Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


Billede information:
Fugleart: Troldand x Bjergand - (Aythya fuligula x Aythya marila) - Tufted Duck x Greater Scaup
Titel / info: eller mulig Lille Bjergand
Lokalitet: Sørvágsvatn / Sørvágur, Færøerne
Dato: 20. april 2008
Billede info: Dette udgør Færøernes første fund om den bliver godkendt af SU.
Billede opsætning: Samsung Pro 815
Fotograf: Rodmund á Kelduni, Færøerne
Del af temaet: Tvivl om bestemmelsen?
Uploadet den: 21. april 2008
Hits: Billedet har været vist 2637 gange.Kommentarer:

Rasmus Strack skriver mandag 21. april 2008 kl. 16.42
Det kan fint være en Lille bjergand, men det er min overbevisning at fuglen ikke alene ud fra dette foto kan bestemmes med sikkerhed til en sådan.
Hvis ikke det er en Lille bjergand, er det en meget giftig hybrid!

Det er fint at fuglen virker purpur i hovedet, at næbspidsen er så lille at den ikke ses og at det højeste punkt på issen tilsyneladende ligger bag øjet. Jeg ville dog ønske at der kunne ses vattering i ryggen og at denne ikke var i den kontrast til flanken, som den tilsyneladende er.

Det er ønskeligt med flere fotos, gerne fotos af fuglen set direkte fra siden, så kroppens størrelse i forhold til hovedet kunne konstateres. Vingebåndet ville naturligvis også hjælpe godt på sagen, men det er bestemt også vigtigt med bedre fotos af ryggen og næbneglen.

Mvh Rasmus Strack


Rodmund á Kelduni skriver mandag 21. april 2008 kl. 19.19
Hej Rasmus

Jeg fik ikke andre "brugbare" billeder af fuglen, billedet er taget med digitalt soom x2 fra en afstand på 100-150m, med stærk sol skråt fra højre, jeg fik dog set dens næbnegl, der i forhold til Troldændernes på denne afstand, nærmest ikke kunne ses, desuden fik jeg i flugten et kort glimt af dens vinge, der tydeligt viste en skarpt afsat grålig hånd mod hvid arm.

Som jeg kan forstå på litraturen, så ses vatteringen kun fra en vis afstand (hvad denne så er), afstanden og det at billedet er taget med 2x digitalt soom, samt lysforholdene kan måske bevirke at denne ikke ses tydeligt ?

Vedrørende ryggens kontrast til flanken, så var det ikke noget jeg "bed mærke til" i felten.

Jeg har været på lokaliteten igen, dog uden at genfinde fuglen, selv er jeg dog ikke i tvivl at der er talen om Lille Bjergand, men jeg er aldeles ikke godt kendt med Lille Bjergand.

Mvh
Rodmund.
Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.026 sek.
til toppen