I stedet for mavesure og snæversynede indlæg, skulle I måske glæde jer over indsatsen bag diverse ringmærkningsprojekter. Jeg kan nemt se fornuften ved denne type ringmærkning af rovfugle, og rent resultatorienteret er det vel med til at gavne fuglesagen i Danmark.
Per Poulsen skriver lørdag 2. august 2008 kl. 13.01
Kunne en farvering om benet ikke have gjordt det? Det her er da eksstremer så det vil noget. Jeg ser og nyder Hedehøgen næsten hver gang jeg er i engene syd for Esbjerg, og hvis det er sådanne fugle jeg/vi skal se fremover så kan det næsten være det samme.
Mange hilsener Per
De har jo tydeligvis valgt denne type ringmærkning ud fra en resultatorienteret synsvinkel. Se her .
Man kan altid diskutere, hvor grænserne skal gå, men hertil er der vel ligeså mange holdninger, som der er mennesker.
Personligt har jeg intet problem med vingemærkning, så længe resultaterne indgår i beskyttelse af hedehøge bestanden. Jeg er nu også ret sikker på, at du stadig kan finde fugle, som ikke er mærket i dit lokalområde.
En grundlæggende videnskabelig erkendelse er, at iagttageren påvirker det iagttagne. I den konkrete sammenhæng vil det betyde, at mærkningen ikke bør påvirke fuglens adfærd (f.eks. mulighed for fjerpleje), fødesøgnings- og andre overlevelsesmuligheder i det hele taget signifikant.
Det er svært for mig at se, at dette ikke er tilfældet her, bl.a. mht. den bastante vingemærkning.
Er der en, der kan forklare mig, hvorfor et mærkningstiltag, som jeg umiddelbart oplever som videnskabeligt plat - ikke er det?!
Hvem har i øvrigt givet tilladelsen til mærkningsprojektet?
Jeg har tidligere klaget til Skov- og Naturstyrelsen over sådanne mærkningstiltag (der var også noget med gule vingemærker på røde glenter) og fik at vide af den person jeg talte med, at man var opmærksomme på problemet.
Jeg vil nu tage initiativ til en mere formel skriftlig klage på baggrund af den aktuelle sag, men vil godt først høre om den faglige begrundelse for mærkningen og de overvejelser, man har gjort sig desangående.
Hertil kommer de statistiske problemer. Hvordan vil man lave fagligt-videnskabelige konklusioner ud fra en stikprøve på 2 hedehøge?
Hvis dette er videnskab, så vil jeg sagsøge dem, der har kørt de statistiske grundkurser på KU og RUC!
PS: Jeg taler ikke for, at man skal inddrage flere fugle. Jeg gør blot opmærksom på, at dette til forveksling ligner videnskabeligt plat, og vil godt have en forklaring på, hvorfor det evt. ikke er det!!!