Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Turkestandue - (Columba eversmanni) - Yellow-eyed Pigeon
Fugleart (IOC): Turkestandue (Columba eversmanni) Yellow-eyed Pigeon - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Zhelturenga skoven i det sydlige Kasakhstan, Kasakhstan (udenfor VP)
Dato: 30. maj 2008
Billede info: Bestanden af Turkestandue er utroligt presset i det sydlige Kasakhstan. Især manglen på redetræer (huller) er ved at være evident i Turenga-skoven, hvor jeg efterhånden er kommet en del gange i de forløbne ti år, og hvor jeg år for år kan se en forværring. Skoven hærges af store gede-/fåreflokke der som græshoppesværme æder sig gennem vegetationen, og det er kun et spørgsmål om få år inden manglen på unge træer og undervegetation forårsager store skader i skoven.

Problemerne forsøges afhjulpet, og jeg har taget kontakt til de lokale NGO'ere for en snak. Jeg kender næsten udfaldet på forhånd, men søger midler og hjælp ad andre kanaler; ellers går der for lang tid - og skoven er pist væk.

En gruppe danske birdere har vist interesse for at etablere et projekt der skal beskytte en vigtig del af skoven - det drejer sig om blot 12 kvadratkilometer. Det er suverænt godt, og vidner om perspektiver - ikke alt behøver nødvendigvis at handle om stor artsdiversitet, Afrika, Sydamerika og regnskov... Det halter også i Centralasien...

I første omgang vil der være tale om en monitering og bestandsopgørelse af de vigtigste fugle i Turenga-skoven, primært Turkestanduen. Flere andre fugle nyder også godt af de hullede Turenga-træer, og i flæng kan nævnes Stribet Dværghornugle, Dværghornugle, White-winged Woodpecker, Saxaul Sparrow, Turkestanmejse, Ellekrage og Hærfugl.

Turkstanduen er truet i Kasakhstan - og i dens øvrige udbredelsesområde - som ikke inkluderer nabolandene.
Fotograf: Michael Westerbjerg Andersen, Kirgisien
www.miksture.com
Uploadet den: 19. juni 2008
Hits: Billedet har været vist 2323 gange.Kommentarer:

Der er ingen kommentarer foreløbig!

Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.284 sek.
til toppen