramaskrig på nærværende hjemmeside, hvergang der blot omtales noget der ligner holdninger til twiching - egentlig ganske tankevækkende.

Mvh
Lasse


John Faldborg skriver fredag 4. august 2006 kl. 17.22
For søren da, Louise - jeg er ked af det, hvis mine morsomheder forleden aften - stærkt afstedkommet af en dejlig dag i Jylland, som jeg bare MÅTTE kommentere på, det er nu dejligt med noget LUFT under vingerne engangimellem - har skabt problemer for dig. Altså mht. at der nu er over 1200 hits på billedet af dig allerede og at der hele tiden er nogen som skal give sit forunderlige besyv med.

Men jeg håber dog, at du trækker lidt på smilebåndet......


Klaus Malling Olsen skriver fredag 4. august 2006 kl. 18.47
Lasse skrev:
"Twitching bliver næppe den vindende gren, når fuglefolkets ornitologiske indsats skal bedømmes ud fra en økologisk synsvinkel.".
Det tror jeg de allerfleste twitchere er helt og aldeles ligeglade med. De fleste twitchere kan dog legalisere aktiviteten som et krydderi midt i rutiner som regelmæssige besøg på hjemmelokaliteterne, caretaker-opgaver, atlas-optællinger (dengang de skulle gennemføres) og almindelig overvågning af f.eks. trækket så alle lærer nyt, der i den sidste ende optimerer udbyttet for de, der gerne vil forsøge sig indenfor feltornitologien. Selve twitchet kan formentligt ud fra et samfundsøkonomisk og etisk synspunkt kritiseres (medarbejdere melder sig syge, landeveje bliver usikre, en mark penetreres på trods af forbudsskilte, en flok fugle skræmmes....), men det ligger jo netop i twitchingens væsen at den aldeles irrelevant for andre end en selv og ens kombattanter. Det er der så mange måder at fordrive tiden på der er i det moderne samfund: hockey, stavgang og deltagelse i realityshows f.eks. Og altsammen kræver energi, hvilket ud fra et økologisk synspunkt kan kritiseres. Så bliver Økologi et kedeligt fyord, egnet til at fratage enhver glæde ved udfoldelser udover de rent nødvendige og instinktivt betonede. For nogle år siden så man økologer afbildet i vittighedstegninger som langskæggede, grønjakkede gummistøvlefetichister uden et smil på læben. Så lad os twitche og le med omtanke, men ikke lade os kyse af mørkemænd, der med revolutionens skrifter i hånden svovlende formaner os om at holde inde af hensyn til børnene og deres børn og deres børns børnebørn og børnebørnenes svigermødre og rend mig i røven.
Og at "man revolutionerer næppe verden ved sin indsats" som twitcher er flertallet af de glade Xére, jeg mødte rundt om i sydlige Jylland sikkert aldeles ligeglade med. de havde fået en stor oplevelse, det ville have været svært at få andetsteds. Selv i prægtige Tyrkiet (hvor Sortvinget Braksvale iflg. min lokalitetsbog faktisk er sjælden og uregelmæssigt, og mest ses i landets østlige del, ved Van-søen, der ligger et godt stykke fra turistområderne.

Og kender jeg Louise ret får hun sig en god griner over alle mændenes mange ord, der jo maner til ansvar, omtanke og artsjagt.


John Faldborg skriver fredag 4. august 2006 kl. 20.17
KMO - dine b e s y v er da også altid så beroligende og så endda med snerten af skarphed i sig.

Det er RIGTIG venlig ment, jeg sværger!


John Faldborg skriver fredag 4. august 2006 kl. 20.33
Men når sandt skal siges, så KUNNE jeg da egentlig godt være interesseret i at høre hvornår det er at fuglefolkets indsats - udfra en økologisk vinkel - skal vurderes. Og også gerne hvorfor?

Det virker sådan umiddelbart lidt religiøst på mig! Eller jeg nu igen hélt gal på den?


Klaus Malling Olsen skriver fredag 4. august 2006 kl. 21.08
Det må være sådan noget som, at man medvirker til en viden om fuglene, der kan bruges politisk (??). Det kunne være indrapportering af observationer, så disse senere kan indgå i ensamlet vurdering af en lokalitet eller en arts optræden. Disse oplysninger kan sidenhen anvendes som dokumentation ved fredningssager og andet, der kan medvirke til forbedrede forhold for fuglene på en given lokalitet. En sådan indrapportering kan passende foretages via DOF-basen, hvis man da ikke er tilknyttet anden form for rapportering - som under atlas-projekterne.
Enhver der regelmæssigt iagttager lister over rapportører vil genkende de fleste "twitchere", f.eks.på DOF-basen.

Ud fra en økologisk vinkel kunne man også betragte den praksis, mange twitchers benytter sig af ved transport: samkørsel, der jo sparer benzin samt i øvrigt nedsætter den enkeltes udgifter, og forhåbentligt skaber en fornæmmelse af sammenhold hos slænget, der kører sammen. Rent socialt har disse raids da også positiv betydning. Og den lethed og sejrsglæde, der følger et vellykket twitch, forplanter sig forhåbentligt på en fed måde til omgivelserne.

Det er blevet sagt, at twitching er krydderiet på maden. Helt i den ånd er der en del, der foretrækker stærkt krydret asiatisk mad.



John Faldborg skriver fredag 4. august 2006 kl. 21.21
Nu var det så LB specifikt der talte "om en vurdering" og dennes indlæg jeg gik efter - men jeg er enig med dig Klaus og min underspillede pointe er jo netop også at f.eks DOF-basen er - om ikke domineret - så ihvertfald FYLDT OP MED "kendte navne" og mange af de mennesker der AGERER PROMPTE fra tid til anden er jo netop navne vi kender fra den mere seriøse fuglekigning i DK.

Personligt oplever jeg, at jeg fik ørerne lidt i maskinen fordi jeg - måske lidtfor spontant - forsøgte at spille sjov fordi jeg havde haft en god dag sammen med nogle dejlige drenge og hvor hele svineriet lykkedes.

Mange af kritikerne kender jeg kun fra dette forum (og har af og til den opfattelse at opera og rødvin er mere kære interesser for visse af dem.......), medens mange af TWITCHERNE....jammen deres navne kender vi jo ALLESAMMEN fra SERIØS fuglekigning i nu snart mere end 30 år.


Louise Brandt Grønqvist skriver fredag 4. august 2006 kl. 21.22
Jeg takker for al opmærksomheden... ;-) Og JA, jeg smiler (med lyd) !!!

LBG


John Faldborg skriver fredag 4. august 2006 kl. 21.22
ps: stakkels Louise, jeg er sikker på at vi når de 1400 hits iaften.


John Faldborg skriver fredag 4. august 2006 kl. 21.24
....hovsa, den krydsede vist lige. Har du tænkt over, at du muligvis kan være baggrundstapet i et mørkt rum lige nu, -:)


Louise Brandt Grønqvist skriver fredag 4. august 2006 kl. 21.25
Ja hvorfor blive fotomodel, når vi har netfugl... og Klaus ;-)


John Faldborg skriver fredag 4. august 2006 kl. 21.35
Nå, men kan DE så se det der kornede prøvefoto inden du ser tigeren, eller hvad?


Bo Tureby skriver lørdag 5. august 2006 kl. 02.08
En ufattelig gang 'kloge' ord fordi en kvinde 'tillader sig' at være feltornitolog....eller twitcher.
Hvad er det med jer, drenge ? Hvorfor skulle piger ikke kunne twitche hits uden at blive sex-objekter?
Hvem var det lige, som fandt en Østlig Kalanderlærke ? Her lugter af køns-diskiminitation....


Michael Bjerregaard skriver lørdag 5. august 2006 kl. 08.16
Eller måske bare beundring, lad nu være med at lave alt om til et kæmpe problem.
Hvis Louise ville nakke de 2 gnave mænd ;-) (JF og KMO) Skulle hun nok kunne ordne det.
Næh tværimod syntes jeg at når du nu bringer debatten ind på det spor "køns-diskiminitation" undervudere du det modsatte køns evner til at forsvare sig selv og sine synspunkter.
Og det skulle de da nok kunne finde ud af skulle jeg mene :-)

Min erfaring med kvinder i de feltornitologiske kredse er at de bliver nærmeste bliver "forgudet", hvilket i en travl hverdag nok ikke er den hyppigeste oplevelse.
Og ja der er forskel på mænd og kvinder, har selv set det.
;-0


Klaus Malling Olsen skriver lørdag 5. august 2006 kl. 09.30
Trådens seneste indlæg forekommer en anelse uforståelige. Især Bjerregaards "hvis Louise vil nakke de 2 gnave mænd". Hvad er en gnave mand?

Bo ser kønsdiskriminering på tråden. Den har jeg svært ved at få øje på, derimod læser jeg bidrag om twitching, økologi og almindelig højstemthed ved at twitche. At nævne, at en vis fotograf er i besiddelse af et foto af hovedpersonen i ført bikini er da ikke kønsdiskrimering? Så findes et stærkt køns-diskriminerende foto af Joakim Engel på Netfugl, nemlig et badebillede taget i en swimmingpool.

Vel er der forskelle på mænd og kvinder, men denne tråd har altså ikke udviklet sig til en savlende pornotråd, selvom bare dét at en kvindes åsyn vises åbentbart kan få de ideer frem, hvilket er nok så tankevækkende.
Én forudseelse viste sig dog at holde stik, da billedet blev lagt ud. Det blev set af mange, og er nu mit mest sete personfoto, der oven i købet har stået "den sovende buddha" (Ole Krogh) men manér.


Bjarne Nielsen skriver lørdag 5. august 2006 kl. 11.08
Twitch eller "seriøs" ornitologi ???

Uanset hvad andre måtte mene, så rammer du helt plet i dit første indlæg i denne tråd, Simon !!
Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at kigge på fugle på. Twitch er lige så seriøst som enhver anden form for fuglekiggeri, så lang tid den udføres på en for fuglene og omgivelserne forsvarlig måde.

Nogle af os er heldigvis ikke kommet så langt i vor udøven af den fælles hobby, at vi ikke stadig kan glæde os over at se de almindelige fugle. Er der noget skønnere end at beundre en fouragerende Topmejse eller en snadrende Krikandrik ??? Men på den anden side nægter jeg altså at overse en Skadegøg, der besøger min egen baghave (jeg lå i sommerhus ca. 1 km fra fuglens opholdssted i Birkepøl og bor ellers på Als).

Jeg er ikke selv twitcher men kan udmærket godt forstå, hvad der driver folk fra Skagen til Gedser eller fra Utterslev Mose til Blåvand :
Selvom man elsker ”hakkedrenge” er det rart at få en ”tournedos” engang imellem, ellers bliver livet sgu for kedeligt :-)
(For at komme evt. kommentarer i forkøbet : ... Ja, det var ment i overført betydning !)

Fortsat god og fuglerig sommer
Bjarne



Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.



Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.



til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.092 sek.
til toppen