Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Sort Glente - (Milvus migrans) - Black Kite
Fugleart (IOC): Sort Glente (Milvus migrans) Black Kite ssp. lineatus - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Nagarkot, Kathmandu Valley, Nepal
Dato: 8. marts 2008
Billede info: Formen lineatus regnes undertiden som egen art, adskilt fra Sort Glente. Ret konstante kendetegn fra Sort Glente (incl.formen govinda fra det meste af det Indiske Subkontinent) er:
1: bredere hånd med længere fingre i inderhånden. Dette giver en mere firkantet, "afhugget" vingespids i forhold til Sort Glente af andre formen. M.a,o. mere "ørnehånd"
2: ret vel afsat, hvid "klamme" omkring knoen. Mangler hos Sort Glente, hvid håndflade undertil kun er lidt lysere end dækfjerene, og typisk med kraftige tværbånd ind til knoen.
3: generelt koldere gråbrunt helhedsindtryk end hos Sort Glente, der normelt er ret mættet brun.
4: ret tydelig sort maske mod gråligt hoved.
5: lysere bagbug.
Fotograf: Klaus Malling Olsen, Danmark
Uploadet den: 16. marts 2008
Hits: Billedet har været vist 3522 gange.
DK List Ranking: Set af 804 ud af totalt 1510 personer!Kommentarer:

Ole Hetland skriver torsdag 27. marts 2008 kl. 22.27
Flot billede af de to fugle, men det kan nok være, at du er plaget af støv på censor. Meget kunne være reddet ved lidt kloning.


Klaus Malling Olsen skriver torsdag 27. marts 2008 kl. 23.07
Kan godt se hvad du mener, men hvordan fjerner man de der pletter. Kloning, det troede jeg var noget med at befrugte kunstigt!
Jeg kan ikke være den eneste der har problemer med støv på censoren (det var så let med de analoge kameraer - her pustede man bare spejlet rent). Gode råd modtages gerne, men forklaret i hverdags-sprog.


Peter Lyngs skriver fredag 28. marts 2008 kl. 01.26

Kære Klaus

For at gøre en længere historie kort: Dit kamera lider af et svært tilfælde af 'støvbolde' på sensoren. Det er der ikke noget mærkeligt i - jo mere man bruger og jo hyppigere man skifter objektiver på et digitalt spejlreflekskamera, jo mere støv kommer der ind på bemeldte sensor.

Man kan selv rense sensoren, men det kræver forskelligt udstyr og en vis holden tungen lige i munden. Prøv evt. at google emnet - der er skrevet meget om det, især på engelsk (googl fx "clean ccd").

Det er en rigtig god ide at rense/få renset sin sensor en gang om året. Hvis man ikke selv vil rode med det, kan man få gjort det hos flere af de lidt mere avancerede fotohandlere. Selv gør jeg det enten selv (den lette halvårlige rensning), eller får det gjort hos Goecker på Hejrevej 37 (2400, København NV · Tlf. 35 82 11 00) - hvor det koster ca 600 kr/gang.

Der er givetvis andre fotohandlere, som kan det lille nummer. Helt billigt er det aldrig, men som ejer af et digitalt spejlfleks-kamera er det simpelthen en årlig udgift man må indregne.

renlig hilsen

Lynx


PS: Når OH her taler om kloning, referer han til de såkaldte kloningsværktøjer i forskellige billedbehandlingsprogrammer - hvor man (i dette tilfælde) tager et stykke uforenet himmel og 'kloner' det hen over støvbolden. Det er også en mulighed, men har man mange billeder og mange støvbolde, bliver det meget let et meget stort arbejde.

Ja, ja, du spurgte selv ;-)
Gert Juul Jeppesen skriver fredag 28. marts 2008 kl. 08.10
Hej Klaus

Du kan også bruge Visual-Service Høffdingsvej 36. 2500 Valby.
tlf.7220o914
De er profesionelle og kan rense dit kamera mens du venter. Det tager ca. 15-20 min. og du kan drikke gratis kaffe imens.Det koster 412.50+moms.

Gj.Klaus Malling Olsen skriver fredag 28. marts 2008 kl. 08.37
Jeg takker for de gode råd! Støv-problemet er jo ikke ligefrem noget, fotoforhandlerne reklamerer med, når de skal fremhæve fordelene ved at "go digital".


Søren Hjorth Andersen skriver fredag 28. marts 2008 kl. 10.14
Hej Klaus

Det er nemt selv at gøre det, køb en rensepensel med puster hos fotohandleren og tag børsten af.
Gå ind i menuen på kameraet og vælg sensorrens, spejlet går op og pust støvet væk, det er som regel nok og pas på du ikke rører sensoren.

Hilsen SørenNye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.046 sek.
til toppen