Denne superfede fugl holdt til på taget af en bygning i den sydlige del af havnen, hvorfra den gjorde udfald mod spildsild (må det vel hedde!). Kunne nydes på ned til et par meters afstand. Sås også badende udfor åudløbet lige nord for Simrishamns havns nordligste mole.
Jørgen Munck skriver lørdag 6. december 2008 kl. 11.24
Man skulle tro at den er kommet ned gennem Østersøen og hvis den er det, kan man bedre forstå hvorfor vores sidste fund var på Lolland og ikke Vestkysten.
At fuglen er kommet ned gennem Østersøen virker mest sandsynligt, og har i så fald adskillige fortilfælde. De svenske fund er således gjort ret jævnt fordelt ked kystområder i hele landet, ligesom der er mindst 24 fund fra Finland.
Endnu et godt argument mod vanetænkning, altså at de "nordatlantiske" måger altid kommer fra - nordatlanten. Dette gælder kun Hvidvinget Måge, der nærmest er endemisk på Grønland, hvor arter som Gråmåge, Rosenmåge og den aktuelle Ismåge sagtens kan have styret fra Ishavet direkte mod Østersøen.
At Østersøen også nåes af deciderede atlantiske fugle ses dog af adskillige fund af Hvidvinget Måge i Østersøen og i Finland.
Søren Brinch skriver lørdag 6. december 2008 kl. 18.53
Henrik Knudsen, David Eterius og undertegnede samt Mette fik efter endnu en formiddag med Hedepiber en sand åbenbaring med Ismågen i Simrishamn. Jeg er helt ening i Klaus´betragtninger - fugle gør ikke det vi forventer af dem, og vores logik er ikke deres.
Hvis vi ser på forekomsterne i Danmark og Sverige, er der en pæn mængde flere ind-sø obersvationer end åben-havs obs.
Anders Søgaard skriver lørdag 6. december 2008 kl. 19.17
Se Ismågen på dette link : www.svt.se/svt/play/video.jsp?a=1338204
Mvh
Anders
ragnar smith skriver søndag 7. december 2008 kl. 19.29
I skal også tænke på at de kan have trækket ned i gennem kola-halvøen og tværs over skåne... Måske ikke dirkte i gennem skåne.
MVH Ragnar
Søren Brinch skriver søndag 7. december 2008 kl. 20.10
Mon ikke - men det er kun et gæt, da vi nok aldrig får hele sandheden - den har krydset fra Kolahalvøen eller Varanger gennem landet til Haparanda øverst oppe i Østersøen, og så er trukket ned lang den svenske østkyst for så at tage en time-out i Simrisshamn? Next stop Chrø, Nexø eller Sjælland....Spændende er det ihvertfald, og alt er muligt.
ragnar smith skriver søndag 7. december 2008 kl. 20.24
for ismågen yngler jo også mod øst altså sibiren så hvilken fugl vil flyve helle vej langs norges kyst og sverigens kyst og så at ende i finland et sted også at rejse helle vejen samme vej hjem.
Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.
Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.