Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Sølvmåge / Amerikansk Sølvmåge sp. - (Larus argentatus / Larus smithsonianus sp.) - Herring Gull / American Herring Gull sp.
Titel / info: mulig Amerikansk sølvmåge
Lokalitet: Hanstholm havn, Danmark
Dato: 22. februar 2008
Billede info: Måge fundet af Henrik H Nielsen og senere genfundet af John Kyed og undertegnet med karakter af amerikansk sølvmåge. kommentar ønskes
Billede opsætning: Canon 30D +400mm 5/6
Fotograf: Jens Jørgen Andersen, Danmark
Uploadet den: 23. februar 2008
Hits: Billedet har været vist 2079 gange.Kommentarer:

Henrik Haaning Nielsen skriver tirsdag 26. februar 2008 kl. 21.23
Tak for kommentarerne til denne fugl andensteds.
Det er rigtigt nok at fuglens underside bestemt ikke er typisk for en Smith - i al fald ikke for en fugl på denne side af atlanten!
Det bliver vi som udgangspunkt nødt til at acceptere.
Ingen har imidlertid valgt at kommentere fuglens overside, som i mine øjne er overordentligt interessant.
Først og fremmest har jeg aldrig set nogen tilsvarende hale på en Sølvmåge. Jeg har gennem de seneste år set mange mørke typer af Sølvmåger, som deler mange karakterer med Amerikansk Sølvmåge. Typisk er det haletegninger, store dækfjer samt markeringer i over- og undergump der afviger. Denne hale (og overgump) afviger imidlertid, i mine øjne, ikke fra Amerikansk Sølvmåge men derimod fra Sølvmåge. Umiddelbart vil jeg mene at haletegningen falder udenfor Sølvmåges variation. Bemærk at der, på dette billede af den udbredte hale, kun ses lyst ved spolerne samt 3 små markeringer i yderfanen af den yderste halefjer (i begge sider). I felt virkede den lukkede hale 100% mørk, omsluttende de meget markerede overhaledækfjer, og var ekstremt påfaldende og gjorde at fuglen var nem at finde i de mange flyvende måger.
Det ville være meget interessant at se billeder af tilsvarende haler på Sølvmåge, hvis nogle ligger inde med sådanne?
På oversiden af fuglen ses tillige mørke store dækfjer dannende et mørkt bånd samt et lille lyst vindue i hånden der virker ganske indrammet og som tillige er gode karakterer for smith.
Bemærk at jeg med dette indlæg ikke vil markere en indædt kamp for at få den sikkert bestemt til Amerikansk Sølvmåge. Jeg synes imidlertid at fuglen var ved at lide en uinteressant skæbne på baggrund af en række kommentarer der meget tog udgangspunkt i undersiden.
Dertil er oversiden og i særdeleshed halen for interessant!

Bedste hilsner
Henrik
Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.253 sek.
til toppen