Dette må være en Rørsanger. Dragten virker for varmt brun - bl.a. på overgumpen (koldere farvet hos Kærsanger). Kærsanger ankommer ca. 14 dage senere end rørsanger, hvorfor den adfærd, der iagttages på billedet, på denne dato passer bedre med Rørsanger. kærsanger er næppe igang med andet end at ankomme og synge medio maj.
Hvis man er i tvivl om artsbestemmelsen, kan en konsultation af en fuglebog altid anbefales. Den koster en brøkdel af dyrt fotoudstyr.
Du har ret både med biotop og dato.
Men under fugletårnet er der 1,5 - 2 meter høje brændenælder som kærsangeren bygger rede i. Datoen vil jeg ikke spekulere i og alligevel, den varme vi har haft hele maj måned spiller vel ind her?
Den eneste måde jeg kan kende forskel på kær og rørsanger er sangen.Og denne sang som kærsanger.
Politikens store fuglebog.
Rovfugle i felten. (den har jeg haft stor glæde af)
Fugle i felten.
Nordens fugle af B. Gensbøl.
Rovfuglene i Europa af ditto.
DOF hjemmeside er også rigtig god.
Sådan en liste havde været på sin plads i din kommentar...............
Jeg har gennem de sidste 30 år ringmærket mange både kær- og rørsanger og dragtmæssigt varierer de en del men hvis jeg havde stået med denne fugl i hånden ville min første indskydelse være kærsanger. Som oftes virker kærsanger mere kortnæbbet end rørsanger og denne fugl synes for mig mere at have et kærsangernæb. Men det er ikke et sikkert kendetegn uden fuglen i hånden er det for mig kun sangen der 100%.
KMO er om nogen netfugls feltbestemmelsesgud, der altid med vid og overskud hjælp os andre i hvorledes ”lette” som svære fugle identificeres. Det er i overkanten at forlange KMO også skal komme med henvisninger til standard litteraturen. Fint du selv kommer med en liste, men håber vi kan blive enige at KMO og andre ikke forventes at komme med en referenceliste.
Til KMO: Tak for dine altid kompetente feltbestemmelses bemærkninger, der ofte også har en skæv vinkel på andet end fugle, fortsæt med det!