Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Mongolsk Ørkendompap - (Bucanetes mongolicus) - Mongolian Finch
Fugleart (IOC): Mongolsk Ørkendompap (Eremopsaltria mongolica) Mongolian Finch - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Serpmetas, Tyrkiet
Dato: 14. maj 2008
Billede opsætning: Canon EOS 30D + Canon EF 400mm f/5.6L USM
Fotograf: Jens Søgaard Hansen, Danmark
http://www.netfugl.dk
Uploadet den: 26. juni 2008
Hits: Billedet har været vist 2855 gange.Kommentarer:

Klaus Malling Olsen skriver onsdag 2. juli 2008 kl. 20.36
Hej Jens!

Smukt foto af en svær art! Du nævnte, at der havde været visse problemer ved Serpmetas i år, i form af militær m.v. Vi oplevede dette i 2005, men ikke i 2006 og 2007. Det er ikke umuligt at nogle vil forsøge sig med arten fortsat denne sommer. Det ser ud til at Ishak Pasa paladset - den "gamle" lokalitet for arten - er et ret sikkert kort i højsommeren, og her er der ikke mulitærproblemer, da stedet er en offentlig velbesøgt turistattraktion.
Hvis du kunne informere lidt om problemerne i 2008 ville det være fint - også så fremtidige besøgende kunne operere med en "plan 2 eller 3".


Morten Bentzon Hansen skriver onsdag 2. juli 2008 kl. 21.32

Hej Klaus

Jeg kan supplere, da jeg var på tur med Jens.

Vi havde ingen problemer ved Serpmetas. Vi kørte lige direkte derud og fandt fuglene i de beskrevne lava fields mellem Caldiran og Serpmetas. Det tog 5 min. at finde fuglene. Vi så dem syd for den vej, der går igennem området.

Et konservativt skøn er 5-6 fugle. Jeg tror dog, at vi så flere, da de var flyvske.

Koordinaterne for stedet er N 39-10’44.8 og E043-54’07.7. Det er ifølge min GPS 3.115 km øst fra hvor jeg sidder pt.

Vi var et par dage foran en svensk kvartet med bl.a. Richard Ek. De forsøgte at komme ud til Serpmetas, men kunne ikke komme derud pga. militær. Som du erindrer, kører man forbi en militærlejr på vejen derud (ligger i Caldiran). Svenskerne vil vide, om det allerede var der, de blev stoppet.

Vi havde også vores oplevelser med militæret. Således blev jeg venligt hentet ud af militæret i de lava fields, der findes ved Sogoksu nord for Caldiran. Vi var blevet spottet fra en nærtliggende bjergpost og de syntes ikke, at stedet var et sted for danske ornitologer.

Det pas der passeres inden Sogoksu og Caldiran (er det Tendürek Gecedi?) gav ingen Mongolsk Ørkendompap, men der var til gengæld mange Taurusjernspurve.

Caldiran bød faktisk på den bedste og billigste kebabret overhovedet på hele turen, så selvom byen ikke er specielt tiltalende, så kan maden anbefales.

mvh

Morten


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 2. juli 2008 kl. 21.50
Hej Morten!

Mange tak for informationerne! Jeg blev af Richard Ek informeret om problemerne tidligere. fint med koordinaterne, beliggenheden i forhold til DK (!) og erfaringerne med militæret. I 2005 oplevede vi noget lignende ved lava fields.

Passet hedder ganske rigtigt Tendürek Gecedi, og jeg har selv haft Taurusjernspurv dér. Vi vil checke kebaben ved Caldiran når vejen falder forbi der igen.

Til i øvrigt almindelig orientering har jeg udarbejdet en stor rapport fra turene til Central-og Østtyrkiet maj 2005, 2006 og 2007. Jeg opdaterer dem konstant, så hvis nogle ligger inde med yderligere informationer må de meget gerne sende mail. Jeg skriver så informationerne ind, og husker at takke for bidrag. Den seneste version fra d.d. vil inkludere Mortens informationer -samt tak.
Hvis nogle er interesserede i rapporten (der ligger i en tidligere version på Netfugl) sender jeg den gerne. Blot mail på klausmalling@gmail.com. Der vil dog ikke blive postet de næste aftener p.g.a. Roskilde Festival.

bedste hilsener
KMO


Tau Rasmussen skriver onsdag 2. juli 2008 kl. 21.53
Dejligt at opleve nogle af de tunge drenge tapdancing to sweet music. Jeg tror at det er en yderst tiltrængt manøvre netop nu. Befriende at indse at de ansvarshavende redaktører ikke alene er de ulønnede hårdtarbejdende ansvarshavende redaktører for europas bedste feltornithologi-site, men også er glødende feltornithologer. Lets do some more tapdancing før vi sætter noget meget bevaringsværdigt overstyr.


Klaus Malling Olsen skriver mandag 1. juni 2009 kl. 08.17
I 2009 var der ingen problemer med militæret, der knapt nok var tilstede på vejen mellem Dogubayazit og Caldiran. Herved var der i 2009 fri adgang til alle de spændende områder med lavamarker i de højere pas, som ved Tendürek Gecedi, hvor vi havde 2+ fugle (samt taurusjernspurvene) i år.
Serpmetas lavaområdet gav på en time midt på dagen mindst 8 Mongolske Ørkendompapper (Lavafinke kunne være er alternativt navn).Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.076 sek.
til toppen