Startside   I samarbejde med DOF
Home
DK obs.
VP obs.
Nyheder 
DK listen
Forum
Galleriet
Artslister
Netfugl v. 2.0


Modtag Roadrunner - læs mere her



Galleriet

Billede:


klik for at se i stor størrelse

Billede information:
Fugleart: Almindelig Skråpe - (Puffinus puffinus) - Manx Shearwater
Fugleart (IOC): Almindelig Skråpe (Puffinus puffinus) Manx Shearwater - species factsheet
Stemme: Stemmer findes her (eksternt link).
Lokalitet: Esbjerg Havn ved dispensoren, Danmark
Dato: 20. oktober 2008
Billede info: Fuglen ligger formentligt i yderkanten af variationsbredden, da den er meget mørk på flanken og undergumpen, ret smudsig i armhulen og med manglende hvide kiler op i det sorte bag kind og bag vinge. Selvom Balearskråper kan være lyse, når de næppe denne fugl i renhvid bug og næsten hvid vingeunderside, med undtagelse af armhulen.

Sås i øvrigt sammen med Sabinemåge.
Billede opsætning: Canon 20D m. 300mm 1,4x converter
Fotograf: Ole Zoltan Göller, Danmark
http://www.ozg.dk/
Uploadet den: 22. oktober 2008
Hits: Billedet har været vist 3884 gange.
DK List Ranking: Set af 436 ud af totalt 1510 personer!



Kommentarer:

Lars Christiansen skriver onsdag 22. oktober 2008 kl. 13.45
Hej Ole !

Nu så du jo fuglen i modsætning til mig, men bedømt ud fra dine billeder synes jeg umiddelbart, at det ligner en ret klassisk almindelig.

Det der springer i øjnene på denne fugl på flere af billederne, er da efter min mening de sort/hvide kontraster på undersiden - specielt når man tager lyset i betragtning på det der ligner en klassisk gråvejrsdag med meget fugt i luften !
Jeg vil dog medgive, at undergumpen ser ret "smudsig" ud.

God vind !

Lars Pip


Ole Zoltan Göller skriver onsdag 22. oktober 2008 kl. 16.27
Helt enig Lars. Men i detaljen, og den har konverteringen til netfugls billedstandarder forpurret, fremgår det at den er noget afvigende. Måske jeg skal prøve at lægge en lille kollage op med fortørrelser af fuglen.
OZG


Lars Christiansen skriver onsdag 22. oktober 2008 kl. 17.58
Hej Ole !

Det ville da være fint, hvis det kan lade sig gøre.

Når vi nu taler om skråper, kan jeg henvendt til Netfugls brugere i al almindelighed kraftigt anbefale en tur til Cape Clear i det sydvestlige Irland. I 1950'erne begyndte mere systematiske observationer af havfugle og stedet tiltrak også nogle få danskere i 60-70'erne. Der har også været DOF-tur(e) derover og jeg har selv været der tre gange i sammenlagt fem måneder, men jeg har ikke indtryk af at stedet får den opmærksomhed det fortjener. Eksempelvis kommer de fleste irske birdere mestendels i ultimo september og oktober, hvor der er en lang tradition for sibiriske og specielt amerikanske cosmic mindfuckers - en tradition, der blev holdt ved lige i dette efterår !

Udover at Øen er fantastisk smuk, huser ynglende alpekrager, sortstrubede bynkefugle og er en magnet for sjældne (små)fugle, er det et af Europas bedste steder for havfugle, ikke mindst almindelige og balearskråper.

Førstnævnte yngler i området og passerer forbi øen på fourageringstræk hele dagen med op til 7-10.000 i timen i august og i slipstrømmen er der en del balearskråper.
Selvom arten ses i antal ud for de irske kyster, er det mit indtryk at arten er temmelig overset. Det virker i hvert fald som om, at man kan se en del balear-skråper dagligt, hvis man gider bruge tid på at se de mange tusinde almindelige igennem.
Og Cape Clear er et optimalt sted at gøre det, da skråperne som oftest ses på humane afstande (50-1000 m) og i magsvejr.
Dermed er det også et fint sted, hvis man vil opnå erfaring i at bestemme de to arter i forhold til hinanden (og se den variation Ole omtaler).

August (og juli) er i det hele taget det bedste tidspunkt, da det også er her de større skråper topper i de fleste år sammen med tusindvis af Lille stormsvale (Stor er en raritet !).
Er der ringmærkning på øen, er Spottesanger næsten årlig på dette tdspunkt.
Samtidig krydres havobsen med diverse delfiner, småhvaler og gråsæler. Klumpfisk ses jævnligt fra klipperne og vi har også set pukkelhval, spækhugger og læderskildpadde på havobsen !

Der er en fuglestation med ca. 10 sengepladser, diverse B&B, teltplads etc samt hele tre pubber til de 150 fastboende (!), hvor man kan fejre dagens obs og hvor fuglestationens "the daily log" iøvrigt normalt bliver sammenkogt under relativt ædruelig ledelse af stationsforstanderen...

Se evt. links på Netfugl eller kontakt undertegnede.

God vind

Lars Pip



Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.



Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.



til toppen copyright © 2002-2005 Netfugl.dk - Danmark
kontakt os: netfugl@netfugl.dk - om os: webmasters - genereret på 0.050 sek.
til toppen