Fuglen er meldt ud som Blåvinget and med sandsynlig hybridindslag i mangel af bedre forslag. Den har visse dragtkarakterer som denne. men afviger betydeligt, hvad hovedtegninger, skulderfjer, næb, og størrelse angår. Den har meget til fælles med Chiloe Wigeon, men mangler hvid overgump og vingetegninger (set et par gange som blågrå forvinger af LSN, som opdagede fuglen ved middagstid). Næbbet extremt langt med bred spids og mørkt med lidt lysere midterdel. Hovedet grønligt. Bred, hvid kind lige under øjenhøjde. Iøjnefaldende sort-hvide, lidt hængende skulderfjer. Sort over- og undergump, hvide halefjer og lys plet eller stribe på bagflanken.
Billede opsætning:
Canon 400D + 400mm + 1,4 ext. + sen eftermiddag og dis
Anden har en vis lighed med hybrider der har Knarand i sig, de får ofte en hvid kind som denne hybrid også har her er et par billeder af
Knarand x Skeand
Et sålangt næb som her beviser nærmest, at der må være Skeand inde over her. Det udbredte hvide i ansigtet er afvigende, men som Lars Michael viser kan dette forekomme hos andehybrider. Det er i øvrigt ikke ualmindeligt at hybrider indenfor andefuglene har afvigende lyse felter - f.eks. har Grågås X Canadagåsehybrider tit lyse felter rundt om næbbene og øjnene.
Efter at have kigget billeder igennem på nettet og diskuteret med andre der ved noget om hybrider tror jeg at der er tale om en hybrid mellem Knar- og Skeand. Fuglen i det første link ligner meget fuglen fra Stege og små variationer er jo nok individuelle.
LM
John Faldborg skriver tirsdag 18. december 2007 kl. 14.34
Anden har opholdt sig i området i længere tid, idet kan oplyses at jeg har set den både fornyligt; 12. december - og også 30.oktober. Jeg har set den præcis det samme sted som PSH angiver at den opholder sig idag.
Kære gode kommentatorer.
Tak for jeres grundige og konstruktive research. Specielt er jeg meget glad for Lars Michaels link, hvor hybriden Skeand x Knarand nærmest passer på en prik. Den eneste forskel er, at den hvide hovedside ikke går så langt ned på vores fugl (kun smalt rundt om struben), men det er nok blot den individuelle variation, der gør sig gældende. Jeg føler mig helt overbevist om, at I har ret i Skeand x Knarand. Det var helt befriende, efter at have støvet alverdens bøger igennem, pludselig at se et foto af en helt anden fugl magen til vores.
Gad vide, om den er udruget lokalt. Begge arter yngler jo i området, og da den jo, som John nævner, er set på stedet allerede i oktober, er det da ikke utænkeligt.
PSH
Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.
Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.