Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0
Fejl i visning af billede!


Modtag Roadrunner - læs mere herGalleriet

Billede:Fejl i visning af billede!Billede information:
Fugleart: Stor Rosenfinke - (Carpodacus rubicilla) - Great Rosefinch
Fugleart (IOC): Stor Rosenfinke (Carpodacus rubicilla) Caucasian Great Rosefinch - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Titel / info: male
Lokalitet: Kazbegi, Georgien
Dato: 12. maj 2008
Billede info: En af 6 hunner og 2 hanner i flok lige under snegrænsen langt oppe af bjergsiden over Kazbegi.
Billede opsætning: Canon EOS 30D + Canon EF 400mm f/5.6L USM
Fotograf: Jens Søgaard Hansen, Danmark
http://www.netfugl.dk
Uploadet den: 2. juli 2008
Hits: Billedet har været vist 4485 gange.Kommentarer:

Morten Bentzon Hansen skriver onsdag 2. juli 2008 kl. 23.45

Stor jordbærfinke!

Stor Rosendompap er sammen med Kaukasisk Kongehøne og Hvidkronet Rødstjert targetarterne for Kazbegi i Georgien. De kan findes på 10 min, men det kan også tage en hel dag eller mere.

Vi så alle tre arter på en bjergside lidt før man når Kazbegi. Når Kazbegi nås fra syd ligger der i starten af byen og på højre side en lille transformator station / elværk. Parker der og kig mod øst.

Der er et krat på bjergsiden (der er et hvidt kors foran krattet). I krattet var der 10+ Hvidkronede Rødstjerter. De sås primært i den del, der vendte mod bjergvæggen (hvorpå der for øvrigt er set Murløber). Krattet ses her.

Når man går i krattet vil man kunne høre Kaukasisk Kongehønes karakteristiske spoveagtige kald fra de højere liggende bjergsider. Stor Rosendompap vil allerede kunne ses omkring krattet.

Forsættes der op af bjergsiden, vil man efter krattets slutning kunne finde Stor Rosendompap. De fouragerer på græsset og ofte nær de mange små stendynger. Vi havde nok omkring 20 fugle der. De kan flyve lidt ned mod byen (til elledningerne), men vil nok primært være længere op af bjergsiden. Kommer de flyvende er man ikke i tvivl. De er kæmpestore, mørke, langhalede og flyver i dybe buer. Det er ikke til at tage fejl af. Det er en monstersmåfugl.

At se Kaukasisk Kongehøne kræver, at man fortsætter videre op af bjergsiden. De kaldende fugle vil kunne ses, men det kan tage tid. Er man flere af sted og er alle ikke lige i god form, kan man gøre, som vi gjorde. To mand op på bjergsiden og to mand i Stor Rosendompap området. Via walkie talkie kunne de to på bjerget guide de to længere nede, således at de også fik fuglene at se.

En Birdquesttur ankom til bjergsiden på samme tid som vi havde styr på alle tre arter og uden det store arbejde kunne de straks få set targetarterne.

Hvidkronet Rødstjert sås også i krat på den modsatte side af floden og ca. en km før man når Kazbegi fra syd. Stedet ses her.

En hvid kirke nord for en granbevoksning nord for Kazbegi nævnes ofte som stedet for Kaukasisk Kongehøne. Der hørte vi også fuglene. kirken ses her.

Mvh

Morten


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 2. juli 2008 kl. 23.46
Enormt flot fugl! Som ved Mongolsk Ørkendompap tidligere på aftenen spørger jeg ydmygt om lidt information om forholdene på lokaliteten. I hvor stor højde ser man denne juvel i, og hvordan med transport, indkvartering og andre target-arter?
Vi er et lille team, der påtænker Kazbegi næste forår.
Og det ser ud til at den "nye" Netfugl er ved at udvikle sig til en fremragende site for spørgsmål og informationer, der relaterer til de aktuelle fotos.

venligst & all the best
KMO


Klaus Malling Olsen skriver onsdag 2. juli 2008 kl. 23.47
Nå, der kom i mig i forkøbet! Tak for informationerne!


Morten Bentzon Hansen skriver torsdag 3. juli 2008 kl. 00.16

Hej Klaus

Som supplement kan jeg sige, at kongehønsene var på snegrænsen og højt oppe. De kunne tydeligt høres, men var en god udfordring at finde. Det lykkedes dog JSH og CBN at finde dem.

Som Jens skriver er denne Rosendompap en del af en flok set på vej op til kongehønsene. Det var dog ikke nødvendigt at gå op til snegrænsen for at finde Stor Rosendompap, som det ellers traditionelt beskrives. Vi så dem langt nede og ikke meget længere oppe end byen.

Hvidkronet Rødstjert var også let (når den først var fundet). Udover de to nævnte steder havde vi dem et tredje sted. Det var meget tæt på det sted, der nævnes som sted 2.

Vi ledte også efter Kongehøns her. Vi hørte dem, men så dem ikke.

Vi var indkvarteret mere eller mindre privat i dette hus.

Birdquest boede på hotellet her.

Her findes også et hotel.

Ellers var der i området Rødpandet Irisk, Bjerggransager, Karmindompap, Lammegrib, Stendrossel, Ringdrossel og bla bla.Klaus Malling Olsen skriver torsdag 3. juli 2008 kl. 09.36
Mange tak Morten!

Dét lover godt for fremtiden!


Klaus Malling Olsen skriver lørdag 30. maj 2009 kl. 15.13
Endnu en stor cadeau til Morten (samt til Jens for billedet)! Takket være jeres beskrivelse fandt vi let dette krat, hvor det dog tog sin tid med de to småfugletargets. til gengæld var stedet det bedste også for de to eftertragtede hønsefugle.


Jens Toftelund Madsen skriver tirsdag 2. juni 2009 kl. 13.55
Jeg tilslutter mig Klaus komplimenter til Morten og Jens for den gode stedbeskrivelse for Kazbeghi.

Jeg vil tilføje, at vi havde de bedste obs af Hvidkronet Rødstjert direkte på Georgia Military Highway lige neden for det af Morten beskrevne krat. Umiddelbart efter man passerer byskiltet til Stephantsminda fra syd ligger der i det første bløde venstresving et krat på venstre hånd. Her søgte de Hvidkronede Rødstjerter ned efter snefald i bjergene den sidste nat, vi var der. Den efterfølgende morgen havde vi over 20 i krattet og direkte på vejen. Fuglene ses bedst fra vejen, hvilket på ingen måde er problematisk. Trods det pompøse navn er vejen og trafikken yderst beskeden.

mvh Jens


Morten Bentzon Hansen skriver tirsdag 2. juni 2009 kl. 14.46

Det glæder mig, at I har kunnet bruge beskrivelserne og at I havde succes, om end det tog lidt tid.

Hvis jeg har forstået Jens beskrivelse korrekt, så er det sted de så Hvidkronet meget lig det sted, hvor vi også så dem blot lidt tættere på Kazbegi. Hvis der i min første kommentar klikkes på Hvidkronet Rødsjert linket, så vil det bløde venstresving som Jens nævner, kunne ses lidt nord for det sted, hvor vi også så Hvidkronet.

Med andre ord så kan en tur ned af vejen og mod syd nok godt betale sig, hvis Hvidkronet mangler at komme på listen.Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.142 sek.
til toppen