| Mht. rygfarven, så var mit eget indtryk, at den tenderede de lyseste graelsii, jeg har set i England, hvilket Ole også nævner indledningsvis.
I felten studsede jeg ikke over størrelsen, men på billederne, ser fuglen dog ret stor ud sammenlignet med sølvmågen til højre for, men dette skal man nok være påpasselig med at konkludere på ud fra billeder.
Hybrid mellem Svartbag og Sølvmåge var også dét, der svævede rundt i mine tanker, idet fuglen var den klart mørkeste adulte sølvmåge-type, jeg har set nogensinde.
I KMO´s "Gulls" nævnes, at formodede hybrider mellem Svartbag og Sølvmåge fra Danmark og Finland har været i størrelse som store sølvmåger, oversidefarven intermediær mellem de to arter (med de mørkeste som de mørkeste graelsii), hvid spids på p10, mængden af sort i hånden som gennemsnits argentatus, samt overvejende hvidt hoved.
Pågældende fugl afviger ikke fra sølvmåge mht. hovedtegning, men når man ser på hybrider og formodede hybrider mellem Svartbag og Amr. Sølvmåge på disse links;
http://www.ofo.ca/photos/gullhybriddw/, http://www.peregrineprints.com/gulls/pg/mystery/GBBGxHEGU2.htm, http://www.indianaaudubon.org/guide/photopages/McCoyGBBG_HEGU.htm, http://www.ofo.ca/photos/herringxgreatblackbackedgullmb.jpg og http://www.aves.net/birdnews/past_Jan05.htm,
udviser de ret markant hovedstribning, hvilket også nævnes i ”Gulls”.
Fuglen er nok bedst at lade passere hen som ubestemt, medmindre nogen vitterligt kan bekræfte, at de har set lignende mørke argentatus-Sølvmåger oppe nordpå.
Mvh Rune |