Velvet Asity tilhører en endemisk fuglefamilie på Madagascar. Hannen er fløjlssort, med flot selvlysende grønt hudparti over øjet. Den er stærestor, men meget korthalet, og flyver rundt i understorey i tæt regnskov, lidt a la mannakiner i Sydamerika. En juvel i junglen!
Tau Rasmussen skriver torsdag 11. december 2008 kl. 21.08
Jøsses hvor er den smuk. Har de displays som Mannakins?
Palle Jensen skriver torsdag 11. december 2008 kl. 21.44
Endnu en spændende art der vil forsvinde i dybet i galleriet.
Hvornår starter man på verdenslisten, så disse gode billeder er til at finde igen.?
Erling Krabbe skriver torsdag 11. december 2008 kl. 22.27
Tak for kommentarer. Ifølge HBW er asitier nærmest beslægtede med broadbills og pittaer, især førstnævnte. Og ja Tau - de har display! Jeg læste at Velvet Asity hannerne har små territorier tæt ved siden af hinanden, hvor hvert territorium fungerer som displayplads. Her konkurrerer hanerne indbyrdes i disse adskilte "leks", og laver seks forskellige syrede displaytyper, f.eks. at gøre sig langstrakt oprejste og puste det grønne caruncle over øjet op, flapre med horisontalt udstrakte vinger og vise den gule alula-plet, horisontalpositur når de hører andre hanner, spærre gabet op og fremvise det gule svælg, eller at falde forover og spærre gabet op - eller som prikken over i'et, når de går helt i ekstase - at snurre rundt om grenen et antal gange og ende med at sidde småsvimmel oprejst igen. Vildt! Desværre så vi ikke dette skuespil - det må blive næste gang.
Tau Rasmussen skriver torsdag 11. december 2008 kl. 22.49
Vildt. Som Flamingodans kombineret med redskabsgymnastik. Det må jeg opleve engang.
Kære Palle
Sidst der var nogen der brokkede sig over netop denne problemstilling, nævnte netfugls spinmestre at problemet let kunne løses hvis nogen ellers gad påtage sig, at skrive verdenslistens ca. 10.000 arter ind i et regneark. Måske opgaven er noget for dig?
Mon ikke der allerede er mange der har et regneark med en verdensliste? Hvad mere kræves der? I min liste er der engelsk og videnskabeligt navn i samme felt. Det er nok ikke brugbart. Der må være nogen der har et regneark med listen fra "Behnke-Pedersen, M. og Rønnest, S. 2008. Danske navne på alverdens fugle - Dansk Ornitologisk Forening"?
MKP
Nye kommentarer til dette billede er ikke muligt.
Bemærk: at alle billeder har copyright og må ikke anvendes uden accept fra den respektive fotograf.